Display MoreDisplay MoreNeki strani bulkerasi su isplacivali divku i kada su poslovni rezultati bili negativni.
Postoje oni koji ce sve napraviti da isplate a neki sve da ne isplate.
Neki uvijek imaju izgovor zasto cekati buduca vremena.
Kada ako ne sada?
Jedni nece moj cash okretati samo za isporuku umjetnickog dojma
Najveci rast cijene dionice je na onima koji isplacuju dividende a ne obrnuto.
Tko ne zeli rast cijene dionice?
NIsam rekao da ne isplate dividendu, nego je stvar velicine i tajminga, stranci koji su isplacivali brze dividendu i vecu su redom brodari kojima je flota stara 5-6 godina s dobrom bilancom pa onda ovisno o starosti brodova pridruzuju ostali osim izuzetaka, ovih dana su se pridruzili ship i sb s dividendom, svatko je radio na isplati dividende nakon sta je sredio bilancu i planove za buducnost, uostalom vise sam za simbolicnu dividendu na GS i onda ako se nakon dokovanja brodovi ugovore po dobrim vozarinama i ova dva dugorocno sta istjecu potpisu jos dva dugorocno pa da onda daju izvanrednu dividendu naknadno pred kraj godine ili kad vec outlook s ugovaranjima bude sigurniji.
Ovo moze i treba biti dionica koja je predmet snova ulagaca, fondova i svih onih koji drze 300mlrd kn u cashu za - 5% kamata nasuprot +8% kamate na rezultate za 2021.
Kada ako ne sada?
Sto se mene tice moze isplata u dva dijela ali odmah najava iznosa za prvi i drugi dio.
Ne planiram gubiti ovdje vrijeme dok drugi isplacuju vrlo visoke dividende i koji dividendnom politikom dizu cijene dionica.
Nebriga za dionicare i nebriga za cijenu dionice je zadnje sto zelim osjecati na svojoj kozi dok drugi istovremeno nude puno bolje uvjete.
Ja sam optimisticna i ocekujem 30-40kn.