E sad, pitanje za milju eura bez pravog odgovora - dal opet kupiti tankere?
Ponuda prosla, delist vrlo vjerojatno ide a tankeri su u contangu. I svi znamo kako igraju zadrani.
Ponuda prosla, delist vrlo vjerojatno ide a tankeri su u contangu. I svi znamo kako igraju zadrani.
Pa imaš na prethodnoj stranici prilijepljen intervju s Pavićem di kaže da im je upravo to namjera dok navodno fondovi isto to nisu htjeli pa im je navodno to i bio razlog za otkup dionica.
Vlasnik/nositelj računa/Suovlaštenik/imatelj VP | Stanje | Vrijednost [HRK] | [%] | Vrsta računa | |
---|---|---|---|---|---|
1. | TANKERSKA PLOVIDBA D.D. (44952903763) | 8.492.215 | 601.248.822 | 97,24 | Osnovni račun |
2. | ZAVALETA NICOLAS XAVIER (69418489259) | 4.400 | 311.520 | 0,05 | Osnovni račun |
3. | PERA HOLDING B.V. (90200402592) | 3.544 | 250.915 | 0,04 | Osnovni račun |
4. | SPAJIĆ DINKO (86065813219) | 3.144 | 222.595 | 0,04 | Osnovni račun |
5. | BADANJAK ZORAN (90292590275) | 3.120 | 220.896 | 0,04 | Osnovni račun |
6. | LELJAK JERKO (23435928514) | 3.002 | 212.542 | 0,03 | Osnovni račun |
7. | ANZULOVIĆ TOMISLAV (47783584634) | 3.000 | 212.400 | 0,03 | Osnovni račun |
8. | ZOKIĆ JOŠKO (05225948269) | 2.200 | 155.760 | 0,03 | Osnovni račun |
9. | SMOKROVIĆ VLADO (05362273710) | 2.016 | 142.733 | 0,02 | Osnovni račun |
10. | BUGARIJA STIPE (56955017652) | 2.000 | 141.600 | 0,02 | Osnovni račun |
Ukupno: | 8.518.641 | 603.119.783 | 97,54 |
TNPL je probila 75% u TNPL također 😮💨
95 % pardon . .
Kada ide isplata?
Čestitam meštrima iz tankerske! uz znanje ,sreče i ogromna muda što su u periodu od 7.g. imali dva super ciklusa.
Prvi: IPO
drugi : covid i Ukrajina
Sada če pripojiti TPNG TPNL-U, i riješiti turista.
Ovakvi ljudi trebaju biti u prvom planu na TV ,a ne nekakve političke emisije.
Najbitnije od svega kad se zastor na bini spusti niko,ama baš niko nije oštečen.
Svi su nešto zaradili!
Kada ide isplata?
Meni vec sjelo (HPB).
Display MoreČestitam meštrima iz tankerske! uz znanje ,sreče i ogromna muda što su u periodu od 7.g. imali dva super ciklusa.
Najbitnije od svega kad se zastor na bini spusti niko,ama baš niko nije oštečen.
Svi su nešto zaradili!
Vidite, a ja bas mislim suprotno da takvi ljudi moraju biti pod stalnom prismotrom da ne upotrijebim neku težu riječ. Jasno je da su raspolagali povlastenim informacijama koje nisu redovito objavljivali, jasno je i da su dogovarali transkacije s mirovincima i da su se prije toga punili skrbnički računi koji su sad vjerojatno prodali dionice. Jasno je i da su u TNPL igrali protiv interesa mirovinaca i da su delistali dioničare iz AZ mirovinskih fondova i natjerali ih da im prepuste dionice po cca 300 kn iako je fer vrijednost u tom trenutku bila oko 2000 kn. Zato AZ fondovi nikad nisu uložili ni lipe u TPNG. I sada su zapravo iskoristili mirovince koji su im prodali dionice za defacto besplatno kreditiranje novogradnji TPNG i dvije manje dividende. Vani su tankerasi rasli i nekoliko puta, a ovdje ni 50%, od dna. Mirovinci nisu zaradili ni pola tog iznosa za drzanje dionice od 6 godina. Uglavnom, nadam se da vise nikad neće hrvatsko tržište kapitala imati posla s ovom ekipom i ekipom iz Intercapitala koja ih je oko svega savjetovala. Sretno i dioničarima TUHO jer će im možda biti potrebna strpljivost i sreća na koju do prije koji mjesec, nisu ni računali.
Display MoreDisplay MoreČestitam meštrima iz tankerske! uz znanje ,sreče i ogromna muda što su u periodu od 7.g. imali dva super ciklusa.
Svi su nešto zaradili!
Vidite, a ja bas mislim suprotno da takvi ljudi moraju biti pod stalnom prismotrom da ne upotrijebim neku težu riječ. Jasno je da su raspolagali povlastenim informacijama koje nisu redovito objavljivali, jasno je i da su dogovarali transkacije s mirovincima i da su se prije toga punili skrbnički računi koji su sad vjerojatno prodali dionice. Jasno je i da su u TNPL igrali protiv interesa mirovinaca i da su delistali dioničare iz AZ mirovinskih fondova i natjerali ih da im prepuste dionice po cca 300 kn iako je fer vrijednost u tom trenutku bila oko 2000 kn. Zato AZ fondovi nikad nisu uložili ni lipe u TPNG. I sada su zapravo iskoristili mirovince koji su im prodali dionice za defacto besplatno kreditiranje novogradnji TPNG i dvije manje dividende. Vani su tankerasi rasli i nekoliko puta, a ovdje ni 50%, od dna. Mirovinci nisu zaradili ni pola tog iznosa za drzanje dionice od 6 godina. Uglavnom, nadam se da vise nikad neće hrvatsko tržište kapitala imati posla s ovom ekipom i ekipom iz Intercapitala koja ih je oko svega savjetovala. Sretno i dioničarima TUHO jer će im možda biti potrebna strpljivost i sreća na koju do prije koji mjesec, nisu ni računali.
U ovakvim situacijama triba čestitati i malima jer su i oni ispuštali dionice u više navrata za neki % -tak da im se olakšaju preuzimanja.Volimo se žaliti a držati dionice…
Po meni mirovinci zakinuti dividendama nisu ni imali nekakvu budućnost čekati loš ciklus.
Smatram da bi možda bilo bolnije za svih da su mirovinci počeli lagano izlaziti…opet bi cijena stagnirala pa bi plakali?
TUHO bi po mom mišljenju trebao pokušati zadržati mirovince nastavkom politike dividendi, čak je i pojačati.(pričekajmo predujam)
Ulaganja i stabilne dividende bi triba biti target za mirovince…
TNPL bi takoder tribala biti zadovoljna takvom politikom,zašto ne?
Ukoliko se odluče staviti dublje ruku u đžep sritno im bilo i nek požure jer protekom vrimena će im tribati dublji.
S druge strane možda nađu neku drugu žrtvu,nešto su se zalaufali…
Ne bas suprotno. Mirovinci su trebali kupovati i staviti cijenu na fer valuacije. Vrijeme niških vozarina za tankeraše neće tako brzo doći. Ovo je dugotrajniji ciklus. Pa mirovinici imaju stalan dotok kapitala, zašto bi se oni trebali ponašati podređeno i prepustiti odluke većinskog koji nema apsolutnu kontrolu. Da su se mirovinci postavili kao pravi vlasnici ne bi se njih Pavić tako lako riješio. Pa tko je bio na posljednjoj skupštini TPNG vidio je kako su glasali o mogućnosti dokapa u stvarima i pravima. Pa to trebaš biti idiot i odobriti odnosno podržati takvu odluku. Ili držati figu u džepu. A da ne spominjem Erste mirovinac koji je držao gotovo 10% firme i propisao da ne dolazi na skupštinu?! A to im je posao. Briga o imovini mirovinskih fondova.
Svi znamo da mirovinci igraju kako politika svira i zauzvrat su im otvorene ruke da rade za sebe pojedine dilove odnosno za poslovodstvo. I zato bi trebalo raskupusati za početak staru olinjalu upravljačku strukturu. U Erste i PBZ-CO neki od upravitelja sjede gotovo 25 godina u fotelji. Priča se za jednog da je nagrebao u tim godinama i desetak miljuna eura vrijednu imovinu i proputovao pola svjeta. Pa čime su oni zaslužili te doživotne fotelje? Pa sigurno ne muktorpnim i predanim radom, nego prije će biti poslušnošću i podložnošću prema politici i interesnim skupinama za koje odrađuju stalne i povremen dilove…. sve do onih gdje zaista sitno muljare i peglaju dionice tipa SAPN, TUHO, JDRN, HPB, HIMR… za sebe i svoje jatake.
A cuj kad vodis mirovince radis samo za placu, pa ti je svejedno, odgovornosti nema za dobre ili lose rezultate
Na drugu stranu zar vjerujes da ta ista ekipa nece biti nagrađena na drugoj strani, bilo ovdje ili preko nekih vani kombinacija, podruznica…. Ja mislim da hoce i to obilno.
https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/TPNG/COI-TPNG-ae844028c172a142fa743318e280f5eb.pdf
Nakon provedene ponude za preuzimanje, Ponuditelj drzi ukupno 8.492.215 redovnih
otplacenih dionica u Ciljnom drustvu na ime, bez nominalnog iznosa, oznake TPNG-R-A i
ISIN oznake HRTPNGRAOOOO, sto predstavlja 97,24% temeljnog kapitala Ciljnog drustva,
te koje dionice trenutno daju 8.492.215 glasova na glavnoj skupstini Ciljnog drustva, sto
predstavlja 97,24% glasova na glavnoj skupstini Ciljnog drustva.
Ne bas suprotno. Mirovinci su trebali kupovati i staviti cijenu na fer valuacije. Vrijeme niških vozarina za tankeraše neće tako brzo doći. Ovo je dugotrajniji ciklus. Pa mirovinici imaju stalan dotok kapitala, zašto bi se oni trebali ponašati podređeno i prepustiti odluke većinskog koji nema apsolutnu kontrolu. Da su se mirovinci postavili kao pravi vlasnici ne bi se njih Pavić tako lako riješio. Pa tko je bio na posljednjoj skupštini TPNG vidio je kako su glasali o mogućnosti dokapa u stvarima i pravima. Pa to trebaš biti idiot i odobriti odnosno podržati takvu odluku. Ili držati figu u džepu. A da ne spominjem Erste mirovinac koji je držao gotovo 10% firme i propisao da ne dolazi na skupštinu?! A to im je posao. Briga o imovini mirovinskih fondova.
Svi znamo da mirovinci igraju kako politika svira i zauzvrat su im otvorene ruke da rade za sebe pojedine dilove odnosno za poslovodstvo. I zato bi trebalo raskupusati za početak staru olinjalu upravljačku strukturu. U Erste i PBZ-CO neki od upravitelja sjede gotovo 25 godina u fotelji. Priča se za jednog da je nagrebao u tim godinama i desetak miljuna eura vrijednu imovinu i proputovao pola svjeta. Pa čime su oni zaslužili te doživotne fotelje? Pa sigurno ne muktorpnim i predanim radom, nego prije će biti poslušnošću i podložnošću prema politici i interesnim skupinama za koje odrađuju stalne i povremen dilove…. sve do onih gdje zaista sitno muljare i peglaju dionice tipa SAPN, TUHO, JDRN, HPB, HIMR… za sebe i svoje jatake.
Ako su startali loše sa dokapom pa gubili godine možda bi još gore bilo pumpati friški keš, TNPL bi vjerojatno odustala od preuzimanja.Da im je TUHO na prvu proša istrošili bi se i nebi ni preuzimali TPNG.
U TPNG je bilo i nekih dugovanja??
Mirovinci bi tad imali izgubljene godine + još trošak na dokupe koji imaju dugovanja….povrat i likvidnost upitno,već su stekli iskustvo.
Nije da ih branim niti podržavam ali mislim da su se našli (možda namjerno) u kaši….
Dobri dugoročni ugovori,politika dividendi bi ih tribala zadržati i podržati za dokup.Stabilnost nekakva koju nisu imali kao ni blagoslov većinskog očito.
Ovdje je ključni problem povlastenih informacija o ugovorima koji su sklapani posljednjih mjeseci a o kojima su ocito bili upućeni predstavnici uprave i nadzora TPNG i TNPL, a ostali vlasnici nisu ništa o tome znali ili su marginalno bilo svjesni oporavka i rasta indeksa vozarina i tu stvar bi trebalo duboko istraziti. Vani se svaki bitan ugovor na vrijeme ili spot ugovor javno objavi. I kod nas ih je uprava TPNG javno objavljivala da bi Ive godine odjednom prestala, pa kako to? Takodjer, postoji mogućnost daljnje zloupotrebe povlastenih informacija, a koji se odnosi na činjenicu da je danima i tjednima prije objave ponude cijena rasla i da su dionice kupovane (u blokovima) na skrbničke račune iza kojih se javno nisu znali vlasnici. I konačno problem kriminalnog savjetovanja s namjerom počinjenja prethodno navedenih radnji odnosno izbjegavanja zakonom i drugim propisima uređenim ponašanjem, a koji je opetovano odradio dio ekipe oko Intercapitala. Nije poanta manipulirati informacijama da zajebes ostatak dionicara jer onda bi svatko mogao na takav način slagati shemu kako da zezne ostatak ekipe i vlasnika. Vani je to kažnjivo i za to se plaćaju visoke kazne, a ponekad i godinama ćami u zatvoru. Dakle, sve skupa, ove sumnje, nisu zafrkancija i trebalo bi ih prijaviti i naravno odgovorni i nadležni istraziti. E sad…. Ima li za to interesa i volje…. kada se zna tko sjedi na čelu regulatornih agencija i kako su te osobe postavljene odnosno tko ih je tamo postavio.
Gospon Infinity, nikad oni neće preuzeti TUHO. Niti su imali namjeru. Oni su sad tamo zabili klin is ostatkom ekipe iznutra (većih dioničara) pokusati kanalizirati novčane tokove i poslove (investicije) kako njima odgovara. Po egidi… “Divide et impera” će ovladati firmom bez preuzimanja. To mi se vidi njihov modus operandi glede TUHO.
I sto da nisu od njih to otkupili iz TNPL? Pa cijena sigurno ne bi bila 75 ili 78 kuna nego 100 ili 130 ili više kn. A u TNPL bi znali da ako hoće potpunu kontrolu da to trebaju i platiti. Sad kad u kvartalu ili polugodištu TPNG zaradi 250 ili 300 milijuna kuna koliko ih je koštalo preuzimanje ostataka dionica onda će biti češanja po glavi i zaključcima, pa hebate, al su nas zajebali a mi im dali dionice u bescjenje. Zamislite situaciju da se tako institucionalni investitori ponašaju na nekoj razvijenoj burzi? Da strepe pred upravom i kontrolnim dioničarem koji ima namjeru preuzeti ostatak dionice. Kao recimo mirovinici nisu mogli naručiti procjenu vrijednosti ovlaštenog procjenitelja ili globalno poznatog analitičara i javno je objaviti. Imaju li pokriće za svoje postupke? Fućka se njima. Oni ne samo da ne štite interes svojih udjelničara nego tamo gdje su zajedno suvlasnici međusobno ne komuniciraju i nemaju nikakve strategije da štite svoje uloge. Kriminalno.
Display Morehttps://eho.zse.hr/fileadmin/issu…318e280f5eb.pdf
Nakon provedene ponude za preuzimanje, Ponuditelj drzi ukupno 8.492.215 redovnih
otplacenih dionica u Ciljnom drustvu na ime, bez nominalnog iznosa, oznake TPNG-R-A i
ISIN oznake HRTPNGRAOOOO, sto predstavlja 97,24% temeljnog kapitala Ciljnog drustva,
te koje dionice trenutno daju 8.492.215 glasova na glavnoj skupstini Ciljnog drustva, stopredstavlja 97,24% glasova na glavnoj skupstini Ciljnog drustva.
dakle imaju za squeeze...možda se ne odluče jer kod squeeze outa možeš u izvanparničnom tražiti veću cijenu, a ovdje bi vještak na kraju mogao odrezati duplo od ovoga, zato im bolje povući dionice ...apropos mirovinaca, tu bi se knjiga dala napisati, samo kad se sjetim one epizode raiffeisena sa istt, za nepovjerovati
Gospon Infinity, nikad oni neće preuzeti TUHO. Niti su imali namjeru. Oni su sad tamo zabili klin is ostatkom ekipe iznutra (većih dioničara) pokusati kanalizirati novčane tokove i poslove (investicije) kako njima odgovara. Po egidi… “Divide et impera” će ovladati firmom bez preuzimanja. To mi se vidi njihov modus operandi glede TUHO.
I sto da nisu od njih to otkupili iz TNPL? Pa cijena sigurno ne bi bila 75 ili 78 kuna nego 100 ili 130 ili više kn. A u TNPL bi znali da ako hoće potpunu kontrolu da to trebaju i platiti. Sad kad u kvartalu ili polugodištu TPNG zaradi 250 ili 300 milijuna kuna koliko ih je koštalo preuzimanje ostataka dionica onda će biti češanja po glavi i zaključcima, pa hebate, al su nas zajebali a mi im dali dionice u bescjenje. Zamislite situaciju da se tako institucionalni investitori ponašaju na nekoj razvijenoj burzi? Da strepe pred upravom i kontrolnim dioničarem koji ima namjeru preuzeti ostatak dionice. Kao recimo mirovinici nisu mogli naručiti procjenu vrijednosti ovlaštenog procjenitelja ili globalno poznatog analitičara i javno je objaviti. Imaju li pokriće za svoje postupke? Fućka se njima. Oni ne samo da ne štite interes svojih udjelničara nego tamo gdje su zajedno suvlasnici međusobno ne komuniciraju i nemaju nikakve strategije da štite svoje uloge. Kriminalno.
Ok, kako onda objašnjavamo pokušaj izglasavanja statuta za dokap TUHO-a?
Jeli TUHO triba dokapitalizaciju?Pogotovo u stvarima i pravima?
Nakon otpora u TUHU su sletili na TPNG opet u stvarima i pravima… Ja tu mogu isčitati nekakvu namjeru i nači poveznicu komu je takav interes.
Ne pratim detaljnije TPNG ni ali mi malo pretjerano zvuči kvartalna dobit 300 000 000 sa 4 producta (2 su na laganom dugoročnom?)
Navodno sad ide oporezivanje+ektra dobit pa bi i to tribalo ukalkulirati.
Ako ima tko precizniji izracun bilo bi zanimljivo.
Opet ako to toliko vridi a vjerujem da vridi više nego su svi (uključujuči i mirovince) poispadali ostaje mi veliki upitnik.
Kako to da je potencijal prepoznalo tako malo kapitala?
2.76% je ostalo u rukama “sposobnih”ulagača.
Od tih 2.76% triba odbiti još ekipu koja ni “nezna” da ima te dionice.
Ako ćemo svi skupa se ovako ponašati sa profitabilnim investicijama rukujmo se i ajmo šetati 🤷🏻
Pa imaš na prethodnoj stranici prilijepljen intervju s Pavićem di kaže da im je upravo to namjera dok navodno fondovi isto to nisu htjeli pa im je navodno to i bio razlog za otkup dionica.
Pa sad, da budem pošten, usred utakmice ja nemam živaca to gledati. a imam živaca za ZSE. Uglavnom, prodao sam desetak posto po javnoj ponudi i danas je došla ulpata. Ne dam ostalo, nije baš puno, ali ne dam još!
Ne znam što misliš pod "Ne baš suprotno" jer ako ako staviš zarez iza NE nije isti smisao, suprotan je od onoga što je bez toga zareza.
Pa sad, da budem pošten, usred utakmice ja nemam živaca to gledati. a imam živaca za ZSE. Uglavnom, prodao sam desetak posto po javnoj ponudi i danas je došla ulpata. Ne dam ostalo, nije baš puno, ali ne dam još!
Znam da ponavljam ono sto svi znamo. Obzirom da su mirovinci vani, a oni su skupili preko 95%, ocito ide istiskivanje svih ostalih. Ne vidim razlog da bi ostavili tih 2 i kusur posto da visi na burzi, krivi im valuacije i trosi vrijeme na izvjestaje.
Tako da se i dalje isplati kupiti jerbo opet stize 78kn. No ima tu vecih strucnjaka od mene, zato sam neki dan i postavio pitanje.
Znam da ponavljam ono sto svi znamo. Obzirom da su mirovinci vani, a oni su skupili preko 95%, ocito ide istiskivanje svih ostalih. Ne vidim razlog da bi ostavili tih 2 i kusur posto da visi na burzi, krivi im valuacije i trosi vrijeme na izvjestaje.
Tako da se i dalje isplati kupiti jerbo opet stize 78kn. No ima tu vecih strucnjaka od mene, zato sam neki dan i postavio pitanje.
Ne brinem, doći će i bolje.