Ovaj tjedan je došao koliko mi se čini. Ovo će godina bit u Lencu za prste polizati uz sve ovo sa koronom okolo
VLEN (Viktor Lenac d.d.)
-
-
-
Zna li netko kada ce biti objavljen FI za 1Q?
-
samo mali pogled na luku da ne zaboravimo uživati u lijepim trenucima..
-
https://obris.org/hrvatska/zapov…NiEDpctI32Ht-iU
Malo VL i Amerikanci... 900 000 000 kn ugovorenih poslova do sad. Suradnja ide dalje. zanimljiv posjet
-
Malo VL i Amerikanci... 900 000 000 kn ugovorenih poslova do sad. Suradnja ide dalje. zanimljiv posjet
Odlicna referenca. US Navy je glavni customer od trenutka preuzimanja drustva te se zadovoljan poslom vraća.Puna je luka prošli kvartal, pa je za očekivati stabilne rezultate.
No sad je u svemu je pitanje kolika je zarada obzirom na stanje cijena sirovina i alata. Svi smo svjedoci porasta cijene raw materiala i prerađevina u građevini naprimjer, gdje se rast cijena iznosi 20-40%. Pogledajte cijenu čelika koja je od kraja novembra2020 porasla do 40%. Oke VLEN ne radi kompletnu celincinu konstrukciju, ali rjesava celicnu abraziju i nastaluinsuficijenciju. Cijena metalnih abraziva, bojila, alata prati iste trendove.
Koliko su ugovori sa USN uzeli u obzir sada vec ostvarene projekcije rasta sirovina.
-
pa vjerovatno u tim svim dugoročnim ugovorima postoji klauzula o slučaju cijene sirovina bla...bla.. bla.. ili hedgiraju.
-
pa vjerovatno u tim svim dugoročnim ugovorima postoji klauzula o slučaju cijene sirovina bla...bla.. bla.. ili hedgiraju.
baš to.
slično kao i kod KODT.
-
Oprosti, ali koji dugoročni ugovori. Pa admiral sam kaže posao do kraja lipnja 21. Pa nisu oni potpisali ugovor sa USN na 10 godina pa ce im ovi svake godine slati 10 brodova?
-
Oprosti, ali koji dugoročni ugovori. Pa admiral sam kaže posao do kraja lipnja 21. Pa nisu oni potpisali ugovor sa USN na 10 godina pa ce im ovi svake godine slati 10 brodova?
Znam da za gradjevinske radove postoji odredba u Zakonu o obveznim odnosima koja regulira ovo pitanje, prema kojemu izvodjac radova moze ostvariti potrazivanja na ime povecanja cijena robe na trzistu, a ukoliko cijena stavke zbog toga poraste za vise od 2, 5 ili 10%, ovisno vec o slucaju. Vjerojatno nesto slicno postoji i za sve druge djelatnosti.
-
možda riječ "dugoročni" nije najadekvatnija, ali se ugovori sigurno ne potpisuju danas a brod u brodogradilište stigne za mjesec dana! mislim da je mitkko na pravom tragu.
-
-
Javna ponuda, sigurnosna procjena, diplomatski odnosi, kvaliteta, suradnja, partnerstvo, NATO... ma ima tu toga masu i nije ovo danas za sutra naravno, nije kao u normalnom ponuda potraznja stanju na trzistu. Ovo su drugi odnosi ovdje novci nisu presudni za odabir.
-
Greška ipak haha
-
Ma gdje si to vidio?
-
Nije lose s obzirom da nije naplaceno za 1.kvart amerima... 2020.super a tako se nastavlja i u 2021...
-
Ma gdje si to vidio?
Ma greška, ušao u godisnji slučajno
-
Za 1Q prihodi nizi za 50%, a dobit pala deserostruko.
Za mene jedno od najneugodnijih iznenađenja 1Q.
Opet se vraca o nazad.
-
"Trenutna vrijednost ugovorenih i očekivanih, ali još neugovorenih poslova za drugo tromjesečje veća je od prihoda ostvarenih u prvom tromjesečju 2021. godine, prvenstveno zbog brodova američke 6. flote na kojima se nastavlja raditi i čija će preostala realizacija biti priznata u prihode u narednom tromjesečju. Slijedom toga očekuje se nastavak ostvarenja pozitivnih financijskih rezultata."
Zaboravite opet sve po 5 kupovinu
-
"Trenutna vrijednost ugovorenih i očekivanih, ali još neugovorenih poslova za drugo tromjesečje veća je od prihoda ostvarenih u prvom tromjesečju 2021. godine, prvenstveno zbog brodova američke 6. flote na kojima se nastavlja raditi i čija će preostala realizacija biti priznata u prihode u narednom tromjesečju. Slijedom toga očekuje se nastavak ostvarenja pozitivnih financijskih rezultata."
Zaboravite opet sve po 5 kupovinu
Nece bit kupovine po 5,ali ce bit po nesto vise. Vidjet cemo kako ce dionica izregirati.
-
Ovo je izgleda samo za navlacenje na svoj mlin ovisno dal kupujes ili prodajes a to ne bi trebalo biti svrha... sretno u kupnji ako padne gdje zelite...
-
Ovo je izgleda samo za navlacenje na svoj mlin ovisno dal kupujes ili prodajes a to ne bi trebalo biti svrha... sretno u kupnji ako padne gdje zelite...
Po 10-11 mi je skupo,na trenutno izvjesce, ali koju kunicu doli mi je interesantno.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADRS (Adris grupa d.d.) 1.2k
- harpun