1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Razno
  3. Kavana

Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• maratonac
  • February 19, 2020 at 1:17 PM
  • alfa
    Student
    Reakcija primljeno
    225
    • May 1, 2021 at 6:33 PM
    • #1,501
    Quote from Flight

Ma čim si ti napisao da je bid tanak.... sve je bilo jasno ko dan.

Saponija je takva kakva jest, ali nije skupa. Ima svoje rizike, al ima i idređene potencijale. I vrijednost koju treba razumjeti i za koju treba biti strpljiv i uporan. Naravno da svi imamo svoje viđenje i potrebe i ne ponašamo se i ne mislimo isto. Al to su čari burze... i ulaganja.

Kažem ti da bezveze trošiš energiju. Prerano si prodao kao sto prerano prodaš i većinu ulaganja. Barem sam ja to primijetio. U investiranju treba biti strpljiv. Kad odeš.... lijepo se zahvalis i zaželis drugima sreću i uspjeh.... a ne da stalno smišljaš neke nove intrige i pokusavas srusiti cijenu. Pokazati da si bio u pravu. Vjeruj mi, nisi. I moraš naučiti to prihvaćati. EOD

Suptilan je ko slon, sve je precjenjeno samo za ATPL koji ima doslovno napiše da ne razumije nikoga tko je ne kupi.

Kod ATPL ništa nije sumnjivo, ni menadžment ni dugovi ni FI bitan je samo trend rasta vozarina.

Zna se da u Hrvatskoj nijedna firma nije propala usprkos trendu, potencijalu.

• tizian1
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,545
    • May 1, 2021 at 10:35 PM
    • #1,502

BudFox

Koji su motivi vašeg neistinitog pisanja?

Znam, zasigurno želite pomoći ljudima. ^^

Ali nemojte nas podcijenjivati molim Vas.

Vi to ovdje radite a Lapad na drugom forumu. I onda još kopirate te njegove neistine ovdje.

Doista teško razumjeti.

To što ste Vi i Vaš savjetnik Lapad prodali na početku oporavka bulk sektora je Vaša stvar. Treba naučiti i gubiti da bi jednog dana znali pobjeđivati tj. zarađivati.

Morate to preboliti i ići dalje.

Uživajte u životu, probajte uložiti u nešto drugo, nadam se da ćete tamo imati sreće i znanja da nešto zaradite. Lijepi pozdrav i puno sreće želim.:thumbup:

Ne brinite, biti će to sve dobro.

• tizian1
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,545
    • May 2, 2021 at 12:22 AM
    • #1,503
    Quote from looserst
    Quote from tizian1

Naravno da će raskinuti ili revidirati t/c ugovore. Svatko tko zna nešto o t/c brodarskim ugovorima će Vam to potvrditi. Pitanje je samo roka koji su potrebni za raskid ili revidiranje ugovora a koji su navedeni u klauzulama istoga.

Pa gdje si do sada druze tiziane? Ima 10 ili vise dana da pokusavam naci nekoga ko zna nesto o tc ugovorima. Dakle...kako izgleda standardni ugovor u slucaju mega rasta ili pada bdi, bpi. Kad se klauzule aktiviraju, neki real life scenarij? Spasi nas

Malo znam, a nešto su mi rekli.

:-))

• looserst
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,797
    • May 2, 2021 at 12:25 AM
    • #1,504
    Quote from tizian1
    Quote from looserst

Pa gdje si do sada druze tiziane? Ima 10 ili vise dana da pokusavam naci nekoga ko zna nesto o tc ugovorima. Dakle...kako izgleda standardni ugovor u slucaju mega rasta ili pada bdi, bpi. Kad se klauzule aktiviraju, neki real life scenarij? Spasi nas

Malo znam, a nešto su mi rekli.

:-))

Meni niti govore niti znam. Sad me hvata paranoja da ste svi gospari i zaj.. se s nama ^^

• nemo
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    768
    • May 2, 2021 at 10:24 AM
    • #1,505
    Quote from BudFox
    Quote from tento

Nije mi trebalo za auto, ali sam prodao ptk.Izgubio živce zbog nelikvidnosti i kupio atpl. Obično u tim situacijama krivo napravim, možda ovaj put upali. Molim mišljenje cijenjenih kolega s foruma.

Ja svoj Jaguar uskoro vozim na prvi servis, pa mi trebala lova i prodao TPNG. Sprzio sam lamelu vozeci uzbrdo i u pokušaju driftanja :) i bas me zanima koliko ce me opandrčiti za to 8| || =O .

Ajd ne kaki

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • May 2, 2021 at 8:50 PM
    • #1,506

bud pa kaj niste prije dva tri tjedna pisali kak je super atpl i slicno?

Niste spominjali zaduzenost i slicno.

Prodali ste? Pa sad malo da padne ?

Mozda sam i ja prodao ili jos drzim, nebitno, niti se ikom moram opravdavat dal imam ili nemam dionicu, al mi ne pada jedan tjedan pisat super a drugi negativu.

Lp

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • May 2, 2021 at 9:26 PM
    • #1,507

kad čovik ovako pogleda, ovo čak i me izgleda toliko loše :/

https://investiramo.com/dionica/DLKV

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • May 2, 2021 at 9:58 PM
    • #1,508

ne znam za vas, al meni ovo još uvijek izgleda kao "jeftilen" 🤷

https://investiramo.com/dionica/VLEN

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • May 3, 2021 at 12:10 AM
    • #1,509

vrijede kao i džepovi na potkošulji........jednostavno ne mogu izdržat a da se ne našlim......sorry svima......laku noć.......

• Mrcash
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,554
    • May 3, 2021 at 12:19 AM
    • #1,510

moram priznati da me kolega prijateljska lisica razočarao, prodao dionu i odjednom traži iglu u plastu sijena. A plast je velik, velik . Kolega lisice bolje ti je vrati se u dionu makar i skuplje, pa da zajedno opet kokoši lovimo

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • May 3, 2021 at 12:20 AM
    • #1,511
    Quote from Mrcash

moram priznati da me kolega prijateljska lisica razočarao, prodao dionu i odjednom traži iglu u plastu sijena. A plast je velik, velik . Kolega lisice bolje ti je vrati se u dionu makar i skuplje, pa da zajedno opet kokoši lovimo

Kolega, sada mogu ići spavati, jer ste me stvarno nasmijali ^^ ^^

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• gigic23
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,212
    • May 3, 2021 at 10:39 AM
    • #1,512
    Quote from st-brajo

vidim ja da nekima i dalje nije jasno šta se trenutno događa u svijetu nego se svađaju koliko je nešto što je trenutno objavljeno koliko lipa/centi točno.

ako itko ima malo veće stanje svijesti od onoga kojemu je krajnji domet kako koga "zavaljati" pisanjem po forumu i čita i prati što se stvarno događa u svijetu iza kulisa bombardiranja "informacijama" oko pandemije, jasno mu je da su globalne elite donijele odluku da se sva "šporka" i najprofitabilnija industrija mora iseliti iz zapadnog svijeta i preseliti u Afriku, ostatak Azije (osim Kine) i Latinsku Ameriku.

s druge strane, zapadni svijet se gura da razvija industriju koja će se sastojati od "sklapanja" polugotovih proizvoda proizvedenih u tim zemljama i zatvaranje svoje proizvodnje sirovina zbog "ekoloških" razloga.

u međuvremenu se stalno prodaje priča o "skraćivanju" lanaca opskrbe, a sve to ti brani da proizvodnju i najkraći lanac imaš "doma" (valjda je kraći lanac kad prvo iskopaš rudu u Australiji ili Kanadi, pa to voziš u Afriku da prvo oni nešto s time naprave, a tek onda voziš u Europu da Hans tu stavi "final touch").

a ista stvar će biti i s naftom, jer će u tim zemljama i nicati nove rafinerije, a do tamo nema naftovoda.

s treće strane, financiranje tog novog "ku*binog pira" će se, naravno, provesti novim porezima (na ugljik, pa nekim "ekološkim" porezima i tko zna na šta sve još).

znači, imat ćeš porast cijena sirovina i nove poreze koje će opterećivati krajnjeg korisnika (najviše običnog čovjeka), jer će države poticajima i porezim olakšicama financirati te "nove" industrije, a netko će to morati platiti (najviše ove "stare" industrije koju se vezane uz naftu) i tu očekujem i margin squeeze, jer se neće to sve moći prevaliti na obične građane.

u konačnici, što će sve to značiti za prijevoznički sektor, a time i brodarski sektor, koji će sada još više morati vozikati gore - dolje, slobodni ste zaključiti sami.

piratski pozdrav! :S

Display More

Neki pucaju ćorcima, a Sponzori rasprodaju dionice :) . Ćoraka sve više, a dionica sve manje :S 8) . A kako uskoro...... :saint: <3 :thumbup:

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • May 3, 2021 at 12:47 PM
    • #1,513

Ma najbolje da se ni ne opterećuješ brodarima, prepusti nama da se bakćemo kad ne valjaju :)

Po meni će bit svejedno dal je netko ušao po 180-250-300, na kraju ove ili sljedeće godine

• Sheriff
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,290
    • May 3, 2021 at 12:49 PM
    • #1,514
    Quote from BudFox
    Quote from goldfinger

I ovdje će par dana trajati iskrcavanje ne zadovoljnih i špekulanata.

Ne zadovoljni mi nisu jasni jer kad su se radile projekcije dobiti prije 3 mjeseca, zaključak je bio između 10 i 15 milijuna, sad im je to malo.
    Sad je problem i dug, kao prije ga nije bilo.

Sad tek slijedi period rasta prihoda, zarade i smanjenja duga.

I još mi nije jasna jedna stvar....Osobno sam prvi put u ovom sektoru, prije nisam htio ni štapom dirati...al sam pratio dionicu.

Neki su tad plaćali ATPL po 200, 300 pa i 400kn, a vozarine su bile u podrumu. A sada im sve smeta, luda kuća

Što se tiče duga, nikad nije bio takav omjer duga i kapitala, bar koliko pamtim.

Kapital se smanjuje, a dug i dalje raste, pa čak i uz otpise glavnice i poček na otplatu kredita od pojedinih banaka.

Ažurirano stanje na moje dionice:

Dug/kapital: 170,23%

https://www.mojedionice.com/dionica/ATPL-R-A

Display More

A kolko ja pamtim nisi nikad o tome sivo pisao pa do nedavno. Ima negdje post gdje si rekao da si prodao ATPL. Jel to možda relacija?

• link777
    Početnik
    • May 3, 2021 at 12:52 PM
    • #1,515
    Quote from ohladi

ko je volumen mizeran, ne razumijem panicnu rasprodaju?

Pa ok, veliki dio prihoda nisu knjizili u ovaj kvartal, knjizit ce u iduci koji ce sve nadoknaditi.

Tko je danas prodao kupit će skuplje kasnije ;)

JoSko111
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    259
    • May 3, 2021 at 12:52 PM
    • #1,516

Malo sam dokupio danas, a i još malo ću ovaj tjedan...

Nema straha ovdje...

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • May 3, 2021 at 1:07 PM
    • #1,517
    Quote from gigic23
    Quote from BudFox

Ja nisam pretplatnik na Mojedionice, pa vidim samo za 4Q 2020, a vidim da ste vi pretplatnik na Mojedionice, pa imate više mogućnosti za vidjeti pokazatelje, ali se i kod vas vidi da dug raste i trenutno je 873 milijuna kuna.

Zanimljiv je i pokazatelj P/E= 89

Odlično pitanje bilo bi lijepo da netko od kolegica i kolega ili vise njih, koji detaljno i vrlo pozorno prate dry bulk i AP daju predikcije P/E , P/EBITDA itd. Znaci na neki način forwardirati kraj 2Q, a možda konzervativno i kraj godine? Mislim da je i kolega Fliight to predlagao :) :thumbup:

To je pitanje za generala budućnosti koji se više ne javlja. Ja stavljam CnB trenutne pokazatelje iz vašeg schreenshota koji ste stavili, pa vidite da li je dionica trenutno precijenjena ili ne.

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• tin
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,610
    • May 3, 2021 at 1:11 PM
    • #1,518
    Quote from BudFox
    Quote from gigic23

Odlično pitanje bilo bi lijepo da netko od kolegica i kolega ili vise njih, koji detaljno i vrlo pozorno prate dry bulk i AP daju predikcije P/E , P/EBITDA itd. Znaci na neki način forwardirati kraj 2Q, a možda konzervativno i kraj godine? Mislim da je i kolega Fliight to predlagao :) :thumbup:

To je pitanje za generala budućnosti koji se više ne javlja. Ja stavljam CnB trenutne pokazatelje iz vašeg schreenshota koji ste stavili, pa vidite da li je dionica trenutno precijenjena ili ne.

Kolega BudFox želim vam svako dobro i puno uspjeha u investiranju.

• gigic23
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,212
    • May 3, 2021 at 1:11 PM
    • #1,519
    Quote from BudFox
    Quote from gigic23

To je pitanje za generala budućnosti koji se više ne javlja. Ja stavljam trenutne pokazatelje iz vašeg schreenshota koji ste stavili, pa vidite da li je dionica trenutno precijenjena ili ne.

Prije bi rekao da se SVE više ili identično referiras na generala prošlosti, ali shvatljivo je to i ŽIVOTNO, ovo su ogromne promjene koje tesko pratiti i prihvatiti :)

• gigic23
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,212
    • May 3, 2021 at 1:39 PM
    • #1,520
    Quote from BudFox
    Quote from Junak

Kolega, nije istina sto pricate. Projekcija kolega sa foruma je bila 22.5 mil kuna - prosjecna. Realnos je upola manja, nazalost.

A ovo sto pricate da su ljudi placali dionicu i puno vise, pa da, jesu, ali od tada se jako puno stvari promijenilo, od korone i najnizih vozarina (ne zaboravite samo sell and lease back na koliko ono brodova? ), da ne pricamo o ne placanju komunalija itd.... tako da.... da.

Kolega, nema smisla pisati istinu. Samo te ekipa napada bez razloga.

Evo mitkko mi nije odgovorio ni na pitanje o bareboat charter party, jer

pretpostavljam ne želi slušati kritike i dobivati dislajkove kao ja (nije da me to nešto dira :) )

Znači bareboat charter brodovi(2 komada) su prodani (ali baš prodani prije 4-5 godina, ne leasing) i sada su u najmu od vlasnika, za što se plaća godišnja najamnina, a AP upravlja tim brodovima.

Ne da mi se više pisati, vidim da nema smisla, pa nastavite svoj party na brodu - dok traje.

Display More

Ahhaaaqh možda je i Sunce u stvari Mjesec, ali ako si tako siguran stavi neki dokaz. A ako "misliš" i/ili insinuiraš po sistemu "Što je babi milo....." e onda da barem znamo :) 8) :thumbup:

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 22, 2025 at 9:06 AM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

May 22, 2025 at 9:06 AM
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 471

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 12:58 PM
    2. Odgovora
      471
      Pregleda
      204k
      471
    3. umalo

May 21, 2025 at 12:58 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 12:22 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. All

May 21, 2025 at 12:22 PM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 11:26 AM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      833k
      1.9k
    3. All

May 21, 2025 at 11:26 AM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 11:22 AM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      911k
      2.1k
    3. All

May 21, 2025 at 11:22 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 22, 2025 at 9:06 AM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

umalo May 21, 2025 at 12:58 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 21, 2025 at 12:22 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

All May 21, 2025 at 11:26 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

All May 21, 2025 at 11:22 AM
  • GRNL (Granolio d.d.)

maher May 21, 2025 at 8:41 AM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 20, 2025 at 9:23 AM
  • Što smo danas tržili

vitoo May 19, 2025 at 4:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 16, 2025 at 7:37 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:38 PM

Popularne Teme

• Birtija

5,858 Replies, 5 years ago
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

4,254 Replies, 5 years ago
  • Aktualno (vijesti)

1,148 Replies, 4 years ago
  • Prognoza cijena

231 Replies, 5 years ago
  • Prijedlozi za forum

212 Replies, 5 years ago

Slične teme

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• Avx
    • February 13, 2020 at 2:36 PM
    • Dionice