Kad je osoba cijeplnena da li se moze zaraziti?
Da li cijepljena osoba ukoliko se moze zaraziti moze zaraziti nekog drugog?
može. najsvježiji današnji primjer. susjeda ima 72 g., jesenas cijepljena od obične gripe, prije mjesec dana cijepljena pfizerovim cjepivom. danas testirana, rezultat pozitivan!
zašto ne bi mogla zaraziti drugoga!!??
Koji je onda smisao cijepiti turisticki sektor?
Cuvanje radne snage?
Malo mi ta cijela prica blesava...
Cijepivo ne štiti od zaražavanja virusom već od obolijevanja i razvijanja težih oblika bolesti i smrti. Pa ako ne oboliš i razviješ simptome bolesti onda je i mogućnost da druge zaraziš vrlo mala.
Ni jedno cijepivo ne pruža 100% zaštitu jer neki ljudi jednostavno ne reagiraju na njega i ne steknu imunitet tako da ostaje cca10% onih koji su cijepljeni , a ipak obole kao i necijepljeni.
kolega
meni je ta cijela priča skroz blesava od samog početka! što korona traje duže, sve se više otvara novih pitanja. na kraju će je jednostavno pustiti s lanca jer je očito da je zauzdati nemogu poto se svako malo pojavi novi soj. pa kom opanci kome obojci! ili će cijela svjetska ekonomija raditi samo za cjepiva jer kako stvari sada izgledaju.... cjepiti ćemo se svaka 3-4 mjeseca ili opći bankrot!
jučer se vozim taxijem
lik ne želi staviti masku, niti je ima
kaže 'vozio sam ih na stotine u ovim kolima, mnogi su isto bili bez maske, zarazio se nisam'
ne znam kaj da velim
ni meni se ne bi dalo cijeli dan voziti pod maskom
praktički od prvog dana me zanima samo jedno pitanje: AKO je ovo jača gripa, AKO virus mutira pa će se trebati cijepiti i dogodine kao i prije svake sezonske gripe, AKO se i cijepljeni mogu zaraziti i širiti virus dalje....
kako ide unwind? kako je zamišljen povratak na staro?
ako ga nema i ovo je novo normalno, zašto smo bacili novac u bezdan? mislim na zatvaranja nekih djelatnosti, otkaze i propuštene prilike, na dugove koje će plaćati uglavnom naša djeca i djeca naše djece
Veljača rješava pitanje socijalnih radnika, Mamić se dohvatio pravosuđa i sudaca... još fali Goran Bare da riješi pitanje lijekova
Display Morejučer se vozim taxijem
lik ne želi staviti masku, niti je ima
kaže 'vozio sam ih na stotine u ovim kolima, mnogi su isto bili bez maske, zarazio se nisam'
ne znam kaj da velim
ni meni se ne bi dalo cijeli dan voziti pod maskom
praktički od prvog dana me zanima samo jedno pitanje: AKO je ovo jača gripa, AKO virus mutira pa će se trebati cijepiti i dogodine kao i prije svake sezonske gripe, AKO se i cijepljeni mogu zaraziti i širiti virus dalje....
kako ide unwind? kako je zamišljen povratak na staro?
ako ga nema i ovo je novo normalno, zašto smo bacili novac u bezdan? mislim na zatvaranja nekih djelatnosti, otkaze i propuštene prilike, na dugove koje će plaćati uglavnom naša djeca i djeca naše djece
Veljača rješava pitanje socijalnih radnika, Mamić se dohvatio pravosuđa i sudaca... još fali Goran Bare da riješi pitanje lijekova
Pa cilj je bio da se države zaduže do grla, koga briga za građane, mali dio ekipe se ekstremno obogatio na ovome (razni uvozi medicinskih pomagala) a države u dužničko ropstvo. 30 milijardi kuna samo naša država u jednoj godini i to ne da radi tvornica vrtića ili ne znam čega sve ne nego za "borbu" protiv jedne stvari.
Slijedi otriježnjenje.
Pandemic bond = investors losses
https://www.fool.com/investing/2020…-means-for.aspx
Divide & conquer
https://www.armstrongeconomics.com/international-…divide-conquer/
Ja sam nepopravljivi optimist.
Pa mislim da bi ovo konacno moglo prisiliti Hrvate da vise ne zive samo od zimmer freia, uhljebnistva i invalidskih mirovina.
Mozda ce se shvatiti da se mora jacati realna industrija i poljoprivreda.
Optimist kazem🙃
Ja sam nepopravljivi optimist.
Pa mislim da bi ovo konacno moglo prisiliti Hrvate da vise ne zive samo od zimmer freia, uhljebnistva i invalidskih mirovina.
Mozda ce se shvatiti da se mora jacati realna industrija i poljoprivreda.
Optimist kazem🙃
ma možemo mi jačati što god hoćete, ali dok ne oslabimo lopove, nema nam naprijed, gotovo svakodnevno imamo izvještaje o raznovrsnim marifetlucima, kao da izvještavaju s nekog takmičenja, tko će više, brže, jače, uglavnom je postalo stvar prestiža, ne kako zaraditi puno, nego kako što više ukrasti
osvrnete li se nekada oko sebe i pogledate tko je sve krenuo u politiku i oni što se nakupljaju oko njih, talog kave je bistriji 10 puta od takvih i oni jako dobro znaju da je to za njih jedina šansa u životu za neko postignuće, reklo bi se uzvišeni cilj opravdava nečasna sredstva
https://www.dw.com/hr/za%C5%A1to-…ljiv/a-48145057
https://www.vecernji.hr/zagreb/pnuskok…stanova-1028503
i da povežemo s temom, opasniji su od svih vrsta i sojeva corone, njihov val traje neprekidno evo tridesetu godinu, a posljedice osjećaju sve generacije i nema učinkovitog cjepiva ni na vidiku
Ne može i neće biti promjena dok se ne promjeni mentalni sklop. Grubo ali istinito: velika većina nas su Mamići, Ćaće, pituri tunela, načelnici, pročelnici (plus supruge koje naslijede uvijek 2-3 nekretnine), Plenki Moon, uljanikovcu, ddjh varioci, graditelji mostova i cesta, vikendice, roštilji, podrumi i privatne mulje sa strane dok radim za firmu...dokle god mi sami sebe muljamo i ne radimo ništa za promjenu prvo u sebi, a onda kroz porodicu, djecu i svoju okolinu i društvo. Mozda jednom djeca djece nove hrvatske dijaspore dodu doma. Ali ce morati ponovo kupovati djedovinu. Propast Rimskog carstva, je omogucilo procvat drugih plemena...ni hrvatska od stoljeca sedmog nije tu iznimka.
Pa s obzirom da je Covid poremetio mnoge planove, možemo samo očekivati da će iza ovoga bit još više krađa, više davanja mita i korupcije, više traženja mita i trgovine političkim utjecajem, još više nakaradnih urbanistički planova da se nadoknade sušne godine i traume.
I tako će to ići sve dok su sankcije male ili nepostojeće.
Pa s obzirom da je Covid poremetio mnoge planove, možemo samo očekivati da će iza ovoga bit još više krađa, više davanja mita i korupcije, više traženja mita i trgovine političkim utjecajem, još više nakaradnih urbanistički planova da se nadoknade sušne godine i traume.
I tako će to ići sve dok su sankcije male ili nepostojeće.
vrhunac mi je ovaj Kovačević iz Janafa
lik (navodno) nije glup, dapače!
ali kad nema kontrole, kad je moguće sve tako organizirati da javni novac (proračunski ili iz državne firme) skreneš sebi u džep
e tu nastaje pohlepa na koju očito nitko nije imun
kako kažu: prilika čini lopova
država MORA posložiti procese da se poštuju i provode (zakone ugl. imamo)
tko zna koliko toga prođe ispod radara tako da su oni podaci Vuka Vukovića o korupciji u Hrvata možda i podcijenjeni u smislu iznosa koji se zamrači
inače hebeš državu, čemu plaćati neefikasnost, pa mogu i sam bacati papire u vatru
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvats…java-sve-je-dog
Nema nama spasa.
Mi smo neozbiljni, kao nacija u cjelini
Nema nama spasa.
Svaka cast vjernicima, ali ovo stvarno nije normalno.
Da nemaju muda reci crkvi odjeb.... nije vrijeme za to i gotovo,
Nisu transparentni nimalo.
Nije cudno da se onda mlađarija sakuplja i da kao "krse" mjere
u cemu je razlika krizma sa sto ljudi ili sto ljudi na proslavi rodjendana?
Sve vise mi se gade politicari ( dal vladajuci ili oporba koja je sretna kaj nije na vlasti , pa nemaju neku odgovornost )
, crkva kaj su jos uvijek u razmisljanju koje je vladalo prije 2000 godina , raznorazne udruge itd ......
Nema nama spasa.
Crkva ima ogroman utjecaj na biračko tijelo, pogotovo u ruralnim dijelovima, i zato joj svaka vlast podilazi.
Ova "corona kriza" je svjetski obračun.Obračun se temelji na strahu. Ona je opasna za zdrave na nivou 0,000 neki broj,za bolesne ili starije 0,00neki broj. Znači kao malo jača gripa. Ako se netko zdravorazumski ne suprostavi ovome oni će jahat dalje do kraja.A kraj je moguć svakakav. Za provjeru članka trebalo bi aktivno ići u crkvu,družiti se sa vjernicima i svećenicima. Obzirom da sam aktivni vjernik mogu potvrditi da većina članaka u medijima ne odgovara stvarnosti. Hrvatska kao katolička zemlja je na jako velikom udaru. Primjećujem da više ljudi ide u crkvu nego prije corone. Tako da ipak neće poništiti našu kulturu,tradiciju i običaje. Bolje da umre selo nego običaji. Sad mi je to prvi puta jasno
To je obična boljetica i gripa dok netko Vaš ne premine.
Nije vrijeme za okupljanja. Neku mjeru stvari treba naći.
A dragi Bog ne pravi razliku gdje mu se molimo. Važnije mu je da ga poštujemo, i da se poštujemo.
To je obična boljetica i gripa dok netko Vaš ne premine.
Nije vrijeme za okupljanja. Neku mjeru stvari treba naći.
A dragi Bog ne pravi razliku gdje mu se molimo. Važnije mu je da ga poštujemo, i da se poštujemo.
Na ovakav način su se protestanti odvojili od naše grane. pa su se još nekoliko puta razdvojili tako da su sada na vječitom novom početku. Tamo ti netreba svećenik za ispovjed, samo kažeš da ti je žao. Ne zvuči Vam ovo kao vruhski egoizam? Gdje je pokora? Dali su zato jedni od vladara zapadne civilizacije? jesu li to i nama namjenili?
Kako to da ovog čovjek nitko ne prenosi? Ako si uvjeren i govoriš istinu kome bi smetlo snimanje sastanka?
Ova bi rasprava prešla okvire foruma.
No, usred smo proglašene epidemije i kao dio civilizacijskog kruga kojem pripadamo na ovim prostorima trebali bi moći naći neku zlatnu sredinu.
Da bude dobro svima, a ne samo njima. Jednima, drugima, trećima
Ne govori se o zatiranju, govori se o odlaganju dok trenutak ne bude pogodniji.