1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Admin
  • February 12, 2020 at 2:32 PM
    Infinity
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,987
    • June 20, 2022 at 10:15 PM
    • #11,421

Da su novce odvojene za isplatu divd ubacili u kredit uštedili bi 1Mkn na kamatama.

Dakle ovo čašćenje nas košta,lito je…😎

Zapostaviti dugove i ići u otkup dionica isto može biti dvosjekli mač,mislim prioritet je zatvaranje dugova, izjasnili su se oko toga….

Što se mene tiče ne lebde i to mi se svidja.

Situacija se razvija u dobrom smijeru,bude li i dalje stabilno otvori će se nebo.

Svatko za sebe odlucuje daljnji tijek svog dijela divd :buyback,pivo ili nešto treće i mislim da je to najpoštenije…. Evo tebi tvoje pa radi sto mislis da je najpametnije 🤠

hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • June 20, 2022 at 10:19 PM
    • #11,422
    Quote from lebowski
    Quote from hugh

mislim da "škrtare" zbog manira dobrog gospodara jel tko zna što nosi "sutra"..... osobno nisam za niakakve buy backove jel to je za mene neadekvatno korištenje kapitala a bry bulk je tek "jučer" izašao iz krize......kad sam več kod želja,čestitaka i pozdrava kad bi se mene pitalo pričekao bi izvješće za q3 i tada će im biti poznati spot ugovori za q4 2022 i q1 2023 plus dugoročni i ako situacija bude dobra i do tada ne bude "smaka svijeta" isplatio bi izvanradnu dividendu od 40 kn npr......

Kad je cijena dionice niska u odnosu na vrijednost flote, onda kupnjom dionica kupuješ flotu po diskontnim cijenama. Računica je tu dosta jednostavna.

P.S. Datum na revizorskom izvješću je 17. lipnja 2022. godine. Jel možda zato kasnio sastanak uprave?

ma odlično.......ali samo pod pretpostavkom da će starim brodovima vrijednost "dovijeka" rasti ili bar vječno ostati ovakve bez obzira na starost brodova a novima ostati ista kao danas pa ajmo u pomlađivanje flote jel 5 - 10 god staro košta ko novo.......how yes no......a kak ta jednostavna računica izgleda ako se vrijednosti vozarina npr. prepovove u sljedećih 6 mjeseci a cijene brodova do kraja godine bitno pdanu a pad nastave i sljedeče godine?........što onda brodari rade?......kupuju skupo svoje dionice, izbijaju si keš iz džepa i dionice dijele dioničarima koji ih prodaju i dodatno ruše cijenu a onda ti isti brodari prodaju te brodove "upola" od cijene prijašnje vrijednosti da bi došli do keša koji su spalili "isti dan" kad su ga zaradili.......pa onda provedu dokap i ajdmo Jovo nanovo ako bude sreće........

• lebowski
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,518
    • June 20, 2022 at 10:39 PM
    • #11,423

Kupovina dionica svakako je neka vrsta poluge. Kad vrijednost brodova raste, raste i vrijednost dionice i obratno. NAV se brzo mijenja. Da nije tako, ne bi ATPL smanjila za godinu dana koeficijent zaduženosti sa 163% na 64%.
    Ja nisam za buyback ATPL po 600 kn, iako je i to ispod NAV-a. Ali kad se događaju neki ekstremni padovi poput ovih, svakako bi bilo dobro imati opciju buybacka, a još bolje bi bilo znati je iskoristiti.
    Što se tiče podjele dionica dioničarima, nisam fan. Više bih volio poništavanje dionica. Što češće i što više što se ATPL tiče. :D

• Brunos
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,043
    • June 20, 2022 at 10:46 PM
    • #11,424

Svi ste vec rekli svoje ali evo da se i ja javim. Istina je da sam ocekivao barem 40 kao i vecina ovdje ali mislim da svl mogu biti zadovoljni potezom uprave. Razloge ste vec naveli pa da se ne ponavljamo samo cu istaknuti da ovakva niska divka ima i pozitivan utjecaj na fluktuaciji dionice u smislu da nece bitno utjecati na nju. Drugim rijecima nece izazvati po meni nikakvu rasprodaju ili stampedo ulaska pa izlaska. Tako da mi koji smo unutra vjerojatno ostajemo i cekamo q2 i q3 a s obzirom na to da je polovica godine iza nas realno se nadati da nas do godine ceka i izdasnija divka. To je moje razmisljanje i smatram to kao neki bonus za vjernost kakvu primjerice TPNG nije jos pokazao. Dakle kretanje cijene dionice iskljucivo ce odrediti BDI a ova divka je tu onako usput. I dodatno nema vise nagadanja o urotama uprave kakve su neki poceli plasirati ovdje.

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • June 20, 2022 at 10:48 PM
    • #11,425

Upomoc...znanje je moc...

Moze li mi netko objasnit zasto u izvjestaju o novcanom toku stavka "Trosak kamata" (cca 55mil kn) povecava CF,a kasnije ima stavka "Placena kamata" (cca. 64 mil kn) koja smanjuje CF...ispada da se te dvije stavke medjusobno suceljavaju i da je odljev za kamate cca 9 mil kn sto mi nema nikakvog smisla...

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• brajakica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,688
    • June 20, 2022 at 11:06 PM
    • #11,426
    Quote from hugh
    Quote from lebowski

Kad je cijena dionice niska u odnosu na vrijednost flote, onda kupnjom dionica kupuješ flotu po diskontnim cijenama. Računica je tu dosta jednostavna.

P.S. Datum na revizorskom izvješću je 17. lipnja 2022. godine. Jel možda zato kasnio sastanak uprave?

ma odlično.......ali samo pod pretpostavkom da će starim brodovima vrijednost "dovijeka" rasti ili bar vječno ostati ovakve bez obzira na starost brodova a novima ostati ista kao danas pa ajmo u pomlađivanje flote jel 5 - 10 god staro košta ko novo.......how yes no......a kak ta jednostavna računica izgleda ako se vrijednosti vozarina npr. prepovove u sljedećih 6 mjeseci a cijene brodova do kraja godine bitno pdanu a pad nastave i sljedeče godine?........što onda brodari rade?......kupuju skupo svoje dionice, izbijaju si keš iz džepa i dionice dijele dioničarima koji ih prodaju i dodatno ruše cijenu a onda ti isti brodari prodaju te brodove "upola" od cijene prijašnje vrijednosti da bi došli do keša koji su spalili "isti dan" kad su ga zaradili.......pa onda provedu dokap i ajdmo Jovo nanovo ako bude sreće........

Pogresno jer ne uzima u obzir da je avg flota protekom svake godine starija a to vodi neizbjeznom scenariju, mega bullu, posebno sada kada se zivotni vjek brodova smanjuje novim regulativama.

U 2023 pocinje pravi bull koji ce trajati i trajati i trajati.

Moze se samo intenzitet smanjivati do konacne neizbjezne🌋 erupcije.

Najpogresnije mjesto sada i u sljedecih 3-7 g za biti je van dry bulka, samo tankeri mogu konkurirati jer je flota jos starija, sa jos nizim orderbookom i orderingom.

👀Promatrajmo :saint:

• mikromakrto
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,511
    • June 20, 2022 at 11:08 PM
    • #11,427

Ljepote indirektnog CFa...

Prvi dio dolazi iz PLa, odnosi se na kamatu koja je obračunata i knjižena u promatranom periodu. Pošto je početna točka indirektnog CFa dobit iz PLa, a koja već uključuje obračunatu, ali ne plaćenu, kamatu, ona se kroz taj prvi dio CFa izbija, odnosno povećava FCF. Kao i amortizacija npr.

A onda se u donjem dijelu CFa uključuju stvarno plaćene (ili naplaćene) kamate.

Razlika nastaje najčešće zbog dinamike otplate koja ne mora biti jednaka dinamici knjiženja kamata. Ili uslijed financijskih problema, kad se kamate uredno knjiže, ali ne plaćaju. S obzirom na trenutno stanje Atlantske, za pretpostaviti je da nemaju financijskih problema...

Osobno, puno bih više volio vidjeti, kod svih firmi, direktni CF. Puno je čišći, transparentniji i jasniji.

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • June 21, 2022 at 9:48 AM
    • #11,428
    Quote from lebowski

Kupovina dionica svakako je neka vrsta poluge. Kad vrijednost brodova raste, raste i vrijednost dionice i obratno. NAV se brzo mijenja. Da nije tako, ne bi ATPL smanjila za godinu dana koeficijent zaduženosti sa 163% na 64%.
    Ja nisam za buyback ATPL po 600 kn, iako je i to ispod NAV-a. Ali kad se događaju neki ekstremni padovi poput ovih, svakako bi bilo dobro imati opciju buybacka, a još bolje bi bilo znati je iskoristiti.
    Što se tiče podjele dionica dioničarima, nisam fan. Više bih volio poništavanje dionica. Što češće i što više što se ATPL tiče. :D

Ako su prošle godine pali sa 163 na 64%... onda već sada ili do kraja godine će preći NULU što se tiče koeficijenta zaduženosti 8)

• tin
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,610
    • June 21, 2022 at 9:52 AM
    • #11,429

S današnjim danom po mom mišljenju počelo skupljanje na ATPL koje će trajati do isplate dividende...biti će zanimljivo vidjeti knjigu dioničara za 14 dana...ako netko ima noviju knjigu i spreman ju je podijeliti na privatni...ja ću kupiti za 15 dana pa ću vratiti uslugu....treba tu strpljivo pričekati da se proda ova količina koja je kupovana proteklih par dana...neće to ići odmah gore puno trejdera je tu...

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • June 21, 2022 at 9:54 AM
    • #11,430

eto ja mislim da će se do isplate dividende tiskati dolje i onda pokupiti što više i možda kao fol popustiti na Skupštini pa udijeliti i možda 50% veću, nemam pojma zašto tako mislim :/

• tin
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,610
    • June 21, 2022 at 10:14 AM
    • #11,431
    Quote from Moller

eto ja mislim da će se do isplate dividende tiskati dolje i onda pokupiti što više i možda kao fol popustiti na Skupštini pa udijeliti i možda 50% veću, nemam pojma zašto tako mislim :/

Danas i sljedećih dana očekujem pojačani volumen trgovanja...ne bi me iznenadilo da se sljedećih dana trguje preko 5000 komada po danu.

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • June 21, 2022 at 10:23 AM
    • #11,432

Zar je jucer bila objava da idemo u stecaj?

Kakva je to trgovina?

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • June 21, 2022 at 10:31 AM
    • #11,433
    Quote from Marielena

Zar je jucer bila objava da idemo u stecaj?

Kakva je to trgovina?

predložena dividenda je dala svoj doprinos da ulagači pokažu kakvo imaju mišljenje o tome,

trgovina je takva da mislim da bi uskoro mogli naljutiti i najvećega, a onda znamo da se i 150 kn dizalo u dva tri dana

• Blister
    Student
    Reakcija primljeno
    190
    • June 21, 2022 at 10:34 AM
    • #11,434
    Quote from tin

S današnjim danom po mom mišljenju počelo skupljanje na ATPL koje će trajati do isplate dividende...biti će zanimljivo vidjeti knjigu dioničara za 14 dana...ako netko ima noviju knjigu i spreman ju je podijeliti na privatni...ja ću kupiti za 15 dana pa ću vratiti uslugu....treba tu strpljivo pričekati da se proda ova količina koja je kupovana proteklih par dana...neće to ići odmah gore puno trejdera je tu...

Količina aska govori o količini trejdera i povjerenju u dionicu. Bid je slabašan

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • June 21, 2022 at 10:37 AM
    • #11,435
    Quote from Blister
    Quote from tin

S današnjim danom po mom mišljenju počelo se skupljanje na ATPL koje će trajati do isplate dividende...bit će zanimljivo vidjeti knjigu dioničara za 14 dana...ako netko ima novu knjigu i spreman je podijeliti na privatno...ja ću kupiti za 15 dana pa ću vratiti uslugu....treba tu strpljivo pričekati da se proda ova količina koja je kupljena proteklih par dana...neće to ići odmah gore puno trejdera je tu...

Količina aska govori o količini trejdera i povjerenju u dionicu. Bid je slabašan

to nije slučajno da su se baš svi nakeljili s 200ticama, to je organizirani pokret otpora

• maratonac
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,592
    • June 21, 2022 at 10:39 AM
    • #11,436

Ništa ne govori količina postavljenih naloga bilo na bidu ili asku. To je trenutno promjenjiva kategorija. A ima li ili nema povjerenja u perspektivu tvrtke, to će vrijeme pokazati. Uvijek je nekome čaša napola prazna, a nekome napola puna.

Nešto mi govori da ćemo danas UP! :thumbup:

• Sony
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    262
    • June 21, 2022 at 10:57 AM
    • #11,437
    Quote from tin

Meni se prije ćini kao bježanje a ne skupljanje.

• tin
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,610
    • June 21, 2022 at 11:12 AM
    • #11,438
    Quote from Sony
    Quote from tin

Pa ne preostaje nam drugo nego promatrati...kroz par dana će mo biti pametniji....moja procijena je da do 500 kn ima još između 2000 do 3000 dionica....kod amera se nazire preokret GOGL u pre marketu na +3%.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • June 21, 2022 at 2:24 PM
    • #11,439
    Quote from tin
    Quote from Sony

Pa ne preostaje nam drugo nego promatrati...kroz par dana će mo biti pametniji....moja procijenjena je da do 500 kn ima još između 2000 do 3000 dionica....kod amera se nazire preokret GOGL u pre marketu na + 3%.

da meni na brodu netko take cirkuse radi, brzo bi se morski pasi s njim sladili,

i sada osvrt na ovo; kroz par dana će mo biti pametniji

kolikee smo mi godine ovdje, ja na sebi ništa ne primjećujem:/

i još jedna stvar mi je čudna, gledamo u Amere, a brodovi plove za Rusiju, ma ni Joža nesvrrssttani nije nam do koljena

• tin
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,610
    • June 21, 2022 at 4:26 PM
    • #11,440

Moram priznati da sam očekivao veći promet danas, ne znam možda je zbog sutrašnjeg praznika. Sad nam još slijedi poziv na GS u četvrtak , petak ili ponedjeljak što je i zadnji zakonski rok.

Glavnu skupštinu mora se sazvati najmanje 30 dana prije dana njezina održavanja. U taj se rok ne uračunava dan objave poziva ni dan kada počinje njezino održavanje

Nakon toga imamo:

28.07.2022. GS

29.07.2022 objava rezultata za Q2.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. ZABA (Zagrebačka banka d.d.) 1.9k

• Like 1
      • Admin
      • February 12, 2020 at 2:01 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 22, 2025 at 11:57 AM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      888k
      1.9k
    3. All

May 22, 2025 at 11:57 AM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 11:55 AM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. All

May 22, 2025 at 11:55 AM
    1. PODR (Podravka d.d.) 1.2k

• havi
      • February 12, 2020 at 6:30 PM
      • Dionice
      • havi
      • May 22, 2025 at 11:51 AM
    2. Odgovora
      1.2k
      Pregleda
      482k
      1.2k
    3. Sheki

May 22, 2025 at 11:51 AM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 22, 2025 at 10:39 AM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

May 22, 2025 at 10:39 AM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 10:14 AM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      912k
      2.1k
    3. sokol74

May 22, 2025 at 10:14 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

All May 22, 2025 at 11:57 AM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 22, 2025 at 11:55 AM
  • PODR (Podravka d.d.)

Sheki May 22, 2025 at 11:51 AM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 22, 2025 at 10:39 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

sokol74 May 22, 2025 at 10:14 AM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

umalo May 21, 2025 at 12:58 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

All May 21, 2025 at 11:26 AM
  • GRNL (Granolio d.d.)

maher May 21, 2025 at 8:41 AM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 20, 2025 at 9:23 AM
  • Što smo danas tržili

vitoo May 19, 2025 at 4:32 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,799 Replies, 5 years ago