Display MoreDisplay MoreDAX apdejt
I DAX je konačno propao kroz kritičnu zonu podrške. Nije da nije bilo očekivano.
Posebno je dobar osjećaj kada neki svjetski poznati tehničar, koji ti je na neki način uzor, potvrdi ono o čemu i sam razmišljaš. Baš jučer je Peter Brandt objavio graf gdje upozorava na proboj ove "trube" i pronalazi sličnost sa prijašnjom COVID "trubom". Ja sam točno o toj potencijalnoj varijanti i sličnosti pisao još prije mjesec dana, i naravno pobrao ovdje salvu uvreda. Bilo to moje crnjačenje ili ne, nadam se da nije nikoga zateklo na krivoj nozi.
Veseli i zdravi bili!
Peter Brandt:
"German $DAX completing possible chart top
Decline today could be completing bearish right-angled expanding triangle (RABT), similar to same pattern completed in late Feb 2020"
DAX danas prednjači u minusu. Neka utjeha je da je prvi target dosta blizu, svega 2-3% niže, nadam se da ćemo tu vidjeti nekakvu pozitivnu reakciju.
DAX apdejt
Nismo trebali čekati dugo da ovo dođe do targeta, ali ono što me brine je da je kroz taj moj target prošao "k'o vrući nož kroz maslac", vidjeli smo čak i gap open. Ovo bi stvarno trebala biti dobr zona podrške, indeks je na ovu zonu dobro reagirao nekoliko puta još tamo od 2017. godine. Dajem ovome prostora još 1,5% niže jer je moguće da nisam dovoljno široko odredio ovaj target (uzevši veliku volatilnost u obzir), držim fige da se brzo ukaže "mrtvo mače koje skače", jer bi inače moglo biti "drž'te gaće".
PS. Veliko je zadovoljstvo gledati kako se neki graf raspetljava onako kako si prognozirao, ali mi je draže kada to raspetljavanje znači rast.