Onfa ćemo kupovat brodove! Sad ih prodajemo
Šta god da se ovdje napiše, a da nije u skladu sa trenutnim bias-om najčešćih širitelja pozitivne ili negativne propagande, vidim ne nailazi na plodno tlo.
Recimo da sutra objave da neće biti dividende to bi se protumačilo kao dobra vijest, a da objave suprotno da je ima, to bi se protumačilo kao odlična vijest. Isto je i sa kupnjom/prodajom brodova, šta god da naprave sve je dobro ili odlično i cijena dionice treba zbog toga rasti. Šta je najbolje ovdje nitko nikad ne prodaje dionice, već su svi od reda dugoročni dioničari, a vani su svi opaki trejderi.
Blago upravi kada je tako sposobna da sve što naprave je u najmanju ruku dobro do odlično i nitko ovdje ne preispituje njihove odluke, a nemaju više ni NO kao nezavisno tijelo da provjeri papirologiju i preispita njihove odluke.
Uprava ATPL rekao bih da je prosječna, s tim da imaju sreće što su u minor bulku pa se ne muče s capeovima. Od uprava koje možeš birati na Zagrebačkoj burzi tu su još uprava Jadroplova i Uljanik plovidbe. Recimo, kad bi se uprave ocjenjivale poput kreditnih rejtinga, ATPL bi bila Hrvatska, a Jadnoplov i Uljanik BiH.
Dakle, nekakva rasprava o upravama, o tome jesu li trebali kupiti brodove, jesu li ih trebali prodati i slično, mislim da nema apsolutno nikakvog smisla. Među ostalim i zbog toga što koliko god ta uprava znala ili ne znala svoj posao, mi ga ne znamo puno, puno više od njih.
Mislim, možemo preispitivati njihove odluke jednako stručno kao što se u birtijama preispituju odluke trenera.