da vidimo hoće li biti potpis kao jučer... po bidu. U ovo neko doba je krenulo. S tim da se 410 kn ni ne vidi. Ima preko milijun kuna do dole
to više nije opcija, može samo potrošiti dionice na propali pokušaj
da vidimo hoće li biti potpis kao jučer... po bidu. U ovo neko doba je krenulo. S tim da se 410 kn ni ne vidi. Ima preko milijun kuna do dole
da. danas druga priča... ne znam čemu ono jučer... hvala mu.
Uglavno, nedavno sam proda dio podravke, i kupio atpl....za sad ne žalim😀 od prije nisam prodavao ništa, tu sam se zeznija, ali mislim da će ovog puta potegniti jače, i da će rast potrajati duže...
Kako li se osjecaju nedavni prodavatelji? 440kn
A kako bi se trebali osjecati? Pretpostavljam isto kao i na svakoj dionici, tko je izasao s plusom se osjeca dobro, tko nije lose.
Kako li se osjecaju nedavni prodavatelji? 440kn
A kako bi se trebali osjecati? Pretpostavljam isto kao i na svakoj dionici, tko je izasao s plusom se osjeca dobro, tko nije lose.
Kupio na 350, prodao na 400 i sad se osjeca dobro? Oportunitetni trosak zna boliti vise od gubitka iako nebi trebao, psihologija, ovo ono
Na osnovu kojih fundamenata raste ATPL? Ne pitam zato što želim pametovati, nego me samo zanima komentar iskusnijih ljudi ovdje. Jel gledam BDI koji se smirio i ne prati rast ATPL u ovom trenutku, fin. izvješće još nije objavljeno, a kad bude, pretpostavka je nekih kolega ovdje 50 milijuna u Q4, što je cca 35kn po dionici. Ako raste zbog toga što se ukalkulira dobit Q4, znači li to da će iza objave izvještaja Q4 stati na oko 500kn i ostati sve dok BDI ne krene prema gore? Hvala na razumijevanju
Btw. meni treba 453kn cijena dionice da budem na 0, jer sam do prije mjssec dana bio 22% u minusu 😶
Koliko se sjećam mittko je prodavao na 470 pred pad ili tako nekako, znači pred otpor. Tehničari bilo bi lijepo od Vas da se javite jer oni koji cijene Vaš rad nisu kritizirali i od mene svako poštovanje.
Kupio na 350, prodao na 400 i sad se osjeca dobro? Oportunitetni trosak zna boliti vise od gubitka iako nebi trebao, psihologija, ovo ono
Pa trebao bi bolje nego onaj koji je na 550 kupio
Tehničari bilo bi lijepo od Vas da se javite jer oni koji cijene Vaš rad nisu kritizirali i od mene svako poštovanje.
Kolega plavi01 ne brinite, ti isti kritičari će opravdati svoje pa ih pričekajmo da iscrtaju…
Mislim da in nije kasno ni za par dana nacrtat, možda bude lakše kad pređemo 480🤭
Sa punim postovanjem svima, nikad nisam razumio ulaganja na osnovu grafova i inih trckarija. Ali evo na primjer kolega mittko je mogao kupiti 2000 komada prije par tjedana za oko 720000 kuna a danas to ce ga kostati oko 900000 kuna. Dakle, manje vise zaradu od Jdpl riskira ulaganjem s zakasnjenjem u Atpl. Covjek kaze da je opusteno ceka 420 kn s pivom u ruci... Da da... Ali rizik ulaganja sada je isti kao prije par tjedana jer s brodarima cekas pozitvni ciklus, udjes i cekas 6-7 godina. Ako si pravilno procijenio ciklus dobit je golema i jedino pitanje je dali ce ciklus biti jaci ili slabiji od prethodnog....
Sa punim postovanjem svima, nikad nisam razumio ulaganja na osnovu grafova i inih trckarija. Ali evo na primjer kolega mittko je mogao kupiti 2000 komada prije par tjedana za oko 720000 kuna a danas to ce ga kostati oko 900000 kuna. Dakle, manje vise zaradu od Jdpl riskira ulaganjem s zakasnjenjem u Atpl. Covjek kaze da je opusteno ceka 420 kn s pivom u ruci... Da da... Ali rizik ulaganja sada je isti kao prije par tjedana jer s brodarima cekas pozitvni ciklus, udjes i cekas 6-7 godina. Ako si pravilno procijenio ciklus dobit je golema i jedino pitanje je dali ce ciklus biti jaci ili slabiji od prethodnog....
Risk/reward i % više bitno nego sama cijena.
A što ja sve neću pročitati
Gaće na štapu ćete nositi, sa tim načelom kupi i drži 6-7 godina.
Dugoročno smo svi mrtvi.
Ciklus će se barem dva puta okrenuti u tih 6-7 godina
Mislim da je Mittko vec kupia cim je vanka poceo rast, uz to se vidilo kad je Joakim poceo navijati i pozitivno pisati, ne znam zasto vam je cudno da je netko prodao na tipa 450 i cekao koji misec da ponovno uđe. Dugorocno je i dalje svatko bullish, svatko tko razumije. Da je doslo ranije od ocekivanog, preokret, svakako je.
Kolega zlocesti da, vidjet cemo. Ali evo moje oklade, kupio sam oko 2400 dionica ATPL u 2019/2020 godini, prosjek oko 200 kuna, vi kupite kad vi mislite da "ciklus" pocinje i obrnite par puta pa cemo vidjeti tko ima veci prinos, recimo 2026.....Mislim da je to fer?
Mislim da je Mittko vec kupia cim je vanka poceo rast, uz to se vidilo kad je Joakim poceo navijati i pozitivno pisati, ne znam zasto vam je cudno da je netko prodao na tipa 450 i cekao koji misec da ponovno uđe. Dugorocno je i dalje svatko bullish, svatko tko razumije. Da je doslo ranije od ocekivanog, preokret, svakako je.
Do nekidan su zvijezde koje 3 kralja sa darovima prate bile Joaquin i Mintz. A sad je mitkko
Ali vec mu je zaracunat minus od 180k.
E ptice rugalice forumske...
P.s. ovo nije direktno vama kolega
Ma uopce se ne svadjamo, dapace, mislim da je to vjecno pitanje long term hold ili short/trade.
Zahvaljujem na grafu ali par pitanja:
1. Kako izgledao zadnji ciklus koji je poceo krajem 2002?
2.kad je zavrsio?
3. Sto po Vama oznacuje pocetak/kraj ciklusa??
A što ja sve neću pročitati
Gaće na štapu ćete nositi, sa tim načelom kupi i drži 6-7 godina.
Dugoročno smo svi mrtvi.
Ciklus će se barem dva puta okrenuti u tih 6-7 godina
Pa evo, jednom se već ciklus okrenuo, i to od listopada do veljače. Trebalo je izdržati tih skoro pa pet mjeseci muke isusove. Čak ustvari taj okret još uvijek traje s obzirom da još nismo na 570, ali dobro, mlada je veljača. Znači, okrenemo još u listopadu ove godine i to je to što se okretaja tiče, 2023. i 2024. nema okretaja, a ciklus ne mora trajati 6-7 godina, možemo i ranije izaći ako valuacije postanu sulude. Tipa P/E 5 ako je E 720 milijuna kuna.
Frankly, nemam pojma o brodarima
Zbog toga ih nisam nikada imala, osim za žafrkanciju. Kako kaže Buffet, ne kupuj ništa o čemu znaš ništa
Al' u ljudskoj je naravi da uvijek misli da će ovo sada vječno trajati. I mladost, i radost, i velike vozarine.
U načelu, ciklus počinje kada Smart Money akumulira dovoljno papira. A završava kada ih distribuira.
Tako je bilo i biti će dok je Svijeta i Vijeka i Burze. Igra je kažu stara, samo su igraći uvijek novi
Ajd' sretno vam svima bilo, gori ste od onih na Liburniji. A oni pak ko' sekta