Upravo posla...ipak bi trebali biti transparentniji...Uglavnom imat ce šta voziti...već fali svih materijala...ovo je stvarno ludnica
ATPL (Atlantska plovidba d.d.)
-
-
-
umjesto dividende,bolja stavka bi bila smanjenje financiskih rashoda.
smanjenje rashoda za kamate ,smanjenje kamata na zaduženje ,možda je prioritet i razmišljanje uprave.
nešto što smo vidjeli na Saponiji.
onda će i cijena same atlanske otići visoko.
čekamo!
-
umjesto dividende,bolja stavka bi bila smanjenje financiskih rashoda.
smanjenje rashoda za kamate ,smanjenje kamata na zaduženje ,možda je prioritet i razmišljanje uprave.
nešto što smo vidjeli na Saponiji.
onda će i cijena same atlanske otići visoko.
čekamo!
To su već dijelom učinili refinanciranjem duga bitno su smanjili kamatu i dalje to rade !
U siječnju smo
završili projekt refinanciranja brodova AP Argosy i
AP Jadran s kineskom leasing kućom AVIC
International Leasing Company. U kolovozu smo
završili pregovore i refinancirali brodove AP
Revelin, Zagreb i Miho Pracat s CSSC (Hong Kong)
Shipping Company, dok smo u rujnu refinancirali
brod AP Libertas s Chailease International
Financial Services (Singapore). U sljedećem
razdoblju ćemo nastaviti s već započetim
aktivnostima u istom smjeru, refinancirajući u
nešto manje od 3 godine gotovo cjelokupno
zaduženje. Završetkom ovog ciklusa ćemo imati
značajno manji trošak kamata i niže točke pokrića
za cijelu flotu. -
ako pogledamo strukturu dioničara Pevexa, slična je i kod Atlanske.
mislim na prvih 10.
nema uplitanja politike i postavljanja podobnih.
sve su to osobe u upravi i oko nje.rade na dobrobit sebi i drugima.
nevidim nešto što ide u krivom smjeru.
svi dioničari koji su ostali u Pevexu su profitirali,tako će biti i na Atlanskoj.
sretno svima ,i dnevnim trgovcima.
-
Sjednice UO na kojima se najavljuje rasprava o poslovnim rezultatima odnsono datum objave su popraćene priopćenjem. One koje se ne bave najavom objave poslovnih rezultata se očito ne objavljuje odnosno ne šalje se dopis putem burze.
-
Sjednice UO na kojima se najavljuje rasprava o poslovnim rezultatima odnsono datum objave su popraćene priopćenjem. One koje se ne bave najavom objave poslovnih rezultata se očito ne objavljuje odnosno ne šalje se dopis putem burze.
Ako su odlučivali kojim slučajem o prijedlogu za dividendu i donjeli odluku to je informacija koja može bitno utjecati na cijenu zbog toga smatram da bi trebali objaviti jer u protivnom bliske osobe s članovima UO mogu biti u povlaštenom položaju.Dakle ne vidim ni jedan razlog zašto ne bi objavili odluke sa sjednice ako su ju već stavili u kalendar događanja.
-
Ne moraju objaviti odmah informaciju ako postoji i primjenjuje se kodeks korporativnog upravljanja koji se odnosi na povlastene informacije. Naime, ako oni mogu osigurati da informacija neće izaci nigdje van (iz kruga upućenih osoba) onda mogu i odgoditi objavu do trenutka dok je ne objave.
Pored toga radi se samo o prijedlogu o kojem skupština može i ne mora potvrditi odluku. Zapravo bi manjinski dionicari kod ATPL da se organiziraju, neizravno mogli donijeti odluku o dividendi u dogovoru s UO.
-
Ako su odlučivali kojim slučajem o prijedlogu za dividendu i donjeli odluku to je informacija koja može bitno utjecati na cijenu zbog toga smatram da bi trebali objaviti jer u protivnom bliske osobe s članovima UO mogu biti u povlaštenom položaju.Dakle ne vidim ni jedan razlog zašto ne bi objavili odluke sa sjednice ako su ju već stavili u kalendar događanja.
Upravo to, ako sjednica UO nije sadržavala bitne stavke za dioničare nije trebala biti u kalendaru.
Kad su je već stavili, mogli su par generičkih rečenica napisati... razmatralo se operativno poslovanje, termini dokovanja, štogod blabla...
U situaciji gdje vjerojatno u ovom trenutku imaju preko 150mio kuna keša na računu jasno da će dioničari gledati svaki detalj kao cjenovno osjetljivu informaciju.
-
Al ne gleda se to tako kolega no name. To su tempi passati. Gleda se forward PE, a taj vam je na cca 200 milijuna kuna neto dobiti koliko bi mogli vidjeti ove godine trenutno cca 3.
Da, slažem se.
I ta procjena od 200 mil. je konzervativna dosta...
-
Al ne gleda se to tako kolega no name. To su tempi passati. Gleda se forward PE, a taj vam je na cca 200 milijuna kuna neto dobiti koliko bi mogli vidjeti ove godine trenutno cca 3.
Da, slažem se.
Moja očekivanja za 2022.g su 230 mil.kn neto i EBITDA oko 300 mil.kn....za prvi kvartal već sada se može reći da će biti između 50 i 60 mil.kn...ako smo iskreni mislim da je taj prvi kvartal daleko iznad očekivanog razmišljanja prije nekih 5 mjeseci.
-
-
Da, slažem se.
Moja očekivanja za 2022.g su 230 mil.kn neto i EBITDA oko 300 mil.kn....za prvi kvartal već sada se može reći da će biti između 50 i 60 mil.kn...ako smo iskreni mislim da je taj prvi kvartal daleko iznad očekivanog razmišljanja prije nekih 5 mjeseci.
Sa ostvarenim vozarinama (cca 22.000 USD) iz 4 kvartala imamo cca 200 mil. kuna godišnje, što je top rezultat.
Ako se te ostvarene vozarine dignu na prosjek 26.000 dolazimo do 300 mil. kn dobiti.....vrlo moguće.
-
Sa ostvarenim vozarinama (cca 22.000 USD) iz 4 kvartala imamo cca 200 mil. kuna godišnje, što je top rezultat.
Ako se te ostvarene vozarine dignu na prosjek 26.000 dolazimo do 300 mil. kn dobiti.....vrlo moguće.
200mil s 22000$ mislim da je to malo za te vozarine ne znam kako ste dosli do te racunice, kolika je dobit prosle godine ako se oduzmu jednokratni utjecaji i kolika je prosjecna vozarina bila za godinu pa pogledajte malo bolje tu racunicu koju ste dobili, uz to uzmite u obzir i bolji tecaj kod usporedbe, jedino nesto veca amortizacija zbog vece imovine moze dodantno umanjit dobit, a pozitivno jos su manji financijski troskovi, bilo bi bolje se fokusirat na EBITDA zbog promjena amortizacije ako cemo usporedjivat.
Da, slažem se.
Naravno ovisi cijih ocekivanja da je daleko vise
-
zna IB kaj je sigurno. novac u čarapi i u betonu
[Poslovna scena] Atlantska plovidba višak novca ulaže u nekretninski biznisIza Atlantske plovidbe izvrsna je poslovna godina u kojoj su cijene brodskih vozarina otišle u nebo. Što dubrovačkom brodaru koji brodi na nemirnom globalnom…lidermedia.hrdame i gospodo tu bu lova do krova ali ima i rizika jer samoubojica puti već sad u črnom moru neda izlaz brodovima/žitaricama a kaj bu tek ne daj bože kad poćme gađati brodovlje po moru.
-
Ma da sigurno će gađati brodove. NATO jedva čeka da ima dobar razlog da poskida sve što leti od rusa.
-
https://lidermedia.hr/biznis-i-polit…i-biznis-141665dame i gospodo tu bu lova do krova ali ima i rizika jer samoubojica puti već sad u črnom moru neda izlaz brodovima/žitaricama a kaj bu tek ne daj bože kad poćme gađati brodovlje po moru.
To ce promijeniti rute. I povecati vozarine brodovima. Nitko vise ne ide na nisan Putinu. Ludjak totalni. Uzas.
IB je mislim inzenjer gradjevine po struci.
-
https://lidermedia.hr/biznis-i-polit…i-biznis-141665dame i gospodo tu bu lova do krova ali ima i rizika jer samoubojica puti već sad u črnom moru neda izlaz brodovima/žitaricama a kaj bu tek ne daj bože kad poćme gađati brodovlje po moru.
To ce promijeniti rute. I povecati vozarine brodovima. Nitko vise ne ide na nisan Putinu. Ludjak totalni. Uzas.
Ćelavi je ing građevine? Pa dobro radi li iko kod nas u struci?!
-
Ja mislim da je većina satnova kaparana, tu ce bit lipa zarada...
-
Ćelavi je ing građevine? Pa dobro radi li iko kod nas u struci?!
Kolega, znam da se žafrkavate .
Ovaj na slici je direktor ATPL Domijan i mislim da nije inženjer građevine
-
promjena ruta ne će pobjeći raketama.
ugovori-cijene vozarina sve to postaje problematično. IB JE nekada bio vodeći dionićar u Jplovu i radio je nešto u Splitu sa tržištem nekretnina/knjigovodstvo.
gospodin poznaje Jplov. ne loša kombinacija je gospari/spličani jedna jaka brodarska firma/nekretnine u DU/ST jer najbolja parcela u ST su upravo zgrade vlasništvo Jplova na obali splita. ( pišem po sjećanju)
-
ako celovog dobro razumijem, planirana divka je otišla u beton batale, jerbo takva im je politika kad je godina dobra , a kad nije čekaju papire
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.) 2.8k
- harpun