Fino se popunio bid, dugo nije bio ovako jak.
JDPL (Jadroplov d.d.)
-
-
-
Da nije boban sa onoga svijeta?
(sorry mitkko morao sam)
-
bilo mi malo neugodno kupovati na 35-36 kn... nije dobro izgledalo, danas sam sretan. Jedino me odnijelo upravo. Hm hm. Prosjek prodaje 40.40...
-
Ja bi se prije mjesec dana zadovoljio sa danasnjom prodajnom cijenom. Ali danas ne izlazim sigurno prije 60-70kn.
Mislim kolega da si se prije zadovoljio sa cijenom, nego li shvatio da je tek sada pocela prava kupnja.
-
Nisam puno uzeo oko 36 kn... sakupio 577 kom... prodao... ja zadovoljan. E sad ako bude prilike u ponedjeljak kad uđe u redovan režim možda opet bude šanse za ulaz.
a i iskreno nisam očekivao ovakvo čišćenje.
-
-
Netko se možda kladi da će promjena režima utjecati na cijenu, ali ako se vidi da se ništa neće promijeniti mogao bi htjeti van, ali će to vjerojatno teško moći po ovakvoj cijeni.
-
Netko se možda kladi da će promjena režima utjecati na cijenu, ali ako se vidi da se ništa neće promijeniti mogao bi htjeti van, ali će to vjerojatno teško moći po ovakvoj cijeni.
Tebe uvijek cijena iznenadi.
Pretpostavljam da možda ipak ima određenih elemenata logike za veći rast cijene.
A možda i nema. :-))
-
Pa već se promijenilo, a promjena se nije vrednovala. I pritom ne mislim na režim trgovanja nego na refinanciranje duga i relativno zaostajanje za valuacijom konkurentskih brodara.
Da bi se relativno dionice ATPL i JDPL izravnale prema ključnim pokazateljima poslovanja (prihodi), JDPL bi cijena trebala porasti za 2,5 puta.
Laički i pojednostavljeno gledano.
-
Tebe uvijek cijena iznenadi.
Pretpostavljam da možda ipak ima određenih elemenata logike za veći rast cijene.
A možda i nema. :-))
Imao sam nekada davno jadroplov kad je bio na više od 100kn,prodao i nisam ga više pratio ,može netko ukratko reći što se sad događa sa rastom cijene a taj brodar bio skoro pred stečajem,,možda uletim opet.
-
-
Pa događa se isto što se događa sa svim bulk brodarima. Cijene dionica im uglavnom rastu. Pa nije ni JDPL iznimka u tome?
Prošle godine je i ATPL bila blokirana i u ozbiljnim problemima. Čini se da se od tada pa do danas dosta toga promijenilo.
Ja sam laik za brodare, al generalno ono što mi upada u oči je razlika od 10 puta u tržišnoj kapitalizaciji ovih dviju kompanija. Da je taj odnos 3 ili 4 ne bih ništa rekao, al 10 je pretjerano. A sad da li će ATPL prema Jadroplovu ili će JDPL prema ATPL to zaista ne znam, al imam ideju što bih mogao oečkivati u dogledno vrijeme.
-
Ja stalno na bidu, nikako da pokupim nesto konkretnije (izgleda da mi se stalno Boban gura ispred ), ali na ovakve dane si zamjeram sto sam cicija pa ne udarim po asku.
-
Da nije boban sa onoga svijeta?
(sorry mitkko morao sam)
E da nam je na ZSE vise takvih, pa taman i sa drugog svijeta
-
Meni se čini upravo suprotno. Mantranje da imamo likvidnost. Kaj je par milja kn dnevnog prometa likvidnost!?
Ovo kaj gledamo iz dana u dan na ZSE mi zovemo burza!?
Dajte budite ozbiljni..
Dok dnevni prometi ne budu barem više desetaka milja kn, nema tu perspektive.
Ovo je prelijevanje iz šupljeg u prazno i natrag...
Pa jel imaš robu i ulagače za tu likvidnost kakvu ti očekuješ?
Nemaš.
Zašto bi netko peglao ATPL kad je cijena narasla do razine gdje se ne vidi značajan potencijal za zaradu u dugome roku. Ne kažem da se neće razviti, al trenutno nije toliko razvidan kako je to bio možda u posljednja tri-četiri mjeseca. Zato naprijemer raste JDPl.
Tri puta manji prihodi, dva i pol puta manji dug i 10 puta niža cijena.
Uvijek nešto raste. Pogotovo globalno. i naravno ne može sve čovjek nanjušiti u sekundi, al da je lako zaraditi pare i nakon zarade i sačuvati ih.... svi bi bili milijunaši.
Ma JDPL raste zato sa ima kikiriki kolicina na kupnji/prodaji, da ja zelim nabzraka kupit ovoliko koliko sad imam pocistio bi sve sta se prodaje 😂, slicno i na ULPL... iako su svi brodari pali brutalno na razine koje nemaju opravdanja, ali tako je to
-
Pa ne znam bas. Danas je promet sa dionicama JDPL bio veći gotovo 60% od prometa dionicama ATPL. To ocito ima veze sa skorim vraćanjem u mod redovitog trgovanja, ali ne može se baš reci da je taj promet zanemariv. Vjerojatno će rastom cijene rasti i prosječni dnevni prometi u duljem roku.
-
Pa jel imaš robu i ulagače za tu likvidnost kakvu ti očekuješ?
Nemaš.
Zašto bi netko peglao ATPL kad je cijena narasla do razine gdje se ne vidi značajan potencijal za zaradu u dugome roku. Ne kažem da se neće razviti, al trenutno nije toliko razvidan kako je to bio možda u posljednja tri-četiri mjeseca. Zato naprijemer raste JDPl.
Tri puta manji prihodi, dva i pol puta manji dug i 10 puta niža cijena.
Uvijek nešto raste. Pogotovo globalno. i naravno ne može sve čovjek nanjušiti u sekundi, al da je lako zaraditi pare i nakon zarade i sačuvati ih.... svi bi bili milijunaši.
Ma JDPL raste zato sa ima kikiriki kolicina na kupnji/prodaji, da ja zelim nabzraka kupit ovoliko koliko sad imam pocistio bi sve sta se prodaje 😂, slicno i na ULPL... iako su svi brodari pali brutalno na razine koje nemaju opravdanja, ali tako je to
Cesto se pisu ovakvi argumenti na slabo likvidnim dionicama, ali mislim da to ne funkcionira bas tako. To sto bi sa relativno malo novaca pomeo ask i napucao cijenu ne znaci da bi se tako visoka cijena odrzala (isto vrijedi i obrnuto) - najcesce se odmah isti ili drugi dan cijena vrati na cijenu koju trziste u tom trenu smatra fer cijenom. Bilo je puno takvih primjera na drugim slabo likvidnim dionicama. Tu se moze kratkorocno manipulirati cijenom, ali dugorocno ne bih rekao. Iste zakonitosti vrijede i na drugim dionicama koje imaju supljikav bid/ask iako ne nuzno i malu likvidnost.
Druga stvar je sto je danas promet za ovu dionicu relativno gledano stvarno impresivan. Izgleda da dionica polako postaje atraktivna investitorima sada kada je americki fond out.
-
Cesto se pisu ovakvi argumenti na slabo likvidnim dionicama, ali mislim da to ne funkcionira bas tako. To sto bi sa relativno malo novaca pomeo ask i napucao cijenu ne znaci da bi se tako visoka cijena odrzala (isto vrijedi i obrnuto) - najcesce se odmah isti ili drugi dan cijena vrati na cijenu koju trziste u tom trenu smatra fer cijenom. Bilo je puno takvih primjera na drugim slabo likvidnim dionicama. Tu se moze kratkorocno manipulirati cijenom, ali dugorocno ne bih rekao. Iste zakonitosti vrijede i na drugim dionicama koje imaju supljikav bid/ask iako ne nuzno i malu likvidnost.
Druga stvar je sto je danas promet za ovu dionicu relativno gledano stvarno impresivan. Izgleda da dionica polako postaje atraktivna investitorima sada kada je americki fond out.
Jesam li nesto krivo shvatila? Danas je promet na Atpl bio 178000 kuna. To je za ovu dionicu sve samo ne impresivno.
-
Jesam li nesto krivo shvatila? Danas je promet na Atpl bio 178000 kuna. To je za ovu dionicu sve samo ne impresivno.
Pardon, raspisali smo se o JDPL na krivoj temi. Promet na JDPL je danas bio 282.000 kn.
-
kolegice
ovdje je riječ o jadroplovu koji je prometom danas jači od atlantske
-
Imali su kolege na Jdpl danas impresivan dan sa 17 transakcija ali tamo nitko ne čita pa je reklama prebačena ovdje na prime time.........bilo bi i više transakcija ali od gužve zbog mnogobrojnih investitora burza nije imala toliku propusnost da sve prođu........investitori ulaze u dionicu i sa nekoliko tisuča kuna.......na asku kao i na tpng nema do 100 kn dovoljno dionica koliko tržište treba.......šteta,mali free float a biser nad biserima.......ma takve sigurno nema nigdje......
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Tehnička analiza - komentari LIVE 2.7k
- Avx