Book je još uvijek tek malo iznad 2 Eur.
Zna li se zašto su im materijalni troškovi manji za 5,5 mil.Eur nego prošle godine, tj.kako je to moguće uz rast cijena svega danas, i uz rast obujma poslovanja?
Zna li se zašto su im materijalni troškovi manji za 5,5 mil.Eur nego prošle godine, tj.kako je to moguće uz rast cijena svega danas, i uz rast obujma poslovanja?
Dalekovod mk mislim jer je prodan da su manji materijalni troškovi, a sad kad su s končarom radi i ndeksacije dijelom
Što je sad s kupcima po 11,40?
Više nisu raspoloženi?
Što je sad s kupcima po 11,40?
Više nisu raspoloženi?
higher high higher lows bi bilo dovoljno. Trump im je 😀
Ovi su već počeli da djeluju u provedbi izvršenja planova
Koliko bi od ovih 400 M pripalo dlkv za obavljene radove , može procjena od prisutnih na forumu
Još malo o ovom
Ali ne treba zaboraviti da je ovo građevinar s trenutnim PE 50.
Ali ne treba zaboraviti da je ovo građevinar s trenutnim PE 50.
vani smo? 😁
Koliko bi od ovih 400 M pripalo dlkv za obavljene radove , može procjena od prisutnih na forumu
paaa... budući da u končar grupi dalekovod jedini gradi dalekovode i trafostanice po mom saznanju.... to im skoro dupla book na 800 plus milijuna eura. Zadnje izvješće su spominjalu indeksaciju, samo nastavak održavanja visokih marži je bitan... ovih 10.2 posgo za prvi kvarta je jer su to vjerojatno nematerijalni radovi i projektiranja... tako da nadam se 8 posto u građevinskom dijelu... 😍
Book je još uvijek tek 2 Eur, PE preko 40, dobit će jako teško toliko značajno porasti da opravda sadašnju cijenu a kamoli višu, proći će tu još godine.
Tako da ne znam baš koliko je pametno kupovati po ovim cijenama.
A neće ovih 400 mil pripasti Dlkv, to je cijela investicija, a Dlkv će napraviti tek nešto dalekovoda, ne znam uopće o kojoj dužini se tu radi.
Grade oni dalekovode već desetljećima, pa znamo kako su prošli dioničari prije par godina, i s kakvim rezultatima su gradili.
Sve ovisi o cijenama i koliko će investitor biti darežljiv, mogu oni raditi i za sitniš ako je konkurencija velika, a cijena dionice se raspasti kao kula od karata (trenutni book tek 2 Eur).
istina, istina , samo sad više kao dioničar nismo bitni Vi i ja, nego većinski vlasnik i par fondova.. ergo i prva dividenda u.. koliko godina?
ovdje su morski psi mi smo samo one ribe što ga čiste u smislu kapitala.... plivamo za velikim bjelim i dabljamo se usput
Zato i je pitanje kud može cijena, vidjeli smo to prije nekoliko tjedana kad su je srušili s 12,50 na 8 Eur u samo 2-3 dana.
Multiple su jako visoke i zato se mogu očekivati velike oscilacije cijene.
Zato i je pitanje kud može cijena, vidjeli smo to prije nekoliko tjedana kad su je srušili s 12,50 na 8 Eur u samo 2-3 dana.
Multiple su jako visoke i zato se mogu očekivati velike oscilacije cijene.
eh sada.... kolega... tada sam ja rušio cijenu s ciljem dokupa.. 😅
Malo kaosa vani i začas se kupci po 13 pretvore u prodavače na ispod 10.
S malo većim kaosom vani, ide začas opet ispod 8.
Za gore je malo teža stvar jer je u ovu cijenu uračunato sve moguće i nemoguće za sljedećih par godina.
Zato stvarno osobno ne mogu shvatiti tko kupuje ovo po 13 Eur, ako to kupuje svojim novcem?
Ako je samo riječ o navlačenju radi "prodaje na vijesti" onda u redu, inače strašno riskantno sad kad su svjetske burze na maksimumima, da ne kažemo balonu.
je tome sam se nadao.... ali europa jednostavno nema infrastrukturu za zeleno, a želi je, sve nesigurnoati oko energetike (hormuz) samo ubrzavaju ta ulaganja, čak i ovaj danas ai centar ( pola milijarde je ulaganje samo u 400 km dalekovoda, samo odrzavanje njihovo je 5 mil eura godišnje po mojoj procijeni) dolazi jer su tamo iranci rokali po data centrima.. ovih 11 centi je ništa , a isto ću ženu odvest na neki put, a dogodine?
Book je još uvijek tek 2 Eur, PE preko 40, dobit će jako teško toliko značajno porasti da opravda sadašnju cijenu a kamoli višu, proći će tu još godine.
Tako da ne znam baš koliko je pametno kupovati po ovim cijenama.
A neće ovih 400 mil pripasti Dlkv, to je cijela investicija, a Dlkv će napraviti tek nešto dalekovoda, ne znam uopće o kojoj dužini se tu radi.
Grade oni dalekovode već desetljećima, pa znamo kako su prošli dioničari prije par godina, i s kakvim rezultatima su gradili.
Sve ovisi o cijenama i koliko će investitor biti darežljiv, mogu oni raditi i za sitniš ako je konkurencija velika, a cijena dionice se raspasti kao kula od karata (trenutni book tek 2 Eur).
Ja mislim da je pametno. PE je ipak samo razlomak. Ako bude dobit išla, kako mislim da hoće i PE će biti u normalnim okvirima. Cijena je emocija. Računam da, pošto su u sastavu Grupe, sličnih dubioza više neće biti. Sve kaže, bar meni, da smo na pragu dugoročnog stabilnog poslovanja.
Kad smo kod razlomaka, ako dobit raste, a PE ostaje isti, što pada? Počinje na C, a rimuje se s hijena...
A svi ulažu u dionice jer očekuju rast dotične, a ne smanjenje ili povećanje nekog razlomka
dalekovod je vruča roba i to je činjenica raste na krilima dobrog izvješča i vijsesti koju je uprava koei naglasila vezano uz onaj ai centar, dodajte tu još mali free float i sve je jasno. ako nastave rasti sa dobiti i dalje če se priča rolati a cjena rasti. Svatite da se burza temelji na pričama i očekivanjima a mali ff itekako pomaže. ja sam toliko siguran u to da sam ponosni dioničar dlkv i javno mogu reč istinu. Ali nije bitna istina bitno je da ču spremiti bar 15 evra po dionici kad prodam
Kad smo kod razlomaka, ako dobit raste, a PE ostaje isti, što pada? Počinje na C, a rimuje se s hijena...
A svi ulažu u dionice jer očekuju rast dotične, a ne smanjenje ili povećanje nekog razlomka
Na dugi rok stopa rasta cijene dionice je približno jednaka stopi rasta dobiti.
dalekovod je vruča roba i to je činjenica raste na krilima dobrog izvješča i vijsesti koju je uprava koei naglasila vezano uz onaj ai centar, dodajte tu još mali free float i sve je jasno. ako nastave rasti sa dobiti i dalje če se priča rolati a cjena rasti. Svatite da se burza temelji na pričama i očekivanjima a mali ff itekako pomaže. ja sam toliko siguran u to da sam ponosni dioničar dlkv i javno mogu reč istinu. Ali nije bitna istina bitno je da ču spremiti bar 15 evra po dionici kad prodam
Predlažem da dio dobiti iskoristite za učenje gramatike hrvatskog jezika.
![]()