Ne možeš naći kada ne postoji.
Kolega je cak dvaput pisao na temi TPNG na drugom forumu, ali mu nisu javno objavili. Razlog zasto nisu to objavili mi je nepoznat, kao ni da li je to istina. Samo prenosim sto sam procitao.
Spominjao je da g. Pavic (direktor TPNG) trazi od mirovinaca lovu za dokap za kupnju brodova, ali oni vise ne daju lovu, pa se nesto prepucavaju oko prijasnjih dogovora i dokapa itd.
Pa sto smeta dokap i da ga bude? To samo pokazuje da se dugorocno razmislja o budućnosti firme. Al o dokapu zaista odlučuju mirovinci jer drze kontrolni paket odnosno mogu blokirati dokapitalizaciju jer imaju vise od 25% dionica odnosno imaju dovoljno dionica da blokiraju vodećeg dionicara.
Koliko je ta priča realna ne znam, a čak da i jest to je pozitivna vijest (u lošijoj varijanti neutralna) ako se napravi kako treba (pro rata), a tako se jedino i može trenutno napraviti obzirom na vlasničku situaciju i poslovanje firme.
Dokap je generalno uvijek dobra stvar ako fer vrednuje vrijednost i ne razvodnjava značajno posotojece dioničare i otvara se potencijal za rast i razvoj poslovanja.