Kvark, hvala.
Ako dionica ispadne iz idexa i više je nemaju razloga držati, znači li da moraju rasprodati neovisno o gubitku?
Kvark, hvala.
Ako dionica ispadne iz idexa i više je nemaju razloga držati, znači li da moraju rasprodati neovisno o gubitku?
Koliko ja pamtim ovo nikada nije bila likvidna dionica.
To je i razlog njezine relativne podcijenjenosti.
Kvark, hvala.
Ovo je konkretno iz prospekta OTP Indeksnog
Nisam upoznata s poslovnim procesima, ali s obzirom da kazu da posebnu paznju pridaju upravo minimiziranju ovakvih rizika za pretpostaviti je da nista ne rade na silu, ali ce se prilagodjavati indeksu i minimizirati eventualni gubitak.
Predvidjaju oporavak tankerskog trzista ove godine
https://www.tradewindsnews.com/tankers/dht-se…tion/2-1-960191
Zar itko misli da ce ovdje fondovi izlaziti na silu i pod svaku cijenu? Znamo po kojoj cijeni su usli.
Što god.
Samo se maknite niže, neka vas poklopi
Pa stvarno se gurate, a nije još nestalo.
Veliki paket dionica Tpng drze fondovi. Zar netko stvarno misli da ce sada svi agresivno izaci?
A tko zeli neka se postavi nisko na bidu. Mozda uspije kupiti
Ono sto se meni vise cini da je ovdje na djelu akumulacija bez dizanja cijene.
Zar itko misli da ce ovdje fondovi izlaziti na silu i pod svaku cijenu? Znamo po kojoj cijeni su usli.
Po 70 kuna na IPOu.
Nis mi nije jasno.
gledam CROBEX i nema tamo TPNG.
Onda gledam koja to dionica ima super likvidnost a da nije vec u CROBEXU.
i jednostavno nema takve.
E sad dal gledaju broj transakcija ili volumen ili oboje. Mozda bi to objasnilo na nekim dionicama trgovanje sa 1 dionicom a cijena dinice manja od naknade brokeru.
Ako je akumulacija, morate istrpiti Spring
Pa se maknite malo niže
Moj dojam je da sada izlaze mali, i to oni koji su kupovali od onog velikog prodavaca koji je prodavao po 44 kune.
Sada su postali nestrpljivi i rasprodaju.
Pratim cijeli dan trgovanje. Redovito je kunu dvije nize na kupnji netko sa velikim nalogom. Danas je bio na bidu sa 2500 komada na 40 kuna. Donedavno je bio na 42 kune. Kupuju i mali sada.
Onda ce i oni izlaziti ako ne bude brzog rasta🙃
Zaradjuje ocito onaj tko ima i novaca i vremena cekati.
Veliki paket dionica Tpng drze fondovi. Zar netko stvarno misli da ce sada svi agresivno izaci?
A tko zeli neka se postavi nisko na bidu. Mozda uspije kupiti
Ono sto se meni vise cini da je ovdje na djelu akumulacija bez dizanja cijene.
Po 70 kuna na IPOu.
Nitko ne govori da će mirovinski fondovi izaći, već se priča o otvorenim investicijskim fondovima, točnije o OTP indeksnom i ovom novom ETF-u. U biti ne znam što se ovde drami, jer OTP indeksni može imati u najboljem slučaju 0,53% dionica (ako gledamo TOP 10 dioničara).
Ekipa, ne biti dobro, fondovi rasprodaju, dionica izlazi iz indeksa, vise ni dobit nije dobra, jer se gleda samo buducnost. Kako bi bilo da se vratimo u ATPL, tamo nema dobiti, ali je bar pozitiva stalno na temi. Evo sada ima i tema dry bulk bez cenzure.
Cekam TPNG na 30 kn i kupujem 200 komada, dao sam obecanje Moller i obecanje su ispuniti . Ako padne jos nize posudit cu od zlocesti i kupit cu jos 100 komada. Ima se, moze se
Inace, ako cemo ozbiljno, danas sam citao strane analiticare i imaju preporuku sell za tankere, a buy za bulkere. migra vidis da pratim, samo nemam uvijek inspiracije za pisanje kao ti. Ja analiticarima vjerujem i sutra mijenjam strategiju, ok od preksutra, a mozda i u ponedjeljak . U svakom slucaju razmisljam o tome intenzivno.
Ozbiljno mislim da je netko shortao dionicu, pa sada rasprodaje sa skrbnickih racuna kako bi izazvao pad cijene, pa poslije pokupio sve dionice na dnu, koje bi moglo biti oko 30-tak kuna ili nize. Uglavnom vidjet cemo, idem sada citati strane analiticare sta kazu da li uskoro prelazimo sa nafte na zelenu energiju sunca i vjetra
Pratim ovu dionicu od 2015 g. Imam poveču količinu istih zadnjih par godina.akumulirali su pristojnu dobit, podigli 44m kredita za zatvaranje starog(e tu sam zatečen malo, nisam očekivao toliko novo zaduženje) Prošlu godinu napravili 4xdokovanja, Vinjerac i Velebit isto prije. MF recimo bili zadovoljni s isplatom dividende na početku, pa podigli bunu zašto nema isplate zadnjih godina. (a za 2019 koja je trebala biti 2020 muk koda su ih umirili s nečim, ali ne mogu dokučiti s čim). Možda imaju u planu kupiti još koji brodić,sad je prilika, cijene novogradnje pale. Možda su odgodili vraćanje starog kredita od 2015g podigli novi za 2-3 nova brodića.(teško ali moguće)
Proletilo par godina novci nisu trebali samo neznam koliko će još proći.
Konstantno se pisu gluposti, ali kome se vise da na svaku reagirati. Stalno netko kaze: je prosla godina je odradila svoju dobit i ta cijena je bila odraz toga, ova trenutna cijena je rezultat niskih vozarina. Kad je ova dionica odradila cijenom svoje kvalitetno poslovanje? Pa 2016 je ova dionica bila 80 kn a puno zaduzenija, bez zadrzane dobiti itd itd, sad kad smanjuju zaduzenost, kad imaju ohooho novca na racunu itd itd dode upola manje nego prije 5 godina. Naglasavam, samo joj brodovi vrijede 60 plus kuna. Bit je da ova dionica nije u fokusu, nema puno dionica izvan top 10, sto ubuduce nece bas biti slucaj i trgovat ce se vise sa njom. I kakvi to fondovi nju rasprodaju? Gori sam negdi i to procitao, prodaje netko sa skrbnickog, negdje drugdje vidi bolju priliku. Tko je strpljiv i ima novca lipo ce zaraditi na ovoj dionici.
Samo malo radi usporedbe
BCTI- 488 up.
TC2: UKC ‐ USAC (37,000 MT) 4460usd/day TC14: USG ‐ UKC (38,000 MT) - 600usd/day
TC2: UKC ‐ USAC (37,000 MT) 4460usd/day TC14: USG ‐ UKC (38,000 MT) - 600usd/day
Možete li malo pojasniti tablicu za clean tankere?
Hvala
Možete li malo pojasniti tablicu za clean tankere?
Hvala
Treba vidjeti koju turu voze za ova 4 broda na spotu, jel TC2 ili TC14.... U svakom slučaju debeli minus za ta 4 broda. Vinjerac i Vukovar plove u plusu. Prije 2 dana sam napisao da sam izašao van iz dionice i da neću puno gnojiti i to je to. LP