1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Admin
  • February 12, 2020 at 2:32 PM
  • StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • September 8, 2021 at 2:56 PM
    • #7,401
    Quote from Junak
    Quote from maratonac

Trgovanje je takvo da se samo čeka okidač da se jurne prema i preko 500 kn. Vidljivo je da prodaje po bidu gotovo i nema.

lol, sa ovakvim padom BDI indexa, tesko.... u zadnje vrijeme najnizi indeks u zadnjih mjesec dana ali jos to izgleda ok

Pa i da ostane dovoljno dugo na ovim razinama cak i nize preslo bi 500 s protekom vremena

• maratonac
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,592
    • September 8, 2021 at 4:06 PM
    • #7,402
    Quote from Junak
    Quote from maratonac

Trgovanje je takvo da se samo čeka okidač da se jurne prema i preko 500 kn. Vidljivo je da prodaje po bidu gotovo i nema.

lol, sa ovakvim padom BDI indexa, tesko.... u zadnje vrijeme najnizi indeks u zadnjih mjesec dana ali jos to izgleda ok

Nema rušenja po bidu kao što vidimo. Čeka se da BDI okrene u zeleno. To će bit okidač, a cijene ispod 500 kn će bit la-pa-pa, povijest. O NAV-u neću. Vrijednost brodova je tolika da kad ATPL napravi iduću revalorizaciji imovine da će mnogi past u nesvijest od iskazane dobiti. Tek tada ćete bit svjesni vrijednosti ove tvrtke i koliko je trenutno debelo podcijenjena.

Nešto mi govori da ćemo danas UP! :thumbup:

• BabaLuji
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    541
    • September 8, 2021 at 4:22 PM
    • #7,403
    Quote from maratonac
    Quote from Junak

Nema rušenja po bidu kao što vidimo. Čeka se da BDI okrene u zeleno. To će bit okidač, a cijene ispod 500 kn će bit la-pa-pa, povijest. O NAV-u neću. Vrijednost brodova je tolika da kad ATPL napravi iduću revalorizaciji imovine da će mnogi past u nesvijest od iskazane dobiti. Tek tada ćete bit svjesni vrijednosti ove tvrtke i koliko je trenutno debelo podcijenjena.

Nema vise trejdanja ceka se +bdi za nove vjetrove. Svi su svjesni izvjestaja ali uvijek malo prodas malo kupis cisto da nije dosadno

• Junak
    Student
    Reakcija primljeno
    252
    • September 8, 2021 at 5:30 PM
    • #7,404
    Quote from tollway
    Quote from Junak

neka takav ostane slijedećih barem godinu dana, ja superzadovoljan.

Kako smo skromni. 😃Ovo kao da kazes, samo da dobijem na lotu milijon i ja zadovoljan 😃

Ja se nadam ovim visokim vozarinama da ostanu 3 miseca i super sam zadovoljan.

• Milo
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    929
    Bookmarks
    1
    • September 8, 2021 at 6:05 PM
    • #7,405

Drago mi je da je većina optimistična.Vjerujem, da ce za koji dan smijer biti prema gore.Ovaj kvartal će bit 50-60 mk,što je ok.Isto tako vjerujem da će potrajati situacija, jer je trenutno premalo brodova, a do novih treba dvije godine....Cjena brodova raste, jer željeza je sve manje, a potražnja jaca...Sad valjaju i stari kad su vozarine visoke,pa netko kojeg i proda...Uglavnom, ja sam zadovoljan sa situacijom, nek samo potraje...

• maratonac
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,592
    • September 8, 2021 at 6:05 PM
    • #7,406

Onaj tko misli da će ovakve vozarine potrajat još samo 3 mjeseca, a da se nakon toga vraćaju na 10-godišnji prosjek, takvima je zadnji čas da prodaju sve brodarske dionice koje imaju, ako već nisu sve rasprodali. Mojih par tisuća komada ostaje do daljnjeg "tranu" jer moje je skromno mišljenje da će ovo potrajat još samo 24 mjeseca ako ne i duže.

Nešto mi govori da ćemo danas UP! :thumbup:

• Neo
    Guest
    • September 8, 2021 at 6:58 PM
    • #7,407

Koliko vidim BDI indeks u slobodnom padu. Sa 4420 sada na 3618 danas. Pad indeksa 20%, a kraj se ne nazire. Moja prognoza je pad BDI do 2200.

• Junak
    Student
    Reakcija primljeno
    252
    • September 8, 2021 at 11:08 PM
    • #7,408
    Quote from maratonac

Onaj tko misli da će ovakve vozarine potrajat još samo 3 mjeseca, a da se nakon toga vraćaju na 10-godišnji prosjek, takvima je zadnji čas da prodaju sve brodarske dionice koje imaju, ako već nisu sve rasprodali. Mojih par tisuća komada ostaje do daljnjeg "tranu" jer moje je skromno mišljenje da će ovo potrajat još samo 24 mjeseca ako ne i duže.

Ako je ovo istina, da imas par milijuna kuna ulozeno u ovu dionicu, onda si lud. Kupi vilu na obali i iznajmljuj, jel ovo sto radis je ludost, kocka. Volatilnost brodskog sektora je valjda odma poslije bitcoina i ti onako, kao idem uloziti par milijuna kuna 8| =O

(BDI je u zadnjih par dana pao 15-16 % - tu je to sa bitcoinom) i ovo je najnerealniji post na ovoj temi ikada, ali samo drukaj ove jadnike da kupuju ;) mora se malo pozitivni sentiment dizati, nakon ovog pada.

Pola foruma, pogotovo na ovoj temi ce prije povjerovati magicnoj kugli nego vlastitim ocima :D :D

I molim prestanite napadati kolegu Nea samo zato jer ne dijeli vase bolesno optimisticne scenarije. A i prije nego mene uzmete na zub, imam i ja par stotina ovih dionica (vrlo vjerojatno vise nego vecina vas ovdje), sto je jako velika kolicina za mene.... razlog? Kockar sam, kladim se i ulazem u coinove i nisam normalan.... a tko misli da je ovo ''safe bet'' nije cist.

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • September 8, 2021 at 11:22 PM
    • #7,409
    Quote from Junak
    Quote from maratonac

Ako je ovo istina, da imas par milijuna kuna ulozeno u ovu dionicu, onda si lud. Kupi vilu na obali i iznajmljuj, jel ovo sto radis je ludost, kocka. Volatilnost brodskog sektora je valjda odma poslije bitcoina i ti onako, kao idem uloziti par milijuna kuna 8| =O

(BDI je u zadnjih par dana pao 15-16 % - tu je to sa bitcoinom) i ovo je najnerealniji post na ovoj temi ikada, ali samo drukaj ove jadnike da kupuju ;) mora se malo pozitivni sentiment dizati, nakon ovog pada.

Pola foruma, pogotovo na ovoj temi ce prije povjerovati magicnoj kugli nego vlastitim ocima :D :D

I molim prestanite napadati kolegu Nea samo zato jer ne dijeli vase bolesno optimisticne scenarije. A i prije nego mene uzmete na zub, imam i ja par stotina ovih dionica (vrlo vjerojatno vise nego vecina vas ovdje), sto je jako velika kolicina za mene.... razlog? Kockar sam, kladim se i ulazem u coinove i nisam normalan.... a tko misli da je ovo ''safe bet'' nije cist.

I za znati se kockati treba imati znanja, kocka nije bas kocka ako znas kako kockati sad pitanje tko zapravo zna od svih nas ovdje, u znanju je spas ali ono ipak ne pada bogom dano, ipak reci da je brodarstvo tolika kocka je malo pretjerano ipak su tu desetljeca postojanja brodarskih firmi iza nas sta je bitno uzeti u obzir kad se rece kocka u tom kontekstu, da nije bilo vraskih izazova bilo je ali gdje nije bilo, dot com je na kraju isto ispala kocka, a samo godinu prije je izgledalo tako bajno, sta i sve ovo tech stanje nije u jednom trenutku isto kocka ili bilo koja druga kompanija koja nema dobre i odgovorne vlasnike ili se naglo promjene geopoliticke stvari ili jednostavno ekonomski ciklus se promjeni iz growth u value i onda sve se mjenja, a na pragu smo toga malo fali, a mozda smo vec i tu itd.

hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • September 8, 2021 at 11:47 PM
    • #7,410
    Quote from Junak
    Quote from maratonac

dionica može gore ili dole ali za ovu priču je nebitno.......ići će kud ode i nek ide.....ali Nea uzimati kao neku referencu?.......več je u postu danas iznio netočan podatak o najvišoj vrijednosti bdi-a ove god.......o ostalim njegovim predviđanjima nepotrebno je i trošiti riječi......i kakav je bolestan optimizam visok bdi u sljedeča 24 mjeseca?.......možda sam je pao s kruške ali ovo ne kužim?......sektor je takav kakav je i teško ga je predvidjet ali za sada, trenutno je stanje dobro a kakvo će biti dalje vidjet čemo.......predviđanja su i za dalje dobra.......a to što je bdi pao ovoliko ili onoliko % je nebitno ako gledamo u kontekstu toga s koljih je razina pao.......bitno je hoće li se pad nastaviti i do koje će razine eventualno ići te ono što nam budučnost nosi a to sa sigurnošču nezna nitko.......zato smo tu da promatramo i prilagođavamo se a ne da bez ikakvih argumenata najavljujemo pad bdi-a na 2200......nek dionica pada ako tako treba biti kratkoročno (ali naravno ne može pasti 20% zbog pada bdia od 20% u trenutnoj situaciji) ali argumenti i stanje za dalje izgledaju upravo suprotno.....dok i ako se to ne promjeni bez argumenata najava pada bdi-a na 2200 bez uvjerljivih argumenata ja u najmanju ruku "bez komentara"......

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • September 9, 2021 at 6:27 AM
    • #7,411

Ja recimo nisam zaradila na Sapn i Podravci i mislim da su te dionice napucali mirovinci. Fundamenti su dobri, ali to ne znaci da bi te dionice tako narasle da ih bas sada nisu isli kupovati mirovinski fondovi. Isto tako se ne rugam nekome tko nema Atpl. Negdje drugdje vidi bolju priliku i to je ok. Tpng je sigurnija investicija, ali nikada nece imati takav povrat kao Atpl.

Ja isto trejdam na 10-20% i ne rugam se nikome.

Ne mislim da su dugorocni investitori u Atpl kockari. Kockari su oni koji kupuju bez znanja o sektoru. Osobno ne kupujem nikada na temelju TA samo vec na temelju fundamenata i sentimentu na trzistu, a oscilatori i svjecice mi sluze samo za ulaz/izlaz.

Isto tako mislim da nije u redu nekome napisati da sto drzi novce u Atpl neka kupi vilu. Ne znam cemu to pisati na dionickom forumu? Onaj tko to misli novce sa brokerskog neka ulozi u apartmane na moru i stanove u Zg i neka renta.

Isto tako smatram da nije u redu bez ikakvih argumenata pisati BDI ide na 2200, Sapn ide na 170, a Tpng na 120 i sl. Onaj tko to radi, gubi vlastiti kredibilitet.

Sto se mene tice BDI vise ne mora rasti da je "samo" 3000 bodova iducih 12 mj meni super, a ne 4200. Ja mislim da ljudi ne razumiju koliko brodari brutalno sada zaradjuju. Vani su brodari i ovih dana rasli ili imali manje korekcije. Samo nasem nerazvijenom trzistu zahvaljujem mogucnost dokupa i za nas spore i ne zalim se. Naprotiv.

• igi
    Student
    Reakcija primljeno
    83
    • September 9, 2021 at 8:11 AM
    • #7,412

treba uzeti u obzir prosjecnu vozarinu za atpl... 18 i nesto tisuca... i uz ovaj pad bdi sto se nadam da ce brzo se vratiti na staze rasta... atpl moze samo imati vece vozarine od 18... vjerujem puno vece tako da prognoziram preko 500 kroz mjeeec dva... bio sam prvi koji je naceo 400... tko li ce nacet 500 jednom...

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • September 9, 2021 at 8:16 AM
    • #7,413
    Quote from Junak
    Quote from maratonac

Pa i ok je da BDI padne, jer ne treba biti toliko visok koliko je sada, dovoljno je da bude i 50% nize od sadasnjih spot vrijednosti... nek bude kako je TC na godinu, dvije.... stavi se to u tablicu pa si izstrumfaj kolika je dobit, cijene brodova i sve vezano za to...

a to dal ce vozarina na 30-40-50k .... to je nebitno 😉

• Burza2021
    Student
    Reakcija primljeno
    72
    • September 9, 2021 at 11:05 AM
    • #7,414

Nije loše ovdje istovareno malo manje od 500.

Hoće li još malo niže, prodavača za sada ima.

Lp

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • September 9, 2021 at 11:08 AM
    • #7,415
    Quote from Burza2021

Nije loše ovdje istovareno malo manje od 500.

Hoće li još malo niže, prodavača za sada ima.

Lp

izgleda onaj prodaje svojih 800 opet i tko zna koliko ima paketa, a nisu ni njegovi izgleda

• jasko
    Majstor
    Reakcija primljeno
    7,279
    • September 9, 2021 at 11:08 AM
    • #7,416
    Quote from Neo

Koliko vidim BDI indeks u slobodnom padu. Sa 4420 sada na 3618 danas. Pad indeksa 20%, a kraj se ne nazire. Moja prognoza je pad BDI do 2200.

Ulazimo sezonski u najjači dio godine za dry bulk. Moja prognoza je rast BDI na 5000..... Tata Joakim kaže: Keep in mind that spot rates tend to fix ~2-4 weeks ahead of loading. We are soon into October exports.

• Burza2021
    Student
    Reakcija primljeno
    72
    • September 9, 2021 at 11:16 AM
    • #7,417

To sa paketima je otišlo puno puta do sada.

Jesu li moguće četiri znamenke u proljeće s obzirom na oluju kod vozarina?

Taman napisao paket progutane.

Lp

Zašto je ovakvo brzo progutan paket?

Ne okreneš se paketa nema.

Interesantno!

Lp

• gigic23
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,212
    • September 9, 2021 at 11:37 AM
    • #7,418

Kada je ono revizija indexa, Crobex, Crobex 10 itd.? Hoće li se što mijenjati? Halo Kvark upomoć :), je li ono u utorak 14.09?

Kako stoji ATPL?

Ima li to kakve reperkusije :) ?

• Burza2021
    Student
    Reakcija primljeno
    72
    • September 9, 2021 at 12:12 PM
    • #7,419

Kada atlp bude u crobex 10 uz oluju vozarina mislim da će to biti dodatno gorivo.

Lp

• tizian1
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,545
    • September 9, 2021 at 2:54 PM
    • #7,420
    Quote from jasko
    Quote from Neo

Ulazimo sezonski u najjači dio godine za dry bulk. Moja prognoza je rast BDI na 5000..... Tata Joakim kaže: Keep in mind that spot rates tend to fix ~2-4 weeks ahead of loading. We are soon into October exports.

Da. Čini se korekcija odrađena.

S obzirom na dio godine koji je pred nama 5000 je realna kota.

Tko bi to rekao prije godinu dana.

Ovo su sad već ozbiljni temelji za par odličnih godina za brodare.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 3:14 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. misterno

May 23, 2025 at 3:14 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 23, 2025 at 2:37 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      905k
      2k
    3. umalo

May 23, 2025 at 2:37 PM
    1. Komentari trgovanja na burzi - LIVE 16k

• harpun
      • February 13, 2020 at 11:19 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 2:35 PM
    2. Odgovora
      16k
      Pregleda
      6M
      16k
    3. umalo

May 23, 2025 at 2:35 PM
    1. PODR (Podravka d.d.) 1.2k

• havi
      • February 12, 2020 at 6:30 PM
      • Dionice
      • havi
      • May 23, 2025 at 1:57 PM
    2. Odgovora
      1.2k
      Pregleda
      483k
      1.2k
    3. All

May 23, 2025 at 1:57 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 1:39 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      913k
      2.1k
    3. All

May 23, 2025 at 1:39 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• DLKV (Dalekovod d.d.)

misterno May 23, 2025 at 3:14 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

umalo May 23, 2025 at 2:37 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

All May 23, 2025 at 1:39 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 23, 2025 at 1:36 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Hawk Tuach May 22, 2025 at 4:58 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

SILVIO2024 May 22, 2025 at 1:20 PM
  • ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

All May 22, 2025 at 11:57 AM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,807 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago