1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Financije i gospodarstvo
  3. Stručne rasprave

CORONA virus

• buMBum
  • February 15, 2020 at 11:37 AM
  • tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,179
    • April 12, 2020 at 10:25 AM

računovođo

razmišljanja su ti gotovo sva na mjestu osim ...promašena europska politaka u borbi protiv covida 19.... daj nam reci koja su onda ispravna, možda američka? eto i švedska priznaje da je promašila. koliko mi poznato jedino sjverna koreja normalno funkcionira. znamo zašto. vjerujem da takvo društvo nitko ne želi.

• Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • April 12, 2020 at 10:29 AM

https://hr.m.wikipedia.org/wiki/%C4%8Covje%C4%8Dnost

Za gospođu Lulu 1

• kupoprodajnik
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,095
    • April 12, 2020 at 10:51 AM
    Quote from Lulu1

Ako se neki pozivaju da je ovo ratno stanje, onda se moraju donijeti i odluke shodno tom. Pa nije se u ratu radila statistika kolika je smrtnost. Znači sve mlade vratiti na posao. A stari nek stoje kući ionako nemaju gdje, osim kod doktora praviti gužvu i razglabati gdjes bio 41-91. A rad doktora opće medicine od kuće funkcionira sasvim dobro.

Uostalom koliko sam čula broj infarkta se smanjio skoro u svim zemljama?! Adrenalin ili što već?!

Ali za sve tako važne odluke treba imati ono što nemaju svi.

A pozivanje u izvanrednim okolnostima na humanost je u najmanju ruku licemjerno. Humanosti nema niti u redovnim okolnostima a kamoli u ovakvim.

A ovi ovdje samoprozvani humanisti puni empatije prema sebi i svojima, kad su već takvi neka se ostave ove zanimacije. Jer ovdje je pravilo dok nekom ne omrkne drugom ne osvane.Jer ako sam od tebe kupio nešto za 10 a ti to platio 20 gdje je tu humanost? A mislim ono.

Puna su usta humanosti onima kojima nije egzistencija ugrozena, koji imaju hrpu love, sigurne prihode, lijepe nekretnine itd., a ceh karantene ce platiti netko drugi. Po mogucnosti svi osim njih. Bili bi manje vokalni kad bi dobili otkaz zbog ovog i dijete im hodalo u poderanim hlacama jer ne mozes kupiti nove. To su obicni licemjeri koje stavljam na ignore.

Ako smatraju da neciji zivot vrijedi 10 mil EUR neka lijepo plate iz svog dzepa. Nista ih ne sprecava u tome.

• nemo
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    768
    • April 12, 2020 at 11:07 AM

Posao mi je vezan za turizam. Prihodi od dividendi su mi vezani za turizam i proizvodnju. Nemam nekretnine u vlasništvu. Nemam rezervi ni casha u velikim kolicinama. Svjestan sam da će ceh platiti svi, jer smo svi na istom brodu. Normalno da ima ekipe kojima je svejedno i koji su se nafutrali. Tako je bilo 91 pa ce biti i 2021. Prosipanjem žuči ovdje neces nista ni pokrenuti ni ublažiti. Vjerojatno si imao snove i planove pa ti je ova zaraza sve pokvarila. A nama drugima nije? Zato smanji doživljaj i stavi sebe na ignore jer stalno mantraš isto. Biti ce kako bude, tko preživi i uspije se transformirati, ići će dalje. Možda presliti na drugi kontinent, mozda potražiti sreću u manje koruptivnim drustvima. Tko zna. Nađi mir u sebi i uživaj u obitelji, ostalo je prolazno i nebitno. Nasi pra su bili u poderanim hlačama da bi mi imali ovo. Možda je vrijeme da se vratimo malo na pocetak i naučimo da smo kao ljudi prebahata vrsta na Zemlji.

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • April 12, 2020 at 12:59 PM

https://arhivanalitika.hr/blog/kako-su-v…e-moderni-rast/

Za sada corona nije ni blizu kugi, ali evo za razmisljat, svako zlo za neko dobro .

Htjeli mi ili ne , svijet ide naprijed kako god okrenemo.

Pitanje dal za godinu ili dvije.

Obicno bude onako kako manjina misli , a ne vecina.

tako je bilo oduvijek.

Sretan Uskrs svima koji slave.

• zm1
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    670
    • April 12, 2020 at 1:32 PM

https://amp.index.hr/article/217348…vojoj-povijesti

Evo još malo, za razmišljanje i raspravu, ali od sutra, danas je ipak Uskrs

• Lulu1
    Student
    Reakcija primljeno
    102
    • April 12, 2020 at 2:39 PM
    Quote from Ledica

https://hr.m.wikipedia.org/wiki/%C4%8Covje%C4%8Dnost

Za gospođu Lulu 1

Gledajte poštovani/poštovana Ledica. Hvala na linku koji mi je pojasnio ili bolje reći podsjetio što je to humanost. Mislim da se cijeli "algoritam" humanosti može svesti pod onu izreku, čini ono što bi htio da drugi čine tebi. Zašto algoritam? jer uvjerenja sam da smo mi nešto kao biološki kompjuter pa nam je taj algoritam uz druge usadjen tj. programiran. Nekima taj algoritam humanosti slabo radi vjerojatno zbog količine raznih bugova ili virusa.

Ja sam ipak uvjerenja da su djela najvažnija. I to djela sa dobrom namjerom. Čak i ako radimo dobra djela a bez dobre namjere nisu valjana. Pa tako ako to sve spustimo na razinu običnog života, mnogi se pitaju kako to da "dobrim" ljudima koji su toliko dobrih djela napravili a vratilo im se zlo. Jedino objašnjenje bi bilo da dobro djelo bez dobre namjere ne proizvodi pozitivan feedback. Pa sam tako i reagirala na ove virtualne humaniste, jer znam i sigurna sam da iza velikih riječi obično stoji jedno veliko ništa, 0.

Toliko od mene vama, a btw ja sam vam u stvarnom životu oličenje humanosti po svim navedenim točkama iz definicije.

• barbosa
    Guest
    • April 12, 2020 at 3:03 PM

kol. Lulu1, dakle vi zapravo egzistirate u nekoj svojoj simuliraoj stvarnosti i sebi ste dodjelili ulogu u istoj kao algoritam "agent Smith", program Matrice koji su stvorili svjesni strojevi a čija je svrha uništiti Zion i zaustaviti ljudskost u video uratku The Matrix:?:

mogu li ja biti Morpheus, plizz:)8)

• Lulu1
    Student
    Reakcija primljeno
    102
    • April 12, 2020 at 3:27 PM

Da, pogodili ste, upravo to.

Ali ovo je beznacajna mala simulirana igrica. Gdje sami biramo avatare. Pa ako baš želite biti Morpheus, tko vam brani.

Medjutim u ovoj “pravoj kao stvarnoj” simulaciji ne mozemo birati uloge jer su nam već dodjeljene od programera koji je izvan naše “stvarnosti” tj. ove simulacije.
    Prema tom corona je zlonamjerni program tzv. virus.

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,158
    • April 13, 2020 at 5:31 PM
    Quote from tollway

računovođo

razmišljanja su ti gotovo sva na mjestu osim ...promašena europska politaka u borbi protiv covida 19.... daj nam reci koja su onda ispravna, možda američka? eto i švedska priznaje da je promašila...

Švedska pogriješila? Otkud vam to?

Švedska bilježi najmanji broj slučajeva Index.hr

Kažem vam, ovo je najveći sociološko-psihološko-ekonomski eksperiment na svijetu. Sad je prerano za analize ali da se moglo drugačije, jest! ... Švedska je dokaz da je cijela Europa pretjerano reagirala, no ekonomski sad pate i šveđani jer su i oni morali prekinuti vezu s ostatkom svijeta.

Znate što ću reći: da mi je smiješno kako se zaobilazimo na cesti, ma ne bi tako da je epidemija kuge i kolere trenutno u zemlji. Ali mediji su napravili svoje.

No za vjersku prošeciju na Hvaru 'Za križen' napravila se iznimka. Odakle su ono premijer i ministar zdravstva? Dajte najte... ovo je mala zemlja, prćija svakog onog tko je trenutno u vrhu politike.

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • April 13, 2020 at 6:33 PM
    Quote from accountant
    Quote from tollway

računovođo

razmišljanja su ti gotovo sva na mjestu osim ...promašena europska politaka u borbi protiv covida 19.... daj nam reci koja su onda ispravna, možda američka? eto i švedska priznaje da je promašila...

Švedska pogriješila? Otkud vam to?

Švedska bilježi najmanji broj slučajeva Index.hr

Kažem vam, ovo je najveći sociološko-psihološko-ekonomski eksperiment na svijetu. Sad je prerano za analize ali da se moglo drugačije, jest! ... Švedska je dokaz da je cijela Europa pretjerano reagirala, no ekonomski sad pate i šveđani jer su i oni morali prekinuti vezu s ostatkom svijeta.

Znate što ću reći: da mi je smiješno kako se zaobilazimo na cesti, ma ne bi tako da je epidemija kuge i kolere trenutno u zemlji. Ali mediji su napravili svoje.

No za vjersku prošeciju na Hvaru 'Za križen' napravila se iznimka. Odakle su ono premijer i ministar zdravstva? Dajte najte... ovo je mala zemlja, prćija svakog onog tko je trenutno u vrhu politike.

Display More

Svaka zemlja je drugacija netko nas koji zivi u svedskoj je sam neki dan rekao da se svedjani drze svih uputa koja je vlada postavila te da taj isti postupak ne bi mogao biti primjenjiv na neke druge zemlje zbog nacina ponasanja stanovnistva, primjer vidimo u italiji kad nije bilo nikakvih mjera u kojem smjeru se razvilo, a pitanje je kako bi bilo da su oni isto takve mjere kao svedjani napravili vjerovatno ne bi postigli puno jer tamo kao i kod nas svak po svome, a onda opet treba uzest u obzir specificne i situacije od zemlje do zemlje, broj ukucana tj broj ljudi koji sami zive jer i to je preduvjet koji ogranicava odma u startu socijalno distanciranje na prirodnoj bazi radi nacina i uvjeta zivota, drustveni zivot, klima pa naseljenost stanovnistva po kvadratnom km, uostalom i engleska i amerika su se odupirali tome pa su na kraju opet morale ic sa strozim mjerama ocito s razlogom jer na svoj nacin nisu uspile kontrolirat sirenje virusa u prihvatljivim okvirima da bi se moglo kontrolirat opterecenost sustava.

Edited once, last by StatusQuo (April 13, 2020 at 6:44 PM).

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,179
    • April 13, 2020 at 6:45 PM

da li je eksperiment ili se netko previše "zaigrao" ili se puno toga poklopilo pa medji izazvali svjetsku recesiju..... ima jako puno ili. donedavni problemi sa izbjeglicama, brexitom, trgovinski rat sad i kine i puno drugih važnih problema nestalo gotovo preko noći sve zahvaljući medijskim bombardiranjem medija i izazivanjem straha i panike. već sada možemo po netu naći puno mogućih scenarija teorija zavjere, ali bez obzira na sve to , po meni su reakcije i država i ljudi i burzi puno puno pretjerane. interesne sfere izazivanja krize i postkriznog razdoblja....

nego kako komentirate sad već masovno najavljeno smanjenje restrikcija diljem europe? malo me španjolska ipak iznenadila, njemačka čak uskoro planira i održavanje kulturnih i sportskih događanja! došlo svima gotovo istovremeno iz guzice u glavu!! viškovi para potrošeni za subvencioniranje i krpanje troškova zdravstva i ekonomija, zalihe se potrošile.... ma kako jaka država bila financijski jaka, bez stalnih proračunskih prihoda nemože dugo izdržati.

po meni, više je nego očito da ćemo morati svi naučiti nastaviti živjeti sa virusom. druge izgleda nema!

Edited once, last by tollway (April 13, 2020 at 6:57 PM).

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • April 13, 2020 at 7:24 PM

Da, zivot ide dalje kako su neki ovdje i pisali, htio netko ili ne to prihvatiti.

Dugorocno nije izvedivo da ljudi budu doma u karanteni ili kaj vec.

Par puta napisao, obicno je vecina u krivu.

Najvjerojatnije ce se i burze oporavit uskoro ili krenut prema gore kako i idu zadnjih dana.

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,158
    • April 13, 2020 at 7:32 PM

Ma čekaj StatusQ, jel cijelo vrijeme govorimo o opasnosti za starije ljude narušenog zdravlja i slabijeg imuniteta i kronične bolesnike? Da.

Jel procjene idu u smjeru da se na kraju moramo svi prokužiti? Idu. To je i Capak potvrdio u brojnim intervjuima. Bez obzira kad će cjepivo a očito neće skoro biti dostupna svima.

(Italiju pustite ona je slučaj za sebe, puno je radnika došlo direktno iz Wuhana, Hubei i prošlo kroz aerodrome, a nesreća je da je virus poharao domove za starce, evo ovdje više o Italiji Rudan, analiza uzroka tragedije u Italiji VL)

Singapur, prvak u borbi s virusom, uveo 'circuit breaker' mjere na skoro mjesec dana, ovo me najviše zanima kako će proći Singapore pictures, circuit breaker

No vidi se po slikama da ugostitelji rade?

Dakle, tri su razine rješavanja: epidemiologija (zdravstvo), politika, ekonomija. Držim da kako se situacija u novčaniku bude pogoršavala, da će se sve manje slušati prvi, a potonji će morati naći rješenje uz pomoć političara. Osobito će zanimljiva biti naša politička jesen... kad skuže sindikati da su džabe s Vladom dogovarali povišice npr. školstvo, ali sw budu bez brige javili iz zdravstva da oni podnose veliki teret a da nisu adekvatno plaćeni.. i onda spirala, ukrug

Od EU neće ostati mnogo osim monetarne unije, što je jedino i bila sve ove godine i lova je bila ljepilo koje je držalo narode i države na okupu. Čvrsta ograničenja na turizam, druženja, okupljanja, poslovna putovanja... dolazi kraj globalizaciji kakvu smo znali do sada.

Meni je Švedska bila primjer da se moglo drugačije jer iz primjera Singapura i Kine vidimo da se virus vraća, a ni jedna zemlja na svijetu ne može ekonomski izdržati da dva do tri puta godišnje ulazi u mjesečnu karantenu. Ako bude tako zaboravite tržišta kapitala i čitanje izvješća društava. Uvodi se planska ekonomija.

Exit strategy je pitanje svih pitanja ovih dana...

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • April 13, 2020 at 8:04 PM

Naravno da se slazem da se moglo drugacije, pametnije i organiziranije ali isto tako singapur i juzna koreja su imale prethodna iskustva koja su im uvelike pomogla u nacinu reakcije i novim nacinom djelovanja jer su slicne stvari prolazile, zapadnjaci nisu imali nikakva iskustva ni pripreme cak su anerikanci i otpustili tim koji je zaduzen za takva krizna stanja i na jednu ruku je normalno da reagiras obrambenije u startu dok ne vidis s cim imas posla, a kineskim podacima se nije toliko vjerovalo kad se vidilo kako se u italiji raspada sve, svih nas je zateklo i lako je nama sada mjesec dana nakon bit pametan kako je trebalo ali tko je u tom trenutku znao sve bitne informacije o svim rizicima i s cime imas posla, a za drugaciji pristup mora postojat i konsenzus sa svim bitnim drzavama oko nacina djelovanja da bi se umanjila ekonomska steta zaludu ako mi napravimo jedno oni drugo kad su svi lanci dobave previse isprepleteni stvorili smo globalni svijet sa prevelikom trgovinskom isprepletenoscu ocito moraju postojat i nova pravila koja ce se odnosit na sve da bi se nastavilo funkcionirat u takvom okruzenju ili ce se svi na kraju okrenit protekcionizmu.

Vise je nego ocito da love za ovakav sustav drzavnih jasli vise nema trenutno i da bi kraj godine nakon izbora mogao biti nezgodan kad se ta spirala zakotrlja iako nije potpuno jasno jos u kojoj mjeri EU bi mogao do tada neku lovu upumpati da stvari odrzi da funkcioniraju jer takvo stanje nije samo kod nas i do kojih granica ce ic i koliko ostaje da vidimo.

Edited once, last by StatusQuo (April 13, 2020 at 8:17 PM).

• D'artagnan
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    324
    • April 13, 2020 at 9:14 PM

Sad kad sve ovo prođe sa koronom... onda mogu sloziti ovakvog asistenta za sva podrucja i sva ministarstva, pa i e-Građani ..... da jednostavno i brzo dobijes sve potrebne informacije 🤔. Sve se moze kad se hoce, i to jako brzo rjesiti, smisliti i implementirati... na kraju cemo koroni biti zahvalni sto je dala vritnjak u dupe svima da se promjene na bolje

https://andrija.ai/

• maro77
    Reakcija primljeno
    51
    • April 14, 2020 at 6:18 AM

Kina mi je cudna s brojkama... Zatvorili u strogu karantenu 30M ljudi, a 1270M proslo sa par slucajeva. Cijeli svijet se zarazio, Italija navodno zbog frekventnih veza s Wuhanom a eto, po Kini se nije nikako prosirilo izvan Wuhana. Vietnam, 95M ljudi i kopnena granica s Kinom, do danas broji 265 slucajeva. Puno su napredovali ekonomski, ali da su toliko organizirani...

Bali je ove godine imao porast broja turista u 2. mjesecu u odnosu na 2019. Kinezi su uz Australce najcesci turisti i godisnje ima preko 1M dolazaka samo iz Kine na taj gusto naseljeni otok (4.5M, koncentrirano velikom vecinom na juznom djelu).

Bali sluzbeno ima do sada prijavljena 2 smrtna slucaja i 86 pozitivnih.

Iako Indonezija nikako ne testira sigurno je da je virus tamo od pocetka 2020., a vjerojatno i ranije. Da je medu toliko turista i domacih doslo do prijenosa kao u Italiji, to se nikako ne bi moglo sakriti u danasnje doba. Dapace, ima mnogo expata koji i dalje zive na Baliju i izvjestavaju kako je stanje dobro, jedino su turisti otputovali svojim kucama u zadnjih par tjedana otkako su zemlje pocele zatvarati granice.

U Singapuru nema durgog vala vec je konstantan priljev novih slucajeva. Pomalo se smanjivao broj letova kako su povecavali restrikcije za ulazak u zemlju ali zadnjih mjesec dana su imali konstantno po 30-40 novih uvezenih slucajeva. Virus prosirio na strane radnike (vecinom gradevina i brodogradnja/remont) koji spavaju u domovima. Za shvatit gustocu - godisnje broj avio putnika u Singapuru je 68M, a radnici medu kojima se prosirio virus zive u 50ak blokova s ukupnim brojem od preko 200.000.

Prije circuit breakera su radile sve skole, restorani i usluge. Za vrijeme circuit breakera (4 tjedna), restorani i barovi sluze samo za take away, ne rade skole, ali javni prijevoz radi. Za Singapur treba napomenuti da vjerojatno najdetaljnije testiraju i time su njihove brojke treuntno pozitivnih blize realnima. I najbitnije, na trenutno oko 3000 pozitivnih, 9 smrtnih slucajeva.

Mislim da je u Hrvatskoj u pocetku reakcija bila OK jer nitko nije znao sto ocekivati ali sad je vec vrijeme za sagledavanje opcija. Iz Azije je J. Korea najbolji primjer ali je pitanje da li mi imamo resurse i znanja za tako nesto.

Mi imamo "srecu" da smo nemamo gusto naseljene gradove. Jedini veci grad, Zagreb, zadnje dane ima single digit prirast.

Ne razumijem zasto se vec nije smanjilo restrikcije na nekim otocima koji imaju 0 slucajeva. Organizira se stozer da bolje prati ulaz/izlaz za hranu i potrepstine a ljudi mogu donekle nomralno zivjeti.

Sad je vec takva situacija da se moze isto uciniti za neke zupanije ako vec ne i za cijelu drzavu.

Ono sto me najvise zanima - koliko je ljudi vec prebolilo virus.

Kad i koliko seroloskih testova stize u Hrvatsku? (mozda je stozer vec najavio ali nisam vidio taj podatak)

Edited once, last by maro77 (April 14, 2020 at 6:24 AM).

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • April 14, 2020 at 1:05 PM

Ovo zvuči ohrabrujuće

--https://dnevnik.hr/vijesti/korona…e---601529.html

• malibu
    Početnik
    Reakcija primljeno
    18
    • April 14, 2020 at 3:59 PM

I evo vise stete nego koristi

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…d-raka-20200414

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • April 15, 2020 at 12:20 PM

Evo malo novosti iz zemlje i svijeta

https://www.poslovni.hr/hrvatska/capak…e-mjera-4226333

https://www.poslovni.hr/hrvatska/evo-g…vatskoj-4226130

U Danskoj i Kini se već situacija normalizira

https://www.poslovni.hr/svijet/mnogi-s…jaslice-4226335

https://www.poslovni.hr/svijet/ekonomi…ndemije-4226236

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 17, 2025 at 10:40 AM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

May 17, 2025 at 10:40 AM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 16, 2025 at 11:37 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. dionicar

May 16, 2025 at 11:37 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 16, 2025 at 7:37 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.8M
      10k
    3. accountant

May 16, 2025 at 7:37 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 16, 2025 at 4:27 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. misterno

May 16, 2025 at 4:27 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 16, 2025 at 3:45 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      907k
      2.1k
    3. All

May 16, 2025 at 3:45 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 17, 2025 at 10:40 AM
  • Što smo danas tržili

dionicar May 16, 2025 at 11:37 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 16, 2025 at 7:37 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

misterno May 16, 2025 at 4:27 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:45 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:38 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

piho May 16, 2025 at 11:03 AM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

bjane May 16, 2025 at 10:45 AM
  • HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

SILVIO2024 May 16, 2025 at 9:48 AM
  • Best buy

darac11 May 15, 2025 at 7:08 PM

Popularne Teme

• DRY BULK

10,486 Replies, 4 years ago
  • Trumpove carine

16 Replies, A month ago
  • Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

2,561 Replies, 3 years ago
  • CORONA virus

3,567 Replies, 5 years ago
  • Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

1,894 Replies, 5 years ago

Slične teme

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Admin
    • February 12, 2020 at 2:32 PM
    • Dionice
  • Komentari na Poslovni dnevnik - poslovni.hr

• maratonac
    • February 13, 2020 at 8:11 PM
    • Kavana

Tags

• Corona