Dont feed the troll....
ATPL (Atlantska plovidba d.d.)
-
-
-
Kolega Tin,
Za brodare se znalo kakvi bi mogli bit rezultati, a za SPAN nije.
Ne postoji indeks poslova u informacijskim tehnologijama ili zastiti podataka, kao sto postoji indeks vozarina za bulk brodove ( sinteticki i prema vrsti plovila , subsegment )
-
Kolega Tin,
Za brodare se znalo kakvi bi mogli bit rezultati, a za SPAN nije.
Ne postoji indeks poslova u informacijskim tehnologijama ili zastiti podataka, kao sto postoji indeks vozarina za bulk brodove ( sinteticki i prema vrsti plovila , subsegment )
Sve će vrijeme pokazati...ne tvrdim da će rasti dividenda x 4...ali smatram da će ići barem dividenda x 2 uz značajno povećanje prometa...s tim da nam tek slijedi bull razdoblje na brodarima...
-
Dragi kolega, ja sam Atpl kupovala na puno manjim cijenama. Nekoliko puta manjima kada je kupiti bilo veliki rizik.
Puno veci nego danas po 500 kuna.
Sklona sam rizicnim ulaganjima. Nekada upali, nekada ne. Ali svejedno Atpl jos ne prodajem i imam pravo komentirati.
Usporedba Spana i Atpl meni nema smisla. Span je IT sektor.
Kolegice, sada mi je sve jasno, hvala na pojašnjenju. Dakle, kako cijena dionice raste rizik se smanjuje, tako ste bar napisali. Zato sada više ne kupujete jer je rizik trenutno premali, a vi ste investitor sklon rizičnim ulaganjima.
Ne nam koja je poanta vaseg izvrtanja teza.Kolegica je napisala da je rizik sada manji .Nije napisala da kako cijena raste rizik se smanjuje.....Vi i sami znate zbog cega je rizik ulaganja u ATPL sada manji i ne razumijem ovakav nacin pisanja i izvrtanja teza.Admin vam to ne bi trebao dozvoliti jer trolate i ne doprinosite raspravi na kvalitetan nacin
-
Meni je zanimljivo čuti sva razmišljanja, pa se tek onda može donijeti ispravna odluka.
Tome bi ovaj forum pretpostavljam trebao služiti, a ne navijanju za jednu ili drugu stranu.
Ostat ću neutralan u ovoj raspravi, ali mi je poprilično zanimljivo za čitati ovu raspravu.
Nabavio sam i kokice
-
Ne radi se o navijanju za neku od strana nego o namjernom izvrtanju teza iz ne znam kojih razloga....iz razloga navijanja za neku od strana?
-
Ne radi se o navijanju za neku od strana nego o namjernom izvrtanju teza iz ne znam kojih razloga....iz razloga navijanja za neku od strana?
Recite koju tezu sam ja izvrnuo?
Kada sam ja ucio trgovati dionicama,
uvijek i svagdje je pisalo da treba kupovati
dionice kada su jeftine (mali rizik, osim ako firma ode u bankrot), a prodavati kada su skupe (veliki rizik da ce cijena pasti, a svi vec znaju da firma dobro posluje). Posto otvoreno pozivate na moj linč, molio bih da mi objasnite.
Vani je ista stvar, kupi jeftino, prodaj skupo.
Jedino tako mozes zaraditi novac.
Godinama sam trgovao iskljucivo vani, pa mi jos nije jasna logika Zagrebacke burze.
Jedino sto mi pada na pamet je da ekipa ovdje hvali dionicu kada je zele prodati (postoji ogranicena likvidnost), a pisu protiv neke dionice kada je zele kupiti, pa time nagovaraju ostale da im prodaju jeftino svoje dionice.
-
Kolegice, sada mi je sve jasno, hvala na pojašnjenju. Dakle, kako cijena dionice raste rizik se smanjuje, tako ste bar napisali. Zato sada više ne kupujete jer je rizik trenutno premali, a vi ste investitor sklon rizičnim ulaganjima.
Ne nam koja je poanta vaseg izvrtanja teza.Kolegica je napisala da je rizik sada manji .Nije napisala da kako cijena raste rizik se smanjuje.....Vi i sami znate zbog cega je rizik ulaganja u ATPL sada manji i ne razumijem ovakav nacin pisanja i izvrtanja teza.Admin vam to ne bi trebao dozvoliti jer trolate i ne doprinosite raspravi na kvalitetan nacin
Vidim da vam ne odgovara da pišem ono što mislim na ovoj temi, pa ću vas sve ostaviti da se zabavljate. Ionako sam ja još samo student na ovom forumu. Najbolja mi je tema trgovanje vani i tamo si ljudi stvarno pomazu da zarade neki novac, a to nije lako, pogotovo ove godine kada gotovo sve vani pada od pocetka godine.
-
dionice kada su jeftine (mali rizik, osim ako firma ode u bankrot), a prodavati kada su skupe (veliki rizik da ce cijena pasti, a svi vec znaju da firma dobro posluje). Posto otvoreno pozivate na moj linč, molio bih da mi objasnite.
Godinama sam trgovao iskljucivo vani, pa mi jos nije jasna logika Zagrebacke burze.
Jedino sto mi pada na pamet je da ekipa ovdje hvali dionicu kada je zele prodati (postoji ogranicena likvidnost), a pisu protiv neke dionice kada je zele kupiti, pa time nagovaraju ostale da im prodaju jeftino dionice.
Mi se ovdje vec svi toliko dobro poznajemo da svatko vec zna tko kada i kako druka😅
Mali forum. Za drukanje treba veca nova publika.
-
Ovo je najkliseiziran prikaz funkcioniranja burze i donosenja odluka, usudio bih se reci i potpuno pogresan...moze proci samo kod ljudi koji tek krecu u investiranje...
Malo iskusniji ulagaci znaju da osim potencijala rasta treba valorizirat i rizik (oni puno iskusniji znaju da je valorizacija rizika bitnija od potencijala rasta😉😉😉) pa se cesto dogodi da neka dionica nakon xx% rasta bude "jeftinija" nego prije tog odradjenog rasta...isto vrijedi i obrnuto...niska cijena dionice ne znaci da je rizik manji...
-
-
Tocno... Neki to jednostavno kazu trend is a friend....
-
Umjesto divke, podijelili postojecim dionicarima par dionica 😅. Recimo ja bi tako da naprave 😎
Nadam se da neće. Naime, u trezoru je svega 1% dionica tako da...
pa nek kupe ostatak na ZSE 😉💰😎
-
Vidim da vam ne odgovara da pišem ono što mislim na ovoj temi, pa ću vas sve ostaviti da se zabavljate. Ionako sam ja još samo student na ovom forumu. Najbolja mi je tema trgovanje vani i tamo si ljudi stvarno pomazu da zarade neki novac, a to nije lako, pogotovo ove godine kada gotovo sve vani pada od pocetka godine.
Meni je stvarno žao što niste bili s nama kada smo mi grizli nokte i kupovali ATPL na 150 i noću se znojili a u sobi prozračnih 5°C. Sada sam također na bidu iznad 500 i spavam ko bebica. Šta god uleti dobro došlo. Ni vama nije kasno da si popunite zimnicu, od trolanja vam nema neke vajde. Ovdje se gotovo zna kako tko dru uups pardon diše. Manite se prosvjećivanja neuke raje. Jako sam zainteresiran za ovu temu ali od kada ste se vi pojavili....stvarno brate šta je previše je previše. Ne znam šta se desilo sa adminom i onim voljenim "Neme doprinosa temi". I da ja ovako neuk smatram da je trenutno ATPL jeftinija nego onda .
-
-
https://finance.yahoo.com/quotes/gogl%2C…r=1&bypass=true
Ovo pocelo danas sa jakim rastom.
Opaaaa, je li to znači da sutra letimo!?
-
Tko visoko leti, nisko pada 🤣
-
Meni je stvarno žao što niste bili s nama kada smo mi grizli nokte i kupovali ATPL na 150 i noću se znojili a u sobi prozračnih 5°C. Sada sam također na bidu iznad 500 i spavam ko bebica. Šta god uleti dobro došlo. Ni vama nije kasno da si popunite zimnicu, od trolanja vam nema neke vajde. Ovdje se gotovo zna kako tko dru uups pardon diše. Manite se prosvjećivanja neuke raje. Jako sam zainteresiran za ovu temu ali od kada ste se vi pojavili....stvarno brate šta je previše je previše. Ne znam šta se desilo sa adminom i onim voljenim "Neme doprinosa temi". I da ja ovako neuk smatram da je trenutno ATPL jeftinija nego onda .
Nadam se da si barem dio zarade uložio u grijanje i izolaciju. Nije dobro spavati u tako hladnim prostorijama. Hladnoću preživiš ali vlaga i gljivice su zlo.
-
Tko visoko leti, nisko pada 🤣
Ili cijeli život puže!
I ne doživi sreću leta, i opasnost slijetanja, ali i jedno i drugo su sastavnice života!
-
Nadam se da si barem dio zarade uložio u grijanje i izolaciju. Nije dobro spavati u tako hladnim prostorijama. Hladnoću preživiš ali vlaga i gljivice su zlo.
Ne, sve u brodare. I stiropor sam prodo sa fasade.
-
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k