Bome ocekivao sam da ispod 450 nece, ali izgleda da se neki drze sell on the news.
Tko ce biti u pravu pokazati ce vrijeme
Bome ocekivao sam da ispod 450 nece, ali izgleda da se neki drze sell on the news.
Pari mi da je ovdje sve ugrađenu u cijenu, neto dobit , povećanje vrijednosti imovine, kupnja 2 nova broda gdje su već lijepo zaradili , pokretanje Batale, dividenda, odlične vozarine, indexiranje Panamaxa, niski orderbook itd... .
Imam osjećaj da je cijena zapravo 700 a ne 400
kolega jedino ste zaboravili rat u Ukrajini.. ocito dok se tu situacija ne stabilizira nebumo jace gore.. siguran sam da ga nema vec bi debelo bili u 5xx teritoriju
Ima i onih koji vedre i oblače na ovoj našoj jadnoj burzi tako da bi možda i bez Ukrajine bilo ovako.
strpljenja malo i doći će valjda sve na svoje........najbitnije je da unatoč ratnim zbivanjima vozarine ne padaju.........izvješće ohrabruju i meni je prvo od zadnja 4q s kojim su napokon pogodili u neki moj gornji target očekivane dobiti.......
kolega jedino ste zaboravili rat u Ukrajini.. ocito dok se tu situacija ne stabilizira nebumo jace gore.. siguran sam da ga nema vec bi debelo bili u 5xx teritoriju
Ulagaci u strane bulkerase neznaju da je poceo rat u ukrajini pa su oni pri vrhu.
Atpl sa jednim od najboljih izvjesca u povijesti danas mali plus a od vrha - 30%
Ovo netko stopa iz svih oruzja.
Tako je bilo i prosle godine.
Opet ce se katapult aktivirati.
Strpljivi ce naplatiti a sada u soping iz snova tko ima kesovine 😁
odgovor je vrlo jednostavan! kratkoročno prodavači zbog sigurnosti. dugoročno kupci nagrađeni zbog preuzetog rizika.
Moje je mišljenje da ce se dogovoriti već sutra, u nekim pitanjima.Vjerovatno su svjesni i jedni i drugi koliko gube svaki danom rata...morat će nać kompromis. Ja ne prodajem, samo lagano skupljam, ono...kad je nitko neće, pa uzmem malo...Čim završi pucketanje, mi smo preko 500, isti dan😀
Bi li islo gore da vozarine dodju na 35 000 sada brzo, unatoc ratu, naravno da bi, a to i daje odgovor gdje ce tamo gdje i vozarine, sve u svoje vrijeme, mislim da postoji jedna nesigurnost u vezi smjera vozarine zbog nepoznanice utjecaja rata, ali cim smjer bude jasniji i sigurniji kako rat utjece na vozarine, tako ce se i dionica kretat, a tu ili skok vozarina daje signal ili vrijeme kroz odrzavanje ovakvih vozarina, to sta su vecina trejderi pa ne mogu po dana izdrzat bez da im cijena nije otisla tamo gdje su zazelili kad su kupili je drugaciji problem.
Ja se sav tresem prije objave financijskih izvješća za ATPL.
Što su bolji rezultati to više zaranja nakon objave.
Ako vjeruješ u firmu, može li ti se išta ljepše dogoditi?
Ako firma zarađuje, dobro radi, planira dividendu, rješava se kostura iz prošlosti ili što se sve ovdje ne događa, nije li odlična stvar kada ti to netko želi jeftinije prodati?
Ili je problem u tome što ne možeš (trenutno) ti skuplje prodati?
Ako vjeruješ u firmu, može li ti se išta ljepše dogoditi?
Ako firma zarađuje, dobro radi, planira dividendu, rješava se kostura iz prošlosti ili što se sve ovdje ne događa, nije li odlična stvar kada ti to netko želi jeftinije prodati?
Ili je problem u tome što ne možeš (trenutno) ti skuplje prodati?
Dugoročni sam, pa me iritiraju ova rušenja.
Pun ko brod!
U suštini dobro je da nam daju priliku za dokup!
Sjećam se kada je bila na 3.500 Kn!
Sada se čini da je to jako nedostižno!
Najbolja stvar za nekog tko ulaže dugoročno. 👍🏻
Kao i sve drugo u životu, sve što vrijedi dođe na cijenu kad-tad. 😊
U ovoj situaciji neminovno je da rastu brodarine.Ugljen će proradit ito dobro, duže rute, blokada ruskih brodova....ovo će potrajat sigurno šta se tiče sankcija...
Izgleda da je netko opet htio dati jeftinije
U ovoj situaciji neminovno je da rastu brodarine.Ugljen će proradit ito dobro, duže rute, blokada ruskih brodova....ovo će potrajat sigurno šta se tiče sankcija...
Ako nam vozarine budu na prosjeku cca 25.000 USD realno je da se ostvari 300 milijuna kuna dobiti u 2022.
Duplo više nego 2021...
I da, očekujem 15.03. odluku o cca 40 kn dividende
Duza putovanja, vise congestion-a jer sad ce dodatno se opteretit ostale luke, skuplja nafta nesto manja brzina bi isto morala dat udio svoj, jedino je pitanje dostupne kolicine ali i to se rijesi kad je cijena proizvoda visoka.
Obrazac se ponavlja!
Obrazac se ponavlja!
Vidim da danas nije bilo kupnje. Osim ova 2 komada. Sve po bidu na cca 420 kuna. Pametno. Time se zeli izbiti iz cipela trejdere koji bi opet prodavali na 450 kuna pa kupovali na 420. Ceka se da izadju svi nesigurni za kupnju.
Meni je jedino vazno da raste BDI i vozarine. Ostalo me ne brine.
da mi je vidjeti te koji trejdere izbijaju iz cipela. jedino da možda na nekom propadu cijene posauga sve do 500 i stavi se na 505 na bid sa 5000 kom... to bi izbilo trejdera, da.