1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

TPNG (tankerska plovidba next generation)

• tin
  • February 13, 2020 at 1:28 PM
  • StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • August 8, 2021 at 1:07 AM
    • #2,441
    Quote from Marin83
    Quote from StatusQuo

To ne stoji da ne bi plovili jer im je to onda dodatni gubitak, svaka vozarina je prihod, a troskovi su stalni vozili ili ne vozili

Ali po onome što vidimo dolarski prihodi su im već u Q2 2021veći od Q2 2020...a i sama firma navodi za Q2 14600 dolara prosječna vozarina, te je ista narasla za cca 40% od Q1,a broj brodova na SPOT-u narastao sa 2 na 2.5.

To sam ti komentirao tvoj zakljucak da ne bi plovili za 6000$ ne vezano za tu raspravu, sta se tice toga koliko je brodova bilo na spotu ili ne to realno ne znas jer ti vidis stanje samo na kraj bilance i eventualno mozda izmedju bilance i izvjesca ako navedu, moze se dogodit da je neki brod bio na TC od 1.4 do 28.6 ,a nakon toga na spotu, a to neces znat jer ti je navedeno stanje na kraj izvjestajnog razdoblja, iako ne znam jel oni bas rade na spotu ili je to kratki tc nisam to provjeravao.

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • August 8, 2021 at 1:36 AM
    • #2,442
    Quote from StatusQuo
    Quote from Marin83

Ali po onome što vidimo dolarski prihodi su im već u Q2 2021veći od Q2 2020...a i sama firma navodi za Q2 14600 dolara prosječna vozarina, te je ista narasla za cca 40% od Q1,a broj brodova na SPOT-u narastao sa 2 na 2.5.

To sam ti komentirao tvoj zakljucak da ne bi plovili za 6000$ ne vezano za tu raspravu, sta se tice toga koliko je brodova bilo na spotu ili ne to realno ne znas jer ti vidis stanje samo na kraj bilance i eventualno mozda izmedju bilance i izvjesca ako navedu, moze se dogodit da je neki brod bio na TC od 1.4 do 28.6 ,a nakon toga na spotu, a to neces znat jer ti je navedeno stanje na kraj izvjestajnog razdoblja, iako ne znam jel oni bas rade na spotu ili je to kratki tc nisam to provjeravao.

Pa za svaki brod navedu do kada je na ugovoru i za koju vozarinu, a za brodove ma SPOT-u navedu da su na SPOT-u i otkada su na SPOT-u. Također navedu prosječnu vozarinu za cijeli kvartal, prosječan SPOT za kvartal se lako izračuna, kad znaš prosječnu vozarinu i cijene ovih pod ugovorom.

Samo ne znam odakle pojedincima potreba da umanuju gotovo za 1/2 SPOT vozarine TPNG , tj pišu napamet ili da budem slobodniji govore neistine, i to traje jedno 7 mjeseci otkako je krenio rast ATPl, koincidencija ili ne zaključite sami...

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • August 8, 2021 at 9:30 AM
    • #2,443
    Quote from 5. Element

Ni ja ne vidim razloga da se kad ja napisem da 20ak mil kn dobiti, sto ce valjda biti ove godine, predstavlja P/E=20, ne kaze "da, u pravu ste, to je stvarno tako". Jer to jest stvarno tako.

Dokle god se na ovu jednostavnu i istinitu konstataciju odgovara s kilometarskim plahtama, a ne s jednostavnim prihvacanjem te cinjenice, to sugerira da se ovdje ima problem s cinjenicama.

A ne samnom ili s nekim tko samo prenosi cinjenice.

A što je bitan rezultat ove godine?

Pa tko je sredinom prošle godine mogao tvrditi da će se vozarine na bulku prosječno pouzdano udvostručiti?

To nisu čak znali ni "industry insideri" jer da jesu ne bi onda upravljači ATPL zaključali pola flote na vozarinama znatno nižim od tekućih spot vkzarina.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • August 8, 2021 at 10:17 AM
    • #2,444

Ćitam što pišete, i posve mi je nejasan taj animozitet između dioničara Atlantske i Tankerske

Zašto je nužno da jedno ne vrijedi da bi drugo vrijedilo, ili vrijedilo više

Svaki svoga konja...hvali :/

Tankerska je u fazi akumulacije papira i postignut je konsenzus da je sve između 40 kn i 48 kn dobra cijena, ili za kupnju ili za prodaju. Papirom se trguje u predvidivom rasponu. Koji će trajati dok traje.

Bogatima je kao i uvijek i svugdje lakše. Oni se mogu parkirati i čekati

Siromašni će morati ili propustiti zaradu drugdje, ili trčati za papirom.

Trenutno je cijena od 48 kn čini se privlačnija za prodaju, nego za kupnju. I dok je to tome tako svi imamo priliku kupiti ili nadokupiti.

Imam Tankersku.

Za papir kojem dugo vremena cijena ne pada, razumnije je očekivati da će cijena rasti , nego pasti. Stara je burzovna još od dvadesetih godina ovog stoljeća.

Files

pinocchio (3).png 24.33 kB – 0 Downloads
  • BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • August 9, 2021 at 11:33 AM
    • #2,445

Baš pratim i cijena nafte pada već drugi tjedan, što ne bi bilo logično ako potražnja za naftom i prijevozom iste raste.

Zna li tko dublje razloge zašto se to događa, jer cijena nafte i prijevoz tankerima imaju direktni utjecaj na ovu firmu?

WTI 65.19-4.01%-8.82% -11.55%

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• jasko
    Majstor
    Reakcija primljeno
    7,279
    • August 9, 2021 at 11:48 AM
    • #2,446

For MR demand, the transpacific jet trade from Asia to the US west coast has surged since July with many MRs and handies leaving Asia, making tonnage options tight across the continent.

Braemar ACM expects MR markets to continue to benefit from the transpacific jet trade. Jet stocks on the US west coast are at multi-year lows for this time of the year.

The improving product tanker scene east of Suez was also discussed in the latest weekly report from Clarkson Research Services.

“As a consequence of the MR and LR1 markets improving, the LR2 markets are also likely to firm,” Clarksons predicted.

Tanker broker Gibson, meanwhile, said that in the MR space: “All rates have firmed and Owners are really enjoying operating in this bullish sentiment.”

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• KicanCRO
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,320
    • August 9, 2021 at 11:51 AM
    • #2,447

Jer je OPEC-a odvrnula pipu, a zbog delta soja ne raste potraznja u kolicini kojoj se mislilo.

Oil Prices On Track For Worst Weekly Loss Since March | OilPrice.com
    Oil prices rose early on Friday but were still headed for their worst weekly performance since March
    oilprice.com
  • Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • August 9, 2021 at 11:53 AM
    • #2,448

Tankerima odgovara ili jako visoka ili jako niska cijena nafte. Trenutno je umjerena.

• forumas
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    433
    • August 10, 2021 at 10:35 AM
    • #2,449

Ali dobro je znati da nije bilo baš prodavača ispod 50 kn, osim dakle izgleda možda tek njih par.

To znači da većima vjeruje da će doći do predviđenog oporavka vozarina odsad pa prema kraju godine i da će se cijena vratiti iznad 50 gdje je bila prije onog pada.

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,179
    • August 10, 2021 at 10:45 AM
    • #2,450
    Quote from forumas

Ali dobro je znati da nije bilo baš prodavača ispod 50 kn, osim dakle izgleda možda tek njih par.

kolega, o čemu vi to!!??

nema prodavača ispod 50kn, a zadnja prodana po toj cijeni je bila prije skoro godinu dana!!??

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • August 10, 2021 at 10:37 PM
    • #2,451

Nemam strpljenja odvrtiti desetak stranica unazad, pa helpić

Čitam večeras analizu Seeking Alpha o Scorpio tankerima, pišu da je idealna prilika kupiti najveću tankersku kompaniju po niskim valuacijama, ispod book-a

Obzirom da je vrijednost flote revalorizirana zbog porasta cijene čelika da li je poznato kolika je vrijednost flote Tankerske ?

Da li je veća od trenutne tržišne kapitalizacije ?

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • August 10, 2021 at 11:44 PM
    • #2,452
    Quote from zlocesti

Nemam strpljenja odvrtiti desetak stranica unazad, pa helpić

Čitam večeras analizu Seeking Alpha o Scorpio tankerima, pišu da je idealna prilika kupiti najveću tankersku kompaniju po niskim valuacijama, ispod book-a

Obzirom da je vrijednost flote revalorizirana zbog porasta cijene čelika da li je poznato kolika je vrijednost flote Tankerske ?

Da li je veća od trenutne tržišne kapitalizacije ?

Nitko na ovoj temi nije niti pokusao izracunat NAV...od drukanja ne stignu...ali sve pise u izvjescu...

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Vidimo da Neove pozda.ije o porastu vrijednosti flote od pocetka godine u iznosu 240mil kn su potpune besmislice jer je vrijednost flote ustvari pala za 4%...

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • August 12, 2021 at 3:01 PM
    • #2,453

Ova vijest ce mozda zanimati ekipu koja je ovdje.

Scorpio Tankers Inc. Announces Purchase of Call Options by President of the Company

Scorpio Tankers Inc. Announces Purchase of Call Options by President of the Company
    MONACO, Aug. 11, 2021 (GLOBE NEWSWIRE) -- Scorpio Tankers Inc. (NYSE:STNG) (“Scorpio Tankers,” or the “Company”) announced that the President of the...
    www.globenewswire.com

Bugbee opet kupuje call opcije svoje firme sa istekom u sijecnju 2023., sto znaci da vjeruje u rast cijene dionice. Sa druge strane, Bugbee se cesto kladi, nisam dugo pratio tankere pa sada vise ne znam koliki mu je "success rate". Pa koga znaim moze malo pronjuskati, ali ovo je svakako dobra vijest koja bi trebala.ulijevati povjerenje dionicarima. Scorpio je prena profilu flote relativno slican TPNG, imaju product tankere, doduse vecinom ove vece LR tankere, ali oni su opet u dobroj korelaciji sa MR tankerima pa to nekako dodje na isto.

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• Neo
    Guest
    • August 23, 2021 at 7:39 PM
    • #2,454

Nisam ekspert ovdje, vise djelujem po pravilima tehnicke analize pa molim nekoga da objasni po kojim vozarinama vozi Tpng.

Naime citam razne vijesti i onda vidim ovaj vikend ovu vijest u prilogu, a neki ovdje govore kako su vozarine niske.

Hvala unaprijed na objasnjenju po kakvim vozarinama Tpng plovi jer sam dionicar pa me zanima.

Files

Screenshot_20210823-182201_Samsung Internet.jpg 111.84 kB – 0 Downloads
  • brajakica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,688
    • August 23, 2021 at 8:42 PM
    • #2,455

Posljedice neuspjesnih pregovora iran amerika?

Incident with multiple tankers in Gulf of Oman raises concerns in oil market
    U.S. officials say they are still looking into a situation in the Gulf of Oman, where there's one hijacked ship and the status of several others is unclear.
    www.cnbc.com
  • Neo
    Guest
    • August 25, 2021 at 4:25 PM
    • #2,456

Cijeli dan na kupnji, al nista ne upada..dignem kupovni nalog i odmah 800 kom ispred mene. I sam finis ukazuje na akumulaciju.

Ocekujem novi skok. Kljucna je razina 47kn. Ako ista znaci nedavno je probijena na jakoj kupnji, a postoje i neki gapovi na 52+ cijeni.

Moze TA ako netko ima vremena?

Hvala

• Neo
    Guest
    • August 27, 2021 at 12:16 AM
    • #2,457

Hellenic shipping prenosi vijesti o prijevozu nafte za srpanj. Na razini smo od 98 M barela po danu...dakle potrosnja se vratila 98% na vrijeme bez covida. Pozitivno za tankerase.

Files

Screenshot_20210826-235749_Samsung Internet.jpg 157.23 kB – 0 Downloads
  • Philidor
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,190
    • August 27, 2021 at 10:55 AM
    • #2,458

Osobno sam izašao iz TPNG jer je hrvatska burza toliko spora da vjerujem kako će i u slučaju okreta trenda biti dovoljno vremena za ponovni ulaz po pristupačnoj cijeni. Točno je što kolega Neo kaže tko želi čuvati novac može ga mirne duše čuvati ovdje, nema gdje puno padati cijena, ali tko želi nešto i zaraditi u kraćem roku logično gleda brodare koji nisu na dnu ciklusa...

• tento
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,056
    • August 27, 2021 at 11:10 AM
    • #2,459
    Quote from Philidor

Osobno sam izašao iz TPNG jer je hrvatska burza toliko spora da vjerujem kako će i u slučaju okreta trenda biti dovoljno vremena za ponovni ulaz po pristupačnoj cijeni. Točno je što kolega Neo kaže tko želi čuvati novac može ga mirne duše čuvati ovdje, nema gdje puno padati cijena, ali tko želi nešto i zaraditi u kraćem roku logično gleda brodare koji nisu na dnu ciklusa...

I ja sam izašao ali s pola, i kupio atpl. Dobar potez, ali da tpng je dobra dionica to je istina.

• goldfinger
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    750
    • August 27, 2021 at 11:15 AM
    • #2,460
    Quote from tento
    Quote from Philidor

I ja sam izašao ali s pola, i kupio atpl. Dobar potez, ali da tpng je dobra dionica to je istina.

Ja bi rekao da je TPNG dobra firma, a loša dionica.

Bježim dok me nisu linčovali.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 22, 2025 at 7:31 AM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. stipe_Cro

May 22, 2025 at 7:31 AM
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 471

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 12:58 PM
    2. Odgovora
      471
      Pregleda
      203k
      471
    3. umalo

May 21, 2025 at 12:58 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 12:22 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. All

May 21, 2025 at 12:22 PM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 11:26 AM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      833k
      1.9k
    3. All

May 21, 2025 at 11:26 AM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 11:22 AM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      911k
      2.1k
    3. All

May 21, 2025 at 11:22 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• ADPL (AD Plastik d.d.)

stipe_Cro May 22, 2025 at 7:31 AM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

umalo May 21, 2025 at 12:58 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 21, 2025 at 12:22 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

All May 21, 2025 at 11:26 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

All May 21, 2025 at 11:22 AM
  • GRNL (Granolio d.d.)

maher May 21, 2025 at 8:41 AM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 20, 2025 at 9:23 AM
  • Što smo danas tržili

vitoo May 19, 2025 at 4:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 16, 2025 at 7:37 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:38 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,799 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,998 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,567 Replies, 3 years ago