Na otp traderu uvik nakon 15.55 ne spoji naloge, sad je bio nalog na 255 kn 500 komada i nije ih spojilo a bilo je i prodajnih na toliko. Zna li netko zasto je to tako?
ATPL (Atlantska plovidba d.d.)
-
-
-
Nadokupio.
Sad ne mora biti ispravna odluka.!
-
Na otp traderu uvik nakon 15.55 ne spoji naloge, sad je bio nalog na 255 kn 500 komada i nije ih spojilo a bilo je i prodajnih na toliko. Zna li netko zasto je to tako?
Zato jer je netko povukao kupovni nalog od 500 komada u zadnji čas prije 16h.
-
Nadokupio.
Sad ne mora biti ispravna odluka.!
kolega vi ste očistili sve ovo na kraju ?
-
Pa stajao je par minuta, i moglo ih je spojiti u tih par minuta, al da,da je ostavio spojilo bi ih u 16:00.
-
Dosadno. Probudite me kad preletimo 500 kn... Zjev.
-
Pa stajao je par minuta, i moglo ih je spojiti u tih par minuta, al da,da je ostavio spojilo bi ih u 16:00.
Mislim da ih ne može spojiti dok ne prođe dražba uravnoteženja u 16h, a netko je povukao kupovni nalog u 15:59h
-
ameri otvorili u plusu , moguće da je to najarcalo potrebite ovdje
-
Spojit će ga sutra u 9:30 ali na 265 ako kupac bude imao sreče..
-
Velika metla. Bez neceg malo cvrsceg to se ne skida tako.
-
-
AP Libertas (75,213-dwt, 2008) fixed delivery retro Tuticorin
16 April for a trip via East coast South America to Singapore-Japan range at
$24,500. http://www.hartlandshipping.com/wp-content/upl…-April-2021.pdf
Znaci iz istog izvjesca Wanisa je prodana za 15,65$ dok je ta ista Wanisa prodana mjesec dana ranije bila za 13,65$
Wanisa 79,401 2012 Jiangsu Eastern undisclosed $15.65m Tier 2
3.2021
Kamsarmax Wanisa 79.401 2012 Jiangsu,China 11/2021 Wartsila - $ 13,65m
-
Velika metla. Bez neceg malo cvrsceg to se ne skida tako.
Nervoza je to več danas......a petak ni blizu..........nema se vremena ni za jedan dan manje korekcije.......i neka.....
-
Ovo bi bilo nemoguće samo u La la landu ili nekoj bajci . Žar vi zaista mislite da bar 100njak ljudi nezna kakvo će biti izvješće?
Naravno da zna. Samo ne znam zasto mislite da oni kupuju sada? Tko kupuje? Uprava? IB? Kumovi, ljubavnice?
Kod nas se ne može nikako van iz tih teorija zavjere.
Uostalom, insideri su mogli kupovati i na 150, ne 250.
A od kuda ti to da nisu kupovali 🤔
Dosadno. Probudite me kad preletimo 500 kn... Zjev.
Možda nećeš dugo spavati 🤣🤣🤣
-
danas 5k komada po avg 248
ima ona jedna legendarna,nebrojeno puta citirana i meni posebno pri srcu.
držim da je vrlo prigodna:
pazite što si želite u životu ,da vam se želje nebi ostvarile pa ipak od tuge plakali.
jer ovi kojima prodajete vam neće tako brzo dati priliku da kupite nazad,samo po puuuno skuplje.
takav je moj dojam,filing,iskustvo.....
tamo negdje za godinu,dvije dana izvadim ovo da rezimiramo.
p.s.
kao što je bilo u interesu nas investitora da otp i ostali izađu čim prije na što nižim razinama tako i je i sada u interesu nas investitora da svi oni koji žele brzo kapitalizirati da čim prije izađu,to će izrazito blagonaklono djelovati na rasplet.
čvrste ruke daju dodatnu sinergiju,još jedan ovakav skok i to će biti temelji za sinergiju gdje će strpljivi uzeti bonus na bonus.
sloboda izbora je zakon,svi će dobiti ono što su si željeli a tko će kako biti zadovoljan ?
time will tell
p.p.s.
ugodno je vidjeti obnovljenu vjeru u ZSE i ATPL koju su pojedinci neopravdano proglasili,nemetnuli mentalitet gubitnika,burzu koja ne pruža velik broj prilika ali su zato izrazito potentne,profitabilne da ih se nebi posramio nijedan market.
croatizmus pesimizmus jedinstveni gen u svemiru je problem ali dali bi mogli kako jesmo da ga nema?
dali bi atpl čekala još do prije koji dan na 190,nebi već mjesecima i zato budimo zahvalni jer...
sami broj uvršenja na zse nije taj koji bi teoretski mogao omogučiti velik broj prilika a to je razlog više da se pokuša što kvalitetnije iscijediti one koje nude.
dry bulk je prevrtljiv ali je jako dugo bio je na dnu a svijet ne može bez njega,ponekad je i zrno zdrave logike dovoljno još tko je tome dodao najavljeni rast world GDP...
sretno i onima koji su ili će uskoro kapitalizirati sa onim što vide kao bolju priliku,iako outlook za sektor je impresivan mjereno na skali u godinama.
mojim očima gledano rizik je sada mali a potencijal jako velik,risk/reward iz snova,što više ovakvih izbora i ukupan rezultat će biti više nego zadovoljavajući.
kad nas već nije puno ostalo a štediše nas bojkotiraju jer oni više vole realni gubitak,ostaje da sami iskoristimo što se nudi.
i štediše su ljudi od krvi i mesa pa je realno očekivati u sljedećih nekoliko godina da će barem par od 250 mlrd kn završiti i na marketu,postoji industrija koja će odraditi taj posao,nikad nije zakazala neće ni sada.
neka štediše,casholjupci koji će prije naplate onima koji će poslije,ne događa li se to i zadnjih dana na ATPL
imajte vjere,strpljenja i zse vas neće iznevjeriti,pokušajte zaraditi prvo na onome na čemu se nudi a poslije.....
piratski pozdrav
i to nije sve ...
p.p.p.s.
s obzirom da sam u prebačaju ovdje po sebi prije koji mjesec određenim mjerilima(limitima),odjavljujem se barem do novih znač mat činjenica,da nebi došao u iskušenje.
-
200 mil. pri ovim vozarinama je sasvim realno. Treba samo malo vremena da se se nove vozarine implementiraju.
Info s "drugog" foruma:
Prema izjavi glavnog izvršnog direktora u jednom tiskanom mediju, na početku korona krize, sva 4 Ice panamaxa su u 5-godišnjem time charteru počevši od studenog 2019-svibanj 2020.
Svaki pojedini brod ima drugi datum početka TC.
Kod unajmitelja ATLANTIC COAL AND BULK.
Potvrda toga je Fleet na web stranici unajmitelja.
Zna li neko kako ovi kontrakti inače funkcioniraju, kakvi budu uvjeti? Ili da čekamo izvješće pa ćemo znati
NE sjecam se da je itko odgovorio pa ide jos jedan pokusaj jer na istom "drugom" forumu imamo slicne informacije:
Ta vozarina ide unajmitelju OLDENDORFF kod kojeg je AP Libertas u Time Charteru.
Vidi se na oldendorff Fleet list panamax.
Ogromna greška uprave da su svih 5 panamaxa dali u TC.
Izgubit će Atlantska ogromne novce zbog toga.
Dakle jesu li ovi TC ugovori dugotrajni kako kolega pise? Ukoliko jesu zna li netko kakav je inace status takvog TC-a? Npr da li su bdi (ili bpi) bonusi pravilo ili iznimka i slicno? Sorry ako pitam glupa pitanja ali nije mala razlika izmedju 11 i 23,5 k per day per panamax
-
Dakle, to da ovo ili ono piše u ugovoru ne može nitko znati osim onih koji su vidjeli ugovor. Ono sto se dionicari mogu opravdano pitati jest zašto bi netko potpisao tako dugorocan ugovor i fiksirao nešto za sto zna da je jako i kontinuirano promjenjivo. Dakle, ugovori takvog tipa su mogući međutim u pravilu imaju ugrađene i mehanizme prilagodbe tijekom vremena trajanja ugovora. Vjerojatno nitko ništa ne fiksira u tako dugim vremenskim rokovima.
Međutim, za sve ovakve nedoumice dionicari moraju otići na skupštinu i tamo postaviti takva pitanja. Na takve stvari i upite uprava mora dati odgovor. Barem ovakve informacije koje su vezane na razdoblja trajanja ugovora, a odnose s ena prethodna vremenska razdoblja navodnog ugovaranja.
-
Točno tako, nije problem ugovoriti usklađivanje naknade za TC kvartalno (ili na drugo razdoblje) indeksnom klauzulom vezanom za BDI ili drugi indeks, ali za konkretne informacije treba pitati upravu...
-
Dakle, to da ovo ili ono piše u ugovoru ne može nitko znati osim onih koji su vidjeli ugovor. Ono sto se dionicari mogu opravdano pitati jest zašto bi netko potpisao tako dugorocan ugovor i fiksirao nešto za sto zna da je jako i kontinuirano promjenjivo. Dakle, ugovori takvog tipa su mogući međutim u pravilu imaju ugrađene i mehanizme prilagodbe tijekom vremena trajanja ugovora. Vjerojatno nitko ništa ne fiksira u tako dugim vremenskim rokovima.
Međutim, za sve ovakve nedoumice dionicari moraju otići na skupštinu i tamo postaviti takva pitanja. Na takve stvari i upite uprava mora dati odgovor. Barem ovakve informacije koje su vezane na razdoblja trajanja ugovora, a odnose s ena prethodna vremenska razdoblja navodnog ugovaranja.
Hvala kolega! Jasno mi je da ne mogu dobiti preciznu informaciju ali generalno me zanimalo na koji nacin takvi kontrakti funkcioniraju tako da ste mi donekle i odgovorili tj potvrdili sumnju. Bila bi strava da im panamaxi plove na nekom dugom tc bez mogucnosti promjene. Na skupstinu cu jednog lijepog suncanog post covid dana (uz obavezno skretanje na kamenice do stona;)
-
danas 5k komada po avg 248
ima ona jedna legendarna,nebrojeno puta citirana i meni posebno pri srcu.
držim da je vrlo prigodna:
pazite što si želite u životu ,da vam se želje nebi ostvarile pa ipak od tuge plakali.
jer ovi kojima prodajete vam neće tako brzo dati priliku da kupite nazad,samo po puuuno skuplje.
takav je moj dojam,filing,iskustvo.....
tamo negdje za godinu,dvije dana izvadim ovo da rezimiramo.
p.s.
kao što je bilo u interesu nas investitora da otp i ostali izađu čim prije na što nižim razinama tako i je i sada u interesu nas investitora da svi oni koji žele brzo kapitalizirati da čim prije izađu,to će izrazito blagonaklono djelovati na rasplet.
čvrste ruke daju dodatnu sinergiju,još jedan ovakav skok i to će biti temelji za sinergiju gdje će strpljivi uzeti bonus na bonus.
sloboda izbora je zakon,svi će dobiti ono što su si željeli a tko će kako biti zadovoljan ?
time will tell
p.p.s.
ugodno je vidjeti obnovljenu vjeru u ZSE i ATPL koju su pojedinci neopravdano proglasili,nemetnuli mentalitet gubitnika,burzu koja ne pruža velik broj prilika ali su zato izrazito potentne,profitabilne da ih se nebi posramio nijedan market.
croatizmus pesimizmus jedinstveni gen u svemiru je problem ali dali bi mogli kako jesmo da ga nema?
dali bi atpl čekala još do prije koji dan na 190,nebi već mjesecima i zato budimo zahvalni jer...
sami broj uvršenja na zse nije taj koji bi teoretski mogao omogučiti velik broj prilika a to je razlog više da se pokuša što kvalitetnije iscijediti one koje nude.
dry bulk je prevrtljiv ali je jako dugo bio je na dnu a svijet ne može bez njega,ponekad je i zrno zdrave logike dovoljno još tko je tome dodao najavljeni rast world GDP...
sretno i onima koji su ili će uskoro kapitalizirati sa onim što vide kao bolju priliku,iako outlook za sektor je impresivan mjereno na skali u godinama.
mojim očima gledano rizik je sada mali a potencijal jako velik,risk/reward iz snova,što više ovakvih izbora i ukupan rezultat će biti više nego zadovoljavajući.
kad nas već nije puno ostalo a štediše nas bojkotiraju jer oni više vole realni gubitak,ostaje da sami iskoristimo što se nudi.
i štediše su ljudi od krvi i mesa pa je realno očekivati u sljedećih nekoliko godina da će barem par od 250 mlrd kn završiti i na marketu,postoji industrija koja će odraditi taj posao,nikad nije zakazala neće ni sada.
neka štediše,casholjupci koji će prije naplate onima koji će poslije,ne događa li se to i zadnjih dana na ATPL
imajte vjere,strpljenja i zse vas neće iznevjeriti,pokušajte zaraditi prvo na onome na čemu se nudi a poslije.....
piratski pozdrav
i to nije sve ...
p.p.p.s.
s obzirom da sam u prebačaju ovdje po sebi prije koji mjesec određenim mjerilima(limitima),odjavljujem se barem do novih znač mat činjenica,da nebi došao u iskušenje.
samo vi pišite....svojim ste predviđanjima u zadnjih nekoliko mjeseci kupili ulaznicu za ovu godinu.....ako tako nastavite u pretprodaji imate pravu kupiti ulaznicu i za sljedeču godinu.... .... .ima tu još kolega sa dry bulk teme koji bi se češće mogli javiti ovdje sa hvale vrijednim informacijama....
-
Ne znam na koliko se potpisuju takvi ugovori,
gledajuci zarade 2008 godine kad su vozarine bile visoko,
pa kad se usporedi minus odmah u 2009 kad su pocele jako padati,
razmisljam si da se te ugovore moze raskinut i da ima neka klauzula o
vrijednosti ugovora,
inace bi valjda i u 2009 vozili s velikim plusom .
nemojte me hvatat tocno za godine
nabadam ko i vecina ovdje
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-