1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Admin
  • February 12, 2020 at 2:32 PM
  • hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • May 3, 2021 at 9:06 PM
    • #4,441
    Quote from Marielena
    Quote from hugh

Neki dobar smak svijeta napokon....bit če da je alias završio analize stranih brodara i dao preporuku......slika smaka svijeta je u prilogu poruke......pažnja! ahtung! atencion!......slika nije za svačije oči osim ukoliko ne postoji Croatia dry bulk......taman da sutra "skoknemo" do mitkkovog Nava za početak......

Eh, da je i nas Atpl u tablici :)

bit će, bit.......prije ili kasnije......imali smo kasno paljenje na 180-190 zbog svima poznatih okolnosti......sad imamo neke "nove okolnosti" na 250-260 ali one bi trebale biti mačji kašalj jel kotač se pokrenuo iznimno jako i teško ga je zaustaviti a kamoli preusmjeriti........

• Mrcash
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,554
    • May 3, 2021 at 9:07 PM
    • #4,442

ako sutra nakon ovog rasta vanka atlant bar 5 posto ne ode gore , bacam kopacke u smeće

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • May 3, 2021 at 9:13 PM
    • #4,443
    Quote from Mrcash

ako sutra nakon ovog rasta vanka atlant bar 5 posto ne ode gore , bacam kopacke u smeće

Mi uvijek s odgodom reagiramo, eno oni su poceli rast ima koji misec, a atpl tavorila na 190 i onda u 5 dana skoci 40%

• KicanCRO
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,320
    • May 3, 2021 at 9:23 PM
    • #4,444
    Quote from Mrcash

Mislim da nema rasta dok ne izađe ovaj koji izlazi, danas je cak mogao i na visoj cijeni izlaziti, ocito mu par kuna po dionici ne igra ulogu. Eh, eh, nije ih na bausteli zaradija.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • May 3, 2021 at 9:29 PM
    • #4,445
    Quote from Mrcash

budeš li tako brzo baca kopačke, završit ćeš ka Nejašmić :S

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• looserst
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,797
    • May 3, 2021 at 9:30 PM
    • #4,446
    Quote from Mrcash

Oce cim zsaif ekipa krene citati joakimove reporte i pritiskati F5 na braemar.com

Inati se slavonijo!

Quote from st-brajo
    Quote from Mrcash

budeš li tako brzo baca kopačke, završit ćeš ka Nejašmić :S

Kralju!!!

Edited once, last by looserst: Merged a post created by looserst into this post. (May 3, 2021 at 9:30 PM).

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • May 3, 2021 at 9:42 PM
    • #4,447
    Quote from KicanCRO
    Quote from Mrcash

Mislim da nema rasta dok ne izađe ovaj koji izlazi, danas je cak mogao i na visoj cijeni izlaziti, ocito mu par kuna po dionici ne igra ulogu. Eh, eh, nije ih na bausteli zaradija.

nije mogao jel s obzirom da ostali akteri na tržištu gotovo pa jasno vide da izlazi do kraja a znaju i sa kojom količinom kao što su dobro vidjeli i prijašnje izlaske na 180-190 a onda je inercija odradila svoje, ne žele plačati više ako ne moraju a "malci" plus trejderi koje eventualno hvata panika pomažu u jeftinijem skupljanju........izvješće je malo pripomoglo u tome, očito zbog nerealno prevelikih očekivanja a prve mačiće iovaku bacamo u vodu......."ameri " danas "kvare" tu sliku pa ćemo sutra vidjeti ima li "nervoze" ili ne........makar je trend izrazito jak danas, ne mora značiti ništa ali sigurno je "uzet u obzir" i nastavak toga mora se više ili manje preliti i ovdje......ja ču "navijati" za više jel dobio sam PTSP na 180 i ne želim pogoršanje situacije "dugotrajnim" zadržavanjem na ovim razinama.......čemu odgađati neodgodivo.......kod nas na burzi iovako zarađujemo samo rastom....

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • May 3, 2021 at 10:08 PM
    • #4,448
    Quote from mitkko

Evo još samo jedna tablica i dosta za danas.

Pročešljao sam malo FI za Q1 i ažurirao sam tablicu. Uzeo sam bilancu iz izvješća, tečaj za 31.03. da dan bilance da rezultati budu usporedivi što je 3,5% više nego na kraju 2020. (iako je danas tečaj 6,24), a vrijednost brodova sam povećao u odnosu na procjenu Cleavesa za 4% umjesto 8% (sredina) kolika je razlika bila za 31.12.2020. (da budem konzervativan - odstupanja ne bi smjela biti prevelika budući da se radi o vremenskom odmaku od samo 4 mjeseca, a da nisam opet ni preoptimističan).

Pogledajte sada, NAVps = 349 kn. Utjecaj tečaja i greška u par postotaka u procjeni brodova čine ogromne razlike u NAV-u, a i ova knjigovodstvena vrijednost brodova onda bude manje bitna. Pa ti onda budi pametan 🤷

Tu je još i pitanje kolika je stvarna vrijednost Batale, poslovnih prostora i ostale imovine, to se sve u knjigama vodi amortizirano, teško je procijeniti stvarnu vrijednost, a ako ćemo filozofirati, šta je uopće stvarna vrijednost, ovisi jako o sentimentu na tržištu?

Zato, budimo pozitivni, ostavimo prošlost iza sebe i budimo "generali budućnosti" :)

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Display More

Zato shipping i je zanimljiv kada je cijena dionica zatucena kao do sada nagle promjene trenda imaju jaki utjecaj na dodanu vrijednost prema kapitalizaciji, trenutna promjena vrijednosti imovine brodova za 10% je promjena od preko 100mil na trenutnu kapitalizaciju od 350mil to je 30% dodane vrijednosti, na to se jos doda jos zarada od te imovine od recimo 40 mil u 2Q to je jos dodatno 10% i onda jos zbog specificnosti sta se dionica trguje u kunama ukoliko dolar ojaca cca 5% vrlo brzo realno ukoliko trend ostane ovakav u mjesec-dva dana se dobije porast 50%, a s obzirom da se dionice trguju prema ocekivanjima u buducnosti treba dodat i neku premiju na to, zato se vani i trguju skuplje prema navu jer se ocekuje da ce nav vrijedit vise kao i dobit, naravno sve to vrijedi dok se medved opet ne pojavi kada vrijede neka druga pravila, zasad se o medvjedu ne govori nigdi, ali dosta nas se sjeca kako je to izgledalo 2008 trziste i parametri i sta se dogadja vrlo lako izadju iz granice logike i tesko je procjenit kvalitetu trenda, razloge izad pokretaca i odrzivosti, pogotovokada vrijednost svaki mjesec svih parametra skacu za 10 tak posto i vise .

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • May 3, 2021 at 10:13 PM
    • #4,449
    Quote from StatusQuo
    Quote from mitkko

Evo još samo jedna tablica i dosta za danas.

Pročešljao sam malo FI za Q1 i ažurirao sam tablicu. Uzeo sam bilancu iz izvješća, tečaj za 31.03. da dan bilance da rezultati budu usporedivi što je 3,5% više nego na kraju 2020. (iako je danas tečaj 6,24), a vrijednost brodova sam povećao u odnosu na procjenu Cleavesa za 4% umjesto 8% (sredina) kolika je razlika bila za 31.12.2020. (da budem konzervativan - odstupanja ne bi smjela biti prevelika budući da se radi o vremenskom odmaku od samo 4 mjeseca, a da nisam opet ni preoptimističan).

Pogledajte sada, NAVps = 349 kn. Utjecaj tečaja i greška u par postotaka u procjeni brodova čine ogromne razlike u NAV-u, a i ova knjigovodstvena vrijednost brodova onda bude manje bitna. Pa ti onda budi pametan 🤷

Tu je još i pitanje kolika je stvarna vrijednost Batale, poslovnih prostora i ostale imovine, to se sve u knjigama vodi amortizirano, teško je procijeniti stvarnu vrijednost, a ako ćemo filozofirati, šta je uopće stvarna vrijednost, ovisi jako o sentimentu na tržištu?

Zato, budimo pozitivni, ostavimo prošlost iza sebe i budimo "generali budućnosti" :)

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Display More

Zato shipping i je zanimljiv kada je cijena dionica zatucena kao do sada nagle promjene trenda imaju jaki utjecaj na dodanu vrijednost prema kapitalizaciji, trenutna promjena vrijednosti imovine brodova za 10% je promjena od preko 100mil na trenutnu kapitalizaciju od 350mil to je 30% dodane vrijednosti, na to se jos doda jos zarada od te imovine od recimo 40 mil u 2Q to je jos dodatno 10% i onda jos zbog specificnosti sta se dionica trguje u kunama ukoliko dolar ojaca cca 5% vrlo brzo realno ukoliko trend ostane ovakav u mjesec-dva dana se dobije porast 50%, a s obzirom da se dionice trguju prema ocekivanjima u buducnosti treba dodat i neku premiju na to, zato se vani i trguju skuplje prema navu jer se ocekuje da ce nav vrijedit vise kao i dobit, naravno sve to vrijedi dok se medved opet ne pojavi kada vrijede neka druga pravila, zasad se o medvjedu ne govori nigdi, ali dosta nas se sjeca kako je to izgledalo 2008 trziste i parametri i sta se dogadja vrlo lako izadju iz granice logike i tesko je procjenit kvalitetu trenda, razloge izad pokretaca i odrzivosti, pogotovokada vrijednost svaki mjesec svih parametra skacu za 10 tak posto i vise .

Display More

Razmisljam sada da ove svoje tablice pocnem voditi u USD valuti, bas zato da iskljucim utjecaj tecaja na bilancu. Njihov biznis se odvija u USD, imovina im se cijeni u USD, svi troskovi su im u USD. Ove promjene tecaja jako iskrive sliku, a uopce nisu od nikakvog znacaja, osim sto utjecu na sveobuhvatnu dobit koja vidim mnoge ovdje veseli :)

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • May 3, 2021 at 11:21 PM
    • #4,450
    Quote from mitkko

Pogledajte valuacije ovih najvećih bulkera, gotovo svi se trže iznad NAV-a, to je tako u bull marketu, ATPL je prema ovome čak i ispod average-a. Pogledajte i projekcije 1y fwd tih istih parametara. Analitičari predviđaju da će zbog povoljne situacije na tržištu NAV i dalje rasti.

Trenutno prema Price/sales se trze ovako

• tin
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,610
    • May 4, 2021 at 9:24 AM
    • #4,451

Danas pripetavanje na otvaranju???

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • May 4, 2021 at 9:30 AM
    • #4,452
    Quote from tin

vidila "žaba" da se brodari vanka "potkivaju", pa i ona digla nogu :S

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • May 4, 2021 at 9:51 AM
    • #4,453
    Quote from st-brajo
    Quote from tin

vidila "žaba" da se brodari vanka "potkivaju", pa i ona digla nogu :S

Imamo ovi drugi dio "velikih koji se iskrcavaju oko 260 koji malo koci, ali kad se to rijesi onda mozemo malo up samo da ekipa osjeti da su ti veliki iskipali koliko su mislili

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • May 4, 2021 at 9:54 AM
    • #4,454

Nadam se da je do kraja tjedna fond vani :)

• tin
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,610
    • May 4, 2021 at 10:01 AM
    • #4,455

Koliko ja vidim prodavač je postavio prodaju od 259 do 264 kn....tako je prodavao i prije izvješća....jučer je bilo malo panike pa je uz njega prodalo i par onih koji su mislili da će cijena dolje....uglavnom bila je lijepa prilika za dokupiti koju kunu jeftinije....

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • May 4, 2021 at 10:52 AM
    • #4,456

ma nema ni smisla kupovati sada i gurati se na 260 kad će se to isto moći i na 320, 400 a najbolje će biti kupiti kada se situacija još malo razbistri i za jednog oca domovine bude se moglo kupiti čak 2 komada.....tad se lakše dijeli i računa.......

• maratonac
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,592
    • May 4, 2021 at 10:58 AM
    • #4,457

Pa to tako uglavnom i bude. Sad je skupo na 260 kn jer je tobože previše raslo, čak od 180-190 kn. Za neko vrijeme eto dionice na cca 320 kn. Hmmm. Što sad? Zašto nisam kupio po 260 kn, koja sam ja budala. Sad mi se čini preskupo. Mora se korigirati, ne može samo rasti. Pa odradi dionica još malo rasta i eto je na 500 kn. Kaj sad? Pa već sam mogao zaraditi za auto a vidi što ja radim. Al čekat ću korekciju, pa nije moguće da samo raste. I za par mjeseci eto dionice na 1000 kn. Ludilo. Raste i dalje. Ne, to nije moguće. Pa već je i moja baba, kupila koja ništa ne zna o dionicama, a ja ovoliki znalac još čekam da uđem. Na 1.500 kn već je i moja baba zaradila. Sad sam već lud, sad i ja ulazim... 😁

Nešto mi govori da ćemo danas UP! :thumbup:

Meri
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    663
    • May 4, 2021 at 11:02 AM
    • #4,458
    Quote from maratonac

Pa to tako uglavnom i bude. Sad je skupo na 260 kn jer je tobože previše raslo, čak od 180-190 kn. Za neko vrijeme eto dionice na cca 320 kn. Hmmm. Što sad? Zašto nisam kupio po 260 kn, koja sam ja budala. Sad mi se čini preskupo. Mora se korigirati, ne može samo rasti. Pa odradi dionica još malo rasta i eto je na 500 kn. Kaj sad? Pa već sam mogao zaraditi za auto a vidi što ja radim. Al čekat ću korekciju, pa nije moguće da samo raste. I za par mjeseci eto dionice na 1000 kn. Ludilo. Raste i dalje. Ne, to nije moguće. Pa već je i moja baba, kupila koja ništa ne zna o dionicama, a ja ovoliki znalac još čekam da uđem. Na 1.500 kn već je i moja baba zaradila. Sad sam već lud, sad i ja ulazim... 😁

osobno svjedočanstvo vrijedi više nego udžbenik. <3

• janlana
    Početnik
    Reakcija primljeno
    55
    • May 4, 2021 at 11:11 AM
    • #4,459

u majstor stavio 1300 komada na 264 ...baš očeš van hahaha

pojelo ga u 2 minute haha ...

Edited once, last by janlana: Merged a post created by janlana into this post. (May 4, 2021 at 11:12 AM).

• JoSko111
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    259
    • May 4, 2021 at 11:12 AM
    • #4,460
    Quote from st-brajo
    Quote from looserst

Tribat će počet grickat ovoga na 264 inače kopačke lete u kantu a malome Neji stiže konkurencija... :S

čekamo da se Stanko Sikira priključi pripremama :S

Buuuum ode...

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 23, 2025 at 12:47 PM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. mikromakrto

May 23, 2025 at 12:47 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 12:43 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. Sheki

May 23, 2025 at 12:43 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 12:34 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      912k
      2.1k
    3. Takamina

May 23, 2025 at 12:34 PM
    1. Komentari trgovanja na burzi - LIVE 16k

• harpun
      • February 13, 2020 at 11:19 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 12:01 PM
    2. Odgovora
      16k
      Pregleda
      6M
      16k
    3. kukurijek

May 23, 2025 at 12:01 PM
    1. PODR (Podravka d.d.) 1.2k

• havi
      • February 12, 2020 at 6:30 PM
      • Dionice
      • havi
      • May 23, 2025 at 11:53 AM
    2. Odgovora
      1.2k
      Pregleda
      483k
      1.2k
    3. bluelionZG

May 23, 2025 at 11:53 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• ADPL (AD Plastik d.d.)

mikromakrto May 23, 2025 at 12:47 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

Sheki May 23, 2025 at 12:43 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Takamina May 23, 2025 at 12:34 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

kukurijek May 23, 2025 at 12:01 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

bluelionZG May 23, 2025 at 11:53 AM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Hawk Tuach May 22, 2025 at 4:58 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

SILVIO2024 May 22, 2025 at 1:20 PM
  • ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

All May 22, 2025 at 11:57 AM
  • GRNL (Granolio d.d.)

maher May 21, 2025 at 8:41 AM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,806 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago