1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Financije i gospodarstvo
  3. Stručne rasprave

CORONA virus

• buMBum
  • February 15, 2020 at 11:37 AM
  • Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • November 27, 2020 at 9:10 AM
    • #1,221
    Quote from Moller

BudFox,

mi imamo ogromnih problema, samo nemamo tko će to narodu i priznati

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvats…di-kuna-1059393

naravno da mi više ni pod cijenu života ljudi ne možemo sebi dozvoliti zaustavljanje svega, onda ispada da nam je kao glavnim svjetskim kavopijama važniji taj napitak i druženje nego bilo kakva druga djelatnost i aktivnost, pa onda imamo uvijek na prvom mjestu kafiće, kafiće i još malo kafića,

https://www.seebiz.eu/drustvo/milino…g-cacica/245966

što se također redovno može čuti iz usta glavnog epidemiologa Capaka, koji već dobrih šest mjeseci capka u mjestu zajedno sa stožerom i mislim da nemaju ni pravac djelovanja ni rješenje, samo figuriaraju, a stvari se odvijaju same po sebi, rekao bih stihijski, jedino Čačić spominje proizvodne djelatnosti, radna mjesta i održanje onog najnužnijeg, a za ostalo biti će vremena, ako ovo prvo primijenimo, jer ako se liječnici i zdravstveno osoblje bore toliko s ovim problemom, ne vidim smisao da se netko bekelji po kafićima nekoliko mjeseci i svojim ponašanjem možda namiče novi posao zdravstvenom sektoru

Display More

Dragi kolega, samo kafici, restorani i teretane nisu niti bili zarista. A kako skole, shopping centri i fakulteti ostaju otvoreni, ne ocekujem nikakve stvarne promjene. Nesposobna vlada...

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • November 27, 2020 at 9:29 AM
    • #1,222

Problem je sto nema bitnih podataka.

Kolika je prokuzenost? Koji su rizici ako pustis da se siri? Koje su stete kroz vrijeme ako sve pozatvaras? Koji su efekti ako ides nekim srednjim putem? Napraviti neku simulaciju i ljudima prezentirati. Na taj nacin bi se vjerovatno postigao konsenzus kojeg sada nema. Vec 9 mjeseci ovo traje. Imalo se vremena. I ima se jos uvijek.

Ovako se donose mjere iz dana u dan i zapravo ne upravljas situacijom nego ona upravlja tobom.

Bolje je jeftino kupovati nego jeftino prodavati.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • November 27, 2020 at 9:39 AM
    • #1,223

opet ja ne kužim tih 70% prihoda, da li to znači da on neće trebati kuhati kahve i služiti pivo, te ga neće morati ni nabavljeti. plaćati struju, plin iili druge energente, a traži 70% u odnosu na prihod prošle godine, jab tako neka me zatvore odmah iako nisam ni blizu ugostitelj, jedan rođak mi ima kafić i isplata plaće mu je kaže dovoljna da preživi, a gostiju ionako nema bio zatvoren ili otvoren, ovi koriste gužvu i love u mutnom

• bumbar
    Student
    Reakcija primljeno
    68
    • November 27, 2020 at 9:40 AM
    • #1,224
    Quote from Marielena
    Quote from Moller

BudFox,

Dragi kolega, samo kafici, restorani i teretane nisu niti bili zarista. A kako skole, shopping centri i fakulteti ostaju otvoreni, ne ocekujem nikakve stvarne promjene. Nesposobna vlada...

nesposobni mi izabrati bolju...

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • November 27, 2020 at 9:44 AM
    • #1,225
    Quote from Marielena
    Quote from Moller

BudFox,

mi imamo ogromnih problema, samo nemamo tko će to narodu i priznati

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvats…di-kuna-1059393

naravno da mi više ni pod cijenu života ljudi ne možemo sebi dozvoliti zaustavljanje svega, onda ispada da nam je kao glavnim svjetskim kavopijama važniji taj napitak i druženje nego bilo kakva druga djelatnost i aktivnost, pa onda imamo uvijek na prvom mjestu kafiće, kafiće i još malo kafića,

https://www.seebiz.eu/drustvo/milino…g-cacica/245966

što se također redovno može čuti iz usta glavnog epidemiologa Capaka, koji već dobrih šest mjeseci capka u mjestu zajedno sa stožerom i mislim da nemaju ni pravac djelovanja ni rješenje, samo figuriaraju, a stvari se odvijaju same po sebi, rekao bih stihijski, jedino Čačić spominje proizvodne djelatnosti, radna mjesta i održanje onog najnužnijeg, a za ostalo biti će vremena, ako ovo prvo primijenimo, jer ako se liječnici i zdravstveno osoblje bore toliko s ovim problemom, ne vidim smisao da se netko bekelji po kafićima nekoliko mjeseci i svojim ponašanjem možda namiče novi posao zdravstvenom sektoru

Display More

Display More

ne bih se htio igrati epidemiologa, nisam ni spomenuo problem širenja virusa, nego smo financijski iscrpljeni i prezaduženi za brzi oporavak, zar mi na burzi ne vidimo prvi kakvo je stanje gospodarstva, koje će to firme iznijeti taj sav trošak koji se stvara,

nemojmo se zavaravati, nismo političari

• Roki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,524
    • November 27, 2020 at 10:08 AM
    • #1,226
    Quote from 5. Element

Sto se tice privatizacija, nasi najradije ne bi nista, to je tocno. Ali morat ce zbog eurozone. Barem nesto.

Može malo više detalja pls

• zm1
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    670
    • November 27, 2020 at 10:22 AM
    • #1,227
    Quote from Barikb

očito i dalje ostaju najliberalnije mjere u Europi. Zatvorili bez razloga za djecu škole stranih jezika i sportske treninge =O. Moramo na bicikle i planinarenje sada.

Stotine tisuća penzionera i dalje će bauljati raditi gužve po svuda, gradskim prijevozom, bankama, dućanima...

Praktički sve otvoreno osim birtija. Bolnički sustav je u teškom stanju. Broj zaraženih svakog dana podijelite sa 58 i toliko će ljudi umrijeti od covida 19 svakog dana. Znači ubrzo smo na 60 do 80 mrtvih dnevno što je zapravo katastrofalno. Bolovi od covida su vrlo jaki koga primi, nažalost lijeka nema i ovo će trajati godinama. Cjepivo nije dovoljno.

Moglo bi se reći da su bolovi jaki i od gripe, kad te primi, a cjepivo će ići, kao što ga za gripu imamo

• barbosa
    Guest
    • November 27, 2020 at 10:47 AM
    • #1,228
    Quote from Moller

opet ja ne kužim tih 70% prihoda, da li to znači da on neće trebati kuhati kahve i služiti pivo, te ga neće morati ni nabavljeti. plaćati struju, plin iili druge energente, a traži 70% u odnosu na prihod prošle godine, jab tako neka me zatvore odmah iako nisam ni blizu ugostitelj, jedan rođak mi ima kafić i isplata plaće mu je kaže dovoljna da preživi, a gostiju ionako nema bio zatvoren ili otvoren, ovi koriste gužvu i love u mutnom

nije 70 nego 50% i da, trebalo bi taj model doraditi ali posl. subjekte kojima su ljudska i gospodarska prava ograničena radi zaštite zdravlja ljudi treba obeštetiti, oni na to imaju pravo...na kraju krajeva novca ima za 2/3 birokracije i raznih uhljebarni koji (kao)rade od doma a primaju dohodak kao da redovito dolaze na posao, sa svim pravima i dodacima i još malenica najavljuje da će im podmiriti troškove korištenja privatnog kompjuterskog hardvera i troškova interneta a zaone djelove gospodarstva koji trpe stvarne štete da bi se širenje epidemije vratilo pod kontrolu, smanjio pritisak na zdr. sustav i gospodarstvo u cjelini prozivaš da "koriste gužvu i love u mutnom"i stvarno ne vidim tehnički razlog za ta višestruka mjerila

ja nemam veze sa ugostiteljstvom i nisam neki njihov zagovornik ali sam blisko upoznat sa poslovanjem i regulativom istih i mogu vam reći da je meni tih ljudi žao jer su toliko nagaženi kao niti jedan drugi gosp. sektor, toliko preregulirani i toliko često od institucija nedostojanstveno tretirani pa i same populacije kao da su druga liga građana koja nekome nešto krade...ne shvaćam zašto je to tako jer i da utajuju dio pdv-a koji participira sa ćak 1/4 maloprodajne cijene, taj sektor generira naruđbe domaćih dobara kao i tur. potrošnju te još ostvaruje dodanu vrijednost kroz pripremu hrane i pića, interijera i najmova, mnogih fiskalnih i parafiskalnih nameta i nebuloznih visokih kazni koje uhlebarna samo troši i troši i to u stranjskim trgovinama i centrima čime plača i potiće stranjska gospodarstva i države...ali ne kolega, sve to ne vrijedi jer je tebi u mozak urezano da "ovi koriste gužvu i love u mutnom"X/

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • November 27, 2020 at 10:54 AM
    • #1,229

ništa meni nije urezano, ali tražiti 70% prihoda od prošle godine, djeluje malo bezobrazno, dok i svi drugi sektori trpe ili će se to odraziti kasnije, sa ostalim se slažem, treba obeštetiti sve koji trpe štetu, ali netko mora reći što je to realno i koliko

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • November 27, 2020 at 11:00 AM
    • #1,230

Kako ćete obeštetiti krv, suze i znoj onih u zdravstvu ?

Ili će se opet po principu - Htjeli ste biti humani, pa budite .

Istina je dakle rijetko čista i nikad jednostavna.

BTW, vjerujem da bi oni iz zdravstva, iz prvih redova, drage volje pristali na 50% prohoda da sjede doma🙃. Mislili bi da im se Svevišnji ukazao

• barbosa
    Guest
    • November 27, 2020 at 11:00 AM
    • #1,231

kol. Moller, mislim da je taj postotak tek pregovaračka osnova i nije 70%...

U drugom modelu traže osiguranje prihoda i samim poduzetnicima, ne samo za radnike i njihove plaće - 50 posto od istog razdoblja prošle godine kao direktna dotacija iz koje se isplaćuju i radnici uz oprost doprinosa. Očekuju, nadalje, oslobađanje od svih fiksnih obveza tijekom lockdowna na svim razinama vlasti (najamnine, komunalne naknade, komunalne usluge - odvoz smeća, vodne naknade, spomenička renta...), inzistiraju na smanjenju PDV-a te traže oslobođenje od parafiskalnih nameta.

kolegice zlocesti, generaliziraš i manipuliraš, naravno da je zdravstveni sektor sada izložen i pod pritiskom ali to ije njihov posao, njihova struka, svaki mjesec uredno dobijaju svoju plaću i ostvaruju kolektivna prava i dodatke imali oni pacjenata ili ne i što sada ti hočeš, imaju kaos zadnjih mjesec dana i pucaju po šavovima jer su kadrovski i organizacijski zapušteni zbog ćega i idemo u zaključavanje da bi se smanjio pritisak na njih...i što bi sada trebalo, ne kužim, pa ćiji je to posao...

...stvarno vas ne kužim, zašto ste toliko zavidni, kao iz onog vica:

Išao zavidnik moliti Boga. I pitao se za što da moli....

Bog mu reče: Moli što god hoćeš, ali tvom ću susjedu dati DUPLO što dam tebi. Što želiš, onda?

Zavidni susjed bio je na 100 muka. Što da uopće i želim? Ako kuću - moj će susjed imati dvije, ... ako auto... moj će susjed imati dva... Što onda?

Nakon dugo vremena odluči se pomoliti:

- Bože, iskopaj ti meni jedno oko!

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • November 27, 2020 at 11:15 AM
    • #1,232
    Quote from barbosa

U drugom modelu traže osiguranje prihoda i samim poduzetnicima, ne samo za radnike i njihove plaće - 50 posto od istog razdoblja prošle godine kao direktna dotacija iz koje se isplaćuju i radnici uz oprost doprinosa. Očekuju, nadalje, oslobađanje od svih fiksnih obveza tijekom lockdowna na svim razinama vlasti (najamnine, komunalne naknade, komunalne usluge - odvoz smeća, vodne naknade, spomenička renta...), inzistiraju na smanjenju PDV-a te traže oslobođenje od parafiskalnih nameta.

krenuo je onaj Medak spominjati 70, naravno da zauzme što bolju poziciju, govori da nije netko kriv ako je nakon osnovne škole odabrao ugostiteljstvo, ali što će obeštetiti ovakve ljude,

https://www.vecernji.hr/vijesti/lijecn…-zivote-1449263

jesu li oni krivi što su izabrali sestrinstvo ili medicinu, nekako mi ti njegovi istupi djeluju malo govnjarski u odnosu na cijelu situaciju i stanje, te napore ostalih puno bitnijih struka, inače nemam ništa protiv ostalih ugostitelja, ali taj mi djeluje malo nadmeno, valjda ga ponese funkcija i kao da nema božje kune u džepu, pa će mu kaže ljudi gladovati, ma tko još danas vjeruje u takve floskule, neće ni Badrićka stići sve kumpire okopati i povaditi, vrijeme je nekima prihvatiti se motike, ako nema drugog posla, svi smo generacijski rizična skupina, nema više posla do pemzije(mirovine)

• BSOD
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,261
    • November 27, 2020 at 11:47 AM
    • #1,233
    Quote from Moller
    Quote from barbosa

krenuo je onaj Medak spominjati 70, naravno da zauzme što bolju poziciju, govori da nije netko kriv ako je nakon osnovne škole odabrao ugostiteljstvo, ali što će obeštetiti ovakve ljude,

https://www.vecernji.hr/vijesti/lijecn…-zivote-1449263

jesu li oni krivi što su izabrali sestrinstvo ili medicinu, nekako mi ti njegovi istupi djeluju malo govnjarski u odnosu na cijelu situaciju i stanje, te napore ostalih puno bitnijih struka, inače nemam ništa protiv ostalih ugostitelja, ali taj mi djeluje malo nadmeno, valjda ga ponese funkcija i kao da nema božje kune u džepu, pa će mu kaže ljudi gladovati, ma tko još danas vjeruje u takve floskule, neće ni Badrićka stići sve kumpire okopati i povaditi, vrijeme je nekima prihvatiti se motike, ako nema drugog posla, svi smo generacijski rizična skupina, nema više posla do pemzije(mirovine)

Normalno da čovjek cvili.

I ja bi na njegovom mjestu. Brate, 25% PDV-a plaća, pa ti vidi koliko je to na jednu Cezar salatu u njegovom RougeMarinu, koja košta 75 kn.

Stravično!

Ima'l kaj za short danas?

:evil:

• barbosa
    Guest
    • November 27, 2020 at 11:52 AM
    • #1,234

a kol. Moller, da je reda bilo bi i društvenih sdandarda i ljudskih i i kulturoloških i svih dugih a kad je nered i kaos onda imamo ovo što imamo i kako se sada postaviti kada oni koji su niskim motiima ušli u poziciju da diktiraju standarde i sada u situaciji kada se traži organiziranost, znanje i kompetentnost, bauljaju ko "guske u magli" i vuku cijelu populaciju za sobom...kako se uopće smijelo dozvoliti da nas zatekne ovakva situacija kada smo imali i kapacitete i resurse da se pripremimo na ovako nešto i ne dozvolimo da do toga dođe...

ali ježišga, u prvome hard core lockdawnu su ministri, predsjednici i odlikaši u ilegalni "klub" morali ići, u hr je tokom ljeta mogao tko god je htio, tutnir u zadru i premijer je morao dirati đoku dok se cijeli svijet zgražavao da je to protivno epidemiološkoj situaciji, izbori su se morali održati, emisarilo se u međugorje i radile parade seljačluka od 500+ uzvanika, pa kolona u vukovaru bez minimuma epidemioloških mjera...itd, itd, i što sada očekivati od populacije, pogotovo mlađe, kada riba od glave smrdi...tko je to kriv za umrle i za znoj i suze liječnika i sestara i oboljelih, tko je kriv za sve te troškove, za recesijske učinke zaključavanja gospodarstva po proračun te gospodarstvenike i njihove djelatnike...

onda tko je kriv...zdravstveni djelatnici kao i zaključani poslovni subijekti sigurno nisu, oni su tek posljedica

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • November 27, 2020 at 12:56 PM
    • #1,235

što se ugostitelja i sličnih tiče, svakog onog kojeg se prisilno zatvara, a svoju djelatanost ne može raditi nikako drukčije nego uz fizički kontakt, treba se obeštetiti.

i točka.

međutim, ako ih se obešteti na način da će idućih x godina plaćati PDV po još povlaštenijim stopama od dosadašnjih, palim bager i kopam bazen uz kuću na selu.

a svoju primarnu djelatnost zatvaram instant, na prvu poteškoću sa birokracijom, neplaćanjem i sličnim "pogodnostima" koje prate ostale hrvatske poduzetnike.

a kad nema sezone, bacam se na honorani rad i trejdanje na burzi.

ali this time is different (možeš mislit, ni jedna reforma se nije provela, niti će).

kad završi ovo sve skupa, očekujem turizam na barem 50% udjela u našoj ekonomiji.

ekipa koja će ostati ganjati "real job", želim svu sreću i zdravlje :*

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • November 27, 2020 at 1:10 PM
    • #1,236

ma znamo mi svi da smo mi neorganizirana država, na žalost vode oni koji bi trebali biti na začelju, ali jedino takvi i hitaju u politiku, jer tamo možeš presjediti cijeli mandat npr. u Saboru i da te nitko ništa ne pita, puno ih uopće i ne dolazi i ne pojavljuju se, nego se našetavaju po gradu ili saborskom kafiću, mi nemamo urođeno tu samodisciplinu, zato nam je sada svaki drugi stanovnik epidemiolog, pola politike su stožeraši, na desetine je stručnjaka koji se međusobno nad.ebavaju, a finacijeri su u strahu istrošili previše milijardi i sada mi se čini da smo švorc, pa ne znamo koga, kako, koliko i u kojem vremenskom intervalu obeštetiti,

ovi što traže neke ustupke na osnovu sadašnjeg stanja u slijedeće tri godine, nisu ni malo realni, pa već iduće godine mogu im pare ispadati iz džepova, ako cjepivo bude pravovremeno i kvalitetno, svi će nahrliti prvo u birtiju da proslave i još ako uleti kakvo prvenstvo u nečemu, sreći nema kraja, onda mi tek dolazimo do izražaja

• BSOD
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,261
    • November 27, 2020 at 1:24 PM
    • #1,237
    Quote from Moller

ma znamo mi svi da smo mi neorganizirana država, na žalost vode oni koji bi trebali biti na začelju, ali jedino takvi i hitaju u politiku, jer tamo možeš presjediti cijeli mandat npr. u Saboru i da te nitko ništa ne pita, puno ih uopće i ne dolazi i ne pojavljuju se, nego se našetavaju po gradu ili saborskom kafiću, mi nemamo urođeno tu samodisciplinu, zato nam je sada svaki drugi stanovnik epidemiolog, pola politike su stožeraši, na desetine je stručnjaka koji se međusobno nad.ebavaju, a finacijeri su u strahu istrošili previše milijardi i sada mi se čini da smo švorc, pa ne znamo koga, kako, koliko i u kojem vremenskom intervalu obeštetiti,

ovi što traže neke ustupke na osnovu sadašnjeg stanja u slijedeće tri godine, nisu ni malo realni, pa već iduće godine mogu im pare ispadati iz džepova, ako cjepivo bude pravovremeno i kvalitetno, svi će nahrliti prvo u birtiju da proslave i još ako uleti kakvo prvenstvo u nečemu, sreći nema kraja, onda mi tek dolazimo do izražaja

Apsolutno se slažem da smo u globalu neorganizirana država, u nekom prosjeku, neorganizirani do boli. Ipak, šteta je sve stavljati u isti koš.
    Postoje krajevi koji dokazuju da se nešto i može (ne nešto, već puno).

Često idem u Međimurje, Prelog, Čakovec. To je druga država. Barem se meni tako čini, koji živim u županiji do.

Cijeli taj sjever je poprimio dovoljnu dozu protestantskog mentaliteta kroz povijest, samim time i odnos prema radu i privređivanju je drukčiji.

Ovim upisom ne želim rasplamsati nikakve lokalno/regionalne sukobe na forumu, već želim reći da se stvarno može. I da ljudi u ovoj državi mogu biti sretni.

Ali, za tu sreću se trebamo izboriti sami.

Ima'l kaj za short danas?

:evil:

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • November 27, 2020 at 1:54 PM
    • #1,238
    Quote from BSOD
    Quote from Moller

Apsolutno se slažem da smo u globalu neorganizirana država, u nekom prosjeku, neorganizirani do boli. Ipak, šteta je sve stavljati u isti koš.
    Postoje krajevi koji dokazuju da se nešto i može (ne nešto, već puno).

Često idem u Međimurje, Prelog, Čakovec. To je druga država. Barem se meni tako čini, koji živim u županiji do.

Cijeli taj sjever je poprimio dovoljnu dozu protestantskog mentaliteta kroz povijest, samim time i odnos prema radu i privređivanju je drukčiji.

Ovim upisom ne želim rasplamsati nikakve lokalno/regionalne sukobe na forumu, već želim reći da se stvarno može. I da ljudi u ovoj državi mogu biti sretni.

Ali, za tu sreću se trebamo izboriti sami.

Display More

ja Vam mogu reći na primjeru Splita da ništa ne funkcionira.

Općinski sud je hrvatski rekorder po broju zaostalih predmeta.

splitski KBC jedini nema e-naručivanje (o listama čekanja da ne pričam).

ima toga još, al samo je ovo dokaz da se doli bilo kakvo poduzetništvo (osim onoga di odma dobiješ cash u ruke) ne isplati.

jer ako hoćeš tužiti ili se od stresa razboliš, dočekati nećeš.

tako da je ulaganje u turizam i slične djelatnosti, dolje skoro pa i jedina opcija, ako želiš pristojno živjeti i pri tom ostati zdrav.

druga stvar je da svi, u pravilu, imaju neku didovinu (otok, Zagora, nije bitno) tako da je dovoljno to malo ušminkati, iskopati bazen, a ako uz to imaš i social skills (da ne pričaš s gostima kao neki ovdje na forumu), Euri samo kapaju.

oni pak koji nemaju didovinu, a imaju social skills, otvorili su turističke agencije, pa time tebi koji imaš didovinu, osiguraju pribavu gostiju (nekad i čišćenje prostora), a oni naplate proviziju.

ako taj PDV u turizmu ode na jednoznamenkaste brojke, eto i mene tamo, obzirom da je ovo ostalo poduzetništvo pod prevelikom poreznom i birokratskom tlakom da bi se netko toliko trsio.

samo se možeš razboliti, a onda, ako nemaš veze u bolnici, si skoro pa hodajući mrtvac.

hvala Bogu pa ne patim od toga da me se titulira, nego mi je, u toj dilemi, zdravlje uvijek važnije ;)

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • November 27, 2020 at 2:55 PM
    • #1,239
    Quote from Moller
    Quote from Marielena

ne bih se htio igrati epidemiologa, nisam ni spomenuo problem širenja virusa, nego smo financijski iscrpljeni i prezaduženi za brzi oporavak, zar mi na burzi ne vidimo prvi kakvo je stanje gospodarstva, koje će to firme iznijeti taj sav trošak koji se stvara,

nemojmo se zavaravati, nismo političari

To je jasno da to necemo imati od kuda platiti. Evo drzavni sluzbenici izborili povecanje placa. Adio pameti.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • November 27, 2020 at 3:00 PM
    • #1,240
    Quote from Marielena

To je jasno da to necemo imati od kuda platiti. Evo drzavni sluzbenici izborili povecanje placa. Adio pameti.

uvijek se možemo zadužiti.

mirovinci ionako ne znaju di će s viškom cash-a.

dionice već izlistane na burzi im nisu napete.

ovi više vole 10-godišnju i slične obveznice po 1% kamata, ako ne i niže.

samo mi koji ulažemo na ZSE to ne kužimo.

nama je napetije što prije oploditi svoj kapital, a oni više vole da im zaradu pojede inflacija :)

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. PODR (Podravka d.d.) 1.2k

• havi
      • February 12, 2020 at 6:30 PM
      • Dionice
      • havi
      • June 7, 2025 at 11:04 AM
    2. Odgovora
      1.2k
      Pregleda
      488k
      1.2k
    3. bluelionZG

June 7, 2025 at 11:04 AM
    1. HT (Hrvatski Telekom d.d.) 769

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:28 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 6, 2025 at 6:08 PM
    2. Odgovora
      769
      Pregleda
      420k
      769
    3. loto

June 6, 2025 at 6:08 PM
    1. SAPN (SAPONIA d.d.) 1.1k

• tizian1
      • February 12, 2020 at 8:49 PM
      • Dionice
      • tizian1
      • June 6, 2025 at 5:05 PM
    2. Odgovora
      1.1k
      Pregleda
      509k
      1.1k
    3. xdado

June 6, 2025 at 5:05 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • June 6, 2025 at 11:22 AM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      916k
      2k
    3. umalo

June 6, 2025 at 11:22 AM
    1. Tvrtke s potencijalom za IPO 34

• toluen
      • May 31, 2020 at 6:04 PM
      • Dionice
      • toluen
      • June 6, 2025 at 9:21 AM
    2. Odgovora
      34
      Pregleda
      18k
      34
    3. Avx

June 6, 2025 at 9:21 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• PODR (Podravka d.d.)

bluelionZG June 7, 2025 at 11:04 AM
  • HT (Hrvatski Telekom d.d.)

loto June 6, 2025 at 6:08 PM
  • SAPN (SAPONIA d.d.)

xdado June 6, 2025 at 5:05 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

umalo June 6, 2025 at 11:22 AM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

Avx June 6, 2025 at 9:21 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 6, 2025 at 9:09 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

Bankar June 5, 2025 at 10:42 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

umalo June 5, 2025 at 5:38 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Dado June 5, 2025 at 9:45 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

misterno June 4, 2025 at 7:36 PM

Popularne Teme

• DRY BULK

10,486 Replies, 4 years ago
  • Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

2,561 Replies, 3 years ago
  • Trumpove carine

20 Replies, A month ago
  • CORONA virus

3,567 Replies, 5 years ago
  • Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

1,894 Replies, 5 years ago

Slične teme

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Admin
    • February 12, 2020 at 2:32 PM
    • Dionice
  • Komentari na Poslovni dnevnik - poslovni.hr

• maratonac
    • February 13, 2020 at 8:11 PM
    • Kavana

Tags

• Corona