Mislim da nije toliko Vujnovac iza poduhvata Dalekovod, koliko ovaj financijski mastermind:
..ujedno i clan nadzornog odbora
Mislim da nije toliko Vujnovac iza poduhvata Dalekovod, koliko ovaj financijski mastermind:
https://www.poslovni.hr/domace/hrvatsk…potrebe-4335599
kakva je razlika, je li meštar ili Papundek, frizura je ista, nulerica
Ma badava im sve to i svi novci. Karma će ih stići prije ili kasnije, život sve naplati, prije ili kasnije.....
Kaj nije Pavo Vujnovac naplatio vecinu svojih trazbina nakon dokupa u novcu tako da vam on sigurno nece rusit cijenu na burzi.
Moja ocekivanja cijene su u rasponu od 20-30 kuna , a ak padne nize ispod 20 kuna je strong buy.
Kaj nije Pavo Vujnovac naplatio vecinu svojih trazbina nakon dokupa u novcu tako da vam on sigurno nece rusit cijenu na burzi.
Moja ocekivanja cijene su u rasponu od 20-30 kuna , a ak padne nize ispod 20 kuna je strong buy.
otkupio je dugova nominalne vrijednosti 150M kojima je u suradnji sa končarom(napredna energetska riješenja d.o.o ), ukupno 310M kn dokapitalizirao po 10kn...po kojoj vrijednosti je cesionirao samo on zna ali teško da je dao više od 40% nominale, samo manje...
inače, slažem se s tobom da...
1. | NAPREDNA ENERGETSKA RJEŠENJA D.O.O. | 31.000.000 | 75,61% |
.... neće prodavati ali za ove druge baš ne bi bio tako siguran, na 20 kn im je je 100%, na 30, 200% pa bumo vidjeli...
2. | MF ENA D.O.O. | 2.400.000 | 5,85% |
3. | AGRAM INVEST D.D. | 2.060.000 | 5,02% |
4. | ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D./PBZ CO OMF - KATEG... | 1.520.000 | 3,71% |
5. | AZ OMF kat. B | 1.170.000 | 2,85% |
6. | AZ Profit | 1.000.000 | 2,44% |
7. | AZ OMF kat. A | 1.000.000 | 2,44% |
8. | ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D./PBZ CO OMF - KATEG... | 500.000 | 1,22% |
9. | AGRAM BANKA D.D. | 350.000 | 0,85 |
Uz dužno postovanje Končar je strateški ulagač, a ostali dugoročni. Moguće da će biti nekih transakcija, al to bi mogle biti vece transakcije zainteresiranim institucionalnim ulagateljima, a možda i mirovinskim fondovima jer su oni koliko sam shvatio dosta manje dobili od prvotnih želja.
Uz dužno postovanje Končar je strateški ulagač, a ostali dugoročni. Moguće da će biti nekih transakcija, al to bi mogle biti vece transakcije zainteresiranim institucionalnim ulagateljima, a možda i mirovinskim fondovima jer su oni koliko sam shvatio dosta manje dobili od prvotnih želja.
a gle...kako si sam napisao, za sada je 20kn dobar ulaz, ali ja bi prvo vidio dinamiku ugovaranja novih poslova i s kojim maržama jer su tu trenutno podosta pali, odnosno pričekao FI pa ako kojim slučajem i 2.Q ne bude baš, možda će biti i ponešto niže
kataklizma jbte ???
Svaki moj upis na ovoj temi zadnjih pola godine je bio da ne kupujete ništa iznad 15kn. Čisto dobronamjeran savjet, nemam ni jednu dionicu, niti sam imao.
Moj savjet sa početka drugog mjeseca kada je dionica bila cca 55-60kn.
Svaki moj upis na ovoj temi zadnjih pola godine je bio da ne kupujete ništa iznad 15kn. Čisto dobronamjeran savjet, nemam ni jednu dionicu, niti sam imao.
bilo je i onih, koji su pisali da nova dionica vrijedi 600kn, ipak ljudi više vjeruju u više cijene, protiv tržišta se teško boriti, a protiv lopovluka nemoj ni pokušavati, ja sam pokušao malo iznad 30 ali brzo me razuvjerilo
bilo je i onih, koji su pisali da nova dionica vrijedi 600kn, ipak ljudi više vjeruju u više cijene, protiv tržišta se teško boriti, a protiv lopovluka nemoj ni pokušavati, ja sam pokušao malo iznad 30 ali brzo me razuvjerilo
Kolega pisao sam i vama na PTKM na 45kn da bježite iz dionice, I da se ne kupuje iznad 20kn...doduše na kraju je sama firma spasila situaciju i otkupila po 35kn, jer joj se nije dalo zezat/ čekat sa 0.3% dionica, što je najbolje neki nisu tili dati za 35kn, pa su davali sa 18-20kn...
Kad se pojavi anomalija na ZSE, treba 6-12 mjeseci da se popegla na realne okvire, što vidimo iz slučaja DLKV i PTKM.
Kolega pisao sam i vama na PTKM na 45kn da bježite iz dionice, I da se ne kupuje iznad 20kn...doduše na kraju je sama firma spasila situaciju i otkupila po 35kn, jer joj se nije dalo zezat/ čekat sa 0.3% dionica, što je najbolje neki nisu tili dati za 35kn, pa su davali sa 18-20kn...
Kad se pojavi anomalija na ZSE, treba 6-12 mjeseci da se popegla na realne okvire, što vidimo iz slučaja DLKV i PTKM.
sreća da se mene ne treba puno nagovarati, brzo ja to skontam, 10-20kkn gubitka i lampica se pali
još ako date savjet petkom iza 12, ma rješeno isti dan
Ako su DLKV ubili i izmasakrirali dok je imala milijarde ugovorene i u odrađivanju, zašto bi sad plaćao netko bilo koju cijenu ekipi koja je sav taj cirkus izvela za DLKV koji šta trenutno radi? i koji su mu budući i trenutni poslovi. Šta će ostati u DLKV i kad nešto odrade nakon što lešinari izvuku $$$ drugim kanalima van.
Nadam se, ovi što unutra, da imaju dobar pojas za spašavanje, jer ovo nije ljetna nevera. Ovo je zimska ciklona na sjevernom Atlantiku.
Neka im Bog pomogne.
Na stranu stalno jaukanje za prolivenim mlijekom i gubitcima, al jedini tko zna i može od ove firme napraviti u RH dobar posao je upravo Končar. Gotovo sam siguran da vise nece biti ugovaranja za čavle i da će se novo upravljanje vidjeti već za koji mjesec i na ugovorenim poslovima, a nakon toga i na poslovnim rezultatima.
Firma je očišćena od dospjelih dugova, ima novog kompetentnog gazdu i dio je vece cjeline u kojoj će kompanija imati svoje mjesto i prostor za zaradu.
A to sto je netko prethodno izgubio ili zaradio manje je bitno. Bitno je da li će u budućnosti zaradjivati ili gubiti novac. Ja sam prilično siguran da ga firma vise neće gubiti, a sto to može značiti za dionicu neka svatko sam procjenjuje.
Je istina, ako ugovore super poslove da imaju sa kim to odraditi i da im na kraju ostane i fina zarada. Znači u najboljem sličaju par godina da to vidimo, a do tada ćaoooo… ima drasticno boljih prilika koje trenutno donose fine prinose ili su stabilni sa svojim poslovanjem
Kolika je trenutna trzisna kapitalizacija Dlkv?
Kolika je trenutna trzisna kapitalizacija Dlkv?
A piše : 1,237.39M.
ValJda je ažurirano to...
Pri cijeni od 18,20 kn., 751 miljun kuna je market cap. Još skupo.
otkupio je dugova nominalne vrijednosti 150M kojima je u suradnji sa končarom(napredna energetska riješenja d.o.o ), ukupno 310M kn dokapitalizirao po 10kn...po kojoj vrijednosti je cesionirao samo on zna ali teško da je dao više od 40% nominale, samo manje...
inače, slažem se s tobom da...
1. NAPREDNA ENERGETSKA RJEŠENJA D.O.O. 31.000.000 75,61% .... neće prodavati ali za ove druge baš ne bi bio tako siguran, na 20 kn im je je 100%, na 30, 200% pa bumo vidjeli...
2. MF ENA D.O.O. 2.400.000 5,85% 3. AGRAM INVEST D.D. 2.060.000 5,02% 4. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D./PBZ CO OMF - KATEG... 1.520.000 3,71% 5. AZ OMF kat. B 1.170.000 2,85% 6. AZ Profit 1.000.000 2,44% 7. AZ OMF kat. A 1.000.000 2,44% 8. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D./PBZ CO OMF - KATEG... 500.000 1,22% 9. AGRAM BANKA D.D. 350.000 0,85
Ne prodaje ni 2. MF ENA d.o.o.
Inače, to je slovenska firma MF ENA, TRGOVANJE Z NEPREMIČNINAMI D.O.O., POD HRIBOM 55, 1000 LJUBLJANA.
Zna li netko nešto o njima?
Znam da ovaj forum čitaju i kolege iz SLO, pa bih bio zahvalan za par info o toj firmi.