1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Admin
  • February 12, 2020 at 2:32 PM
  • brajakica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,688
    • March 10, 2022 at 10:04 PM
    • #10,121
    Quote from StatusQuo
    Quote from brajakica

Neki strani bulkerasi su isplacivali divku i kada su poslovni rezultati bili negativni.

Postoje oni koji ce sve napraviti da isplate a neki sve da ne isplate.

Neki uvijek imaju izgovor zasto cekati buduca vremena.

Kada ako ne sada?

Jedni nece moj cash okretati samo za isporuku umjetnickog dojma :)

Najveci rast cijene dionice je na onima koji isplacuju dividende a ne obrnuto.

Tko ne zeli rast cijene dionice? :/

Display More

NIsam rekao da ne isplate dividendu, nego je stvar velicine i tajminga, stranci koji su isplacivali brze dividendu i vecu su redom brodari kojima je flota stara 5-6 godina s dobrom bilancom pa onda ovisno o starosti brodova pridruzuju ostali osim izuzetaka, ovih dana su se pridruzili ship i sb s dividendom, svatko je radio na isplati dividende nakon sta je sredio bilancu i planove za buducnost, uostalom vise sam za simbolicnu dividendu na GS i onda ako se nakon dokovanja brodovi ugovore po dobrim vozarinama i ova dva dugorocno sta istjecu potpisu jos dva dugorocno pa da onda daju izvanrednu dividendu naknadno pred kraj godine ili kad vec outlook s ugovaranjima bude sigurniji.

Display More

Ovo moze i treba biti dionica koja je predmet snova ulagaca, fondova i svih onih koji drze 300mlrd kn u cashu za - 5% kamata nasuprot +8% kamate na rezultate za 2021.

Kada ako ne sada?

Sto se mene tice moze isplata u dva dijela ali odmah najava iznosa za prvi i drugi dio.

Ne planiram gubiti ovdje vrijeme dok drugi isplacuju vrlo visoke dividende i koji dividendnom politikom dizu cijene dionica.

Nebriga za dionicare i nebriga za cijenu dionice je zadnje sto zelim osjecati na svojoj kozi dok drugi istovremeno nude puno bolje uvjete.

Ja sam optimisticna i ocekujem 30-40kn. :)

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • March 10, 2022 at 10:10 PM
    • #10,122

oni sad na ovoj sjednici upravnog odbora 15.03. mogu samo predložiti isplatu izvanredne dividende?.......tek na glavnoj 15.06. eventualno može ići prijedlog redovne dividende?

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • March 10, 2022 at 10:25 PM
    • #10,123
    Quote from brajakica
    Quote from StatusQuo

NIsam rekao da ne isplate dividendu, nego je stvar velicine i tajminga, stranci koji su isplacivali brze dividendu i vecu su redom brodari kojima je flota stara 5-6 godina s dobrom bilancom pa onda ovisno o starosti brodova pridruzuju ostali osim izuzetaka, ovih dana su se pridruzili ship i sb s dividendom, svatko je radio na isplati dividende nakon sta je sredio bilancu i planove za buducnost, uostalom vise sam za simbolicnu dividendu na GS i onda ako se nakon dokovanja brodovi ugovore po dobrim vozarinama i ova dva dugorocno sta istjecu potpisu jos dva dugorocno pa da onda daju izvanrednu dividendu naknadno pred kraj godine ili kad vec outlook s ugovaranjima bude sigurniji.

Ovo moze i treba biti dionica koja je predmet snova ulagaca, fondova i svih onih koji drze 300mlrd kn u cashu za - 5% kamata nasuprot +8% kamate na rezultate za 2021.

Kada ako ne sada?

Sto se mene tice moze isplata u dva dijela ali odmah najava iznosa za prvi i drugi dio.

Ne planiram gubiti ovdje vrijeme dok drugi isplacuju vrlo visoke dividende i koji dividendnom politikom dizu cijene dionica.

Nebriga za dionicare i nebriga za cijenu dionice je zadnje sto zelim osjecati na svojoj kozi dok drugi istovremeno nude puno bolje uvjete.

Display More

Kako onda vec nisi izasla iz TPNG jedan Bozic je vec prosao i nista od dividende iako si ocekivala bolje rezultate, a i ovaj bozic sigurno nece biti dividende pa opet drzis i ne prodajes, znaci ako je mala dobit i gubitak onda je drzanje dok se ne pokaze drugacije, al cim se dobit pokaze onda mora bit dividenda odma po zelji ili izlazis cudna logika.

• tizian1
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,545
    • March 10, 2022 at 11:02 PM
    • #10,124
    Quote from hugh

oni sad na ovoj sjednici upravnog odbora 15.03. mogu samo predložiti isplatu izvanredne dividende?.......tek na glavnoj 15.06. eventualno može ići prijedlog redovne dividende?

Mogu na sjednici upravnog odbora 15.03. predložiti isplatu odmah predujma dividende (10, 15, 20 kn), a onda na glavnoj skupštini donijeti odluku o isplati dividende za 2021 godine a ovisno o trenutnom poslovanju, u 6 mjesecu će biti pametniji koliko mogu isplatiti...mislim da je to realno...

• lebowski
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,518
    • March 11, 2022 at 6:34 AM
    • #10,125

Što se tiče općenito brodara i dividendi, kako je riječ o cikličkoj industriji, ulagači moraju imati puno strpljenja da ostanu u dionici tijekom sušnih godina.

Njihovo strpljenje nagrađuje se u plodnim godinama kao što su ove.

Naravno, prvo se srede dugovi, ali to ne znači da se dugovi svode na nulu pa tek onda ide dividenda.

Ali dividenda kod brodara jer nešto što se podrazumijeva u ovakvim godinama.

• brajakica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,688
    • March 11, 2022 at 8:59 AM
    • #10,126
    Quote from StatusQuo
    Quote from brajakica

Kada ako ne sada?

Display More

Kako onda vec nisi izasla iz TPNG jedan Bozic je vec prosao i nista od dividende iako si ocekivala bolje rezultate, a i ovaj bozic sigurno nece biti dividende pa opet drzis i ne prodajes, znaci ako je mala dobit i gubitak onda je drzanje dok se ne pokaze drugacije, al cim se dobit pokaze onda mora bit dividenda odma po zelji ili izlazis cudna logika.

Display More

Cijenim vas doprinos i znanje,normalno je da se ne slazemo oko svega.

Nije moja logika cudna vec objektivna.

Nije objektivno usporedivati firmu koja posluje negativno(proslo svrseno vrijerme) i onu koja posluje jako pozitivno kada je islplata divke u pitanju.

Nikad nigdje nisam napisala da ocekujem divku do bozica na tpng.

Ocekivala sam neki rast cijene.

Nije se dogodio.

Pogledajte sta se propusta jer su se ignorirale moje prognoze:

Studeni 2021 "Nafta i tankerasi su odlican izbor za 2022."

Ovih dana U 2022. nafta +85%

Bdti +85% Bcti +55% u 2022.

Tankerasi +30%

Produktasi +40%

Tpng-1%

Na tpng cekam rast cijene dionice i dividendu ako ce dividenda izostati dici cu sidro i na tpng.

Atpl ima mogucnosti i treba nagraditi dionicare jer su podmetnuli leda u najtezim vremenima. Tako radi vecina bulkerasa.

Kada ako ne sada?

Za mene svrha dionickog drustva nije umjetnicki dojam bilance vec podijela dobiti dionicarima.

• NaBiduAsku
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,753
    • March 11, 2022 at 9:25 AM
    • #10,127

neki ljudi su baš okorjeli dividendaši... znači objava 20 kn po dijonici recimo na 400 kn... i sad dijonica ode na 420 kn, na ex div day cijena pada za tih famoznih 20 kn. Noćna hebena mora i živa dosada. Daj ti uloži te pare u nove brodove ili bilo šta vezan za biznis a ove dividende ostavite Jadnoagentima, bankama i sličnim...

• Shogun
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    983
    • March 11, 2022 at 9:36 AM
    • #10,128

Pitanje dividende je dosta zanimljivo i nije moguce, po mom misljenju, dati jednoznacan odgovor, narocito jer se radi na nasem malom trzistu.

Dok npr. GOGL isplacuje brutalnu dividendu, cijena oscilira i po +-10 prije i poslije dividende. Cijena raste.

S druge strane imate NMM, koji isplacuje mizernu dividendu, ali cijena isto raste, evo sinoc novi 52w record preko 37 usd.

Kako je vecinski dionicar, cijenjen ulagac, po mom misljenju ce doci do isplate dividende i vise od toga, jer dionicu treba staviti u fokus vecih ulagaca.

Ipak, radi se do 40% zarade, tako da ce u avakom slucaju ostati dovoljno za nove biznise, brodove, ulaganja narocito jer i ova godina izgleda dobro kao i 3-4 unaprijed.

• NaBiduAsku
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,753
    • March 11, 2022 at 9:42 AM
    • #10,129

dividenda kao takva ima smisla samo kod stabilnih blućipova ili jednostavno kod dionica koje imaju zdravo poslovanje, tako se privlače institucionalni igrači... brodari su podložni velikim oscilacijama u poslovanju i tu na ovako plitkom tržištu dividenda nema nikakvog smisla nego treba ulagati taj novac ili u obnovu flote ili ga čuvati za dane kad je teško... kao da su svi zaboravili da su nam brodari pred godinu dvije bili pred bankrotom... kratko pamćenje... sad kad je baja dobio na lotu časti se cijela kafana...

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • March 11, 2022 at 9:47 AM
    • #10,130

A koji je uopće smisao držanja papira koji ne isplaćuje udio u dobiti?

Što ja imam od te dobiti ?

Nadu da ću naći veću budalu od sebe i prodati joj papir skuplje nego li sam ga kupila ? :/

Jer ako i meni ne daju udio u dobiti , frankly, svejedno je kolika je

• tin
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,610
    • March 11, 2022 at 9:48 AM
    • #10,131
    Quote from NaBiduAsku

dividenda kao takva ima smisla samo kod stabilnih blućipova ili jednostavno kod dionica koje imaju zdravo poslovanje, tako se privlače institucionalni igrači... brodari su podložni velikim oscilacijama u poslovanju i tu na ovako plitkom tržištu dividenda nema nikakvog smisla nego treba ulagati taj novac ili u obnovu flote ili ga čuvati za dane kad je teško... kao da su svi zaboravili da su nam brodari pred godinu dvije bili pred bankrotom... kratko pamćenje... sad kad je baja dobio na lotu časti se cijela kafana...

Dividenda odgovara dugoročnim investitorima a ne odgovara trejderima....pogotovo kod ovakvog stanja na bulkerima gdje vozarine rasturaju pa se nakon kratkoročnog pada cjene nakon isplate divke cijena opet vraća na prijašnju a s obzirom na prognoze za bulk sektor vrlo brzo i iznad cijene prije divke.Kod ATPL se ne bih iznenadio da cijena uopće ne padne nakon isplate divke jer je dionica jako podcijenjena.

• NaBiduAsku
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,753
    • March 11, 2022 at 9:49 AM
    • #10,132

držati brodare? uz sve te silne stabilne banke, eriksone, podravke... slažem se da treba držati brodare dok su vozarine iznad break evena... ali mi ovdje pričamo o brodarima koji ne bi doživjeli 2023. da se nije desila jedna ovakva godina. Ima tu i ekipe koji drže ovo još od 3000 kn.

Quote from tin
    Quote from NaBiduAsku

Dividenda odgovara dugoročnim investitorima a ne odgovara trejderima....pogotovo kod ovakvog stanja na bulkerima gdje vozarine rasturaju pa se nakon kratkoročnog pada cjene nakon isplate divke cijena opet vraća na prijašnju a s obzirom na prognoze za bulk sektor vrlo brzo i iznad cijene prije divke.Kod ATPL se ne bih iznenadio da cijena uopće ne padne nakon isplate divke jer je dionica jako podcijenjena.

ne slažem se :)

Edited once, last by NaBiduAsku: Merged a post created by NaBiduAsku into this post. (March 11, 2022 at 9:50 AM).

• Shogun
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    983
    • March 11, 2022 at 9:50 AM
    • #10,133

Da kolega Na BiduAsku, samo ne zaboravite da se ovdje ne radi o isplati 90% dobiti kroz dividendu kao GOGL, nego najvise 40%, tako da ostaje dovoljno za ulaganja.

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • March 11, 2022 at 9:51 AM
    • #10,134
    Quote from brajakica
    Quote from StatusQuo

Kada ako ne sada?

Display More

Ne znam zbog cega si onda u Tpng koja uopce ne isplacuje dividendu. Ove godine ju sigurno neces primiti. Nismo niti mi 2019 ili 2020 godine kada su imali velike zarade. Nece niti sada isplacivati.

Na Atpl mozda i bude dividenda.

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • March 11, 2022 at 9:52 AM
    • #10,135

Pa kako nemaš? više ćeš zaraditi da ulože taj iznos u otkup svojih dionica i ode cijena na 500-600-700+ .... nego da ti isplate tih 30-50 kn. Da isplate dionicu, isto će cijena pasti za cca taj iznos na div. day i nisi niš dobio.

• NaBiduAsku
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,753
    • March 11, 2022 at 9:53 AM
    • #10,136
    Quote from Shogun

Da kolega Na BiduAsku, samo ne zaboravite da se ovdje ne radi o isplati 90% dobiti kroz dividendu kao GOGL, nego najvise 40%, tako da ostaje dovoljno za ulaganja.

je, i onda kad lovica presahne idu u prodaju brodova... nije da taj film nismo već gledali. Hebe mi se za dividendu. A ATPL i svi brodari ima da rasture i ovu godinu. Pa eventualno druge godine kad se te dobiti malo nagomila nek onda malo udijele te nebitnosti na računčiće.

• DiAbLeRo
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    432
    • March 11, 2022 at 9:53 AM
    • #10,137

Dividenda je u ovom trenutku najbolje što se cijeni dionice može desiti, i to po mogućnosti kvartalna isplata. To bi ustabililo rast cijene dionice, privuklo zasad slijepe institucionalne ulagače i potjeralo ove wannabe trejdere koji je i jesu pretvorili u kockarsko budaliranje, osobito ovdje na forumu.

• Shogun
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    983
    • March 11, 2022 at 9:56 AM
    • #10,138

Hm kad lovica presahne, kao prije par godina, necete spasiti tih par desetaka milijuna koji ce biti najvjerojatnije ulozene u... brodove....

Cini mi se da je ovdje vise rasprava kad tko od nas misli prodati.....

• tin
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,610
    • #10,139

Inače već neko vrijeme nema prodaje od OTP indexnog...sve prodaju drhtave ručice malih dioničara.

• NaBiduAsku
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,753
    • #10,140
    Quote from DiAbLeRo

Dividenda je u ovom trenutku najbolje što se cijeni dionice može desiti, i to po mogućnosti kvartalna isplata. To bi ustabililo rast cijene dionice, privuklo zasad slijepe institucionalne ulagače i potjeralo ove wannabe trejdere koji je i jesu pretvorili u kockarsko budaliranje, osobito ovdje na forumu.

jedini kockari su ti ovi u upravi koji bi jedne godine dijelile divke a druge prodaju operativnu imovinu jer nemaju za biber... ali ajde da ne trolam više zaboli me, nek nam raste ATPL i tu se svi slažemo... o stilu ulaganja nećemo jer se ne razumijemo.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 471

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 12:58 PM
    2. Odgovora
      471
      Pregleda
      203k
      471
    3. umalo

May 21, 2025 at 12:58 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 12:22 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. All

May 21, 2025 at 12:22 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 21, 2025 at 11:38 AM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

May 21, 2025 at 11:38 AM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 11:26 AM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      833k
      1.9k
    3. All

May 21, 2025 at 11:26 AM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 11:22 AM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      911k
      2.1k
    3. All

May 21, 2025 at 11:22 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

umalo May 21, 2025 at 12:58 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 21, 2025 at 12:22 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 21, 2025 at 11:38 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

All May 21, 2025 at 11:26 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

All May 21, 2025 at 11:22 AM
  • GRNL (Granolio d.d.)

maher May 21, 2025 at 8:41 AM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 20, 2025 at 9:23 AM
  • Što smo danas tržili

vitoo May 19, 2025 at 4:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 16, 2025 at 7:37 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:38 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,799 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,998 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,567 Replies, 3 years ago