To bi doslovno trebao biti njihov prvi potez ako iole razmišljaju o dioničarima
Bolje ti je ovako. Moci ces reci da si netko i nesto ako drzis takvu zvjer u portfelju a i manje burekarenja buda s njom.
To bi doslovno trebao biti njihov prvi potez ako iole razmišljaju o dioničarima
Bolje ti je ovako. Moci ces reci da si netko i nesto ako drzis takvu zvjer u portfelju a i manje burekarenja buda s njom.
Bolje ti je ovako. Moci ces reci da si netko i nesto ako drzis takvu zvjer u portfelju
a i manje burekarenja buda s njom.
Kad sam ja rekao da meni kaže da će u slijedećih 5 godina, izračun je rađen 5.11.24.,
KODT biti:
Buduća vrijednost | 11806,64 € | |||
intristička vrijednost, diskontirana | 8129,05 € | |||
intr.vrijednost,diskontirana i sa MOS(margine of safety) | 6503,24 € |
pa su mi se smijali po forumu. Diskont je popravljen 8.7. na 7,75%. Ovo je po Darmodaranu, ako me netko misli pitati otkud mi? Pitajte njega
Je li razumno očekivati kakav stock split?
Ne. S obzirom da su uklonili tu odredbu iz statuta, i da je receno na proslogodisnjoj GS da stock split nije u planu, nije razumno OCEKIVATI da ce ga napraviti. Trebali bi i bilo bi pametno napraviti ga, kad bi im bilo stalo do malih dionicara al ocito je klosarski primitivni balkanski mentalitet jednako prisutan u svim slojevima drustva, od onih najnizih pristasa MPSa, forumasa pa do uprava najuspjesnijih kompanija.
Ako vec ne znaju kako se odnositi prema dionicarima/vlasnicima tvrtke za koju rade, mogli bi se ugledati na Valamar. Njima ne upravljaju balkanski klosari vec gospoda iz Njemacke i to se vidi...
Znači Buffet ne brine o dioničarima jer je cijena dionice bila preko 800.000 USD?
Ne. S obzirom da su uklonili tu odredbu iz statuta, i da je receno na proslogodisnjoj GS da stock split nije u planu, nije razumno OCEKIVATI da ce ga napraviti. Trebali bi i bilo bi pametno napraviti ga, kad bi im bilo stalo do malih dionicara al ocito je klosarski primitivni balkanski mentalitet jednako prisutan u svim slojevima drustva, od onih najnizih pristasa MPSa, forumasa pa do uprava najuspjesnijih kompanija.
Ako vec ne znaju kako se odnositi prema dionicarima/vlasnicima tvrtke za koju rade, mogli bi se ugledati na Valamar. Njima ne upravljaju balkanski klosari vec gospoda iz Njemacke i to se vidi...
Znači Buffet ne brine o dioničarima jer je cijena dionice bila preko 800.000 USD?
Ne lupetaj. Buffet je privatni fond, koncar je drzavna firma...
Nitko ne komentira izvješće? Sve odlično samo malo žulja backlog. Vidjet ćemo na sljedećem kvartalu. Tržišta je valjda očekivalo više s obzirom na zatvaranje danas.....
Možda pomogne moj uvid na situaciju. Vidi sliku skladišta jednog proizvođača transformatora. Svim proizvođačima su puna skladišta. Jedan od razloga: Transformatori napravljeni, ali se čakaju ostale dozvole te prateća papirologija za start montaže na terenu i puštanje u pogon. Drugi razlog: Unaprijed su naručene tipske serije transformatora, no klijent želi neke modifikacije, pa se ponekad odluči da se modifikacija napravi u tvornici, umjesto na terenu. To dodatno prolongira termin puštanja transformatora u pogon. Posljedica takvih prolongacija je manja realizacija, a sukladno tome potrebno je smanjiti narudzbe. Treće: I dalje su dobavni lanci za ostale (ne metalne) komponente transformatora nepouzdani.
Usprkos tome, potrebe za transformatorima ne jenjavaju, i tako bi trebalo biti u slijedećih 5 godina. Dosta je dinamično.
Zanimljivo je to da je za KODT tržišta USA manjinsko, tako da ih g.Trump ne opterećuje previše.No KPT, koji radi velike energetsku transformatore, joint venture Siemens Energy i Končar d.d., znatnije izvozi u USA.
Končar D&ST posted a consolidated net profit of EUR 76.1 mil in the first half of 2025, up nearly 34% YoY. Consolidated revenue rose 14.5% to EUR 264.6 mil.
The growth was driven by stable demand for power equipment amid investments in decarbonization, renewables, and e-mobility, especially across the EU. The company’s strong market position and global presence helped it capitalize on new opportunities.
As of end-June, the order backlog stood at EUR 951.3 mil, up 18.8% YoY.
Končar D&ST also signed a land purchase deal with the City of Zaprešić for potential capacity expansion.
cemu ovakav pad danas a jucer euforija ?
Izašao izvještaj (jučer oko 16h) koji "nije ništa posebno" (čitaj nema porasta dobiti q2 2025 vs q2 2024 ) i od tada krece ovaj pad ... rekao bih da ćemo za ponovnih 4140 trebati pričekati i godinu dana (onako bubam) tj. mislim da je to to od rasta za neko vrijeme
Trenutni brojevi za kodt
Ima tu još prostora u fundamentima, ali trenutno naravno da ne za neke skokove od 20-30%. Bilo bi lijepo da predlože 200 eura izvanredne divke jer očito ne znaju kuda s kešom.
Izašao izvještaj (jučer oko 16h) koji "nije ništa posebno" (čitaj nema porasta dobiti q2 2025 vs q2 2024 ) i od tada krece ovaj pad ... rekao bih da ćemo za ponovnih 4140 trebati pričekati i godinu dana (onako bubam) tj. mislim da je to to od rasta za neko vrijeme
Izvjestaj je kako smo i predviđali, obzirom da su na full kapacitetu ... Sve po planu. Da dobro netko kaze, izvanrednom divkom bi se mogli pocastiti
Danas KODT+ KODT2 cca 220 komada na 100 transakcija. Znači 2 komada po transakciji. Dobrodošlo protresanje malih koji kapitaliziraju i ulazak dugoročnijih po nižim cijenama.
Nova investicija vezana za povećanje proizvodnje, preseljenje pogona je u tijeku i sigurno će to dijelom utjecati na poslovanje do kraja godine a onda ponovno ide up sa povećanim proizvodnim kapacitetima za min 30%...
Ovdje treba biti samo strpljiv!
samo 8.5%, sitnica
neke firme bi ubile da imaju takav rast dobiti
Izašao izvještaj (jučer oko 16h) koji "nije ništa posebno" (čitaj nema porasta dobiti q2 2025 vs q2 2024 ) i od tada krece ovaj pad ...
Mora propasti ovaj forum kada pojedinci šire ovakve dezinformacije: od kada je 35,5 mil = 38,5 mil ?
Izašao izvještaj (jučer oko 16h) koji "nije ništa posebno" (čitaj nema porasta dobiti q2 2025 vs q2 2024 ) i od tada krece ovaj pad ...
Mora propasti ovaj forum kada pojedinci šire ovakve dezinformacije: od kada je 35,5 mil = 38,5 mil ?
Baš gledam, ova razlika 3 mil. eura je pola ukupne dobiti iz 2019.😁 Ne znam kak to pročitat kao da nema rasta dobiti 🤭
Ja sam pokratio danas 2 komada, a dokazano je da kada ja prodam kreče rast! Pa da vidimo dali sam opet pogriješio prodajom?🥲😁
Ko danas nema dionicu Končara i njihovih izvedenica ne smatra se dobrim investitorom, dapače podložan je trolanju i vrijeđanju
Istina... ispričavam se ... ovo u zagradi nisam trebao napisati ili sam trebao drukčije formulirati da sam jasniji u poanti "nije ništa posebno".
Isprika.
Kodt (i nešto kotr) su mi naaajveći dio portfelja. ta činjenica sve govori o mome mišljenju o kodt.
Postavljam si pitanje, dali je koei dionica sada bolji izbor od kodt dionice ?
Tj. dali će izvještaji koei biti "posebniji" od kodt izvještaja, pa možda time i prouzročiti da cijena koei ima veći potencijal rasta od cijene kodta.