BCI 5TC 30600 -2004
ATPL (Atlantska plovidba d.d.)
-
-
-
Mene više zanima do kuda će pasti, prije nego pred izvješće, ali i nakon njega naraste.
Ma sta si ti rekao? :)) Jel nesto trebam odgovoriti? :))
potajno pije, pa mu se prolilo po tipkovnici
-
Mene više zanima do kuda će pasti, prije nego pred izvješće, ali i nakon njega naraste.
Svi znaju na koliko će zbog FI, nitko ne zna do kuda će prije FI. A to je bitnije.
-
Svi znaju na koliko će zbog FI, nitko ne zna do kuda će prije FI. A to je bitnije.
To je potpuno irelevantno.
-
To je potpuno irelevantno.
Itekako nije. Nije isto da li će u rast sa niže cijene ili sa više. Sa niže cijene treba više postotaka rasta da bi dosegla očekivanih 500 kuna ili više.
Također nije irelevantno za one koji s kešom čekaju najpovoljniji ulazak pred očekivani rast. A takvih je, vjeruj mi, podosta.
-
500 kn je ionako samo usputna stanica. Hoće li bit 500 kn za 15 dana ili mjesec dana je sasvim irelevantno.
Ono što se meni čini kao najveći problem je nelikvidnost. A ne vidim da će se tu išta promijeniti u narednih xy godina.
-
Nelikvidnost obično ne sugerira rast cijene, nego pad, tak da vidi oće bit velikog rasta, ili se ipak odlučuješ da će biti nelikvidnost sa posljedicama koje ona nosi.
Sretna je okolnost što se na ATPL nakon dugo ništa ... ništa, odjednom pojave veliki prometi. Nije ona bez veze kraljica ZSE.
-
500 kn je ionako samo usputna stanica. Hoće li bit 500 kn za 15 dana ili mjesec dana je sasvim irelevantno.
Ono što se meni čini kao najveći problem je nelikvidnost. A ne vidim da će se tu išta promijeniti u narednih xy godina.
Kako je bilo likvidnosti kad se dizalo sa 200 na 300 pa na 400...? Skidalo se po 1000 komada kao da nema sutra. Likvidnost će doći kad bude jasan smijer, npr rast ili pad vozarina, dobro ili loše izvješće itd. Ovo da nema likvidnosti je neka čudna mantra još od 180kn
-
Meni se čini upravo suprotno. Mantranje da imamo likvidnost. Kaj je par milja kn dnevnog prometa likvidnost!?
Ovo kaj gledamo iz dana u dan na ZSE mi zovemo burza!?
Dajte budite ozbiljni..
Dok dnevni prometi ne budu barem više desetaka milja kn, nema tu perspektive.
Ovo je prelijevanje iz šupljeg u prazno i natrag...
-
Meni se čini upravo suprotno. Mantranje da imamo likvidnost. Kaj je par milja kn dnevnog prometa likvidnost!?
Dajte budite ozbiljni..
Pa jel imaš robu i ulagače za tu likvidnost kakvu ti očekuješ?
Nemaš.
Zašto bi netko peglao ATPL kad je cijena narasla do razine gdje se ne vidi značajan potencijal za zaradu u dugome roku. Ne kažem da se neće razviti, al trenutno nije toliko razvidan kako je to bio možda u posljednja tri-četiri mjeseca. Zato naprijemer raste JDPl.
Tri puta manji prihodi, dva i pol puta manji dug i 10 puta niža cijena.
Uvijek nešto raste. Pogotovo globalno. i naravno ne može sve čovjek nanjušiti u sekundi, al da je lako zaraditi pare i nakon zarade i sačuvati ih.... svi bi bili milijunaši.
-
-
Dajte budite ozbiljni..
To kolega naravno zavisi s čime se uspoređujemo. Prometa iz 2007 nema niti će ih biti, ako se pitate zašto skoknite do teme DLKV. Za više od ovoga morate na Nasdaq ili Oslo
-
Objasnite kolegici Kvark i još nekolicini s ovog foruma koji imaju malo ozbiljnije količine dionica kako će i kome prodati te svoje dionice kad se odluče da je vrijeme za prodaju. Kako i kome će prodati dionice u vrijednosti od nekoliko milja kn. I sam se suočavam s tom mišlju s obzirom na posjedovanje par tisuća komada.
Lako je "frajerima" koji imaju par stotina komada i koji misle da su neki mešetari. Objasnite nama neukima kako da izađem a vrijednost dionica je par milja kuna.
-
Pa uz sve što si napisao, zašto uopće ulažeš na zse??
Mazohizam?
-
Objasnite kolegici Kvark i još nekolicini s ovog foruma koji imaju malo ozbiljnije količine dionica kako će i kome prodati te svoje dionice kad se odluče da je vrijeme za prodaju. Kako i kome će prodati dionice u vrijednosti od nekoliko milja kn. I sam se suočavam s tom mišlju s obzirom na posjedovanje par tisuća komada.
Lako je "frajerima" koji imaju par stotina komada i koji misle da su neki mešetari. Objasnite nama neukima kako da izađem a vrijednost dionica je par milja kuna.
Kolega, ali zašto prodavati dionice, ako će ovaj trend porasta vozarina
postati dugoročan nakon 10 loših godina i firma će poslovati sve bolje?!
Kolege/ice najavljuju i neku divku, pa vam se i kroz divku vrati uloženo,
tko zna, nije nemoguće, uprava je najavila pravila za divku u dopisu. Nadam
se da smijem još komentirati ovdje, ako ne smijem javite
-
A uvijek moraš voditi računa i o izlaznoj strategiji i to čak i prije nego uložiš. To je sastavni dio ulaganja.
-
Ok. Još nije vrijeme za prodaju. Nisam niti rekao da je došao trenutak za prodaju i vjerujem da taj trenutak još nije niti blizu. Ali kaj će se to promijeniti u likvidnosti iduće godine. Ili u godini nakon iduće. Vjerojatno ništa. Ako će vozarine bit ovakve, vrijednost tvrtke će rasti i cijena dionice će rasti uz neke nevelike promete. Ali, problem će nastati u trenutku željene kapitalizacije kad god to bilo.
Želim uplašit ove koji imaju više komada da se malo istresu po bidu da kupim jeftinije... 😁
-
Ok. Još nije vrijeme za prodaju. Nisam niti rekao da je došao trenutak za prodaju i vjerujem da taj trenutak još nije niti blizu. Ali kaj će se to promijeniti u likvidnosti iduće godine. Ili u godini nakon iduće. Vjerojatno ništa. Ako će vozarine bit ovakve, vrijednost tvrtke će rasti i cijena dionice će rasti uz neke nevelike promete. Ali, problem će nastati u trenutku željene kapitalizacije kad god to bilo.
Pa ja ne vidim da je problem bilo što prodati. Lupi ti po bidu sa svojim "milijunima" pa ćeš vidjeti kako će se više-manje sve relativno brzo rasprodati. U par koraka si vani.
-
Da sad lupim po bidu, vjerojatno idemo ispod 400 kn. Nije to bit. Problem će bit veći kako cijena dionice raste. Da se nas dvoje, troje kolega koji posjedujemo po par tisućica komada sada odlučimo na prodaju, zatukli bismo cijenu na mittkovu željenu cijenu.
-
Isto bi bilo da se odlučite i na kupnju.
Svi bi kupili na dnu i prodali na vrhu, al obično tada (u vršnoj točki) nestane interesa (za daljnju kupovinu) pa se mora stati u red za prodaju ili svi zajedno napadnete bid i prepolovite cijenu. To su sve čari burze.
-
Ne mislim da smo uopće blizu ikakvog vrha. I nemam neki poseban strah od rasta cijene što mnogi ovdje osjećaju. Mirno spavam i kad cijena dionice pada, a još bolje kad raste. Vjerujem da će cijena bit puno viša nego što to uopće u ovom trenutku mislimo. Ali, meni je nelikvidnost generalno najveći problem ove burze.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner