Slabo...
Majka je baš škrtica, daje otprilike samo iznos što uzme od kćeri Kodt .
Mama buksa lovicu.
Slabo...
Majka je baš škrtica, daje otprilike samo iznos što uzme od kćeri Kodt .
Mama buksa lovicu.
Kodt rastura, ali koei dobrano kaska. Mislite li da ima on ima prostora za rast.
Znam da nije prava tema, ali tamo je mrtvilo 😁
(...) tamo je mrtvilo 😁
KOEI, za razliku od KODT-a, nema svoga Dražena, zato.
Grad Zagreb je donio odluku o kupovini 20 novih tramvaja vrijednosti 37,8 milijuna eura bez PDV-a, čija se prva isporuka očekuje za dvije godine, rečeno je u utorak na konferenciji za tiska zagrebačke gradske uprave.
Gradonačelnik Tomislav Tomašević kazao je da će Grad sljedećih godina uzeti još 40, a možda i 60 tramvaja, za kojima postoji velika potreba budući već 20 godina nije bilo investicija u tramvaje u Zagrebu.
Jedan tramvaj stoji nešto manje od dva milijuna eura, pa će to biti za Grad velika investicija, izjavio je Tomašević, dodavši da je jedini ponuđač na natječaju bila tvrtka Končar. Zagreb kupuje 20 novih tramvaja vrijednih gotovo 40 milijuna eura - Poslovni dnevnik
zaključna € 138
probudila se i ova 'uspavana ljepotica'
Evo objava i na ZG burzi o tramvajima.
Poštovani !
Dali isplata dividende ide preko SKDD-a ili trebam dostaviti podatke Končaru?
Poštovani !
Dali isplata dividende ide preko SKDD-a ili trebam dostaviti podatke Končaru?
SKDD. Provjereno kod njih.
Hvala kolega na info!
Je li ovo bila dividenda
Izgleda da je
Obavještavamo vas da je SKDD d.d. (dalje SKDD) 10.07.2023. godine provelo isplatu dividende u novcu dioničarima izdavatelja KONČAR - ELEKTROINDUSTRIJA
Meni sjelo danas
I meni je sjela!
Eh kada bi CERP, maknuo šapu sa pritiskom na prodaju, mislim da bi bili na nekim drugim razinama, ali to je samo moje skromno mišljenje.
Užasno sam nestrpljiv vidjeti 2 kvartal, ali već je bilo bombastičnih kvartala, ali cijena ni makac, makar prije 2 tjedna je bila živnula kupnja, ostati i nadati se boljem
Ova dionica je konačno došla u fokus. Prometi su značajni kao i porast cijene. Nije mi teško zamisliti ovu firmu za 10 godina kao regionalnog diva, uostalom već je i bila to za vrijeme Ante Markovića. Ljudski potencijali i akumulirani know how u sprezi s rastućom ulaganjima u elektroenergetsku infrastrukturu i zelene tehnologije idu u prilog tome. Cijena je još uvijek oko booka, glupo je ne biti dio te priče.
Ova dionica je konačno došla u fokus. Prometi su značajni kao i porast cijene. Nije mi teško zamisliti ovu firmu za 10 godina kao regionalnog diva, uostalom već je i bila to za vrijeme Ante Markovića. Ljudski potencijali i akumulirani know how u sprezi s rastućom ulaganjima u elektroenergetsku infrastrukturu i zelene tehnologije idu u prilog tome. Cijena je još uvijek oko booka, glupo je ne biti dio te priče.
Ako Končar d.d. ne planira prodaju svojih 52 % udjela u Končar D&ST, onda se to podrazumijeva. Vlasnik pola diva je i sam div. Jer tu ipak postoji i par drugih stvari, pa se sve to zbraja i stavi neki razumni diskont na holding.
Pretpostavljam da će u vro dugom roku Končar d.d. biti manji od Končar D&ST (sad je obratno) jer sve ostalo plus efekt holding diskonta možda neće moći doći do preostalih 48 % veličine te jedne tvrtke kćeri tada, ali to nikad neće biti velika zaostajanja, to je uvijek taj red veličine. Končar d.d. može biti maksimalno cca. duplo manji od Končar D&ST (jer nikad neće imati smisla stavljati neki pretjerano veliki holding diskont, jer holding funkconira OK, ne uništava vrijednost svojom alokacijom kapitala, i uvjek će nešto vrijediti i to "sve ostalo", neće tu više biti onih tvrkti kćeri koji posluju čak negativno itd.).
Ma ja mislim da će biti posla za sve u holdingu. Pogotovo će za Dalekovod biti posla, a od njega za sad još nije bilo kruha i na njega malo ko računa.
Ma ja mislim da će biti posla za sve u holdingu. Pogotovo će za Dalekovod biti posla, a od njega za sad još nije bilo kruha i na njega malo ko računa.
Grupa Končar u Dalekovodu ima samo 38,33%.
Društva u indirektnom vlasništvu u Hrvatskoj koja se konsolidriraju:
Napredna energetska rješenja d.o.o., Zagreb (indirektno vlasništvo kroz ovisno društvo KONČAR –Ulaganja d.o.o.) 51,00 %
Dalekovod d.d., Zagreb (indirektno vlasništvo kroz društvo Napredna energetska rješenja d.o.o.) 38,33 %
Radi se ovdje. Nisu samo transformatori. Sunčane elektrane, revitalizacije hidroelektrana, željeznica...