Display MoreKratka analiza objave 'važnih' vijesti i trgovanja na ATPL zadnja 2 tjedna, izgubio sam dosta vremena,
a ako nije u skladu sa pravilima na ovoj temi unaprijed se svima ispričavam. To je samo moje
razmišljanje i logika (možda je i kriva), ništa drugo:
Vjerojatno je bila čista slučajnost da je knjiga dioničara u petak navečer(2 weeks ago)
pokazala da je IB prebacio/kupio 5000 dionica na svoje ime, što se predstavljalo kao
vizionarski potez jer slijedi superciklus i to samo može rasti, pa i on daje svoj obol rastu
cijene, kao i članovi Uprave 2 dana (50k kuna) i 4 dana (50k kuna) prije njega......euforija
na vrhuncu, a napetost na temi se mogla rezati nožem...
......a u ponedjeljak iza 16:00h, kada je poslao obavijest da je ipak prodao 2500 dionica na
350kn, kako bi zatvorio kredit i maknuo zalog sa dionica, ulagači su doživjeli kao hladan
tuš, pogotovo oni koji su kupovali u rastu na tadašnjoj cijeni oko 380 - 390 kn, te cijena
umjesto da nastavi rast, je pala na 320kn....Čista slučajnost...DA...i ja mislim ...
To čak ne bi bilo ni previše čudno za ZSE da se u ponedjeljak tijekom dana, prije obavijesti
na burzu nije počela najavljivati korekcija i širiti panika sa minimalno 5 nickova, koji inače
samo drukaju na rast, a u međuvremenu su pretpostavljam prodali na 380 - 390kn .
Naravno, ovi što sve vide kroz ružičaste naočale i sve im je smiješno su i to protumačili
kao pozitivnu vijest, jer eto ima kupaca za te njegove dionice, kojih je brat bratu ravno
175 000.
Manipulira se sa malim ulagačima kao sa lego kockicama ili figuricama u monopoly-u i treba
imati jako brzi prst za ući i izaći, te nikad ne znaš kada će nestati bid-a.... kao na 300kn kad sam
se na poslovnom forumu zezao sa jednim kolegom, te me je provocirao da neću imati kome
prodati 2000 komada koje imam ... i puf bida je nestalo skroz do 270kn skoro u sekundi .
Slučajnost!?
Ne kažem da se nije moglo i ne može još zaraditi, ali treba biti jako jako oprezan kada ući i izaći.
I imati osjećaj za feeling i brzi prst...o porezu ćemo kasnije
Ovaj pretpostavljam plaćeni članak na Indexu o rastu commodity-a i brodara , gdje se eksplicitno spominje samo
ATPL od hrvatskih firmi mi je vrhunac kao na Ingri davne 2008. godine, što mi daje misliti da su stvarno
prekaljeni igrači u igri, koji nisu navikli gubiti, te se služe svim sredstvima kako bi došli do cilja
Jel tko gledao na eclectici, da li se opet aktivirala i sada piše pozitivno o ATPL... samo pitam
Postajte taj novi članak ( članke) sa electice jel ja ne mogu nači pa da vidimo........istina je da se ponekad pisanje po forumu trenutno odražava na bid ili ask ali u konačnici ne presuđuje o ničemu nego je samo trenutni odraz........trend se ne može izigrati na duge staze, čak najčesče ni na one kraće od nekoliko dana ili tjedana.......pokušaj izigravanja trenda i kretanja cijena osjeti se na volumenima a oni koji duže trguju to imaju vrlo istančane sanzore za to.......atpl i igh nisu firme za usporedbu ali to "izigravanje" trenda daljnjeg rasta na razinama 140-150 ja sam vrlo dobro osjetio kao i vjerovatno svako iskusan i nije mi trebala objava igh da dionice prodaje po 150 kad sam ja svoje prodao 10% iznad toga (a ulazio na "viskokih" 120) i čekao daljnji rasplet........ovdje je priča drugačija i vozarine i njihova "dužina trajanja" na visokim razinama ili daljnji rast ili pak pad odredit će kretanje cijene dionice bez obzira što mi ovdje pisali.......naravno u roku koji je duži od jednog trgovinskog dana.......