Mali koji su prodali pod dojmom su prodali, veliki koji je zakotrljao, ako je vani, atpl sutra ide gore polako, bez obzira na veliki pad bdi.
Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)
-
-
-
Mali koji su prodali pod dojmom su prodali, veliki koji je zakotrljao, ako je vani, atpl sutra ide gore polako, bez obzira na veliki pad bdi.
Kako to možete tvrditi???
-
Kako to možete tvrditi???
Gosp. Marine, nije tvrdnja, nego predviđanje na osnovu onoga što sam napisao.Nitko ne može znati što će biti sutra.
-
-
U zadnjih tjedan dana protrgovano gotovo 40000 kom. Netko se izdašno rasteretio (pretopstavljam da neke nećemo više vidjeti u top 10), a kad se more uzburkalo nagnalo je i brojne miševe na bijeg. Bit će zanimljivije vidjeti tko je podmetnuo pleća i tko nazire sunčanije dane iza ove oluje.
-
Je li netko od tehnicara radio analizu za BDI?
mitkko: ja bi se nadovezao na cijenjenu kolegicu sa BDRY? Sijećam se da si ga crtao, bijahu neke trubde itd, kakvo je stanje sada? Hvala unaprijed!
Ja sam napravila jucer navecer za BDI. Izgledalo mi je to kao dno(barem lokalno).
Budem obrazlozila navecer ako nadjem vremena
-
mitkko: ja bi se nadovezao na cijenjenu kolegicu sa BDRY? Sijećam se da si ga crtao, bijahu neke trubde itd, kakvo je stanje sada? Hvala unaprijed!
Ja sam napravila jucer navecer za BDI. Izgledalo mi je to kao dno(barem lokalno).
Budem obrazlozila navecer ako nadjem vremena
Evo okrenuli u plus!
-
Nitko iz TOP10 nije nista prodao.
Onda je moj jedini zakljucak da su lavinu pokrenuli pojedinci sa par tisuca komada koji su ulazili na pocetku rastuceg trenda (<250kn) s namjerom da kapitaliziraju dobitak i iskoriste negativni trend BDI. Sa sobom su potegnuli male koji su ulazili na 500+ i panicno rasprodali.
Prema danasnjem trgovanju cijena se stabilizirala u zoni oko 400. Ako se BDI stabilizira u iducih par dana lako je moguce da i do kraja godine dionica ostane u ovoj zoni. To je i vise nego dobra osnova za 2022. osobito ako znamo da su isti igraci sada u cashu i da su u stanju pokrenuti novi nagli rast ako se trend BDI preokrene opet u pozitivu tijekom prvog ili drugog kvartala.
Ovo su sve samo moja razmisljanja i razlozi zasto nisam ni kupovao ni prodavao. Naravno kao i sve zalosti me oportunitetni gubitak odnosno nerealizirani dobitak ali prenaglo se sve desilo da stignem reagirati.
Moja prognoza je da u slučaju pozitivnih futuresa i pozitive vani sljedeća tri dana ide natrag barem na 475 kn....samo prognoza i ništa više.
-
Onda je moj jedini zakljucak da su lavinu pokrenuli pojedinci sa par tisuca komada koji su ulazili na pocetku rastuceg trenda (<250kn) s namjerom da kapitaliziraju dobitak i iskoriste negativni trend BDI. Sa sobom su potegnuli male koji su ulazili na 500+ i panicno rasprodali.
Prema danasnjem trgovanju cijena se stabilizirala u zoni oko 400. Ako se BDI stabilizira u iducih par dana lako je moguce da i do kraja godine dionica ostane u ovoj zoni. To je i vise nego dobra osnova za 2022. osobito ako znamo da su isti igraci sada u cashu i da su u stanju pokrenuti novi nagli rast ako se trend BDI preokrene opet u pozitivu tijekom prvog ili drugog kvartala.
Ovo su sve samo moja razmisljanja i razlozi zasto nisam ni kupovao ni prodavao. Naravno kao i sve zalosti me oportunitetni gubitak odnosno nerealizirani dobitak ali prenaglo se sve desilo da stignem reagirati.
Moja prognoza je da u slučaju pozitivnih futuresa i pozitive vani sljedeća tri dana ide natrag barem na 475 kn....samo prognoza i ništa više.
Pa da dodam da je Mittko napisao da je otpor tu u zoni 470-480
-
upravo tako, sada prolazimo čistilište do raja, sada mnogi priznaju da su griješili i kaju se, a ja sam evo prvi spreman im oprostiti, samo bih malo promijenio ono zadnje, sine, idi i griješi još
razumjeti ću moderatora, ako ovo premjesti u temu Religija
-
-
Ista kota je u kratkom vremenu bila i potpora i prolazno vrijeme i otpor. Tako da je to besmisleno promatrati kad imas ovakve swingove.
-
Teško je reći..
-
Ja se nadam da ce se Hanfa pozabaviti sa ovime sto se dogadjalo jucer i prekjucer na Atpl. Pogotovo s obzirom da short na ZSE nije legalan.
Niti jedan brodar vani nije u zadnja 2 dana zabiljezio ovakav pad. Neki su jucer rasli, neki su pali 1%. Nista previse se ne ocekuje cijeli tjedan na cjelokupnoj burzi na Wall Streetu. Pad od 25% u se moze usporediti sa Crnim ponedjeljkom na Wall Streetu.
Ne postoji fundamentalni razlog za ovakav pad na Atpl. Imali su najbolji FI od kada ja pratim dionicu. Zaradjuju i dalje. U redu da je dionica pala jer je padao BDI, ali ovako nije pao niti jedan brodar vani.
Nikakva analiza nije mogla to predvidjeti, osim ako si imao info da ce netko 20k komada dionica iskipati po kupnji naglo.
Ne postoji racionalan razlog za to dok firma pozitivno posluje.
Ne, Zaba CROS ili SLPF to nisu nikada radili.
I svi mi koji smo dionicari Atpl bismo mogli poslati pismeno upozorenje Hanfi.
P.S. Sretno svima koji sada moraju hitno vratiti dionice njihovim vlasnicima.
Krive su drhtave rućice,zašto su prodavali bez ijednog razloga za pad.
-
Ja se nadam da ce se Hanfa pozabaviti sa ovime sto se dogadjalo jucer i prekjucer na Atpl. Pogotovo s obzirom da short na ZSE nije legalan.
Niti jedan brodar vani nije u zadnja 2 dana zabiljezio ovakav pad. Neki su jucer rasli, neki su pali 1%. Nista previse se ne ocekuje cijeli tjedan na cjelokupnoj burzi na Wall Streetu. Pad od 25% u se moze usporediti sa Crnim ponedjeljkom na Wall Streetu.
Ne postoji fundamentalni razlog za ovakav pad na Atpl. Imali su najbolji FI od kada ja pratim dionicu. Zaradjuju i dalje. U redu da je dionica pala jer je padao BDI, ali ovako nije pao niti jedan brodar vani.
Nikakva analiza nije mogla to predvidjeti, osim ako si imao info da ce netko 20k komada dionica iskipati po kupnji naglo.
niste valjda i vi kolegice popustili pod pritiskom pa iskrcali svoje dionice na najnižoj, jer vidim počelo je zazivanje Hanfe, ja i dalje mislim da je netko iskoristio pogodan trenutak za premještanje u neku drugu dionicu, sada samo da vidimo gdje će osvanuti,
inače za one koji još nisu navikli na ćud i narav ove dionice, najbolje je da se malo sklone u zavjetrinu dok se izmjenjuju jugo i bura, ja sam neki dan poslušao vaš savjet da na valovima zna neke uhvatiti morska bolest i malo se sklonio u potpalublje, ma sjećate se sigurno, dugo ste vi na brodu
eno meni zarokalo Viro, a što mogu, trpim i kupujem Pomalo( to je inače Zadrin slogan), imate li kakav univerzalni obrazac za Hanfu, da ne smišljam ja neki svoj posebno za Viro
Nisam vec 14 dana prodala niti jednu dionicu Atpl.
Kolegice svratite malo vanka na burzu pa ce biti lakse prozvakati ovo. Bulkeri sa 100 brodova setaju po 10% svako toliko.
Iako se slazem da je bilo sokantno zadnjih dana na atpl, jdpl. Da mi je naci toga sta mu je pukao margin prebio bi ga ko macku
Da, imaju trziste koje to moze progutati
Uostalom, i legalno shortaju. Sve znam.
Pa nemaj ja nikakav margin. Nikada ne kupujem na kredit nista.
-
Uspješno skupljanje...tako ja to danas vidim....netko postavi nalog od 400 kom. na prodaju malo iznad prvoga na asku i odmah bježanija i trpanje po bidu...toliko puta viđeno.
Treba vratiti tudje dionice
-
ja sam jedan od onih koji imaju xxxx komada sa prosjekom ulaza 220 kuna i nije mi palo na pamet prodati. Ovo što se desilo je napravljeno namjerno, isto je radjeno i na opte u dužem periodu , ogromni prometi su bili a u knjizi dioničara nikakvih promjena. Tada sam shvatio da određeni ljudi sa par milja kuna i malo software i hardwara mogu na zse što hoće, uz uvjet da nema MM na dioni koji bi im planove pokvarili , na htu , Podravci i slično to bi bilo nemoguće napraviti.
kakav je vaš stav kada se ti isti MM ( ja imam neki svoj malo drugačiji naziv za njih, ali neka ostane za sada moja mala tajna)
pojave s nekoliko komada na 10ak dionica i ..ebu cijenu nako bez veze na početku ili na kraju trgovanja, to im valjda služi kao neko upozorenje, ej mali mišu, tu smo
looserst,
očito su neki zaboravili kada se bacalo dnevno 25-30 mil. na Atpl. a po 150-200 mil. na cijeloj burzi, pa im nije sjelo da netko ima malo veću količinu novca i dionica, valjda bi trebao najprije Hanfi poslati zahtjev za prodaju iznad 10 000 kn,
i ne brinite za tog marginalca, ako ima ženu, ne treba ga nitko tražiti, to će mu bit dovoljno
Moja mater te traži...
-
Uvode se Covid potvrde za kafice u HR.
Rezultat: pad dionice firme ciji brodovi voze u Kini i Indoneziji.
-
The Baltic Exchange Dry Index fell 4.3% to 2,769
Pada i danas...
Da. Hoćeš i sutra objaviti rast?
-
The Baltic Exchange Dry Index fell 4.3% to 2,769
Pada i danas...
Čim te iritiraju činjenice, znači da je potrebno ih stavljati...BDI se prepolovio u manje od mjesec dana, al ajmo se pravit ludi i čudit se zašto je dionica otišla sa 570 kn na 355kn jučer...
-
Čim te iritiraju činjenice, znači da je potrebno ih stavljati...BDI se prepolovio u manje od mjesec dana, al ajmo se pravit ludi i čudit se zašto je dionica otišla sa 570 kn na 355kn jučer...
Ovo je jako volatilan biznis i to treba imati na umu, tako da nema čuđenja.
Činjenice su svetinja, komentar slobodan...ali jedan dan si imao dionicu i tada mislim nisi prijavio pad. Tako da mi je povod tvog stavljanja BDI indexa nerazumljiv. Imaš dry bulk bez cenzure za to.
Naravno da je dionica pala zbog jakog pada BDI-a, pa to znamo.
Isto tako će biti i obrnuto kad sutra BDI okrene.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADRS (Adris grupa d.d.) 1.2k
- harpun