1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Tehnička analiza - komentari LIVE

• Avx
  • February 13, 2020 at 2:36 PM
  • hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • April 12, 2022 at 12:05 AM
    • #2,261
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

Je, nije 20% sveto pismo, ali eto, to je dogovorni threshold kada i službeno ovo možemo zvati bear marketom.

Pad BDP-a bi potvrdio recesiju, ne bear market. Uostalom, gospodarstvo ne mora nužno biti u recesiji da bismo imali bear market, iako sam prilično siguran da ćemo vidjeti i recesiju. Pisao sam o tome zadnja dva mjeseca pa su me nazivali dežurnim crnjakom.

Ali evo i jedan pozitivan graf, ATPL.

Nazire se simetrični trokut, sada bismo u ovom valu morali vidjeti breakout ako je uistinu trokut, nekako ovako prema projekciji na grafu.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Display More

ATPL apdejt

Cijena za sada prilično dobro prati ovu projekciju, cijena je trenutno na pola puta.

Morao sam rekonstruirati tu "švrlju" jer mi se obrisao stari graf, ali priča je prilično jasna. Vidjeli smo breakout, retest... sada ponovo čekamo veći volumen.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Display More

malo si gruntam o gapu koji je nastao onim padom nakon izvješća za q3 2021........taj je gap bio na 480-490 kn i popunjen je nedavnim rastom do tih razina?.......da li eventualni daljni pad može voditi do nekog negativnog "counta" ukoliko za pretpostavku uzmemo da je taj gap sada popunjen i sada dolazi do pada ili neke korekcije?........ da li bi to bilo predviđanje koje nije utemeljeno na TA za sada ili imamo graf i u tom scenariju?.......

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • April 12, 2022 at 10:58 AM
    • #2,262
    Quote from hugh
    Quote from mitkko

ATPL apdejt

Cijena za sada prilično dobro prati ovu projekciju, cijena je trenutno na pola puta.

Morao sam rekonstruirati tu "švrlju" jer mi se obrisao stari graf, ali priča je prilično jasna. Vidjeli smo breakout, retest... sada ponovo čekamo veći volumen.

malo si gruntam o gapu koji je nastao onim padom nakon izvješća za q3 2021........taj je gap bio na 480-490 kn i popunjen je nedavnim rastom do tih razina?.......da li eventualni daljni pad može voditi do nekog negativnog "counta" ukoliko za pretpostavku uzmemo da je taj gap sada popunjen i sada dolazi do pada ili neke korekcije?........ da li bi to bilo predviđanje koje nije utemeljeno na TA za sada ili imamo graf i u tom scenariju?.......

Ima uvijek i bearish varijanta grafa. U ovom slučaju bi padom ispod 450 kn (uobičajeno bi trigger bio na oko 460 kn, ali na ZSE zbog slabe likvidnosti i velikog spreada uvijek te triggere gledam malo labavije) došao u obzir ovaj rising wedge čiji target je oko 390 kn.

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• fond300
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    240
    • April 12, 2022 at 11:01 AM
    • #2,263

Mitkko da li moze ARNT?

Unaprijed zahvaljujem

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • April 14, 2022 at 9:30 PM
    • #2,264
    Quote from mitkko
    Quote from Sokolic

Mitkko, tpng, podr?

TPNG

45,50 će vjerojatno biti neka zona otpora gdje očekujem nekakav zastoj. Ukoliko se tu formira "build up" - cijena se konsolidira malo ispod te razine, ako ne bude "rejection" svijeća sa velikom gornjom sjenom (na grafu se može vidjeti niz takvi primjera u prošlosti) - velike su šanse da će se rast nastaviti, cijena će napokon izaći iz ovog downtrend kanala u kojem se zadržala više od godinu dana. U tom slučaju je target na oko 54 kn.

Tehničke razine otpora sam ucrtao na grafu.

TPNG apdejt

Cijena je na toj ključnoj razini na vrhu kanala i tu dosta dobro reagira. Par dana konsolidacije da se RSI malo ohladi i napad na 48-50 bi bio za očekivati.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • April 14, 2022 at 9:41 PM
    • #2,265
    Quote from fond300

Mitkko da li moze ARNT?

Unaprijed zahvaljujem

ARNT je u downtrendu, cijena trenutno testira taj trendlajn, može dalje gore ili pak dolje, nema nekog setup-a. Signal za kupnju bi bio eventualan proboj trendlajna, ali i tu treba biti pažljiv jer je cijena ispod svih EMA i ima puno overhead otpora gdje cijena može zapeti.

Ne volim inače komentirati grafove koje ne pratim detaljno. Moguće je da ovako na prvi pogled ne vidim neke ključne stvari.

Inače, trejderi imaju jedno pravilo da ako na grafu ne "vrišti" neki setup, ne treba ga forsirati, odnosno ako setup nije jasan na prvu, onda ga ni nema i takav graf ne treba trejdati, to je samo put u nevolju.

Da je dionica (i burza generalno) likvidnija, dalo bi se i ovo dejtrejdati nivo po nivo (npr.kupnja na proboju trendlajna po 291-292 i prodaja odmah na 300, što je +3%, pa onda opet kupnja na proboju 300 i prodaja na 320, pa opet kupnja na retestu zone 300... i tako sve do 345). Ali za to, uz veću likvidnost, treba imati i puno vremena za sjediti uz gledalicu.

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • April 14, 2022 at 9:44 PM
    • #2,266
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

TPNG

45,50 će vjerojatno biti neka zona otpora gdje očekujem nekakav zastoj. Ukoliko se tu formira "build up" - cijena se konsolidira malo ispod te razine, ako ne bude "rejection" svijeća sa velikom gornjom sjenom (na grafu se može vidjeti niz takvi primjera u prošlosti) - velike su šanse da će se rast nastaviti, cijena će napokon izaći iz ovog downtrend kanala u kojem se zadržala više od godinu dana. U tom slučaju je target na oko 54 kn.

TPNG apdejt

Cijena je na toj ključnoj razini na vrhu kanala i tu dosta dobro reagira. Par dana konsolidacije da se RSI malo ohladi i napad na 48-50 bi bio za očekivati.

Display More

48 kuna je povijesno jak otpor. Mislis li mitkko da bi probijanjem 49 kuna na velikom volumenu mogla doci i do 60 kuna ponovno?

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • April 14, 2022 at 9:54 PM
    • #2,267
    Quote from Marielena
    Quote from mitkko

TPNG apdejt

48 kuna je povijesno jak otpor. Mislis li mitkko da bi probijanjem 49 kuna na velikom volumenu mogla doci i do 60 kuna ponovno?

Da, mislim da bi mogla. Prvi korak prema tome je proboj ovog downtrend kanala u kojem je cijena zapela već godinu i pol dana, a to izgleda samo što nismo. Moj prvi širi target je onda 54 kn, a za dalje ću znati jasnije tek kada dođemo do 54 kn. Idemo nivo po nivo.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • April 14, 2022 at 10:24 PM
    • #2,268
    Quote from mitkko

JDPL

JDPL je nepravedno zapostavljen. Graf je dosta bullish.

Zadnjih mjesec dana dionica pokazuje znakove bottominga. Prije 7 dana smo imali breakout iz ovog padajućeg trendlajna i sada gledamo retest.

Prvi target je na cca 70 kn, što je +25%.

DISCLAIMER: Trenutno imam ATPL, JDPL i ZABU. Objavljujem grafove onih dionica koje pratim i za koje mislim da imaju dobar bullish setup - zato ih i imam u portfelju. Trgujete na vlastiti rizik.

Display More

JDPL apdejt

JDPL je doživio jedan propad više nego što sam očekivao, nenadana situacija oko Ukrajine je učinila svoje.

Stvari su se sada resetirale, ideja starog grafa je ustvari i dalje ista, sada je taj ključni trendlajn drugačije definiran.

Cijena je iznad svih EMA-ova koje su također u bullish formaciji, cijena trenutno radi retest trendlajna. Očekujem napad na 61,50, tu nekakav zastoj/konsolidaciju i onda napad na 70 kn.

Uzmite u obzir da imam dionicu pa sam možda subjektivan, a možda i nisam... kako god bilo, ljepota TA je da ćemo ubrzo saznati kako stvari stoje.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • April 19, 2022 at 10:42 PM
    • #2,269
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

Je, nije 20% sveto pismo, ali eto, to je dogovorni threshold kada i službeno ovo možemo zvati bear marketom.

Pad BDP-a bi potvrdio recesiju, ne bear market. Uostalom, gospodarstvo ne mora nužno biti u recesiji da bismo imali bear market, iako sam prilično siguran da ćemo vidjeti i recesiju. Pisao sam o tome zadnja dva mjeseca pa su me nazivali dežurnim crnjakom.

Ali evo i jedan pozitivan graf, ATPL.

Nazire se simetrični trokut, sada bismo u ovom valu morali vidjeti breakout ako je uistinu trokut, nekako ovako prema projekciji na grafu.

Display More

ATPL apdejt

Display More

ATPL apdejt

ATPL je danas probio prijašnji vrh na iznadprosječnom volumenu i za očekivati da je daljnji rast prema 534 kn.

Quote from mitkko
    Quote from mitkko

JDPL

JDPL je nepravedno zapostavljen. Graf je dosta bullish.

Zadnjih mjesec dana dionica pokazuje znakove bottominga. Prije 7 dana smo imali breakout iz ovog padajućeg trendlajna i sada gledamo retest.

Prvi target je na cca 70 kn, što je +25%.

DISCLAIMER: Trenutno imam ATPL, JDPL i ZABU. Objavljujem grafove onih dionica koje pratim i za koje mislim da imaju dobar bullish setup - zato ih i imam u portfelju. Trgujete na vlastiti rizik.

Display More

JDPL apdejt

JDPL je doživio jedan propad više nego što sam očekivao, nenadana situacija oko Ukrajine je učinila svoje.

Stvari su se sada resetirale, ideja starog grafa je ustvari i dalje ista, sada je taj ključni trendlajn drugačije definiran.

Cijena je iznad svih EMA-ova koje su također u bullish formaciji, cijena trenutno radi retest trendlajna. Očekujem napad na 61,50, tu nekakav zastoj/konsolidaciju i onda napad na 70 kn.

Uzmite u obzir da imam dionicu pa sam možda subjektivan, a možda i nisam... kako god bilo, ljepota TA je da ćemo ubrzo saznati kako stvari stoje.

Display More

JDPL apdejt

Svi brodari su danas imali značajan dan. Nije trebalo dugo čekati da se i JDPL pokrene, ima još puno prostora da nadoknadi kasno paljenje, tek se odljepio sa značajne razine podrške.

Edited once, last by mitkko: Merged a post created by mitkko into this post. (April 19, 2022 at 10:45 PM).

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • April 19, 2022 at 10:47 PM
    • #2,270
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

TPNG

TPNG apdejt

Display More

TPNG apdejt

Ovo je jednostavno prekrasno. Cijena je napokon izašla iz tog mučnog downtrend kanala i za sada prilično lijepo prati ovu projekciju.

• amerikanec
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    497
    • April 28, 2022 at 6:32 PM
    • #2,271

Kolega mittko kaj budemo sad sa tehnickom na Atpl i prvim targetom od 534 a fundamenti nakon danasnjeg izvjesca divljaju i cijenu dionice na ovim razinama debelo podcijenjuju?🙂

• deny_09
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    541
    • April 28, 2022 at 6:48 PM
    • #2,272

Sad cemo primijeniti fundamentalnu analizu....😉

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • April 28, 2022 at 9:05 PM
    • #2,273
    Quote from amerikanec

Kolega mittko kaj budemo sad sa tehnickom na Atpl i prvim targetom od 534 a fundamenti nakon danasnjeg izvjesca divljaju i cijenu dionice na ovim razinama debelo podcijenjuju?🙂

Cijena je praktički već došla do tog targeta na 534 kn na koji je ukazivao raniji trokut. Sljedeći nivo je 570 kn, gdje je prethodni vrh. Nije za očekivati da će cijena baš samo tako protutnjati kroz tu zonu. Kako će dalje, za sada ne znam, stvari će biti jasnije kada vidimo reakciju cijene u tim zonama.

Što se tiče fundamenata, nisu se oni ništa promijenili nakon današnjeg izvješća, izvješće ih je sada samo potvrdilo i trend je jasan. Uostalom, na ovoj temi pričamo o TA.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • April 28, 2022 at 9:14 PM
    • #2,274
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

JDPL apdejt

Display More

JDPL apdejt

Svi brodari su danas imali značajan dan. Nije trebalo dugo čekati da se i JDPL pokrene, ima još puno prostora da nadoknadi kasno paljenje, tek se odljepio sa značajne razine podrške.

Display More

JDPL apdejt

JDPL fino napreduje, u zadnjih 8 dana +22%, skoro smo na targetu, nisam baš mislio da će se to sve odigrati tako brzo. Dobra stvar je što volumen raste sa porastom cijene, dionica ulazi u fokus.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • April 28, 2022 at 9:25 PM
    • #2,275
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

TPNG apdejt

TPNG apdejt

Ovo je jednostavno prekrasno. Cijena je napokon izašla iz tog mučnog downtrend kanala i za sada prilično lijepo prati ovu projekciju.

Display More

TPNG apdejt

Cijena izgleda da radi retest ove značajne razine. To je obično dobra zona/tajming za kupnju. 45,50 kn bih rekao da je trenutno key support.

Vozarine su zadnjih dana opet značajno pale, tako da će eventualni daljnji rally vjerojatno malo pričekati signal eventualnog ponovnog rasta vozarina. Do tada će biti bitno da se cijena održi na ovim razinama.

Edited once, last by mitkko: Merged a post created by mitkko into this post. (April 28, 2022 at 9:29 PM).

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • April 28, 2022 at 9:33 PM
    • #2,276
    Quote from mitkko
    Quote from fond300

Mitkko da li moze ARNT?

Unaprijed zahvaljujem

ARNT je u downtrendu, cijena trenutno testira taj trendlajn, može dalje gore ili pak dolje, nema nekog setup-a. Signal za kupnju bi bio eventualan proboj trendlajna, ali i tu treba biti pažljiv jer je cijena ispod svih EMA i ima puno overhead otpora gdje cijena može zapeti.

Ne volim inače komentirati grafove koje ne pratim detaljno. Moguće je da ovako na prvi pogled ne vidim neke ključne stvari.

Inače, trejderi imaju jedno pravilo da ako na grafu ne "vrišti" neki setup, ne treba ga forsirati, odnosno ako setup nije jasan na prvu, onda ga ni nema i takav graf ne treba trejdati, to je samo put u nevolju.

Da je dionica (i burza generalno) likvidnija, dalo bi se i ovo dejtrejdati nivo po nivo (npr.kupnja na proboju trendlajna po 291-292 i prodaja odmah na 300, što je +3%, pa onda opet kupnja na proboju 300 i prodaja na 320, pa opet kupnja na retestu zone 300... i tako sve do 345). Ali za to, uz veću likvidnost, treba imati i puno vremena za sjediti uz gledalicu.

Display More

Ne pratim inače ARNT, ali kako sam bio ranije taj graf komentirao ostao mi je snimljen u bazi pa ga sada povremeno znam pogledati, zanima me kako se razvija.

Cijena i dalje stoji u mjestu ispod tog trendlajna, što je ustvari pozitivno, jer što se duže tu zadrži veća je šansa da će taj trendlajn probiti prema gore.

• gta1
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    246
    • April 29, 2022 at 5:32 PM
    • #2,277

VLEN? Mittko, vaše mišljenje?

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • April 30, 2022 at 4:07 PM
    • #2,278
    Quote from gta1

Ja vidim jedan lijepi trokut s targetom preko 20kn

• gta1
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    246
    • April 30, 2022 at 4:23 PM
    • #2,279
    Quote from StatusQuo
    Quote from gta1

Možete li pokazati taj graf?

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • April 30, 2022 at 4:28 PM
    • #2,280
    Quote from gta1
    Quote from StatusQuo

Možete li pokazati taj graf?

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 2, 2025 at 9:53 PM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

June 2, 2025 at 9:53 PM
    1. Tvrtke s potencijalom za IPO 31

• toluen
      • May 31, 2020 at 6:04 PM
      • Dionice
      • toluen
      • June 2, 2025 at 3:43 PM
    2. Odgovora
      31
      Pregleda
      17k
      31
    3. joe

June 2, 2025 at 3:43 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 2, 2025 at 2:49 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      920k
      2.1k
    3. slovojed12

June 2, 2025 at 2:49 PM
    1. SPAN (SPAN d.d.) 2.6k

• LodeRunner
      • May 26, 2021 at 12:21 PM
      • Dionice
      • LodeRunner
      • June 1, 2025 at 10:16 AM
    2. Odgovora
      2.6k
      Pregleda
      1.1M
      2.6k
    3. mooji

June 1, 2025 at 10:16 AM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 30, 2025 at 4:39 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. accountant

May 30, 2025 at 4:39 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• ADPL (AD Plastik d.d.)

All June 2, 2025 at 9:53 PM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

joe June 2, 2025 at 3:43 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

slovojed12 June 2, 2025 at 2:49 PM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 1, 2025 at 10:16 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 30, 2025 at 4:39 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 29, 2025 at 10:15 PM
  • ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

alfa1 May 29, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Meri May 29, 2025 at 10:36 AM
  • Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora

imavrek May 29, 2025 at 10:24 AM
  • Trumpove carine

pod_zidom May 29, 2025 at 9:32 AM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,809 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

6,014 Replies, 5 years ago