pa zato se svi slažemo da se prvo trebaju stvoriti preduvijeti za prelazak psiho granice od 400 kn... em je tu cca zadnji vrh, em je hrpa naloga do 400 kn... kad se to krene grickati pojest će se vrlo brzo, ali se treba stvoriti momenat.
ATPL (Atlantska plovidba d.d.)
-
-
-
čini mi se da se zaboravlja jedna sitnica a koja bi mogla biti jako važna?
a to je broj naloga u rasponu 500-1000 kom u kojima se skidalo s aska i po bitno večim razinama.
držim da nije izgledno da je glad nestala već da je potisnuta sa nekim možebitnim motivima,ciljevima,zadacima....
a sve u skladu sa mini promjenom sentimenta i ,,,
možda i griješim,nebi bilo....
p.s.
meni je ovo OK,dio zdravog procesa kaj bi se reklo.
gledajući kraj godine i rezime koji će usljediti vidim dodatne razloge za ....
p.p.s.
vrlo zanimljiva razina 320-330 ,znala je i u prošlosti biti jaki otpor i potpora
....tko nije iskoristio dugo neviđeno štopanje i zatezanje katapulta na ZSE ima sada priliku nadoknaditi,i danas se je u značajnom padu sa vrha 39x nudilo 9k kom po avg 332,nešto sam i ja dokrcao jer činilo se da nitko neće pa da netko podmetne mrežu?....
...
iako sam napisao da ću zatrejdati danas kupljeno da dokažem nešto,mislim da ipak neću
eventualno ako će biti anualizirani prinos na razini >2000% da potvrdim xxxxx puta dokazano da je ZSE mjesto gdje lova raste na cesti za one koje se ne sile preko svake mjere .
DA "lova raste na cesti" samo je neki ne vide,ne žele.....dokazalo se i na ZSE nebrojeno puta,najavljeno i prije koji dan.
u zadnjih 8 dana na neviđenom outlooku dry bulka na skali desetljeća ponudilo se >17% = anualizirano 700%
moj motiv za dokrcaj na 330 je bio rezime na kraju godine i na tom dijelu kupljenog jer dojma sam:
1) da večina nebi više kupovala jer kao kad već nisu na 1xx pa je kao bolje niti ne ulaziti više
2)"kad sam u trejdu prodao po 2xx bolje više ne riskirati"
možda i ja griješim,nebi bilo...
rezime neće izostati
p.s.
od razina 2xx više nas je upozoravalo na izglednu školu života koju smo i sami prošli ali razumljiva je želja da se na vl koži isproba.
priceless? šta ne?
-
https://finance.yahoo.com/quotes/gogl%2C…r=1&bypass=true
Danas su nadoknadili i sve gubitke od jučer i debelo prebacili u plus.
-
Ono sta je meni najzanimljvije je da su se zadnja dva dana nesto crvenili dok je ostatak burze ove glavne tech sastavnice zelenile danas je obrnuto, s obzirom da se nekako ocekuje sve vise korekcija tih glavnih tech sastavnica, lipo je vidit naznake da brodari ne prate taj trend s njima.
-
Ono sta je meni najzanimljvije je da su se zadnja dva dana nesto crvenili dok je ostatak burze ove glavne tech sastavnice zelenile danas je obrnuto, s obzirom da se nekako ocekuje sve vise korekcija tih glavnih tech sastavnica, lipo je vidit naznake da brodari ne prate taj trend s njima.
potpisujem+dodajem da bi se to moglo postaviti i na moguće "ispravniji" način,a to je da tech ne može pratiti brodare.
vidim i hrpu razloga zašto je to tako i zašto će se izgledno tako nastaviti godinama.
biti će malo sektora koji će moći pratiti tempo brodara(excluding tankers for now)u godinama pred nama pa je i realno za očekivati češće ovakve diskrepancije iz kategorije "a to tako smije ?"
tko je ZA neka baci mornarsku kapu u zrak
-
Ista Ekipa koja je formalni vlasnik Konsolidatora rasprodavala je SZAIF ove dionice AP , zajedno sa još nekima, jasno je kada su počeli i zašto!
Sretan Vam put "dragi prijatelji"
Mirno more
-
Sto se tiče ATPL ja mislim da uprava mora vise raditi na odnosu sa investitorima i češće i vise ih informirati o poslovanju i situaciji u firmi. Mnogo je ovdje prestrašenih iz proslih vremena koji su gubili i izgubili novac. Takodjer, treba zadobiti povjerenje i ponovni interes institucionalca. Dok god se to ne dogodi oporavak će biti skroman i slab. Prodaja dionice između Pere, Marka i Ivana neće fer vrednovati dionicu ni osnažiti vjeru u upravu i kompaniju.
Trebali su mjesto one Putice imenovati Kvark za glasnogovornicu i odnose s investitorima. Predložite to upravi u formalnom i neformalnom druženju kad bude GS. Nekog sposobnog mjesto podobnog.
Čini se da i fond menageri ocjenjuju da je ovo tek pocetak dry bulk ciklusa
Flight, vidi, cini se da su se institucionalci zainteresirali. Jos da ti kupis koju dionicu pa da moj uspjeh bude potpun. :)) Sta kazes? :))
-
A five-year-old 38,200 dwt handy is now on average worth around $19.5m, up by $5m from the beginning of the year.
Several en bloc sales have been reported this week. Chinese outfit Fortune Ocean is reported selling four five-year-old Jiangmen Nanyang-built ships for $16m each.
The handy sector has a very limited orderbook. Clarkson data shows the sector will see net fleet growth of 0.9% this year and 0.5% next year, the smallest orderbook seen in 30 years.
Vrijednost brodova ide gore
-
Hoće li ovi što su kupili na 330 sutra prodavati?
-
Pa zasto vam je to bitno? Ako imate svoje projekcije i viziju te malo citate nemate se cega bojati. Trend je frend barem ove godine za sada a projekcije su i na iducu jos vece... samo treba biti strpljiv ako niste trejder. Neka ljudi prodaju i zarade ako ih veseli brzih parsto kuna sve je to legalno. Nema razloga panicariti...
-
-
Pa zasto vam je to bitno? Ako imate svoje projekcije i viziju te malo citate nemate se cega bojati. Trend je frend barem ove godine za sada a projekcije su i na iducu jos vece... samo treba biti strpljiv ako niste trejder. Neka ljudi prodaju i zarade ako ih veseli brzih parsto kuna sve je to legalno. Nema razloga panicariti...
Na ovoj dionici sa par sto komada za dvije do 3 godine se postaje milijunaš. Treba samo zaboraviti na nju. Ovo je , za nas malo starije , prilika života. Ja se držim toga.
-
https://live.euronext.com/en/product/equ…oup/gogl/quotes
Ovi lože bez prestanka....
-
Kakve veze imaju strani brodari s ATPL.
ATPL plovi po nekim drugim morima i utjecaj DLKV je puno veći na dionicu ATPL nego bilo što drugo...
Nemojmo bit naivni. Kad pada DLKV, pada i ATPL.
-
Jel oni rade danas uopće, datum je 21.05. i cijena ne mrda.
-
ATPL si je na brodove ugradila kvalitetna sidra koja je iskovao Dalekovod.
-
,,, pada li danas ili sutra ovaj na sa 1600 komada po 385 kn ?
-
čekaj da se čitava burza oporavi od ovog šoka s DLKV. sve je na holdu do daljnjeg. treba probaviti ovu piz*ariju...a i Hanfa nas male ima na oku da ne kupimo jednu dijonicu po asku.
-
A five-year-old 38,200 dwt handy is now on average worth around $19.5m, up by $5m from the beginning of the year.
Several en bloc sales have been reported this week. Chinese outfit Fortune Ocean is reported selling four five-year-old Jiangmen Nanyang-built ships for $16m each.
The handy sector has a very limited orderbook. Clarkson data shows the sector will see net fleet growth of 0.9% this year and 0.5% next year, the smallest orderbook seen in 30 years.
Dobro da su prodali 2 broda prije 6 mjeseci za sicu i unajmili ih. Laganih 10-12 mil dolara u vjetar. Losa odluka
-
Dobro da su prodali 2 broda prije 6 mjeseci za sicu i unajmili ih. Laganih 10-12 mil dolara u vjetar. Losa odluka
A to samo znači da su ih i povoljno unajmili. Ako su to napravili prije 6 mjeseci. To je (bio) financijski aranžman, a ne konačna prodaja.
-
A to samo znači da su ih i povoljno unajmili. Ako su to napravili prije 6 mjeseci. To je (bio) financijski aranžman, a ne konačna prodaja.
Pa ako ih i jesu tada povoljno unajmili, sada ih bome unajmljuju po paprenoj cijeni.
Ali u svakom slucaju, tu su izgubili barem 10 mil dolara.
Nema potrebe uljepsavati stvari, treba biti realan i objektivan, tako da ne razumijem ove minuse koje dobivam, jesam nesto krivo rekao ili razmisljam krivo?
LP
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADPL (AD Plastik d.d.) 3k