|
|
Dobrano se razrijedio ask ...moglo bi ovdje danas biti vatrometa pogotovo ako ameri povuku danas opet gore...vikinzi danas na godišnjem.
|
|
Dobrano se razrijedio ask ...moglo bi ovdje danas biti vatrometa pogotovo ako ameri povuku danas opet gore...vikinzi danas na godišnjem.
Nevjerojatno kolika je želja prodavača na ovoj dionici da proda jeftinije.
ATPL | 14:57:30 | 516,00 | 40 |
ATPL | 14:57:30 | 518,00 | 182 |
ATPL | 14:57:13 | 520,00 | 43 |
ATPL | 14:55:33 | 520,00 | 172 |
ATPL | 14:54:19 | 520,00 | 120 |
ATPL | 14:54:19 | 522,00 | 13 |
ATPL | 14:54:19 | 526,00 | 95 |
ATPL | 14:51:06 | 532,00 | 10 |
ATPL | 14:44:09 | 530,00 | 2 |
ATPL | 14:43:06 | 526,00 | 52 |
neka ih. proći će i oni , neka odrade svoje.
nije valjda baš svaki puta želja, možda je nekada i nužda
Velika nužda ili ti ......
vani rastu vise nego zeleno
Bi odavno prebacio dio u brodare vani, ali me strah koja je sigurna platforma
Velika nužda ili ti ......
Mozda je bolji naziv pusiona.
Ovde očekujem raketu, vrlo skoro...brodarine jako dobre i dalje rastu...drugi kvaratal će biti brutalan...Ja i dalje očekujem divku, sa malim zakašnjenjem...opet kažem, nema razloga da je neisplate... I dalje kupujem po malo...
Ovde očekujem raketu, vrlo skoro...brodarine jako dobre i dalje rastu...drugi kvaratal će biti brutalan...Ja i dalje očekujem divku, sa malim zakašnjenjem...opet kažem, nema razloga da je neisplate... I dalje kupujem po malo...
Rekao sam sto mislim o isplati dividende...prvo da vidimo revidirano izvjesce...pa poziv na GS....ako je opet ne odgode...a do tada ce se vidjeti kuda plovi svjetsko gospodarstvo...
Do tad ce zaradit da isplate sve kredite 🤣 pa ce ostati samo vrijedni brodovi u NAVu bez obaveza 😎
Do tad ce zaradit da isplate sve kredite
Pa i bija bi red.
Netko je jučer na dry bulk temi ili ovdje napisao da ga zanima podatak o scrapu. Evo kandidata:
Stvarno je šteta štosu zbog revizorskog izvješća za 2021.g pomaknuli GS. No s druge strane revizorsko može biti gotovo svaki čas a onda i poziv na GS .
Stvarno je šteta štosu zbog revizorskog izvješća za 2021.g pomaknuli GS. No s druge strane revizorsko može biti gotovo svaki čas a onda i poziv na GS .
Nagli rast dolara im biće pomrsia brojke,triba malo vrimena to odmrsiti 🤣
Prodavati dionicu čije vozarine rastu iz dana u dan, ne čini se logično. Ali logika je jedno, a burza drugo.
Prodavati dionicu čije vozarine rastu iz dana u dan, ne čini se logično. Ali logika je jedno, a burza drugo.
Toga me uvijek i bilo strah, pa i sad.
Da mi je netko prije par godina kad su vozarine grebale po dnu rekao da će cijena dionice ATPL biti cca 500-550 kn pri ovakvim vozarinama, iznad 30.000 $, ne bih vjerovao. Stvarno je strah od batina prevelik. Dioničari na ZSE toliko su se naučili na batine u zadnjih 13 godina da više i nemaju vjere da dionica može i rasti. Strah totalno paralizira ulagače i doista rijetko tko vjeruje da ta pozitiva može i potrajati i koju godinu. To i je razlog zašto je ATPL toliko podcijenjena. Ljudi kad i uđu u dionicu i kad ista i poraste par postotaka, odmah se izlazi zbog straha da to ne može potrajati.
Al ja vjerujem da je ovo trenutak za brodare o kojem ćemo za par godina pričati kao o povijesnoj prilici. Nešto slično onome što je bilo 2008. koje se sa sjetom sjećamo.
ja sam na ZSE-u od 2007 i nikad nisam vidio toliki strah .....cim naraste par posto odmah krene prodaja tako je na svim dionicama ....a ATPL bi nekad rasla uz ovakve vozarine danima i to bi bila prava trka bikova a ovako ce se ispuhat i nece napravit rast koji bi trebala jbg ljudi se se opekli
ja sam na ZSE-u od 2007 i nikad nisam vidio toliki strah .....cim naraste par posto odmah krene prodaja tako je na svim dionicama ....a ATPL bi nekad rasla uz ovakve vozarine danima i to bi bila prava trka bikova a ovako ce se ispuhat i nece napravit rast koji bi trebala jbg ljudi se se opekli
Ako si na burzi od 2007. godine onda se sjećaš Ere na P/E ispod 2 i ATPL ispod 100 kn. Tada vjerojatno nije bio strah, nego nepoznavanje fundamenata. Sjećam se mladog sebe kad sam trolao uglednog fundamentalistu da ništa to ne znači što je Ero na P/E manje od dva. Tad je još bila vinkulacija na snazi, čak je i otišao Ero s burze na neko vrijeme. A znanas je tupio i tupio i tupio o ATPL, stalno te neke fundamente, ponudu i potražnju, vrtoglave zarade.
Aha, moš mislit, drukeru, odgovarali smo mu na ATPL 300 kn.
Ustvari, to je ipak bilo prije 2007. godine.
ATPL je prošle sezone narasla otprilike koliko je trebala narasti, narast će i ove. Narast će i sljedeće. Narast je i 2024. godine. Rast će sve dok se počnu graditi bulkeri, a to nećemo baš tako rano vidjeti.
prošao sam sito i rešeto na ZSE-u ..... al def bih mogao malo kupit ATPL ......nesto sam prodao pa sam u kešu