DLKV (Dalekovod d.d.)
-
-
-
Utrka u "naoružavanju" dlkv dionicama
-
INTERVJU: TVRTKO ZLOPAŠA
'Dalekovod će biti vodeća europska tvrtka za najzahtjevnije projekte energetske tranzicije'
Dalekovod je ovih dana objavio neke vrlo važne poslove. O čemu se konkretno radi?
– Riječ je o projektima koji potvrđuju da Dalekovod danas ravnopravno konkurira na najzahtjevnijim europskim tržištima. Najnoviji je veliki posao u Njemačkoj, gdje nas je TenneT, operator prijenosnog sustava, odabrao za izvođenje projekta rekonstrukcije postojećeg 380 kV dalekovoda Ovenstädt – Eickum u dužini od 45,4 kilometra. Vrijednost projekta je 135 milijuna eura i za nas ima višestruku važnost. Osim same financijske vrijednosti posla, Njemačka je jedno od strateški najvažnijih tržišta za razvoj elektroenergetske infrastrukture i činjenica da nam TenneT ponovno ukazuje povjerenje snažna je potvrda kvalitete našeg rada. Ovakvi projekti dodatno učvršćuju poziciju Dalekovoda kao međunarodne EPC kompanije koja upravlja najzahtjevnijim projektima energetske i zelene tranzicije. -
Vau, potukli su mi model za pola milijuna eura
-
A cijena dionice pada
-
A cijena dionice pada
Kupuj i ne pričaj puno !!
-
A nema vam baš kratkoročno kretanje cijene dionice uvijek neko veliko značenje...stalno ona malo raste unaprijed zbog očekivanja, ali očekivanja se polako i ispunjavaju...
-
dividenda dogodine 😁
-
Porast dobiti , kad ono udri po BID-u ali ne po onom električnom automobilu iz kine neg istresanje po kupnji , nevjerojatno
-
Porast dobiti , kad ono udri po BID-u ali ne po onom električnom automobilu iz kine neg istresanje po kupnji , nevjerojatno
nekome je dosta dobiti, meni još nije I am greedy, zato i gleda ove lepe zelene brojkice jer sam greedy 😎
-
-
Nije loše , mada cjena ne prati pokazatelje
-
Cijena je već malo unaprijed skočila, ali sad opet ima slobodu dalje rasti veseleći se budućim uspjesima

-
samo neka para dolazi, a dolazi 😎
-
Koliki je sad P/E? Po mojim izračunima oko 35
-
Koliki je sad P/E? Po mojim izračunima oko 35
Ako uzmeš u obzir polugodišnje izvješće je 24. Za sada je trailing P/E još uvijek visok, 47 jer uzima u obzir dulji period.
-
ok, glede zadnje informacije, Končarovog kredita od 320 mil eura, dalekovod može povući do 81.5.
Kredit se smatra povoljnim od te banke za bla bla uglavnom...
moja procjena je bila da dlkv može topati oko 35 eura max, uzeo sam tu u obzir ovo ulaganje od 3.5 mil eura u nove strojeve i IT. Godišnji max prihodi bi išli do 320-340 mil eura, marza od 10 do 12 po kvartalima, približili bi se eps od 1 eur, dividenda 40 do 55 centi meni top s obzirom na ulaz.
I onda uleti većinski vlasnik sa nije dosta 😁
dlkv diže kapacitete da brže žvače backlog, a ima još od lani procjena BCG groupa o hitnoj potrebi ulaganja u eu mrežu nekih je li bilo 200 milijardi eura kroz idućih par godina?
Kako nisu greenfield ulaganja, proširenje kapaciteta je već pocelo s skromnih 3.5 mil, moj model kaže ubrzanje obrade backloga 10 do 25 posto u 2027?
Ja vidim (na 4.3 x od ulaza ) pozicioniranje za daljni 5 x.
Molim mišljenja 😎
-
Samo hoće li i zarada biti velika?
-
Samo hoće li i zarada biti velika?
Pa koliko vidim prodaja dalekovod mk i 3.5 mil eura novih alata je diglo marže s 6.4 na 10 do 12.2, 25 posto brži obrtaj booka je 400 plus milijuna godišnje, množenje je jednostavna operacija 😁
-
revaluacija na simplywalstreet

-
Ma je da 4500€ haha

Imam DLKV jer i sam očekujem veliki rast i sve ali tako i ja mogu bubnuti glupost

Jednog dana svakako ako ga ne odluče uništiti....ali ne u idućih godinu dana
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ZITO (Žito d.d.) 143