Meni isto miriše na stagnaciju poslovanja pa sam se oprostio na neko vrijeme.
eto vidiš kakva je prednost imati dobar njuh
Imam radare kao plenkyboy
eto vidiš kakva je prednost imati dobar njuh
Imam radare kao plenkyboy
https://inter.capital/blog-en/crobex…ent-p-e-levels/
Ako je vjerovati njima, ide osjetan pad dobiti
Za 2024 (gataju iz graha)...sad kakve to veze ima sa 4Q23??
https://inter.capital/blog-en/crobex…ent-p-e-levels/
Ako je vjerovati njima, ide osjetan pad dobiti
U 2024...sad kakve to veze ima sa 4Q23??
U pravu ste, ali prva 3 kvartala kumulativno su bila super za ERNT, ako je prognoza za 2024 slaba, onda negdje mora početi tranzicija sa super poslovanja na ono nešto slabije.
S druge strane, tko ERNT kupuje zbog 1 kvartala? To je dugoročna investicija, neće se ovdje nitko obogatiti preko noći.
U pravu ste, ali prva 3 kvartala kumulativno su bila super za ERNT, ako je prognoza za 2024 slaba, onda negdje mora početi tranzicija sa super poslovanja na ono nešto slabije.
S druge strane, tko ERNT kupuje zbog 1 kvartala? To je dugoročna investicija, neće se ovdje nitko obogatiti preko noći.
sada se prodaje radi 1Q i zauzimaju pozicije u drugim brzorastućima, danas se ovdje dobro trgovalo
To je dugoročna investicija, neće se ovdje nitko obogatiti preko noći.
E to me uvijek zanimalo u vezi ERNT jer dovoljno ne poznajem ovaj biznis.
Je li ovdje (ako ne trejdate kao cikličku kompaniju i lovite neke mean-revert) tu investicijska teza da će dugoročna budućnost biti radikalno drugačija (bolja) od dugoročne prošlosti (zašto?) ili se tu tek lovi neki dobar ulaz u inače dugotrajno stagnirajući biznis?
sjedi 5 kolega! i sam se često to zapitam ne samo vezano za ovaj papir. taj pojam dugoročnosti mi sve brže gubi sam svoj smisao i definiciju.
izgleda je ipak netko škiljio u izvješće
https://eho.zse.hr//fileadmin/issuers/ERNT/FI-ERNT-a5d19a5d70a7a0a27eebe18fe7842c38.xlsx
Ako su rezultati Q4 najava za 2024. ...
Gledam kuda cijena na burzi ide, pa sam išao malo detaljnije pogledati u čemu je "kvaka"
Uspoređujući izvješće 2022 i 2023 nisam naišao na nešto što bi tome kumovalo.
Prihodi su veći, a i dobit isto tako u 2023. godini, a cijena na burzi "potopljena"
Možda ne vidim a postoji koja začkuljica? zato su tu naši forumaši pa nek nam ukažu na to.
Pridružujem se upitu, čemu pad-mislim svatko ima neka svoja očekivanja,,,,,je li ovo igra fondova
Letećki gledao (nemam puno ERNT), slab rast prihoda (2,2%) što mi se kod njih nikako ne sviđa. Jasno da velike firme ne mogu raditi velike skokove u prihodima i svaki plus je dobar, ali stvarno bi volio da prihodi dugoročno rastu po nešto većim stopama. S druge strane brutalan rast dobiti (40%) što je stvarno super. Bilo bi extra dobro da je uz ovakvu dobit i prihod malo jače rastao, onda bi bilo baš top topova. Vidim i da su dugoročne obveze dosta porasle, ali ne kužim taj biznis i ne pratim ih detaljno pa to ne mogu kvalitetno tumačiti. Vidim da su zaposlili 200 novih ljudi, a to bi trebao biti odličan znak da ima posla i da žele rasti. Kad sve skupa pogledam, očekivao sam skok dionice na 220-225, a ne pad. Nije vrag da svi izlaze i ulaze u KODT?
Pad cijene na burzi jedino može biti da su ulagači "nesretni" s rezultatom Q4-2023, ali ukupno gledajući je ERNT dobro poslovao u 2023. godini.
Pad cijene na burzi jedino može biti da su ulagači "nesretni" s rezultatom Q4-2023, ali ukupno gledajući je ERNT dobro poslovao u 2023. godini.
po meni je problem što ima puno boljih drugih i ovih dana je vidljiva alokacija kapitala, te uz isplaćena sredstva iz ATPL, biti će takvih rastova da će se crobex uskoro penjati na Sljeme,
a u stvari dosta je i bilo nerastova
Sredstva isplaćena iz ATPL su na računu, svatko po želji može reinvestirati gdje ga je volja, ima dobrih prilika, ali to nema značenja sa padom cijene ERNT koji je solidno izvješće prikazao.
po meni je problem što ima puno boljih drugih i ovih dana je vidljiva alokacija kapitala, te uz isplaćena sredstva iz ATPL, biti će takvih rastova da će se crobex uskoro penjati na Sljeme,
Kaže se dosta je bilo ovih Nerasta a ne nerastova . Pretpostavljam da ste mislili na fondove
Kaže se dosta je bilo ovih Nerasta a ne nerastova . Pretpostavljam da ste mislili na fondove
ja vam nisam ministar poljoprivrede, molim lijepo
i narastove su dosta pobili u posljednje vrijeme, tako da ja u buduće vjerujem samo u rastove, ali kod Ere nisam baš siguran da neće imati želju još jednom testirati 190€(legance) a potom kako mu bog da i zloćka nacrta
ja vam nisam ministar poljoprivrede, molim lijepo
https://teleskop.hr/hrvatska/minis…brisala-poruku/
i narastove su dosta pobili u posljednje vrijeme, tako da ja u buduće vjerujem samo u rastove, ali kod Ere nisam baš siguran da neće imati želju još jednom testirati 190€(legance) a potom kako mu bog da i zloćka nacrta
Slažem se s vama iako je kod nas čudna situacija; ovi naši Nerasti se zalijeću kao da su divlji, a ne pitomi. Morat ćemo malo bolje osigurat ogradu jer bi i za njega bilo štetno da proleti kroz ovu od 190 pa da bleji bez veze po livadi ukrug ne znajući gdje će.
Ili kao što kažete, možda ga se više isplati zaklat i osušit nego da se zezamo s ogradom
Samo nije baš pravo vrijeme za to, da nam se meso ne pokvari.
Ako je ta prodaja Erste koji više nije među prvih 10 može to još i juriti po prodaji.
Da se nisi usudio, BRIŠI taj post
A rekao sam, briši!!! Ali, ne! Ali, iza šale, ja sam i dalje uz ERU, samo je po stoti puta jasno, ne samo o dionicama, o svemu je tako, sve se zna unaprijed.
Da se nisi usudio, BRIŠI taj post
A rekao sam, briši!!! Ali, ne! Ali, iza šale, ja sam i dalje uz ERU, samo je po stoti puta jasno, ne samo o dionicama, o svemu je tako, sve se zna unaprijed.
Nije se meni dopadalo kako cijena ide prema niže pa sam postepeno većinu ERNT prebacio na KODT i KODT2, ali nešto sam ostavio pa kako bude u očekivanju vračanja na 225 €. Danas sam i to prebacio na KOEI i riješio se ove muke.
Sredstva isplaćena iz ATPL su na računu, svatko po želji može reinvestirati gdje ga je volja, ima dobrih prilika, ali to nema značenja sa padom cijene ERNT koji je solidno izvješće prikazao.
nisam to ni rekao, nego je neki dan prodano Ere gotovo za 0,5mil € i prisnaženo raspoloživim sredstvima na računima od ispalte RIVP, burza dobiva malo jači zamah i to je vidljivo, samo ne treba se ni zamahu previše radovati i približavati, da ne bi bilo po njoji (ne P.S. nego osjetilu za njuh)