kad pocme rast BDI u kontinuitetu i nadje se cjepivo za ovu kugu onda ce i ATPL rast
ATPL (Atlantska plovidba d.d.)
-
-
-
Novi BVPS je 392 kune, pise na moje dionice, a NAV je racunao kolega mitkko prije koji mjesec
-
Ne slazem se, jer je u brodarstvu NAV/book jedna od najvaznijih i najcesce koristenih stavki po kojima se procijenjuje vrijednost brodarskih dionica...
I kolko su onda P/NAV i NAV/BV za ATPL?
Hoćeš li biti ljubazan navesti kako si pojedinacno vrednovao brodove (u vlasništvu i one koje nisu) i koje su to sve bile odbitne stavke od procjene vrijednosti imovine?
Ako si naravno računao?
ATPL ima u vlasnistvu 9 brodova, prepostavljam 5 pnmx, 2 supre i 2 handya.
Prema izvjescu prosjecna starost pnmx je 10 god, supra 8 i handya 5.
Prema podacima koje imam pnmx starosti 10god vrijedi 11mil USD, supra 9,5 mil USD a handy starosti 5g oko 15 mil USD.
Prema tome flota vrijedi cca. 105 mil USD, odnosno 660 mil kuna.
Obveze prema bankama su 762 mil kuna dok je novac na racunu 23 mil...
Sigurno ovo nije najpreciznije, ali je ipak dovoljno...
Kako god ja dokupio na otvaranju...ide sezona bulkova, letit ce perje...
-
I kolko su onda P/NAV i NAV/BV za ATPL?
Hoćeš li biti ljubazan navesti kako si pojedinacno vrednovao brodove (u vlasništvu i one koje nisu) i koje su to sve bile odbitne stavke od procjene vrijednosti imovine?
Ako si naravno računao?
ATPL ima u vlasnistvu 9 brodova, prepostavljam 5 pnmx, 2 supre i 2 handya.
Prema izvjescu prosjecna starost pnmx je 10 god, supra 8 i handya 5.
Prema podacima koje imam pnmx starosti 10god vrijedi 11mil USD, supra 9,5 mil USD a handy starosti 5g oko 15 mil USD.
Prema tome flota vrijedi cca. 105 mil USD, odnosno 660 mil kuna.
Obveze prema bankama su 762 mil kuna dok je novac na racunu 23 mil...
Sigurno ovo nije najpreciznije, ali je ipak dovoljno...
Kako god ja dokupio na otvaranju...ide sezona bulkova, letit ce perje...
Sta je sa ostalom imovinom, kao Atlant centar gdje je firma, sta je sa projektom Batala i izgradnjom stanova za prodaju? Pa i to ima neku vrijednost.
-
Slazem se, ali nemam dovoljno ni znanja ni podataka da bih znao vrijednost navedenog...
Kako god, njohov core business je brodarstvo i to me iskljucivo zanima...ostala vrijedna imovina je dobrodosla, ali mi je manje bitna od flote...
-
Sve je crno i kolega Parica spominje guranje, pa (mu) ga netko mozda i po(u)gura
Shanghai shipping index
Cape / Pmax / Supra + 10.33 / + 2.97 / -0.15%
-
Neću se praviti pametan, jer nisam, pogotovo šta se tiče brodara, ali ja bih brojeve sa mojedionice uzeo sa zrnom soli, POSEBNO ovu stavku:
AOP Pozicija 2020-06 2020-03 2019-12 2019-09 2019-06 2019-03 kon. kon. kon. r. kon. kon. kon. 14 4. Alati, pogonski inventar i transportna imovina 1.272.362.416 1.336.684.371 1.312.489.672 1.295.719.035 1.260.913.839 1.302.394.058 -
Da ne ispadne da drukam reci cu odmah da sam ja ovdje kupac i da zelim jeftinije kupiti. Izvjesce je ocekivano. Rekla sam da prije izvjesca ne zelim kupovati. Zasto je to nekome napad na osobnoj razini ne znam.
Hvala na savjetima. Ja na TPNG danas sigurno nisam na kupnji. Ja sam kupovala kada nije nitko htio kupiti. Danas sigurno ja ne kupujem.
Ja kontriram laznom optimizmu. Kada netko kaze da dionica ide na 700 kuna pa na 4 znamenke i sl, zanimaju me argumenti za to.
Da se razumijemo, ja sam trejder. Kupujem u padu, pa zadam target i prodam.
-
Škicnuo sam malo izvješće iako više nemam ATPL, onako, iz znatiželje.
Iz zla u gore iz kvartala u kvartal.
Još i dolar pada kao kamen.
https://www.novilist.hr/vijesti/svijet/miris-recesije/
Nadam se da će Atlantska prebroditi i ovu krizu.
-
BDI +2.4% to 1,348 points
Capesize +3.4% to $ 18,326
Panamax +3.7% to $ 9,495
Handysize 0% at $ 6,540
Supramax -1.3% to $ 9,657
-
-
Ok, moja isprika, zamijenio sam vas.
Nadam se da ste vi zensko, bar u mojim mislima
Kolega moj, treba nabrojati sve promasaje, pa cu ja pobrojati svoje. Popusio sam ove godine na RIVP, ADPL, ATPL, DDJH (ovo sam vec otpisao davnih dana). Zaradio nesto sitno na trejdu Optimom i TPNG brutalna zarada (skoro 100% zahvaljujuci Neu, hvala jos jednom).
Bilo je prilika za spusiti pare ove godine i te kako... ne bi nikad rekao pocetkom godine da ce biti tako dok Kinezi nisu us.r.ali cijelu jubilarnu 2020. godinu sa svojim virusom .
P.S. Vjerujem da ste vi bolje srece od mene, pa ste spusili samo na ATPL, a na ostalim dionicama ste zaradili...
Kolega, zensko sam. I prilicno nova u ovom poslu. A na ovom forumu i poslovnom pisem par mjeseci. Pa su pretpostavke da sam neki stari nick netocne.
Za ATPL sam jasno napisala jos prije mjesec dana da kupujem nakon 2Q, a zatim uzimam 30 posto i izlazim van.
Moze li ovo opet biti ozbiljna kompanija sa stabilnim rastom? Moze. Opisala sam kada.
Posteno.
Da bih rijec rekao.
Ja ipak tipujem na nesto mnogo vece: squeeze for tonnage iduce godine, kad sve vlade svijeta simultano potegnu infrastrukturne programe da podignu svoje potonule ekonomije. A onda je samo nebo granica.
Svatko za sebe neka ocijeni koliko to jest ili nije vjerovatno.
-
Shanghai shipping index
Cape / Pmax / Supra + 2.43 / + 2.23 / -0.64%
-
Commodore:”The USDA today reported sales of 1.937 million tons of corn to China (exporters are required to report to the USDA any export sales activity of 100k tons or more of any commodity). This marks China's largest ever one-day purchase of US corn.” Supportive for dry bulk..
-
-
Jel to netko upravo ubo 1000 komada po 205?
-
Jel to netko upravo ubo 1000 komada po 205?
Izgleda da je. Lijepo je to strasilo bilo no snajperist je imao pravi kalibar.
-
vjerovatno dogovoreno. no svejedno!
-
Oslo (TDN Direkt): The Baltic Dry index is up 0.15 percent to 1,350 points, according to The Baltic Exchange on Friday.
Baltic Dry + 0.15%
Capesize -0.2%
Panamax + 2.3%
Handysize + 0.5%
Supramax -1.0%
Freight futures am update
Capesize flat
Panamax up ~ 1%
-
Shanghai shipping index
Cape / Pmax / Supra + 4.99 / + 3.06 / - 0.42%
-
Ide to pomalo
BULK: BALTIC CAPESIZE-INDEKS 4,1% TIL USD 19.051/DAG
Braemar Atlantic Securities Cape futures opp USD 2.025 til 20.675.
Pmax opp USD 250 til 11.950 -
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADRS (Adris grupa d.d.) 1.2k
- harpun