A i ovi što prodaju cerpove dionice igraju podmuklo. Sad nema velikih naloga na asku.
Naravno. Trebali su cijeli taj paket prodati izvan burze po 49.9 eura kako su i tražili.
A i ovi što prodaju cerpove dionice igraju podmuklo. Sad nema velikih naloga na asku.
Naravno. Trebali su cijeli taj paket prodati izvan burze po 49.9 eura kako su i tražili.
Jel dobro gledam il će se protrčati kroz Ask kao Ukrajinci kroz Harkivsku oblast?
Ne igraju podmuklo nego uhljebi spavaju ili su još na kavi.
Ne igraju podmuklo nego uhljebi spavaju ili su još na kavi.
Izgleda da je gotova prva kavica.
Jel dobro gledam il će se protrčati kroz Ask kao Ukrajinci kroz Harkivsku oblast?
ask često ispadne mudriji od bida, možda ovaj puta bude drugačije ali ne vjerujem, uprava je bacila kost baš onako kako sam i pretpostavio, šteta što na dokumentu nema satnica kada je izbačen
Meni jedino žao da FI nisu izbacili negdje oko 14h pa da me počaste kao i na Jadroplovu.
No šta je tu je.
Ajmo riješiti taj CERP...
ajde široke-sam-ruke-stipe ti prvi!
Done!
Sad ti.
Ajmo cerpoci samo hrabro prema 56.
Nemojte mi se tu nećkat i centarit.
Evo odgovorili mi kako i tko prodaje:
Poštovani,
Nastavno na upit u svezi prodaje dionica društva ATLANTSKA PLOVIDBA d.d., Dubrovnik i PLAVA LAGUNA d.d., Poreč temeljem Odluke Upravnog vijeća Centra za restrukturiranje i prodaju od 14. veljače 2022. godine obavještavamo vas da se sukladno Pravilima Zagrebačke burze d.d. prodaja dionica na uređenom tržištu kapitala vrši isključivo putem ovlaštenog investicijskog društva koje mora biti član Zagrebačke burze d.d. i čija su redovna djelatnost poslovi s vrijednosnim papirima za koju je prethodno dobilo odobrenje Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA).
Nadalje, sukladno odredbama članka 32. stavak 1. Zakona o upravljanju državnom imovinom (NN br. 52/18) jedan od načina prodaje dionica kojima Centar za restrukturiranje i prodaju upravlja sukladno odredbama članka 22. navedenog Zakona je i ponuda dionica na uređenom tržištu kapitala, a ista se vrši sukladno propisima kojima se uređuje tržište kapitala (članak 32. stavak 5. navedenog Zakona).
Nadalje, odredbama članka 27. Uredbe o načinima raspolaganja dionicama i udjelima (NN br. 95/18) je propisano i da se izbor ovlaštenog investicijskog društva vrši na temelju javno objavljenog natječaja. Putem javnog natječaja izabrana je PRIVREDNA BANKA ZAGREB d.d., Zagreb te je sklopljen „Ugovor o korištenju investicijskih usluga PRIVREDENE BANKE ZAGREB“ .
PRIVREDNA BANKA ZAGREB d.d., Zagreb kao ovlašteno investicijsko društvo izvršava naloge CERP-a, odnosno za račun CERP-a prodaje vrijednosne papire (dionice).
Sektor za restrukturiranje i prodaju
Meni je žao da Cerp prodaje i po 56 kuna. Nisu niti to zaslužili. Država koja za socijalnu pomoć želi uzimati nekretninu. Zašto onda poreze plaćamo?
Sada bi trebali naći institucionalca da im kupi paket uz ovu dividendu. Ionako kupuju državne obveznice. Ovo je puno bolje, ali žao mi je što će Cerp proći predobro.
Ma ja danas umjesto da kupim prodao 100 kom po 58. Imao neodgodivog posla i dok sam stigao upaliti komp nalog koji mi stoji dosta dugo pojelo ga. Sreća da je 100 a moglo je biti i više. Nemarnost ništa drugo, i zaboravio za njega.
I na ovu cijenu to je još uvijek 8.5% prinosa. Može to još gore. Barem do 6-7% prinosa.
I na ovu cijenu to je još uvijek 8.5% prinosa. Može to još gore. Barem do 6-7% prinosa.
A što je s propadom od jučer.
Da, uz ovu dividendu to bi institucionalcima trebalo biti primamljivo. Gdje ima bolje kamate u banci ili fondovima?
A što je s propadom od jučer.
Da je fi barem pola sata uranio pa de se riješimo drhtavih ručica.
još mjesec dana ovako i riješen CERP
Što mislite, hoće CERP pomalo rušiti cijenu da ubrza prodaju ili ju držati na trenutnim razinama? Sumnjam da će se baš puno pomicati na gore.
Što mislite, hoće CERP pomalo rušiti cijenu da ubrza prodaju ili ju držati na trenutnim razinama? Sumnjam da će se baš puno pomicati na gore.
Mislim da će CERP raditi ono što mu najbolje ide - ništa.
Ja mislim da će se cijena pomicati u skladu s tržištem, a tako će i CERP. Iako, gledajuci unatrag moguće je da se rasproda sve ili većina toga uz neki dogovor (tipa fondovima) ili da naprosto u nekom trenutku prekinu prodaju i odgode je do nekog nepoznatog trenutka u budućnosti.
oće li prozor noćas pasti?