1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Admin
  • February 12, 2020 at 2:32 PM
  • Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • November 4, 2021 at 11:44 AM
    • #8,701

Ja se nadam da ce se Hanfa pozabaviti sa ovime sto se dogadjalo jucer i prekjucer na Atpl. Pogotovo s obzirom da short na ZSE nije legalan.

Niti jedan brodar vani nije u zadnja 2 dana zabiljezio ovakav pad. Neki su jucer rasli, neki su pali 1%. Nista previse se ne ocekuje cijeli tjedan na cjelokupnoj burzi na Wall Streetu. Pad od 25% u se moze usporediti sa Crnim ponedjeljkom na Wall Streetu.

Ne postoji fundamentalni razlog za ovakav pad na Atpl. Imali su najbolji FI od kada ja pratim dionicu. Zaradjuju i dalje. U redu da je dionica pala jer je padao BDI, ali ovako nije pao niti jedan brodar vani.

Nikakva analiza nije mogla to predvidjeti, osim ako si imao info da ce netko 20k komada dionica iskipati po kupnji naglo.

Ne postoji racionalan razlog za to dok firma pozitivno posluje.

Ne, Zaba CROS ili SLPF to nisu nikada radili.

I svi mi koji smo dionicari Atpl bismo mogli poslati pismeno upozorenje Hanfi.

P.S. Sretno svima koji sada moraju hitno vratiti dionice njihovim vlasnicima.

• tento
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,056
    • November 4, 2021 at 11:45 AM
    • #8,702
    Quote from gigic23

Jedna VELIKA škola za mnoge ulagače na ZSE i u dionce dry bulka a naročito za one koji tek skupljaju iskustvo i oslanjaju se na dobronamjerne savjete i pisanje na forumu.

UVIJEK mislite svojom glavom, a pratite što pišu ostali i učite. Nitko ne može donijeti bolju odluku od Vas, ma koliko pogrešna bila.

Idemo dalje... :) <3 :thumbup:

Slažem se u potpunosti kolega, ali mislim da ima dobronamjernih ljudi na ovome forumu i da mi koji smo tu duže već znamo ko je ko.

• gigic23
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,212
    • November 4, 2021 at 11:58 AM
    • #8,703
    Quote from tento
    Quote from gigic23

Jedna VELIKA škola za mnoge ulagače na ZSE i u dionce dry bulka a naročito za one koji tek skupljaju iskustvo i oslanjaju se na dobronamjerne savjete i pisanje na forumu.

UVIJEK mislite svojom glavom, a pratite što pišu ostali i učite. Nitko ne može donijeti bolju odluku od Vas, ma koliko pogrešna bila.

Idemo dalje... :) <3 :thumbup:

Slažem se u potpunosti kolega, ali mislim da ima dobronamjernih ljudi na ovome forumu i da mi koji smo tu duže već znamo ko je ko.

Od takvih se uči :)

Quote from jasko

Usporedba pokazatelja ATPL i JDPL na dan 03.11.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Jedna racionalna i nenametljuva tablica, dobro ju je proučiti :thumbup:

Edited once, last by gigic23: Merged a post created by gigic23 into this post. (November 4, 2021 at 11:59 AM).

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • November 4, 2021 at 12:06 PM
    • #8,704
    Quote from Marielena

Ja se nadam da ce se Hanfa pozabaviti sa ovime sto se dogadjalo jucer i prekjucer na Atpl. Pogotovo s obzirom da short na ZSE nije legalan.

Niti jedan brodar vani nije u zadnja 2 dana zabiljezio ovakav pad. Neki su jucer rasli, neki su pali 1%. Nista previse se ne ocekuje cijeli tjedan na cjelokupnoj burzi na Wall Streetu. Pad od 25% u se moze usporediti sa Crnim ponedjeljkom na Wall Streetu.

Ne postoji fundamentalni razlog za ovakav pad na Atpl. Imali su najbolji FI od kada ja pratim dionicu. Zaradjuju i dalje. U redu da je dionica pala jer je padao BDI, ali ovako nije pao niti jedan brodar vani.

Nikakva analiza nije mogla to predvidjeti, osim ako si imao info da ce netko 20k komada dionica iskipati po kupnji naglo.

Display More

niste valjda i vi kolegice popustili pod pritiskom pa iskrcali svoje dionice na najnižoj, jer vidim počelo je zazivanje Hanfe, ja i dalje mislim da je netko iskoristio pogodan trenutak za premještanje u neku drugu dionicu, sada samo da vidimo gdje će osvanuti,

inače za one koji još nisu navikli na ćud i narav ove dionice, najbolje je da se malo sklone u zavjetrinu dok se izmjenjuju jugo i bura, ja sam neki dan poslušao vaš savjet da na valovima zna neke uhvatiti morska bolest i malo se sklonio u potpalublje, ma sjećate se sigurno, dugo ste vi na brodu

eno meni zarokalo Viro, a što mogu, trpim i kupujem Pomalo( to je inače Zadrin slogan), imate li kakav univerzalni obrazac za Hanfu, da ne smišljam ja neki svoj posebno za Viro

• Kikac77
    Reakcija primljeno
    3
    • November 4, 2021 at 12:08 PM
    • #8,705

Atlanska danas raste a BDI pao još 10% u odnosu na jučer. Vidjet ćemo šta će biti sutra. Ako BDI nastavi tako naglo padati neće biti dobro.

• Mrcash
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,554
    • November 4, 2021 at 12:17 PM
    • #8,706

ja sam jedan od onih koji imaju xxxx komada sa prosjekom ulaza 220 kuna i nije mi palo na pamet prodati. Ovo što se desilo je napravljeno namjerno, isto je radjeno i na opte u dužem periodu , ogromni prometi su bili a u knjizi dioničara nikakvih promjena. Tada sam shvatio da određeni ljudi sa par milja kuna i malo software i hardwara mogu na zse što hoće, uz uvjet da nema MM na dioni koji bi im planove pokvarili , na htu , Podravci i slično to bi bilo nemoguće napraviti.

goldfinger
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    750
    • November 4, 2021 at 12:22 PM
    • #8,707
    Quote from Mrcash

ja sam jedan od onih koji imaju xxxx komada sa prosjekom ulaza 220 kuna i nije mi palo na pamet prodati. Ovo što se desilo je napravljeno namjerno, isto je radjeno i na opte u dužem periodu , ogromni prometi su bili a u knjizi dioničara nikakvih promjena. Tada sam shvatio da određeni ljudi sa par milja kuna i malo software i hardwara mogu na zse što hoće, uz uvjet da nema MM na dioni koji bi im planove pokvarili , na htu , Podravci i slično to bi bilo nemoguće napraviti.

Dodao bi i da mi smrdi da se i dogovaraju preko foruma.

Ako ne preko foruma, na tim mjestima su se i upoznali.

Nikakav dokaz nemam, čista špekulacija.

• looserst
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,797
    • November 4, 2021 at 12:36 PM
    • #8,708
    Quote from Marielena

Display More

Kolegice svratite malo vanka na burzu pa ce biti lakse prozvakati ovo. Bulkeri sa 100 brodova setaju po 10% svako toliko.

Iako se slazem da je bilo sokantno zadnjih dana na atpl, jdpl. Da mi je naci toga sta mu je pukao margin prebio bi ga ko macku :S

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • November 4, 2021 at 12:38 PM
    • #8,709
    Quote from Mrcash

kakav je vaš stav kada se ti isti MM ( ja imam neki svoj malo drugačiji naziv za njih, ali neka ostane za sada moja mala tajna)

pojave s nekoliko komada na 10ak dionica i ..ebu cijenu nako bez veze na početku ili na kraju trgovanja, to im valjda služi kao neko upozorenje, ej mali mišu, tu smo

looserst,

očito su neki zaboravili kada se bacalo dnevno 25-30 mil. na Atpl. a po 150-200 mil. na cijeloj burzi, pa im nije sjelo da netko ima malo veću količinu novca i dionica, valjda bi trebao najprije Hanfi poslati zahtjev za prodaju iznad 10 000 kn,

i ne brinite za tog marginalca, ako ima ženu, ne treba ga nitko tražiti, to će mu bit dovoljno :)

• Milijarder
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,428
    • November 4, 2021 at 1:48 PM
    • #8,710

Po načinu trgovanja sa ATPL , u zadnje vrijeme, jasno je da se radi o nekoj vrsti "dogovorne ekonomije".

Prelijevanje iz šupljega u prazno, ali na silu! :D

• tin
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,610
    • November 4, 2021 at 1:55 PM
    • #8,711

Uspješno skupljanje...tako ja to danas vidim....netko postavi nalog od 400 kom. na prodaju malo iznad prvoga na asku i odmah bježanija i trpanje po bidu...toliko puta viđeno.

• KicanCRO
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,320
    • November 4, 2021 at 1:59 PM
    • #8,712

Pa sto svi kukate na ove poklone? Ode smo jedino u problemu mi koji nemamo vise casha, ja sam ljetos kupovao po ovim cijenama, da mi je netko rekao da ce i nakon 100 miliona kuna zarade cijena biti ista rekao bi mu da je lud.

• tento
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,056
    • November 4, 2021 at 2:29 PM
    • #8,713
    Quote from KicanCRO

Pa sto svi kukate na ove poklone? Ode smo jedino u problemu mi koji nemamo vise casha, ja sam ljetos kupovao po ovim cijenama, da mi je netko rekao da ce i nakon 100 miliona kuna zarade cijena biti ista rekao bi mu da je lud.

I ja nažalost nemam :) Mislim da se neće više dogoditi, za ovakve situacije uvijek treba imati dio u cashu.

• gigic23
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,212
    • November 4, 2021 at 3:07 PM
    • #8,714
    Quote from Kikac77

Atlanska danas raste a BDI pao još 10% u odnosu na jučer. Vidjet ćemo šta će biti sutra. Ako BDI nastavi tako naglo padati neće biti dobro.

Men se čini da matematika nije egzaktna nauka :)

BDI 03.11. 2.892

BDI 04.11. 2.769

- % ?????? :S

• lebowski
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,518
    • November 4, 2021 at 4:02 PM
    • #8,715

Kažu u subotu u Pekingu kreću temperature ispod nule, lopatat će se ćumur. Navodno će ispod ništice temperature biti do 12 dana. Pa ćemo vidjeti jel Partija stvarno riješila frku s nedostatkom ćumura ili je to bio samo dobar PR.

• tin
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,610
    • November 4, 2021 at 7:58 PM
    • #8,716
    Quote from Marin83
    Quote from tizian1

Da. Hoćeš i sutra objaviti rast?

Čim te iritiraju činjenice, znači da je potrebno ih stavljati...BDI se prepolovio u manje od mjesec dana, al ajmo se pravit ludi i čudit se zašto je dionica otišla sa 570 kn na 355kn jučer...

Vidjet će mo sve uskoro i rast i pad imaju svoj kraj....koliko čitam vlasnici capova očekuju oporavak vozarina u drugom djelu 11.tog mjeseca.

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • November 4, 2021 at 8:10 PM
    • #8,717
    Quote from Marin83
    Quote from tizian1

Da. Hoćeš i sutra objaviti rast?

Čim te iritiraju činjenice, znači da je potrebno ih stavljati...BDI se prepolovio u manje od mjesec dana, al ajmo se pravit ludi i čudit se zašto je dionica otišla sa 570 kn na 355kn jučer...

Sve je stvar sentimenta na trzistu i velikog rasta s kojim se povecava rizik kad udje u korekciju da bude jaca to sta se bdi prepolovio je zbog utjecaja capova najvise, realno pmx i supre su pale manje, a handy jos manje koje su za atpl bitne pa postanje samog bdi nema smisla ili da i mi pocmemo na TPNG postat crude brodove vjerovatno bi ti se kosa digla i nasao bi razlog necijeg spamanja eto tako to tvoje postanje trenutno izgleda, ne sjecam se da si posta bdi kad je otisao 300% gore svaku malo zar ne, ekipa reagira na tvoj post jer vide da postanje je vjerovatno iz drugacijih pobuda, nije lako cekat u TPNG koji stoji i gledat drugog brodara koji u tom razdoblju napravi 200% jbg tako je kako je, mozda bdi rokne na 2000 pa ce ti bit lakse, kod brodara je sve moguce i treba bit spreman na sve nitko nikome ne moze rec bit ce sigurno tako jer nitko ne zna zato je i volatilnost velika, samo ako se to desi nece se ni tpng provest najbolje jer je to odraz pada potrosnje sta ce se i na tpng odrazit samo s razlikom sta ce bar u tom momentu ATPl imat love za prezivljavanje neko duze vrijeme nego tpng zar ne, ali zasad i na ovim razinama je 15k dnevno po brodu zarade, tako da postanje bdi-a i pada postotnog ne utjece puno jer je to samo na 6 brodova 50mil dobiti s tim cijenama ako se ugovore po kvartalu, pad na nize razine bi bio fundamentalno bitniji ali i to je upitno koliko jer nemamo bas brodara koji ovisi o indexu, trenutno je bitnije fundamentalno s obzirom na prirodu period chartera predvidit sta ce bit za 3-4 mjeseca i dalje jer bi to utjecalo na fundamente vise nego toliko dnevni pad i rast naravno sve ovisi kad pojedini brod izlazi iz chartera.

• looserst
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,797
    • November 4, 2021 at 8:12 PM
    • #8,718
    Quote from tin
    Quote from Marin83

Vidjet će mo sve uskoro i rast i pad imaju svoj kraj....koliko čitam vlasnici capova očekuju oporavak vozarina u drugom djelu 11.tog mjeseca.

Link ako moze? Hvala!

• Infinity
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,987
    • November 4, 2021 at 10:12 PM
    • #8,719

SUPPLYTIME 1975. BIMCO

Evo ukratko kako jedan od ugovora izgleda

• stefek
    Student
    Reakcija primljeno
    136
    • November 5, 2021 at 9:02 AM
    • #8,720
    Quote from lebowski

Kažu u subotu u Pekingu kreću temperature ispod nule, lopatat će se ćumur. Navodno će ispod ništice temperature biti do 12 dana. Pa ćemo vidjeti jel Partija stvarno riješila frku s nedostatkom ćumura ili je to bio samo dobar PR.

"National Development and Reform Commission (NDRC) has announced stockpiles are exceeding 110 million tons nationally which equates to 20 days of demand"

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 471

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 12:58 PM
    2. Odgovora
      471
      Pregleda
      203k
      471
    3. umalo

May 21, 2025 at 12:58 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 12:22 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. All

May 21, 2025 at 12:22 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 21, 2025 at 11:38 AM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

May 21, 2025 at 11:38 AM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 11:26 AM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      833k
      1.9k
    3. All

May 21, 2025 at 11:26 AM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 11:22 AM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      911k
      2.1k
    3. All

May 21, 2025 at 11:22 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

umalo May 21, 2025 at 12:58 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 21, 2025 at 12:22 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 21, 2025 at 11:38 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

All May 21, 2025 at 11:26 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

All May 21, 2025 at 11:22 AM
  • GRNL (Granolio d.d.)

maher May 21, 2025 at 8:41 AM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 20, 2025 at 9:23 AM
  • Što smo danas tržili

vitoo May 19, 2025 at 4:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 16, 2025 at 7:37 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:38 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,799 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,998 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,567 Replies, 3 years ago