Izgleda da konačno moderniziraju i web stranicu? S obzirom da posjeduju i IT tvrtku barem tu bi trebali biti za primjer.
ATPL (Atlantska plovidba d.d.)
-
-
-
Izgleda da konačno moderniziraju i web stranicu? S obzirom da posjeduju i IT tvrtku barem tu bi trebali biti za primjer.
Ovo u prilogu poruke je slika sa stanjem kretanja brodova od četvrtka.....nisam baš previše pratio kretanje brodova u zadnje vrijeme ali kad jesam svi su bili zaposleni i putovali negdje a ako trenutno i nisu bio je podatak o tome kada i gdje idu.....sad čak za 4 broda nema podataka o daljnjem kretanju brodova več samo da su u luci.....
može li to biti znak da za njih sljedeči tjedan očekujemo nove ugovore jer niti jedan od ta 4 nije Libertas ni Ston za koje ste vi i/ili kolege nedavno objavili vozarine od 24500$ i 20000$.........
-
Ovaj smjesko jer sam jos danas pomislila da ce tesko bez Ispravka objave pa jos nisam ni gledala izvjestaj. :)) Gotovo svaki put se jos jednom salje. :)) Al na vrijeme se uocilo; prije ponoci. Radilo se na provjeri. :))
Smiješno?!
Ovo je opasno. Oni su koliko vidim nanovo petljali po izvjescu i mijenjali prihode i dobit i tko zna sto još?! Dakle, nisu to pogreške sintakse i interpunkcije nego su promijenili temeljne brojeve?
Ha mislim.... ako se to tako radi na ovim periodičnim izvjescima onda mogu poslati javnosti sto god zele.... i napisati kasnije ‘ispravak’.
A kaj je još zanimljivije, mijenjali su i usporedne podatke za prošlu godinu?!
Daj provjeri još jednom jel šParica i dalje osvajač nagrade? 😁
Ma ja sam inace po prirodi vesela osoba pa mi svasta smijesno. To je valjda zivotni stav; ne treba zivot preozbiljno shvacati. :)) Preporucam svakome. :))
Parica je cudo! Definitivni pobjednik.
Ej, znas ono kad das kritiku na vlast pa te u drustvu opomenu da nisi glasao pa nemas pravo nista reci? :)) Ajde ti kupi dvadesetak komada da to ne mozemo reci.
Vidim da si vec pripremio i savrsena pitanja za skupstinu. Da mi je vidit onoga tko tebi nece odgovoriti na pitanja. :))
Dakle, vrijeme je da krenes u kupovinu iz vise razloga; boljeg trenutka od ovog nece biti. Ovo samo moze rasti; samo bolje vrijeme ide. 50 mil kn bolji rezultat od ostvarenog u istom razdoblju prosle godine. Pa meni je samo to dovoljno.
-
svi bi ponovo po 180-190 al te babe s kolačima su prošle.......ima još jedna bakica na 260-270 al ta bakica nema baš toliko puno kolaća kao ove babe prije, a još ako u obzir uzmemo promete zadnja 2 tjedna i neposustajanje rasta Bdi-a tacna če planuti brzo.....
-
Kad se Bilbija dogovori s pajdasima koje su brojke vise-manje korektne i kad objavi najposljednjiju verziju ispravka i zakune se pred drugom Titom i pionirima da je to sve kako treba.... onda ću se odvažiti možda malo “pogledati brod s krme”. 🙂
-
Kad se Bilbija dogovori s pajdasima koje su brojke vise-manje korektne i kad objavi najposljednjiju verziju ispravka i zakune se pred drugom Titom i pionirima da je to sve kako treba.... onda ću se odvažiti možda malo “pogledati brod s krme”. 🙂
Ovo je najzadnija verzija, casna pionirska.
Nemoj biti general proslosti. :)))
Piratski pozdrav!
I nemojte vise nista pisati po ovoj temi dok se ja ne vratim, a uzela sam slobodan dan. :)) Najbolje bi bilo da admin zakljuca do mog povratka. :))
-
Ne kužim o čemu pričaš. Jel to komentiraš neki moj post ili odgovaraš BudFox ?
Ma ja sam inace po prirodi vesela osoba pa mi svasta smijesno. To je valjda zivotni stav; ne treba zivot preozbiljno shvacati. :)) Preporucam svakome. :))
Parica je cudo! Definitivni pobjednik.
Ej, znas ono kad das kritiku na vlast pa te u drustvu opomenu da nisi glasao pa nemas pravo nista reci? :)) Ajde ti kupi dvadesetak komada da to ne mozemo reci.
Vidim da si vec pripremio i savrsena pitanja za skupstinu. Da mi je vidit onoga tko tebi nece odgovoriti na pitanja. :))
Dakle, vrijeme je da krenes u kupovinu iz vise razloga; boljeg trenutka od ovog nece biti. Ovo samo moze rasti; samo bolje vrijeme ide. 50 mil kn bolji rezultat od ostvarenog u istom razdoblju prosle godine. Pa meni je samo to dovoljno.
Ma meni se cini da je netko hackir’o nečiji profil.... jer Buddy sad sipa mišljenja i brojke ko iz rukava....
Neo nije sigurno.... da nije alias? Nije on...
A gdje je nestao šParica? 😁
Cijelu noc sam bdio uz dijete...visoka temperatura i upala uha...i razmisljao o ATPL😀😀😀...
Bez lazne skromnosti, rezultat sam pogodio slucajno...odvojio sam 2h vremena i po dostupnim informacijama poslozio tablicu...
A najludje u cijeloj prici je sto sam, kad sam vidio izvjesce, bio jako nezadovoljan ostvarenim prosjecnim vozarinama, a sam sam ih toliko predvidio...
Pa tko je tu lud, nista mi nije jasno, sam sebe demantiram, sto se promijenilo???...i onda shvatim da je projekcija radena krajem ozujka dok je cijena bila 190kn i dok je pesimizam vladao forumom i da su ocito i moja ocekivanja i planovi narasli zajedno s cijenom i euforijom na forumu ...eh ta burza...
-
mene kao laika zanima jedna stvar. probao sam komparirararati korelaciju kretanja BDI i rasta/pada poslovnih prihoda i dobiti u FI. znam da tu ima još masa drugih čimbenika koji na to utječu, ali po meni onako pomalo sirovo.... ispalo da se promjena BDI na prihodima reflektira nakon 45-60 dana!!?? moguće? ili ajmo ovako. u travnju je rast indexa bio cca 50%. jučer je bio 3080. kada će se vidjeti efekt tog rasta vozarina? po meni manjim dijelom u q2, a većinom u q3!! razmišljam li dobro?
-
mene kao laika zanima jedna stvar. probao sam komparirararati korelaciju kretanja BDI i rasta/pada poslovnih prihoda i dobiti u FI. znam da tu ima još masa drugih čimbenika koji na to utječu, ali po meni onako pomalo sirovo.... ispalo da se promjena BDI na prihodima reflektira nakon 45-60 dana!!?? moguće? ili ajmo ovako. u travnju je rast indexa bio cca 50%. jučer je bio 3080. kada će se vidjeti efekt tog rasta vozarina? po meni manjim dijelom u q2, a većinom u q3!! razmišljam li dobro?
Dobro razmisljas. Pogledaj moj post na tu temu na JDPL.
-
Ovo je najzadnija verzija, casna pionirska.
Nemoj biti general proslosti. :)))
Piratski pozdrav!
I nemojte vise nista pisati po ovoj temi dok se ja ne vratim, a uzela sam slobodan dan. :)) Najbolje bi bilo da admin zakljuca do mog povratka. :))
Ma bih ja, al kad sam mislio da će oni sad potrčati u sprint, oni “svezali batrljak na nogu” i krenuli u trku.... uprava pola flote pustila “da pluta sa strane”.... A oni su kao znalci i razumiju se u “maratone i duge i kratke pruge”....
Nisu prova i krma za mene.... odmah me mučnina spopadne. Meni brodarstvo izgleda i uvijek je izgledalo kao dulja ili kraća spekulacija. I redovito nikad niti jedna firma u bulk segmentu nije uspjela preživjeti u dugome roku bez dokapa i razno-raznih kombinacija. A ove koje su uspjele danas imaju flotu od par brodova i generalske stare lovorike. I kapetana s “poderanim gaćama...” 😁
Ja ću radije biti mali od hvale koji se drži kraja nego da me “kapetan Kuka na kraju daske.... spusti među ribe s olovnom kuglom oko nožnog gležnja!” 😁
-
-
Jedan kolega forumas je vodio racuna o stranim brodarima (gogl, nnm itd.), pa zna li on ili netko drugi kakvi su rezultati tih kompanija. Da malo usporedimo...
NMM:
NMM reports earnings. Container business booming as expected, dry bulk business essentially flat Q over Q. Capesize rates were low male of Q1.
http://navios-mlp.irwebpage.com/events.html
Mozda smo malo prekriticni prema gosparima? Ni grcke varalice nisu imale q1 boom na drybulk dijelu. Gogl i ostali jos nisu izbacili izvjesce
-
Ovaj ispravak izvjesca koji se spominje, jel itko isao pa usporedio sta se dogodilo u tom ispravku izgleda da nije jer nitko nije napisao koliko vidim, naime radi se o tome da ispravak konkretnih brojeva nije bilo da je greska u prezentaciji stanja, nego je ATPL koristila stari izvjestaj za izvjestavanje, a ocigledno se nakon 1.1.2021 taj izvjestaj promjenio na nacin da su se u bilanci dodale dvije nove stavke na podrucju rezerva fer vrijednosti te 8 novih stavki na podrucju sveobuhvatne dobiti u RDIG
-
Meni je izvjestaj ocekivani.
U 1Q se jos nije mogao vidjeti ucinak visih vozarina jer su one pocele rasti tek u sijecnju, kada oni nisu imali slobodnih brodova. Stvarni ucinak novih vozarina vidjeti ce se nakon 2Q, a posebno 3Q.
Rast cijene je posljedica vozarina u travnju.
A buduca cijena ce pratiti BDI.
P.S. Imam Atpl.
-
Tek za ozujak se vidi rast vozarina, 14 k, pa me zanima, npr mi stavimo danas dnevnu spot vozarinu, sa kolikim odmakom brod vozi po toj vozarini? Prije se spominjalo 10-15 dana al ocito je puno duze 🤔🤔
-
Malo sam trazio podatke, prosjecno brodu ATPL treba 30 dana da obavi rutu, jos se spot placa na kraju, sto znaci da bi po trenutnim vozarinama plovili za 30 dana, a prikazalo bi se za 45-60. Ovaj tezultat mi je time bolji. Slobodno me neko ispravi, al zakljucak mi je da se po trenutnim vozarinama plovi tek nakon 30 tak dana, a placa ih se tek nakon 45-60.
-
Malo sam trazio podatke, prosjecno brodu ATPL treba 30 dana da obavi rutu, jos se spot placa na kraju, sto znaci da bi po trenutnim vozarinama plovili za 30 dana, a prikazalo bi se za 45-60. Ovaj tezultat mi je time bolji. Slobodno me neko ispravi, al zakljucak mi je da se po trenutnim vozarinama plovi tek nakon 30 tak dana, a placa ih se tek nakon 45-60.
6 brodova ugovaraju na Spot/kratkorocni najam do 1g, s tim da spot se izbjegava koliko je to moguce, tako da je nemoguce znati koliki im je period pojedinog takvog broda da li je 1 mjesec ili 7 mjeseci, misljenja sam da je prosjek tih brodova na periodu od 1-6 mjeseca opet ovisi kako kad, uostalom vidi se da u prvom i drugom mjesecu nije doslo do neke promjene vozarina, sta znaci da su za ta dva mjeseca vjerovatno svih 6 bili u najmu koji je ugovoren u prvom mjesecu ili predhodnim mjesecima po tome ne mozemo ni znati koliko oni utjecu na prosjek ako je neki ugovoren u 11-12 mjesecu i da nakon toga tokom 3 mjeseca doslo do prestanka pojedinih ugovora sta se vidi u povecanju vozarina, opet je problem sa sigurnoscu reci koliki je broj tih kojima je istekao ugovor u 3 mjesecu, u kojem momentu tocno su ugovoreni na nove vozarine u 3 mjesecu jer nije isto pocetak ili polovica mjeseca da bi mogli nekako izracunat utjecaj na 2Q ocito bez pitanja na GS o detaljima ili do novog izvjesca tesko cemo biti pametniji, u svakom slucaju znamo da je pocetna minimalna vozarina od koje mozemo poceti racunicu $14000 koju su objavili za 3 mjesec te po svemu sudeci s obzirom da samo na 1/3 kvartala mozemo vec sada skoro uzest kao nekakav vjerovatni minimum racunice, sta bi onda po tome u 2Q dalo minimum dobiti 20mil, ali po svemu sudeci realno je ocekivati vise s obzirom na sve navedeno i dogadjanja s vozarinama, a i uprava je rekla da ostanak ovakvih vozarina ocekuju znacajan financijski ucinak, sad koliko je to, sad to je ipak ta draz investiranja pogadjanje i ocekivanje
-
Jedan kolega forumas je vodio racuna o stranim brodarima (gogl, nnm itd.), pa zna li on ili netko drugi kakvi su rezultati tih kompanija. Da malo usporedimo...
NMM:
NMM reports earnings. Container business booming as expected, dry bulk business essentially flat Q over Q. Capesize rates were low male of Q1.
Mozda smo malo prekriticni prema gosparima? Ni grcke varalice nisu imale q1 boom na drybulk dijelu. Gogl i ostali jos nisu izbacili izvjesce
nemoj mi dirati NMM.
The Average Expected daily charter-out rate for the fleet is $20,000 for the remaining nine months 2021, $24,343 for 2022 and
$26,588 for 2023
-
NMM:
nemoj mi dirati NMM.
The Average Expected daily charter-out rate for the fleet is $20,000 for the remaining nine months 2021, $24,343 for 2022 and
$26,588 for 2023
Brajo ako ga diran tebi diran ga i sebi
-
Brajo ako ga diran tebi diran ga i sebi
that's what she said
-
Je, al zato se NMM ne bude trejdao na EvEbitda 10 ili 15 nego na 3 jer svi znaju da je to Maks godinu-dvije.
Lova je bila i jest na kontejnerima i tu je NMM srednja žalost. Dac je bio name oc the game al to vam “znalac” nikad nije napisao.
https://finviz.com/quote.ashx?t=Dac
NMM:
nemoj mi dirati NMM.
$26,588 for 2023
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADRS (Adris grupa d.d.) 1.2k