1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Admin
  • February 12, 2020 at 2:32 PM
  • DiAbLeRo
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    432
    • February 9, 2022 at 8:43 PM
    • #9,361
    Quote from ValueInvestor

Na osnovu kojih fundamenata raste ATPL?

A da ja Vas pitam na osnovu kojih je to fundamenata cijena dionice nakon pada od 16% srušena dodatnih 30% i to dan nakon objave najboljih rezultata unazad jako, jako, jaaaaako puno kvartala, i to u trenutku kada je trend pokazivao već tada tri kvartala za redom sve veću i veću dobit a po svim projekcijama će se taj trend zadržati i u budućnosti? Dakle, ne govorimo ovdje o korekciji od 5, 8 ili 12% već o drastičnom padu od 40%, a tek nam predstoji i ponajbolji rezultat Q42021, te već sada vidljivo iznad svih očekivanja i Q12022... Što se fundamenata tiče, apsolutno nikakvog razloga za pad niti nije bilo, osim jake želje da se nasilno ruši cijena, na čiji račun a za čiji račun je vidljivo iz knjige dioničara. Trenutna cijena je na P/E 7 (bila je 5) a forward P/E je oko 3, možda bude čak i 2 ako cijena dulje ostane na ovim razinama, što uz ostvarenu neto dobit od vjerovatnih 150 milijuna kuna u 2021. (bez revalorizacije brodova) i očekivanoj dividendi od 30ak % od tog iznosa, iskreno mislim da nije moguće. Osim ako me, a ne bi bilo prvi puta, udarači tuđim dionicama po bidu i ovaj put demantiraju.

E sad, ne bih špekulirao da li sada cijena dionice raste jer je drastično podcijenjena (trenutno njenu fer vrijednost računam oko 750 kn/dionici) ili ovi što crtaju grafove ponovno panično kupuju ono što im je grah rekao da ne tako davno bacaju kroz prozor, ali jedno je sigurno: evidentno je da se sve više ulagača educira o vrijednosti ove kompanije sa svim specifičnostima biznisa i duljine trajanja brodarskih ciklusa (koji na nesreću ovih graholodžija traju malo dulje od dva udara leptirovih krila), a ovoj kompaniji predstoji dulje izrazito povoljno i profitabilno razdoblje. I ne razumijem tko bi normalan, razuman i racionalan, makar i nemao u svom vlasništvu dionice, imao išta protiv da to bude jako dobro za jednu hrvatsku tvrtku, tvrtku izlistanu na našoj burzi i sa našim dioničarima kao suvlasnicima. Da li će i kako to cijena dionice popratiti to ne mogu znati, ali svi preduvjeti za zdrav i stabilan rast su tu, svakim danom sve jasniji i najvećima među slijepcima.

Ispričavam se na duljem postu, ali jako rijetko imam poriv bilo što napisati na forumu pa to onda ispadne ovako...

• tento
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,058
    • February 9, 2022 at 8:48 PM
    • #9,362
    Quote from dionicar

Valjda će i poleti da dođem na 0 posto sam ušao preko 500.. da da to je super na 500 kupite kupite... E tako ste me zeznuli..

Kolega priznajte da se danas bolje osjećate. U istoj smo koži, Vi na 500 a ja na 480, po onoj kupite, kupite. Ali danas se lakše diše😀

• Shogun
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    983
    • February 9, 2022 at 8:54 PM
    • #9,363

Tocno kolegice zlocesti (ispricavam se sto sam Vas oslovio kolega prije, nisam znao), kao sekta, ja doista duboko i potpuno vjerujem da je Value investing i long term JEDINI nacin investiranja...

Brodarstvo je ciklicni biznis s time da tkz. Prascji ciklus traje oko 7 godina (unutar ciklusa ce sigurno biti pad/rast vrijednosti bdi od preko 50%sigurno ali u 7 godisnjen ciklusu pad ili rast ce biti konstantan.

Zadnji pozitivni ciklus je poceo 2002 zavrsio 2008 pa zahvaljujuci kini i njenim stimulusima produzio jos od 2019 do 2011.

Tih par godina od 2009 i kolicina novog brodovlja kostao nas je negativnog ciklusa od 2012 do 2019/2020.

Ovaj ciklus po mom misljenju je supply ciklus poceo 2020 jer demand jos nije poceo izazivati drasticne poraste ali spikovi iducih godina ce biti iznenadjujuci kako bude demand sve vise pritiskao supply i dok supply ne krene rasti po 10 % godisnje vozarine ce biti visoke, vrlo visoke...

To je moje misljenje naravno i nista vise...

• Mrcash
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,554
    • February 9, 2022 at 9:08 PM
    • #9,364

ja ću biti iskren i reci da nemam sve pare u ovoj dioni, nebi niti bio na zse više. Svatko sa imalo zrna u glavi bi morao imati brodare u portfelju, dobro nemora biti kockar ko Joakim i ja pa all in ići, al mora imati brodare , ovo je priča desetljeća o kojoj će te unucima pričati kako je deda plovio morima....

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,471
    • February 9, 2022 at 10:09 PM
    • #9,365
    Quote from Mrcash

ovo je priča desetljeća o kojoj će te unucima pričati kako je deda plovio morima....

... plovio plovio i na kraju deda potunuo i završila je prica:)

Ne bi htio vraga zazivat jer imam dionicu al i vrabac i golub su još na grani. Sve dok ne prodate niste ni dobili ni izgubili.

Al moras bit pravi hrabrisa ala bosko buha da udjes all in u brodara.

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • February 9, 2022 at 10:15 PM
    • #9,366
    Quote from zlocesti

Ma ne bih se ja htjela sa Vama svađati, pogotovo za Vaš novac

Al' evo kako je to ranije izgledalo.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Nemoj ulagati na temenju proslih rezultata ni u rastu, ni u padu

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,015
    • February 9, 2022 at 10:31 PM
    • #9,367
    Quote from emil
    Quote from Mrcash

ovo je priča desetljeća o kojoj će te unucima pričati kako je deda plovio morima....

... plovio plovio i na kraju deda potunuo i završila je prica:)

Ne bi htio vraga zazivat jer imam dionicu al i vrabac i golub su još na grani. Sve dok ne prodate niste ni dobili ni izgubili.

Al moras bit pravi hrabrisa ala bosko buha da udjes all in u brodara.

Nije to tak strašno kak mislite ako je dobar set up u igri.......bolje je kupovati dionicu sa dobrim trendom nego kupiti od svega pomalo i nadati se da če nešto od toga narasti jel na kraju ne ispadne ništa......ja sam malo "pomaknut" pa sam prošle godine još i prije izvješča za 2020 ušao all in i gle me sad :D.......bolje mi je nego ikad u životu...... ali nisu sljedeća dva tjedna ključna nego tajminzi ulaska i izlaska........sad tu imamo i neke jako dobre fundamnte i situacija je drugačija i sad treba vidjeti hoće li se na njih nadovezati još jedna godina dobrih vozarina.........set up ili profi rečeno outlook je dobar i ako se počne ostvarivati samo treba gledati kako najbolje proći kroz valove ili ne raditi ništa ako valova ne bude ili budu mali.......slična prića kao i prošle godine......promatrati i pomalo se prilagođavati i djelovati......

• NaBiduAsku
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,753
    • February 10, 2022 at 9:49 AM
    • #9,368

izgleda da će biti borbe na 450... poteglo do 453 i onda silom po 450. Nikako zaraditi više, ni slučajno :)

• Milijarder
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,428
    • February 10, 2022 at 9:51 AM
    • #9,369
    Quote from NaBiduAsku

izgleda da će biti borbe na 450... poteglo do 453 i onda silom po 450. Nikako zaraditi više, ni slučajno :)

Teški dani za daytradere, zar ne kolega!? :/

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • February 10, 2022 at 9:53 AM
    • #9,370

Evo ima i jeftinije.

Nadje se, uvijek se nadje.

Zato je to sjajna dionica.

Ima nesto i likvidnosti. Za nase pojmove cak sjajno.

Bolje je jeftino kupovati nego jeftino prodavati.

• NaBiduAsku
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,753
    • February 10, 2022 at 9:55 AM
    • #9,371
    Quote from Milijarder
    Quote from NaBiduAsku

Teški dani za daytradere, zar ne kolega!? :/

moj je prosjek u ovom krugu 408 kn... ne zamaram se. Samo mi je fascinantno.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • February 10, 2022 at 10:11 AM
    • #9,372

do popodne još malo juga, a onda okreće na buru, tako da će sve biti bistrije :/ valjda

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,015
    • February 10, 2022 at 10:23 AM
    • #9,373
    Quote from NaBiduAsku

Ovo uopće nije loše, zapravo odlično je što se korekcija odrađuje gotovo u trenutku (danas i na mizernom prometu) pa nastavlja dalje.......hot,hot.......bilo bi još bolje da dionica dobije bar jednog jačeg igrača koji će "podvući crtu"......nisam dugo gledao knjigu dionićara pa neznam ima li naznaka ulaska takvog?.......

• Milijarder
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,428
    • February 10, 2022 at 10:27 AM
    • #9,374
    Quote from hugh
    Quote from NaBiduAsku

Ovo uopće nije loše, zapravo odlično je što se korekcija odrađuje gotovo u trenutku (danas i na mizernom prometu) pa nastavlja dalje.......hot,hot.......bilo bi još bolje da dionica dobije bar jednog jačeg igrača koji će "podvući crtu"......nisam dugo gledao knjigu dionićara pa neznam ima li naznaka ulaska takvog?.......

Danas neće bit ni za mali burek! ;)

• Meri
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    671
    • February 10, 2022 at 10:28 AM
    • #9,375
    Quote from hugh
    Quote from NaBiduAsku

Dobro za tebe, ali ne i za neke koji sporije pale kao ja. (nije ovo uvijek)

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,015
    • February 10, 2022 at 10:34 AM
    • #9,376
    Quote from Meri
    Quote from hugh

Nema sporog paljenja kod brodara, treba brzo reagirati, a ovaj put bilo je i dosta vremena......sad je valjda i večina nedoumica riješena.......evo kolegini vikinzi "rješavaju" stari vrh........ne kažem da atpl to treba danas jel nisu identično usporedivi ali pokazuju neki put kojim se grabi velikim koracima......kod nas naravno sve to ide na guranac ali stigli smo tamo gdje i oni prošle godine pa ćemo valjda popratit i ove.......kak nam kasne vlakovi tak i atpl kasni ali stigne sigurno.......

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • February 10, 2022 at 10:46 AM
    • #9,377
    Quote from hugh
    Quote from Meri

Nema sporog paljenja kod brodara, treba brzo reagirati, a ovaj put bilo je i dosta vremena......sad je valjda i večina nedoumica riješena.......evo kolegini vikinzi "rješavaju" stari vrh........ne kažem da atpl to treba danas jel nisu identično usporedivi ali pokazuju neki put kojim se grabi velikim koracima......kod nas naravno sve to ide na guranac......

od pada tri puta lupamo o dno, ne treba pretjerivati s dočekom

• Shogun
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    983
    • February 10, 2022 at 11:11 AM
    • #9,378

Nastavlja se gradnja poslovno stambenog kompleksa:

Teška mehanizacija okupirala je kompleks nekadašnje tvornice boja Dubravka, a na Batali Atlantska nakon duže stanke nastavlja s radovima. Donosimo što se sve gradi
    Teška mehanizacija od jutros ordinira unutar kompleksa nekadašnje dubrovačke tvornice boja i lakova Astra Dubravka, gdje je planirana izgradnja novog…
    slobodnadalmacija.hr
  • tin
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,610
    • February 10, 2022 at 5:07 PM
    • #9,379

Neki dan je netko spominjao kako DSX kasni za ATPL...evo njih tu.

https://finance.yahoo.com/quote/DSX?p=DSX

Diana Shipping Inc. (DSX)

NYSE - Nasdaq Real Time Price. Currency in USD

Add to watchlist

4.4348+0.2948 (+7.1208%)As of 11:06AM EST. Market open.

Quote from Shogun

Nastavlja se gradnja poslovno stambenog kompleksa:

https://slobodnadalmacija.hr/dubrovnik/zupa…e-gradi-1166479

Ima se para....

Edited once, last by tin: Merged a post created by tin into this post. (February 10, 2022 at 5:11 PM).

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,015
    • February 10, 2022 at 6:42 PM
    • #9,380

današnja trgovina pretvorila se u cirkus.........uporan prodavač (vjerovatno Cros) koji silom želi prodati što jeftinije i onda pri tome nekima pukne film i cirkus u plitkoj bari je zajamčen .......sudeći trenutno prema brodarima vani, ovo danas je bila akcijska cijena.......vjerovatno jel je četvrtak pa kreču akcijski katalozi u trgovačkim lancima pa se i atpl pridružila "super četvrtku".......današnju trgovinu i ovo cjelodnevno mučenje bilo je teško i gledati i to je trgovina nedostojna kraljice u ovom trenutku opće brodarske euforije.......no i za to mučenje ima ljeka jel nema kupovine do akcijske kupovine.......

izuzev akcijske prilike današnja je trgovina bila dno dna......

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. IKBA (ISTARSKA KREDITNA BANKA UMAG d.d.) 311

• Like 1
      • propalica
      • February 14, 2020 at 11:16 AM
      • Dionice
      • propalica
      • June 8, 2025 at 6:16 PM
    2. Odgovora
      311
      Pregleda
      107k
      311
    3. Kirac

June 8, 2025 at 6:16 PM
    1. PODR (Podravka d.d.) 1.2k

• havi
      • February 12, 2020 at 6:30 PM
      • Dionice
      • havi
      • June 7, 2025 at 11:04 AM
    2. Odgovora
      1.2k
      Pregleda
      488k
      1.2k
    3. bluelionZG

June 7, 2025 at 11:04 AM
    1. HT (Hrvatski Telekom d.d.) 769

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:28 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 6, 2025 at 6:08 PM
    2. Odgovora
      769
      Pregleda
      420k
      769
    3. loto

June 6, 2025 at 6:08 PM
    1. SAPN (SAPONIA d.d.) 1.1k

• tizian1
      • February 12, 2020 at 8:49 PM
      • Dionice
      • tizian1
      • June 6, 2025 at 5:05 PM
    2. Odgovora
      1.1k
      Pregleda
      509k
      1.1k
    3. xdado

June 6, 2025 at 5:05 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • June 6, 2025 at 11:22 AM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      916k
      2k
    3. umalo

June 6, 2025 at 11:22 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• IKBA (ISTARSKA KREDITNA BANKA UMAG d.d.)

Kirac June 8, 2025 at 6:16 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

bluelionZG June 7, 2025 at 11:04 AM
  • HT (Hrvatski Telekom d.d.)

loto June 6, 2025 at 6:08 PM
  • SAPN (SAPONIA d.d.)

xdado June 6, 2025 at 5:05 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

umalo June 6, 2025 at 11:22 AM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

Avx June 6, 2025 at 9:21 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 6, 2025 at 9:09 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

Bankar June 5, 2025 at 10:42 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

umalo June 5, 2025 at 5:38 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Dado June 5, 2025 at 9:45 AM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,809 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

6,014 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,574 Replies, 4 years ago