Display MorePostavite si pitanje kolike su brodarine bile 4.8.21, a kolike su 11.4.22...i to vam je ujedno odgovor na vaše pitanje...
mozemo i reci da je tpng na neki nacin hedge protiv rata jer upravo je rat inicirao jaci rast vozarina prije nego bi se to nekad kasnije dogodilo redovnim putem,u 2H ili krajem 2022 ili poč 2023.
imamo novonastalu situaciju koja se moze ispuhati ako rat stane ali i dalje bi ostala podrska u niskom OB i rastućem oil demandu koji opet ima problem sa oil supllyem na kratki rok.
bez rata trenutno nije bas tako sjajno ali se ide u tom smjeru i jedan od scenarija je i odličan rasplet u 2023-2024,sa mogućnosću/izglednošću kojeg koraka nazad na putu UP.
ako stane rat tada ćemo više profitirati na drugima pa su tankeri korak u smjeru zauzimanja mudre win-win pozicije.
za strpljive investitore ovo je dobar risk/reward,tu i sebe ubrajam pa je jasno da sam IN.
to nešto ruši potpunu objektivnost ali računam i da ce srednji scenarij meni biti zadovoljavajući.
kako je krenulo od 2010. i kako me prati sreća :),možda i ovdje najbolji scenarij
svima nama po našem izboru .)
i rezime sigurno neće izostati s moje strane.
lajkam rezimee ili ne lajkam čekanje rezimea:)
mislim da ću uskoro ugasiti ekran i da je to najbolji izbor u ovom slučaju,da nebi prerano dosao u iskušenje
možda i griješim,nebi bilo....
Slozio bih se u potpunosti, ovo je bas to, hedge protiv rata. Dodao bih samo da i u slucaju da eventualno vec sutra rat zavrsi, ove disrupcije opskrbnih lanaca ce jos dugo potrajati... Rusija ce biti jos dugo nakon toga na crnoj listi. Ovo sto se trenutno dogadja su tektonske promjene i ne cini mi se da ce se tako skoro smiriti.