1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Admin
  • February 12, 2020 at 2:32 PM
  • LeoNT
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,549
    • May 3, 2022 at 3:14 PM
    • #10,901

Dont feed the troll....

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • May 3, 2022 at 3:16 PM
    • #10,902

Kolega Tin,

Za brodare se znalo kakvi bi mogli bit rezultati, a za SPAN nije.

Ne postoji indeks poslova u informacijskim tehnologijama ili zastiti podataka, kao sto postoji indeks vozarina za bulk brodove ( sinteticki i prema vrsti plovila , subsegment )

• tin
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,610
    • May 3, 2022 at 3:20 PM
    • #10,903
    Quote from havi

Kolega Tin,

Za brodare se znalo kakvi bi mogli bit rezultati, a za SPAN nije.

Ne postoji indeks poslova u informacijskim tehnologijama ili zastiti podataka, kao sto postoji indeks vozarina za bulk brodove ( sinteticki i prema vrsti plovila , subsegment )

Sve će vrijeme pokazati...ne tvrdim da će rasti dividenda x 4...ali smatram da će ići barem dividenda x 2 uz značajno povećanje prometa...s tim da nam tek slijedi bull razdoblje na brodarima...

• Bartolomeo
    Student
    Reakcija primljeno
    76
    • May 3, 2022 at 3:31 PM
    • #10,904
    Quote from Chuck
    Quote from Marielena

Dragi kolega, ja sam Atpl kupovala na puno manjim cijenama. Nekoliko puta manjima kada je kupiti bilo veliki rizik.

Puno veci nego danas po 500 kuna.

Sklona sam rizicnim ulaganjima. Nekada upali, nekada ne. Ali svejedno Atpl jos ne prodajem i imam pravo komentirati.

Usporedba Spana i Atpl meni nema smisla. Span je IT sektor.

Kolegice, sada mi je sve jasno, hvala na pojašnjenju. Dakle, kako cijena dionice raste rizik se smanjuje, tako ste bar napisali. Zato sada više ne kupujete jer je rizik trenutno premali, a vi ste investitor sklon rizičnim ulaganjima.

Ne nam koja je poanta vaseg izvrtanja teza.Kolegica je napisala da je rizik sada manji .Nije napisala da kako cijena raste rizik se smanjuje.....Vi i sami znate zbog cega je rizik ulaganja u ATPL sada manji i ne razumijem ovakav nacin pisanja i izvrtanja teza.Admin vam to ne bi trebao dozvoliti jer trolate i ne doprinosite raspravi na kvalitetan nacin

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • May 3, 2022 at 3:42 PM
    • #10,905

Meni je zanimljivo čuti sva razmišljanja, pa se tek onda može donijeti ispravna odluka.

Tome bi ovaj forum pretpostavljam trebao služiti, a ne navijanju za jednu ili drugu stranu.

Ostat ću neutralan u ovoj raspravi, ali mi je poprilično zanimljivo za čitati ovu raspravu.

Nabavio sam i kokice ^^ :saint: 8)

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• Bartolomeo
    Student
    Reakcija primljeno
    76
    • May 3, 2022 at 3:52 PM
    • #10,906

Ne radi se o navijanju za neku od strana nego o namjernom izvrtanju teza iz ne znam kojih razloga....iz razloga navijanja za neku od strana?

• Chuck
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    507
    • May 3, 2022 at 4:16 PM
    • #10,907
    Quote from Bartolomeo

Ne radi se o navijanju za neku od strana nego o namjernom izvrtanju teza iz ne znam kojih razloga....iz razloga navijanja za neku od strana?

Recite koju tezu sam ja izvrnuo?

Kada sam ja ucio trgovati dionicama,

uvijek i svagdje je pisalo da treba kupovati

dionice kada su jeftine (mali rizik, osim ako firma ode u bankrot), a prodavati kada su skupe (veliki rizik da ce cijena pasti, a svi vec znaju da firma dobro posluje). Posto otvoreno pozivate na moj linč, molio bih da mi objasnite.

Vani je ista stvar, kupi jeftino, prodaj skupo.

Jedino tako mozes zaraditi novac.

Godinama sam trgovao iskljucivo vani, pa mi jos nije jasna logika Zagrebacke burze.

Jedino sto mi pada na pamet je da ekipa ovdje hvali dionicu kada je zele prodati (postoji ogranicena likvidnost), a pisu protiv neke dionice kada je zele kupiti, pa time nagovaraju ostale da im prodaju jeftino svoje dionice.

• Chuck
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    507
    • May 3, 2022 at 4:22 PM
    • #10,908
    Quote from Bartolomeo
    Quote from Chuck

Kolegice, sada mi je sve jasno, hvala na pojašnjenju. Dakle, kako cijena dionice raste rizik se smanjuje, tako ste bar napisali. Zato sada više ne kupujete jer je rizik trenutno premali, a vi ste investitor sklon rizičnim ulaganjima.

Ne nam koja je poanta vaseg izvrtanja teza.Kolegica je napisala da je rizik sada manji .Nije napisala da kako cijena raste rizik se smanjuje.....Vi i sami znate zbog cega je rizik ulaganja u ATPL sada manji i ne razumijem ovakav nacin pisanja i izvrtanja teza.Admin vam to ne bi trebao dozvoliti jer trolate i ne doprinosite raspravi na kvalitetan nacin

Vidim da vam ne odgovara da pišem ono što mislim na ovoj temi, pa ću vas sve ostaviti da se zabavljate. Ionako sam ja još samo student na ovom forumu. Najbolja mi je tema trgovanje vani i tamo si ljudi stvarno pomazu da zarade neki novac, a to nije lako, pogotovo ove godine kada gotovo sve vani pada od pocetka godine.

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • May 3, 2022 at 4:29 PM
    • #10,909
    Quote from Chuck
    Quote from Bartolomeo

dionice kada su jeftine (mali rizik, osim ako firma ode u bankrot), a prodavati kada su skupe (veliki rizik da ce cijena pasti, a svi vec znaju da firma dobro posluje). Posto otvoreno pozivate na moj linč, molio bih da mi objasnite.

Godinama sam trgovao iskljucivo vani, pa mi jos nije jasna logika Zagrebacke burze.

Jedino sto mi pada na pamet je da ekipa ovdje hvali dionicu kada je zele prodati (postoji ogranicena likvidnost), a pisu protiv neke dionice kada je zele kupiti, pa time nagovaraju ostale da im prodaju jeftino dionice.

Display More

Mi se ovdje vec svi toliko dobro poznajemo da svatko vec zna tko kada i kako druka😅

Mali forum. Za drukanje treba veca nova publika.

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • May 3, 2022 at 4:32 PM
    • #10,910
    Quote from Chuck
    Quote from Bartolomeo

Display More

Ovo je najkliseiziran prikaz funkcioniranja burze i donosenja odluka, usudio bih se reci i potpuno pogresan...moze proci samo kod ljudi koji tek krecu u investiranje...

Malo iskusniji ulagaci znaju da osim potencijala rasta treba valorizirat i rizik (oni puno iskusniji znaju da je valorizacija rizika bitnija od potencijala rasta😉😉😉) pa se cesto dogodi da neka dionica nakon xx% rasta bude "jeftinija" nego prije tog odradjenog rasta...isto vrijedi i obrnuto...niska cijena dionice ne znaci da je rizik manji...

• Shogun
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    983
    • May 3, 2022 at 4:35 PM
    • #10,911

Tocno... Neki to jednostavno kazu trend is a friend....

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • May 3, 2022 at 4:37 PM
    • #10,912
    Quote from Jann
    Quote from D_artagnan

Umjesto divke, podijelili postojecim dionicarima par dionica 😅. Recimo ja bi tako da naprave 😎

Nadam se da neće. Naime, u trezoru je svega 1% dionica tako da... :)

pa nek kupe ostatak na ZSE 😉💰😎

• Laudator
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,487
    • May 3, 2022 at 5:33 PM
    • #10,913
    Quote from Chuck
    Quote from Bartolomeo

Vidim da vam ne odgovara da pišem ono što mislim na ovoj temi, pa ću vas sve ostaviti da se zabavljate. Ionako sam ja još samo student na ovom forumu. Najbolja mi je tema trgovanje vani i tamo si ljudi stvarno pomazu da zarade neki novac, a to nije lako, pogotovo ove godine kada gotovo sve vani pada od pocetka godine.

Meni je stvarno žao što niste bili s nama kada smo mi grizli nokte i kupovali ATPL na 150 i noću se znojili a u sobi prozračnih 5°C. Sada sam također na bidu iznad 500 i spavam ko bebica. Šta god uleti dobro došlo. Ni vama nije kasno da si popunite zimnicu, od trolanja vam nema neke vajde. Ovdje se gotovo zna kako tko dru uups pardon diše. Manite se prosvjećivanja neuke raje. Jako sam zainteresiran za ovu temu ali od kada ste se vi pojavili....stvarno brate šta je previše je previše. Ne znam šta se desilo sa adminom i onim voljenim "Neme doprinosa temi". I da ja ovako neuk smatram da je trenutno ATPL jeftinija nego onda .

• diokidina
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,171
    • May 3, 2022 at 6:01 PM
    • #10,914

https://finance.yahoo.com/quotes/gogl%2Csalt%2Cnmm%2Cnm%2Csb%2Csblk%2Cship%2Cdrys%2Cdsx%2Cegle%2Cesea%2Cgnk/view/v1?ltr=1&bypass=true

Ovo pocelo danas sa jakim rastom.

• Milijarder
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,428
    • May 3, 2022 at 6:48 PM
    • #10,915
    Quote from diokidina

https://finance.yahoo.com/quotes/gogl%2C…r=1&bypass=true

Ovo pocelo danas sa jakim rastom.

Opaaaa, je li to znači da sutra letimo!? :)

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • May 3, 2022 at 8:40 PM
    • #10,916

Tko visoko leti, nisko pada 🤣

pod_zidom
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    462
    • May 3, 2022 at 8:45 PM
    • #10,917
    Quote from Laudator
    Quote from Chuck

Meni je stvarno žao što niste bili s nama kada smo mi grizli nokte i kupovali ATPL na 150 i noću se znojili a u sobi prozračnih 5°C. Sada sam također na bidu iznad 500 i spavam ko bebica. Šta god uleti dobro došlo. Ni vama nije kasno da si popunite zimnicu, od trolanja vam nema neke vajde. Ovdje se gotovo zna kako tko dru uups pardon diše. Manite se prosvjećivanja neuke raje. Jako sam zainteresiran za ovu temu ali od kada ste se vi pojavili....stvarno brate šta je previše je previše. Ne znam šta se desilo sa adminom i onim voljenim "Neme doprinosa temi". I da ja ovako neuk smatram da je trenutno ATPL jeftinija nego onda .

Nadam se da si barem dio zarade uložio u grijanje i izolaciju. Nije dobro spavati u tako hladnim prostorijama. Hladnoću preživiš ali vlaga i gljivice su zlo.

• Milijarder
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,428
    • May 3, 2022 at 8:48 PM
    • #10,918
    Quote from D_artagnan

Tko visoko leti, nisko pada 🤣

Ili cijeli život puže! ^^

I ne doživi sreću leta, i opasnost slijetanja, ali i jedno i drugo su sastavnice života! :)

• Laudator
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,487
    • May 3, 2022 at 8:50 PM
    • #10,919
    Quote from pod_zidom
    Quote from Laudator

Nadam se da si barem dio zarade uložio u grijanje i izolaciju. Nije dobro spavati u tako hladnim prostorijama. Hladnoću preživiš ali vlaga i gljivice su zlo.

Ne, sve u brodare. I stiropor sam prodo sa fasade.

• Vergilije
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    1,080
    • May 4, 2022 at 2:14 AM
    • #10,920

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Samo brodari igraju 8o

2+2=4

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 471

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 12:58 PM
    2. Odgovora
      471
      Pregleda
      203k
      471
    3. umalo

May 21, 2025 at 12:58 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 12:22 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. All

May 21, 2025 at 12:22 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 21, 2025 at 11:38 AM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

May 21, 2025 at 11:38 AM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 11:26 AM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      833k
      1.9k
    3. All

May 21, 2025 at 11:26 AM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 11:22 AM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      911k
      2.1k
    3. All

May 21, 2025 at 11:22 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

umalo May 21, 2025 at 12:58 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 21, 2025 at 12:22 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 21, 2025 at 11:38 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

All May 21, 2025 at 11:26 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

All May 21, 2025 at 11:22 AM
  • GRNL (Granolio d.d.)

Muzakus May 20, 2025 at 5:11 PM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 20, 2025 at 9:23 AM
  • Što smo danas tržili

vitoo May 19, 2025 at 4:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 16, 2025 at 7:37 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:38 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,799 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,998 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,567 Replies, 3 years ago