I dalje sam mišljenja da će ovdje opet biti veliki rast u par dana...bez obzira na razvoj s dividendom.
ATPL (Atlantska plovidba d.d.)
-
-
-
I dalje sam mišljenja da će ovdje opet biti veliki rast u par dana...bez obzira na razvoj s dividendom.
a ja sam opet mišljenja da je ljudima dosta našetavanja Stradunom gore dolje, ne bi li negdje na nekom štekatu doznali kakvu novu vijest od nakoga domaćeg (insajdera) iz gruada, te su odlučili na promjenu lokacije, jer je Špancirfest pred vratima i poklapa se i s onim, fali more drž se kraja i čuvaj se moderatora, malo smo bez doprinosa temi, ali tako to bude u ovakve dana, isprika
-
a ja sam opet mišljenja da je ljudima dosta našetavanja Stradunom gore dolje, ne bi li negdje na nekom štekatu doznali kakvu novu vijest od nakoga domaćeg (insajdera) iz gruada, te su odlučili na promjenu lokacije, jer je Špancirfest pred vratima i poklapa se i s onim, fali more drž se kraja i čuvaj se moderatora, malo smo bez doprinosa temi, ali tako to bude u ovakve dana, isprika
ja pak ništa ne mislim, nego znam, da će u slućaju neisplate dividende i nastavka dar-mara Braemara atpl postati atlantida......
-
Dajte malo optimizma. Znam da bi jeftino kupovali, ali... Nije pitanje da li će biti dividende već kolika će biti..
-
Kud plovi ovaj brod
-
ja pak ništa ne mislim, nego znam, da će u slućaju neisplate dividende i nastavka dar-mara Braemara atpl postati atlantida......
u stilu F. D. Roosevelta .."dionice služe da bi svim dioničarima bilo bolje, a ne samo najvećima"
-
40 000 dionica promjenilo vlasnika na razini između 520 i 570 kn...prosječna negdje 530 kn....prošle godine prije onog naglog rasta dionice oko 50 000 komada je promjenilo vlasnika na razini između 180 i 190 kn....prosječna oko 185 kn.
-
Malo grube matematike i ljepih zelja koje su stjecajem okolnosti i realne samo da vozarine jos malo stanu ovako zdrave, racunica je s tecajem 6,8 kn za 1$ iz 1Q jer uzimam iz bilance 1Q stanje
Recimo da atpl u 2Q ima 300mil kn na racunu uz ebitda od 100mil je realno ocekivat ako nema drugih odljeva, pretpostavimo da nema radi lakseg izracuna, pretpostavimo da atpl ugovori sve brodove na godinu dana TC, neka racunica bi rekla da bi se mogao postic prosjek vozarina za sve brodove oko 23 000$ mozda, ako pretpostavimo da je Opex oko 6000 $ i trosak kamata oko 1500$, znaci sve skupa 7500$ troska po brodu, preostali CF po brodu bi bio 15500 $, ako to pomnozimo sa 365 dana i racunamo da imamo 11,4 broda u tom razdoblju to nam daje CF u godinu dana od 64,5 mil $
U 1Q smo imali 112 mil $ duga
Znaci imali bi u 2Q stanje 112 mil $ duga, 44 mil $ casha i projicirani godisnji CF od 64,5 mil $ od 2Q pa dalje, sta nam na godinu dana daje neto dug od 3,5 mil $
Uz to dodatni prihodi i troskovi u ovih godinu dana jos bi bili
cca - 12mil $ za dokovanje
- 14 mil $ predujma za novogradnje 20% (dvije za sada)
+ 10mil $ CF od prodaje broda i smanjenje duga od prodaje broda za 9,5 mil $
efektivno neto dodatnih troskova i prihoda bi bilo trosak od - 6,5 mil $, sta nam daje prostali dug od 10 mil $ za godinu dana, praktici Atpl bi otplatila svih preostalih starijih 11 brodova u malo vise od godinu dana, na ovo sve mozemo uzest varijaciju pogreske +-10%, ali sve jedno jasno je koliko ove vozarine su visoke i koja zarada se ostvaruje na njima.
Dodatne konsideracije su :
- Batala koju ne uziman u obzir jer nemoguce je procjenit kakva je prodaja i utjecaj na CF ali to mozemo slobodno racunat kao i zasebni biznis koji jako tesko moze zavrsit u minusu, ali primarni fokus su brodovi, za ocekivat je da ce i na tome napravit dodatni CF
- Dug od 112 mil $ obuhvaca i dug ostalih sastavnica ATPL pa je realno on manji ako cemo samo gledat osnovni biznis brodove, a i postoji neki CF od ostalog biznisa
- Novi dug od dvije novogradnje od 68,5 $ ali gledanje tog duga je skroz drugacije u odnosu na dug ostalih brodova, prvo jer amortizacija tog duga je duplo duza i drugo sta se takvi brodovi dalju lako iznajmit u pocetnim godinama pa otplata tog duga nije upitna.
Ako sam sta zaboravio nadodajte ?
Sta se mene tice volio bi da odma ovako potpisu na godinu dana, a ne bi se bunio i da bude na dvije godine, onda bi tek bili mokri snovi iako i ovako to ljepo izgleda. -
Bolje drzati pola flote na spotu,to mozda ne vrijedi za kejpove koji su rizicniji.
Ako dode do kontrakcije ekonomije to ce ponistiti EEXI I CII tocka
Treba biti pohlepan kada je rizik mali tocka
Kada ako ne sada?
Flota bulkerasa stari,zivotni vijek joj se skracuje, katapult se spana i moze puknuti cak i usred recesije, bez nje "rockets" tocka.
Max steta sto recesija moze je neki postpone ali tada sljede jos vise rockets tocka
Bulkerasi ce bez problema prezivjeti do neizbjezbog postrecesijskog lansiranja tocka
Svjetski smart money se zato agresivno trpa u shipping tocka
Tankeri su najveci hit po prinosima u 2022. sljede bulkeri tocka
👀promatrajmo
-
-
-
bilo bi dobro znati po kojoj diskontnoj cijeni to ide i mogu li i obični smrtnici kupovati po toj cijeni i kako, ili je to možda samo dodjeljivanje dionica po nekoj osnovi?......
PS
vani je djelu šišanje novokomponovanih optimista koji su u padu tržišta vani vjerovatno pomislili kako su brodari sigurna luka......kasno Marko na Kosovo stiže a raja odjednom počela bit zabrinuta za ekonomiju.....
-
gospon Hugh vani su dionice brodara presisale ATH uz obilate kvartalne dividende a nasa kraljica cumori na 0.5NAVA ako niste primjetili na cijeni od 520 kn je oversold uglavnom kako god uskoro cemo saznati ocemo li biti adekatno nagradjeni.Sto se Cerpa tice vjerovatno otpustaju braniteljima imaju odredjenu godisnju kvotu
-
gospon Hugh vani su dionice brodara presisale ATH uz obilate kvartalne dividende a nasa kraljica cumori na 0.5NAVA ako niste primjetili na cijeni od 520 kn je oversold uglavnom kako god uskoro cemo saznati ocemo li biti adekatno nagradjeni.Sto se Cerpa tice vjerovatno otpustaju braniteljima imaju odredjenu godisnju kvotu
ako niste primjetili ti brodari vani su ispaltili obilate dividende....gogle 12% godišnje a star bulk 20% godišnje i tome zahvaljuju svoj dosadašnji rast uz ostvarene fin. rezultate pa ih svejedno na najmanji trzaj pada bdi-a brutalno ruše.......ova naša kraljica u odnosu sa investitorima ide jedan korak naprijed pa 3 unazad a trgovinu je besmisleno komentirati jel osim istovara po bidu i umjetnog održavanja cijene sitnim kupovinama po asku ništa se ne događa a volatilnost i prometi ovdje su rekli pa-pa.......kasne objave rezultata i eventulnih prijedloga dividende, sa fixiranim panamaxima su promašili cijeli rast i ako bdi -i ne ostane visoko bit će piši kući propalo..... retrovizor pogleda u prošlost poćinje blijediti svugdje osim kod nas gdje se i ovdje i na drugim dionicama očekuju crkavice od dividende a cijene dionica bez aktivnog trgovanja i bijednih prometa čekaju impuls za smjer daljnjeg kretanja.........na kraju priće od Kine nema puno a rat u Ukrajini održava sve ovo na nekim zadovoljavajućim razinama.......za dalje će bdi i futuresi prićati a volumen trhovine na atpl je pao na niske grane.......ovakvim trgovanjem kao danas smanjuje se potencijel eventualnog rasta sve i da objave odluku o dividendi ako ona bude u trenutku negativnog sentimenta brodara vani i pada bdia i futuresa tako da će samo pad eventualno biti blaži......
-
ako niste primjetili ti brodari vani su ispaltili obilate dividende....gogle 12% godišnje a star bulk 20% godišnje i tome zahvaljuju svoj dosadašnji rast uz ostvarene fin. rezultate pa ih svejedno na najmanji trzaj pada bdi-a brutalno ruše.......ova naša kraljica u odnosu sa investitorima ide jedan korak naprijed pa 3 unazad a trgovinu je besmisleno komentirati jel osim istovara po bidu i umjetnog održavanja cijene sitnim kupovinama po asku ništa se ne događa a volatilnost i prometi ovdje su rekli pa-pa.......kasne objave rezultata i eventulnih prijedloga dividende, sa fixiranim panamaxima su promašili cijeli rast i ako bdi -i ne ostane visoko bit će piši kući propalo..... retrovizor pogleda u prošlost poćinje blijediti svugdje osim kod nas gdje se i ovdje i na drugim dionicama očekuju crkavice od dividende a cijene dionica bez aktivnog trgovanja i bijednih prometa čekaju impuls za smjer daljnjeg kretanja.........na kraju priće od Kine nema puno a rat u Ukrajini održava sve ovo na nekim zadovoljavajućim razinama.......za dalje će bdi i futuresi prićati a volumen trhovine na atpl je pao na niske grane.......ovakvim trgovanjem kao danas smanjuje se potencijel eventualnog rasta sve i da objave odluku o dividendi ako ona bude u trenutku negativnog sentimenta brodara vani i pada bdia i futuresa tako da će samo pad eventualno biti blaži......
Ovo vani viđeno bar pet puta ove godine....i svaki put nakon toga sljedi novi rast i novi godišnji ATH na vodećim brodarima....što se tiče ATPL tik tak...tik tak...još maximalno po diskontu do 24.06....a objava o prdlogu isplate dividende idnosno poziv na GS može ići bilo koji dan nakon petka i objave revizorskog za 2021.
-
Odluči li se o isplati dividende na loš dan, bolje da se ne isplaćuje. Jer će toga dana rasti slabije nego što je trebalo, čak će i padati.
I svi oni dugoročni koji su upali samo da prodaju na informaciju o isplati dividende u tom slučaju ostat će kratkih rukava.
Kako tužno.
-
Prosle godine u ovo vrijeme BDI je bio nizi nekih 100 bodova a o Kini cemo vrlo skoro pricati kad za 2 tjedna krenu ljetne vrucine i kad Xi bude imao izbore na jesen
-
Na svim brodarima važne su dvije stvari.
Jedna je dobra dividenda ili buyback
A druga je NE naručivati nove kante ovako visoko u ciklusu. To se radi u druga vremena. Biti optimističan visoko u ciklusu je opasno.
-
Na svim brodarima važne su dvije stvari.
Jedna je dobra dividenda ili buyback
A druga je NE naručivati nove kante ovako visoko u ciklusu. To se radi u druga vremena. Biti optimističan visoko u ciklusu je opasno.
A ti znas da je sad ciklus visok ili je tek u pocetku 🤔 😎
-
Prosle godine u ovo vrijeme BDI je bio nizi nekih 100 bodova a o Kini cemo vrlo skoro pricati kad za 2 tjedna krenu ljetne vrucine i kad Xi bude imao izbore na jesen
Visinu BDI trenutno u glavnom određuju oscilacije na capovima...panamaxi i supre već duže vrijeme imaju jako dobre vozarine...to će se vidjeti na Q2 rezultatima za ATPL a Q3 je povijesno gledano uvijek bolji od Q2...i dalje stoji da bi neto dobit ATPL trebala biti oko 300 mil kn ili ti barem duplo veća nego 2021...zbog ove krize s energentima očekujem rekordnu proizvodnju ugljena što je za ATPL veliki plus...on im čini više od 50% transporta ako se ne varam.
-
Prvo putnici pa posada a kapetan zadnji napušta brod !!! 💪🏻😉
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-