jel velika šteta?
Ma ne, nisam jasno napisao, prodao 89 kom po 441 kn danas. A kada sam pisao na forumu, napišem da sam prodao po 401 umjesto 441 kn. Kako očekujem i rast sutra vratiću brzo prodano.
Nadam se da si na pozitivnoj nuli sa ATPL...
jel velika šteta?
Ma ne, nisam jasno napisao, prodao 89 kom po 441 kn danas. A kada sam pisao na forumu, napišem da sam prodao po 401 umjesto 441 kn. Kako očekujem i rast sutra vratiću brzo prodano.
Nadam se da si na pozitivnoj nuli sa ATPL...
Zagreb na putu za Rusiju. Ujutro oko 04 h stiže na odredište.
Bulk Carrier
ACTIONS ON MAP
Show Previous TrackShow Route Forecast
MORE INFO
Voyage Timeline
RU ULU
ATD: 2022-03-02 06:38
ETA: 2022-03-10 04:00
Status:Underway Using Engine
Speed/Course:13.1kn / 99°
Draught:8.2m
NYSE - NYSE Delayed Price. Currency in USD
Add to watchlist
5.01-0.38 (-7.05%)At close: March 9 04:00PM EST
5.10 +0.09 (+1.80%)
After hours: 07:17PM EST
DSX s kojim se ATPL povezuje uz kretanje cijene i nakon isplate dividende preko 5 usd a ATPL tek na 440 kn....zaostajemo još bar 20 %.
Koci nas odluka o dividendi.
Ceka se dokaz da je nova politika da se isplacuju dividende za kakve ima mogucnosti pa idemo prestici DSX... 😁
Atpl je u 2021. bila najbolja firma u hr i trebala bi isplatiti medu najboljim dividendama u hr za 2021.
AP Jadran, na putu za Huston (TX)
N41°22'36.51
E012°49'55.31
500 km
500 mi
Leaflet | © Mapbox © OpenStreetMap
263K
AP DUBRAVABulk Carrier
ACTIONS ON MAP
MORE INFO
Voyage Timeline
US HOU
ATD: 2022-03-06 17:06
ETA: 2022-04-01 14:00
Status:Underway
Display MoreAP Jadran, na putu za Huston (TX)
N41°22'36.51
E012°49'55.31
500 km
500 miLeaflet | © Mapbox © OpenStreetMap
263K
AP DUBRAVABulk Carrier
ACTIONS ON MAP
MORE INFO
Voyage TimelineUS HOU
ATD: 2022-03-06 17:06
ETA: 2022-04-01 14:00Status:Underway
Greška u koracima
ATPL | 09:36:51 | 447,00 | 173 |
ATPL | 09:36:51 | 443,00 | 30 |
ATPL | 09:36:51 | 444,00 | 30 |
ATPL | 09:36:51 | 446,00 | 39 |
Čemu prodavati po bidu...kad se vidi već par dana da imamo kupca koji skuplja....
Display MoreDiana Shipping Inc. (DSX)
NYSE - NYSE Delayed Price. Currency in USD
Add to watchlist
5.01-0.38 (-7.05%)At close: March 9 04:00PM EST
5.10 +0.09 (+1.80%)
After hours: 07:17PM EST
DSX s kojim se ATPL povezuje uz kretanje cijene i nakon isplate dividende preko 5 usd a ATPL tek na 440 kn....zaostajemo još bar 20 %.
Nemojte se mučiti kolega, stvar vam je samo perspektive iz koje gledate i koju metodu koristite. Dakle, potpuno ste u pravu, ali da bi bili mirni možda bi bilo dobro da promjenite perspektivu. Evo, ja npr. računam da je ATPL na cca 500 kn, uopće ne gledam našu burzu nego DSX i pomaknem ove decimalne zareze. O dividendi da i ne govorim. To je kad nemam novaca i zadovoljan sam trenutnom cijenom. Kad mi sjednu novci, spojim se na zse, i ako je npr. kao danas 447 kupim jer gle, kako mi je pala cijena i tako dalje. Trebate uživati malo, ne treba se stalno opterećivati. Važno je da ste kupili po cijeni koju smatrate povoljnom koju god metodu koristili. Drugi nek misle što god žele .
Baš si mislim da je realno da isplate neku dividendu s obzirom na poslovanje a i odluku o politici dividende...
20,30,40....nekaj budu dali napačenim dioničarima i sebi...😂😂😂
ATPL 09:36:51 447,00 173 ATPL 09:36:51 443,00 30 ATPL 09:36:51 444,00 30 ATPL 09:36:51 446,00 39 Čemu prodavati po bidu...kad se vidi već par dana da imamo kupca koji skuplja....
Kolega vi se svakodnevno brinete oko i zamarate sa dnevnim oscilacijama cijene.
Ako imate target cekajte ga i doci ce i vase vrijeme. Do onda ce biti puno dnevnih oscilacija.
I sada burek trejderi moraju prodati do 450 jer misle da ce sutra kupovati po 420 kuna i to im ide dok se ne pojavi jaca kupnja.
Baš si mislim da je realno da isplate neku dividendu s obzirom na poslovanje a i odluku o politici dividende...
20,30,40....nekaj budu dali napačenim dioničarima i sebi...😂😂😂
Moze i pola prije ljeta za more + pola na jesen za drva i ugljen🏄♀️🔥😅
Simbolicna dividenda bi bila pozitivna mislim da je 10kn u redu vise kao znak paznje, sve vise je nepotrebno trenutno bolje ulozit u firmu i daljnji rad na stabilizaciji same firme i buducnosti u ovoj fazi
A kakva bi to točno stabilizacija bila? U društvo se ulaže optimalna svota, dugovi se redovito servisiraju i smanjuju, koliko znam naručena su 2+2 broda za budućnost. Imaju preko 100 milijuna dobiti na računu, simbolična dividenda bi bila znak da je nešto otišlo jako krivim smjerom... Dovoljno je pogledati konkurenciju koji upravo dividendom povećavaju vrijednost društva.
nije to samo odlicna 2021. jer 2022. ce biti jos veca zarada vrlo vjerojatno i odlicna 2023. moguce i dalje.
U tim okolnostima nebi bilo fer ne podijeliti postenu dividendu.
Skupstina ce odluciti i ako uprava nebi dala neki zadovoljavajuci prijedlog dividende imam ja gogl i druge, ako ne isporuce postenu dividendu sada kada plivaju u $$$ postajem full time vikingica. 👿
Ma ide divka 100%.
Sve drugo bi otvorilo pitanje svrhovitosti drustva, a i sto se tamo zbiva, koji su ciljevi, namjere...
Divka je najpostenije sto postoji.
To je svrha postojanja dionickog drustva.
Nije svrha postojanja rast, razvoj i zaposljavanje, kako pricaju nasi socijalisti, nego podjela dobiti dionicarima u godinama u kojima se moze.
nije to samo odlicna 2021. jer 2022. ce biti jos veca zarada vrlo vjerojatno i odlicna 2023. moguce i dalje.
U tim okolnostima nebi bilo fer ne podijeliti postenu dividendu.
Skupstina ce odluciti i ako uprava nebi dala neki zadovoljavajuci prijedlog dividende imam ja gogl i druge, ako ne isporuce postenu dividendu sada kada plivaju u $$$ postajem full time vikingica. 👿
A hoćemo mu porušiti cijenu ako neda divku?!...
Ma ide divka 100%.
Sve drugo bi otvorilo pitanje svrhovitosti drustva, a i sto se tamo zbiva, koji su ciljevi, namjere...
Divka je najpostenije sto postoji.
To je svrha postojanja dionickog drustva.
Nije svrha postojanja rast, razvoj i zaposljavanje, kako pricaju nasi socijalisti, nego podjela dobiti dionicarima u godinama u kojima se moze.
Upravo to! Samo dividenda! I što dalje od "investicija" i "rođozapošljavanja"!
Sjednica Upravnog odbora je za pet dana, nadam se da ćemo doznati nešto više o dividendi nakon toga
A kakva bi to točno stabilizacija bila? U društvo se ulaže optimalna svota, dugovi se redovito servisiraju i smanjuju, koliko znam naručena su 2+2 broda za budućnost. Imaju preko 100 milijuna dobiti na računu, simbolična dividenda bi bila znak da je nešto otišlo jako krivim smjerom... Dovoljno je pogledati konkurenciju koji upravo dividendom povećavaju vrijednost društva.
hmm. ako moze pojasnjenje kako to isplata dividende povecava vrijednost drustva?? totalni sam laik pa sam potpuno suprotnog misljenja od toga.
da ne bi bilo zabune navijam za sto vecu dividendu al isplata ce povecat samo vrijednost mojeg novcanika i smnajit vrijednost atpl-a.
Povećava atraktivnost poduzeća.
Rađe je imati "zarađeni" novac u đepu nego na bankovnom računu firme.
Psihološki, novac koji se ne isplati u dividendi ako loše ulože je epic fail.
Novac koji uspiju oplemeniti je super. Ali ovdje je stvar povjerenja u kompaniju. Ako vjerujem u njih onda ću ulošiti npr sa 30% portfelja u 40% ali opet daj ti meni dividendu.
Novi brodovi, ulaganje u batalu i dokovanja zahtjevaju vece kapitalne izdatke, sve to dovodi do buduce financijske dobiti i stabilnosti za rast i napredak drustva koje u ovoj fazi zahtijevaju kapital koji srecom se dobro ostvaruje, rasipanje tog kapitala u vecoj mjeri trenutno je kontraproduktivno za samo drustvo u ovoj fazi po meni pogotovo sa svim ovim nesigurnostima iz kojih ne mozete planirati stanje trzista za pola godine, ne za godinu, dana, s tim jos dva broda im izlaze iz dugorocnog najma brzo pa dok ne zakljuce bar ta dva broda ponovno na drugorocne najmove, ne bih se previse razbacivao, ovaj biznis nosi i gubitke kad se trziste okrene i to sve treba planirat i imat cash na racunu u takvim trenutcima.