1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

TPNG (tankerska plovidba next generation)

• tin
  • February 13, 2020 at 1:28 PM
  • mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • April 12, 2022 at 2:25 PM
    • #2,901
    Quote from migra
    Quote from Marin83

Postavite si pitanje kolike su brodarine bile 4.8.21, a kolike su 11.4.22...i to vam je ujedno odgovor na vaše pitanje...

mozemo i reci da je tpng na neki nacin hedge protiv rata jer upravo je rat inicirao jaci rast vozarina prije nego bi se to nekad kasnije dogodilo redovnim putem,u 2H ili krajem 2022 ili poč 2023.

imamo novonastalu situaciju koja se moze ispuhati ako rat stane ali i dalje bi ostala podrska u niskom OB i rastućem oil demandu koji opet ima problem sa oil supllyem na kratki rok.

bez rata trenutno nije bas tako sjajno ali se ide u tom smjeru i jedan od scenarija je i odličan rasplet u 2023-2024,sa mogućnosću/izglednošću kojeg koraka nazad na putu UP.

ako stane rat tada ćemo više profitirati na drugima pa su tankeri korak u smjeru zauzimanja mudre win-win pozicije.

za strpljive investitore ovo je dobar risk/reward,tu i sebe ubrajam pa je jasno da sam IN.

to nešto ruši potpunu objektivnost ali računam i da ce srednji scenarij meni biti zadovoljavajući.

kako je krenulo od 2010. i kako me prati sreća :),možda i ovdje najbolji scenarij :)

svima nama po našem izboru .)

i rezime sigurno neće izostati s moje strane.

lajkam rezimee ili ne lajkam čekanje rezimea:)

mislim da ću uskoro ugasiti ekran i da je to najbolji izbor u ovom slučaju,da nebi prerano dosao u iskušenje :)

možda i griješim,nebi bilo....

Display More

Slozio bih se u potpunosti, ovo je bas to, hedge protiv rata. Dodao bih samo da i u slucaju da eventualno vec sutra rat zavrsi, ove disrupcije opskrbnih lanaca ce jos dugo potrajati... Rusija ce biti jos dugo nakon toga na crnoj listi. Ovo sto se trenutno dogadja su tektonske promjene i ne cini mi se da ce se tako skoro smiriti.

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• Nevera
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    414
    • April 12, 2022 at 2:51 PM
    • #2,902
    Quote from mitkko
    Quote from migra

mozemo i reci da je tpng na neki nacin hedge protiv rata jer upravo je rat inicirao jaci rast vozarina prije nego bi se to nekad kasnije dogodilo redovnim putem,u 2H ili krajem 2022 ili poč 2023.

imamo novonastalu situaciju koja se moze ispuhati ako rat stane ali i dalje bi ostala podrska u niskom OB i rastućem oil demandu koji opet ima problem sa oil supllyem na kratki rok.

bez rata trenutno nije bas tako sjajno ali se ide u tom smjeru i jedan od scenarija je i odličan rasplet u 2023-2024,sa mogućnosću/izglednošću kojeg koraka nazad na putu UP.

ako stane rat tada ćemo više profitirati na drugima pa su tankeri korak u smjeru zauzimanja mudre win-win pozicije.

za strpljive investitore ovo je dobar risk/reward,tu i sebe ubrajam pa je jasno da sam IN.

to nešto ruši potpunu objektivnost ali računam i da ce srednji scenarij meni biti zadovoljavajući.

kako je krenulo od 2010. i kako me prati sreća :),možda i ovdje najbolji scenarij :)

svima nama po našem izboru .)

i rezime sigurno neće izostati s moje strane.

lajkam rezimee ili ne lajkam čekanje rezimea:)

mislim da ću uskoro ugasiti ekran i da je to najbolji izbor u ovom slučaju,da nebi prerano dosao u iskušenje :)

možda i griješim,nebi bilo....

Display More

Slozio bih se u potpunosti, ovo je bas to, hedge protiv rata. Dodao bih samo da i u slucaju da eventualno vec sutra rat zavrsi, ove disrupcije opskrbnih lanaca ce jos dugo potrajati... Rusija ce biti jos dugo nakon toga na crnoj listi. Ovo sto se trenutno dogadja su tektonske promjene i ne cini mi se da ce se tako skoro smiriti.

Display More

Nažalost, ali si u pravu. Daj bože volje da rat stane ali ogroman je poremećaj u svim granama gospodarstva EU., a shodno tome i rastst cijena i transport energenta.

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • April 12, 2022 at 2:58 PM
    • #2,903

prestanak rata nebi srednjeročno znacio nesto loše za tankere ali kratkoročno bi izgledno smanjio ove vozarine koje raspaljuju maštu,i cijene dionica bi popratile splašnjavanje novoprobuđene euforije nad premija vozarinama.

ne treba gajiti iluzije da bi se to potpuno izbjeglo već se treba naoružati strpljivošću ili prerezati si kabel na monitoru do jeseni,bolje steta od prerezanog kabela nego potencijalno veći oportunitetni gubitak.

pojacana volatilnost na tankerskim dionicama je neizbjezna u 2022.jedna vijest bilo dobra ili loša će biti tobogan na dionicama.

imam puno boljih planova kako provesti vrijeme do jeseni od želućanih tegoba uzrokovanih toboganiranjem ^^

tko baš lajka toboganiranje imat ce priliku zaraditi na trejdanju.

najveća želja ove godine mi je da rat stane,sve prinose iz 2022. i 2021. bi obrisao za taj scenarij.

drzim da bi velika večina nas isto tako izabrala.

nismo sa ratom racunali ,tako je to u životu.

treba se sjetiti kako nam je bilo dobro prije rata i trebamo biti više zahvalni kada stane.

isprike na off topic dijelu komentara.

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

• Manu
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,342
    • April 28, 2022 at 10:05 AM
    • #2,904

Norden revidirao projekcije za 2022 zahvaljujući oporavku tankera

Yahoo is part of the Yahoo family of brands

• tenchi0110
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    993
    • April 29, 2022 at 5:24 PM
    • #2,905

siroto...al bar je pozitivni. q2 bu valjda bolji. mora bit

aaaaaaaaaaaaaaaaand it's gone

• Brunos
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,043
    • April 30, 2022 at 8:20 AM
    • #2,906

Trebalo mi je neko vrijeme da procitam izvjestaj. Moram priznati da su prilicno toga napisali i u jednom trenutku sam imao dojam da citam politicku disertaciju.

Sve u svemu izvjestaj je nelos. Svida mi se da od svibnja 22 dva broda izlaze iz ugovora pa bi mogli povecati broj bodova na spotu ili sklopiti bolje ugovore. Starost flote i cinjenica da su obavljeni svi remonti, uposlenost flote preko 99% je odlicna. Rezultat kvartala bi trebao biti bolji u svakom narednom kvartalu i ne vidim nikakav razlog za prodaju sada pogotovo s obzirom da je NAV 10$. Dakle hold uz realni potencijal rasta.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • April 30, 2022 at 11:41 AM
    • #2,907
    Quote from Brunos

Trebalo mi je neko vrijeme da procitam izvjestaj. Moram priznati da su prilicno toga napisali i u jednom trenutku sam imao dojam da citam politicku disertaciju.

Sve u svemu izvjestaj je nelos. Svida mi se da od svibnja 22 dva broda izlaze iz ugovora pa bi mogli povecati broj bodova na spotu ili sklopiti bolje ugovore. Starost flote i cinjenica da su obavljeni svi remonti, uposlenost flote preko 99% je odlicna. Rezultat kvartala bi trebao biti bolji u svakom narednom kvartalu i ne vidim nikakav razlog za prodaju sada pogotovo s obzirom da je NAV 10$. Dakle hold uz realni potencijal rasta.

Struktura i sadrzaj njihovih izvjesca su me uvijek odusevljavali. Sve je vrlo transparentno, sa komentarima u vezi generalnog stanja na trzistu, sa ocekivanjima za buduca razdoblja, objavljeni su detaljno svi ugovori i politika ugovaranja, jasno rasclanjena struktura troskova, uvijek je jasno obracunat i izrazen NAV, daju cak na kraju u edukativne svrhe pojmovnik svih strucnih termina i pojasnjenje pojedinih vrsta ugovora... odlicno i za svaku pohvalu.

Ovakvo izvjestavanje je miljama ispred standarda izvjestavanja nasih bulkera. Kada bi nasi bulkerasi uveli ovakve standarde mozda bi onda i pridobili pokojeg institucionalnog investitora. Ovako se nazalost tu laktarimo samo mi mali.

• tin
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,610
    • April 30, 2022 at 1:13 PM
    • #2,908
    Quote from mitkko
    Quote from Brunos

Struktura i sadrzaj njihovih izvjesca su me uvijek odusevljavali. Sve je vrlo transparentno, sa komentarima u vezi generalnog stanja na trzistu, sa ocekivanjima za buduca razdoblja, objavljeni su detaljno svi ugovori i politika ugovaranja, jasno rasclanjena struktura troskova, uvijek je jasno obracunat i izrazen NAV, daju cak na kraju u edukativne svrhe pojmovnik svih strucnih termina i pojasnjenje pojedinih vrsta ugovora... odlicno i za svaku pohvalu.

Ovakvo izvjestavanje je miljama ispred standarda izvjestavanja nasih bulkera. Kada bi nasi bulkerasi uveli ovakve standarde mozda bi onda i pridobili pokojeg institucionalnog investitora. Ovako se nazalost tu laktarimo samo mi mali.

Slažem se s gore napisanim jedino što su večinski preveslali dioničareTPNG jer su prestali isplatu dividende koju su obečali investitorima kroz TPNG, a redovno isplačuju kroz TP gdje su 95 postotni vlasnici...zbog toga ih institucionalci više ne fermaju. Dobra tvrtka loš odnos prema manjinskim dioničarima...pa stoga i uvijek dosta podcjenjena.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • April 30, 2022 at 1:19 PM
    • #2,909
    Quote from tin
    Quote from mitkko

Slažem se s gore napisanim jedino što su večinski preveslali dioničareTPNG jer su prestali isplatu dividende koju su obečali investitorima kroz TPNG, a redovno isplačuju kroz TP gdje su 95 postotni vlasnici...zbog toga ih institucionalci više ne fermaju. Dobra tvrtka loš odnos prema manjinskim dioničarima...pa stoga i uvijek dosta podcjenjena.

Kako mislis da isplacuju dobit kroz TP? TP valjda isplacuje svoju dobit, a ne dobit od TPNG. TPNG placa TP-u naknadu za upravljanje, i to je to, naknadu koja je jasna, transparentna, logicna i u skladu sa trzisnim vrijednostima. Koliko kuzim, zadnjih godina nije ni bilo neke dobiti za isplatiti, bilo je lose stanje na trzistu. Ako u buducnosti bude dobiti, vjerojatno ce nastaviti placati dividendu, kako sebi tako i malim dionicarima.

Relativno sam novi u TPNG, jos uvijek hvatam konce pa ozbiljno pitam.

• brajakica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,688
    • April 30, 2022 at 1:45 PM
    • #2,910

Ako netko pita bas za sebe a ne za daljnu rodicu ili prijateljicu ja bi rekla da ce biti dividende i to vec za godinu dana jer ocekujem veliki oporavak tankerskih vozarina i profita😁

I ocekujem da ce biti rasta NAVa upsss to vec imamo ;) :saint:

I ocekujem jos puno toga dobrog za tankerase od studenog 2021. na sestrinskom threadu.

Tema

Tankerasi strani i domaci

Moj razlog za ovaj novi thread je da mozemo pratiti i strane tankerase i da smanjim posao za moderatora i da barem negdje pridonesem jer ima vaznih informacija a steta bi bila da zavrsavaju u svastari, tamo gdje nece biti dostupne zainteresiranima? :/ :)

Ako nece biti dozvoljeno na ovom forumu biti ce na nekom

drugom. :)

I tankeri su docekali svoj trenutak za pocetak oporavka.

Strani tankerasi vec neko vrijeme rastu.

Cijena nafte vec mjesecima raste a dolazi zima pa ce se to nastaviti.

U prilogu jaki…
    brajakica
    October 21, 2021 at 10:07 AM
  • tin
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,610
    • April 30, 2022 at 2:16 PM
    • #2,911
    Quote from mitkko
    Quote from tin

Kako mislis da isplacuju dobit kroz TP? TP valjda isplacuje svoju dobit, a ne dobit od TPNG. TPNG placa TP-u naknadu za upravljanje, i to je to, naknadu koja je jasna, transparentna, logicna i u skladu sa trzisnim vrijednostima. Koliko kuzim, zadnjih godina nije ni bilo neke dobiti za isplatiti, bilo je lose stanje na trzistu. Ako u buducnosti bude dobiti, vjerojatno ce nastaviti placati dividendu, kako sebi tako i malim dionicarima.

Pogledaj u vlasničku strukturu TP većinski u TPNG...u konsolidiranom izvješću dobit TPNG u postotku vlasništva im ulazi u konsolidarnu dobit....svake godine TP redovno isplati dividendu...a u TPNG zadnjih godina i kad su mogli isplatiti dividendu nisu nakon toga su institucionalci prestali kupovati ...sve u svemu preveslali su manjinske dioničare i u TP i u TPNG zbog toga i izlaze veći dioničari u zadnje vrijeme..šteta inače vrlo dobro vođena i stabilna kompanija...definitivno podcijenjena...moj savjet ...biti oprezan s količinama.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • April 30, 2022 at 2:25 PM
    • #2,912
    Quote from tin
    Quote from mitkko

Pogledaj u vlasničku strukturu TP većinski u TPNG...u konsolidiranom izvješću dobit TPNG u postotku vlasništva im ulazi u konsolidarnu dobit....svake godine TP redovno isplati dividendu...a u TPNG zadnjih godina i kad su mogli isplatiti dividendu nisu nakon toga su institucionalci prestali kupovati ...sve u svemu preveslali su manjinske dioničare i u TP i u TPNG zbog toga i izlaze veći dioničari u zadnje vrijeme..šteta inače vrlo dobro vođena i stabilna kompanija...definitivno podcijenjena...moj savjet ...biti oprezan s količinama.

Naravno da je dobit TPNGa prikazana u konsolidiranom izvjestu TPa, oni su vlasnici 51% dionica, ali to ne znaci da tu dobit isplacuju kroz dividendu TPa. To nema veze jedno s drugim. Da bi si isplatili dobit prvo bi TPNG trebala donijeti odluku o isplati (a ne zadrzavanju) dobiti, prebaciti te novce na racun TPa, i tek onda TP moze raspolagati s time kako zeli.

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • April 30, 2022 at 3:13 PM
    • #2,913

Mislim da kolega misli na 2020 kada je postojala dobit, ali su umjesto dividende htjeli otkupiti vlastite dionice. Na kraju nije niti trezor kupio planirane dionice.

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • April 30, 2022 at 3:21 PM
    • #2,914
    Quote from mitkko

Naravno da je dobit TPNGa prikazana u konsolidiranom izvjestu TPa, oni su vlasnici 51% dionica, ali to ne znaci da tu dobit isplacuju kroz dividendu TPa. To nema veze jedno s drugim. Da bi si isplatili dobit prvo bi TPNG trebala donijeti odluku o isplati (a ne zadrzavanju) dobiti, prebaciti te novce na racun TPa, i tek onda TP moze raspolagati s time kako zeli.

Ovde se dobit može izvlačiti tako da TP da tvrdi kćeri(TPNG) kredit sa jačom kamatom..,na takav način TP izvuče vrhnje za sebe, a ostale suvlasnike ostavi kratkih rukava. Na takvu kamatu koje ide iz firme u firmu ni ne treba platiti porez.

Jer mi djeluje nadrealno da firma Tpng od osnutka (kada se zbroje sve godine) nije zaradila ni za papar, a ostavljaju dojam da napreduju, rješavaju se dugova itd...

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • April 30, 2022 at 4:13 PM
    • #2,915

Poštovani kolega Tin, konstantno pisete poluistine o menadžmentu TPNG jer niste naplatili ono sto ste očekivali. TPNG vam nije isplatila dividende jer je ulagala u dodatne ekološke standarde i podizala vrijednost flote i jer su izmedju ostalog uvjeti na trzistu bili kakvi su bili (na bas uvijek poticajni). Ako vam je netko pred nosom rasturio bid to ne znaci da vam je za to TPNG kriva. Imali su oni krivih poteza sa strane manjinskih, al to ne znaci da možda neće napraviti i koji dobar potez pogotovo sad kad je oporavak krenuo i postaje dugorocno održiv. Zato molim vas zatomite svoju bol i ako vas već ne zanima TPNG za ulaganje, ne morate je zbog vlastitog lošeg iskustva (ili zbog toga jer bi se htjeli sto povoljnije na nju ponovno kladiti), konstantno spominjati u lošem kontekstu. Unaprijed vam zahvaljujem na razumijevanju uz zelju da se počnete baviti trendovima i vrednovanjem jer rasprava o tome je smisao foruma, a ne stalno ponavljanje osobnih loših iskustava.

• tin
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,610
    • April 30, 2022 at 4:46 PM
    • #2,916
    Quote from havi

Poštovani kolega Tin, konstantno pisete poluistine o menadžmentu TPNG jer niste naplatili ono sto ste očekivali. TPNG vam nije isplatila dividende jer je ulagala u dodatne ekološke standarde i podizala vrijednost flote i jer su izmedju ostalog uvjeti na trzistu bili kakvi su bili (na bas uvijek poticajni). Ako vam je netko pred nosom rasturio bid to ne znaci da vam je za to TPNG kriva. Imali su oni krivih poteza sa strane manjinskih, al to ne znaci da možda neće napraviti i koji dobar potez pogotovo sad kad je oporavak krenuo i postaje dugorocno održiv. Zato molim vas zatomite svoju bol i ako vas već ne zanima TPNG za ulaganje, ne morate je zbog vlastitog lošeg iskustva (ili zbog toga jer bi se htjeli sto povoljnije na nju ponovno kladiti), konstantno spominjati u lošem kontekstu. Unaprijed vam zahvaljujem na razumijevanju uz zelju da se počnete baviti trendovima i vrednovanjem jer rasprava o tome je smisao foruma, a ne stalno ponavljanje osobnih loših iskustava.

Već dugo vremena pišem a vi provjerite je li tako da treba oprezno s količinama jer postoji realna mogućnost da ostanete zarobljeni u dionici...a ako želite brže izići to može postati problem ....puno mi je ovdje ljudi dijelilo palac dolje kad sam pisao prije više od godinu dana da dionica neće tako skoro na 50 kn još od vremena kad je NEO pisao o raketama itd...dionica od one rasprodaje na 44 do 46 kn nije napravila nikakav bitan cijenivni iskorak...dapače mnogi koji su kupovali na tim razinama su izašli s nulom ili gubitkom a u međuvremenu bilo je puno boljih opcija za uložiti novce a to sam cijelo vrijeme naglašavao....na kraju pokazalo se da sam dobro prognozirao i pisao dionica je danas na istim razinama od kada sam počeo pisati .Na forumu je dobro što lako možeš provjeriti tko je što pisao.Meni sr čini da mnoge ovdje ljuti što se ono što sam pisao obistinilo.

Da bi ova dionica odradila snažniji rast trebat će barem jedno do dva izvješća sa 15 tak mil kn dobiti.

Svima dioničarima TPNG želim puno dobrih pozitivnih izvješća i da uprava donese odluku o iplati dividende.( usput kod zadnjeg pada glavni čovjek TPNG odmah se riješio svojih dionica na negdje 55 kn ako se dobro sjećam...i mene su tada upozoravali pa nisam htio vjerovati u pad nako 2 izvješća od plus 30 mil.kn ukupno..bio sam uvjeren u rast...a što je kasnije bilo svi znamo)

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • April 30, 2022 at 6:48 PM
    • #2,917

Kolega Tin vi ste bez sumnje korektni i upućeni i jedan od forumaša koji najviše i najbolje podrzava svoje investicije na forumu. No, ponekad možda postanete prerevni u tom podržavanju i propagandi. Veličina čovjeka i investitora nije u tome da je najglasniji, najgrlatiji ili najeksponiraniji jer onda bi bez sumnje Ljubo Cesic Rojs, Ćiro Blažević ili Maja Šuput bili u top 10 naših uzora na forumu, već u tome da objektivno sagleda situaciju i napravi kvalitetnu i temeljitu analizu. Djeluje poticajno na druge ali da pritome bude i odmjeren. Ništa u životu nije crno bijelo, al upravo zato ne treba pokusavati manipulirati i crtati stvarnost isključivo po vlastitom kroju, pogotovo ako je to toliko tendeciozno da se iz aviona vidi da je objektivnost sinonim za ništa drugo - nego za utopiju.

• tin
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,610
    • April 30, 2022 at 7:10 PM
    • #2,918
    Quote from havi

Kolega Tin vi ste bez sumnje korektni i upućeni i jedan od forumaša koji najviše i najbolje podrzava svoje investicije na forumu. No, ponekad možda postanete prerevni u tom podržavanju i propagandi. Veličina čovjeka i investitora nije u tome da je najglasniji, najgrlatiji ili najeksponiraniji jer onda bi bez sumnje Ljubo Cesic Rojs, Ćiro Blažević ili Maja Šuput bili u top 10 naših uzora na forumu, već u tome da objektivno sagleda situaciju i napravi kvalitetnu i temeljitu analizu. Djeluje poticajno na druge ali da pritome bude i odmjeren. Ništa u životu nije crno bijelo, al upravo zato ne treba pokusavati manipulirati i crtati stvarnost isključivo po vlastitom kroju, pogotovo ako je to toliko tendeciozno da se iz aviona vidi da je objektivnost sinonim za ništa drugo - nego za utopiju.

U redu samo mi napišite što to nije bilo objektivno...konkretno...što se to desilo s cijenom dionice u proteklih godinu i više dana....rasla ili stagnirala...izvješća pozitivna ili negativna...pisao sam koji su objektivni razlozi zašto je bilo prije godinu i više dana bolje uložiti u npr.SAPN ili ATPL ili KOEI..pa vi sad procijenite s vremenskim odmakom što se desilo i je sam li drukao ili pisao realno....svi mi imamo mogućnost izbora i za svoje izbore snosimo posljedice...nikad ne pišem s lošom namjerom što ne znači da sam uvijek u pravu...i više puta sam napisao da je dionica podcijenjena ali razloge zašto je tome tako.Vama želim puno uspjeha u ulaganju.

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • April 30, 2022 at 7:46 PM
    • #2,919

Mislim da bi ponekad trebali pogledati vase upise recimo na temi ATPL. Vidjet ćete da su oni osobne naravi i da vas jako smeta sto netko ima drugačije misljenje od vašeg. Pa čak i kada se radi o bezveznim i beznačajnim provokacijama, a uglavnom se i radi. Cini mi se da vi sve to skupa malo preozbiljno shvaćate. Pa i sad kada nastavljate ovu polemiku. Opustite se, ako je vasa procjena dobra i vi ste natprosječan ulagač sigurno ćete ostvariti i natprosjecne rezultate bez obzira na nečije upise na ovom ili onom forumu. Svako dobro i živjeli!

• brajakica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,688
    • April 30, 2022 at 10:41 PM
    • #2,920

Bilo je i vrijeme da se uzari na tpng threadu.

Dionica je u usporedbi sa stranim tankerasima/produktasima (u 2022. +40% do +60%) podcijenjena a doslo je do inflection pointa u smislu da bcti vozarine u zadnjih 60 dana rastu na avg razine koje nisu videne 13 godina.

Bcti je avg 1010 u zadnjih 60 dana.

UP Trend frend-spika potvrdena🐰

I za manje od toga je tpng bila na 59 kn.

Ako i ne vrijedi kako neki pisu ali sa preostalim cashom ja cu udariti po asku bez obzira na koliko se postavi u pon odmah na otvaranju pa cemo vidjeti tko je bolje prognozirao.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 3k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 3, 2025 at 12:37 PM
    2. Odgovora
      3k
      Pregleda
      1.3M
      3k
    3. All

June 3, 2025 at 12:37 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.3k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 3, 2025 at 12:32 PM
    2. Odgovora
      3.3k
      Pregleda
      1.5M
      3.3k
    3. Zvjezdani

June 3, 2025 at 12:32 PM
    1. CROS (CROATIA osiguranje d.d.) 69

• harpun
      • February 14, 2020 at 2:22 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 3, 2025 at 11:18 AM
    2. Odgovora
      69
      Pregleda
      31k
      69
    3. marinac

June 3, 2025 at 11:18 AM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 3, 2025 at 9:51 AM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      920k
      2.1k
    3. Barikb

June 3, 2025 at 9:51 AM
    1. Tvrtke s potencijalom za IPO 31

• toluen
      • May 31, 2020 at 6:04 PM
      • Dionice
      • toluen
      • June 2, 2025 at 3:43 PM
    2. Odgovora
      31
      Pregleda
      17k
      31
    3. joe

June 2, 2025 at 3:43 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• DLKV (Dalekovod d.d.)

All June 3, 2025 at 12:37 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

Zvjezdani June 3, 2025 at 12:32 PM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac June 3, 2025 at 11:18 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Barikb June 3, 2025 at 9:51 AM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

joe June 2, 2025 at 3:43 PM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 1, 2025 at 10:16 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 30, 2025 at 4:39 PM
  • ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

alfa1 May 29, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Meri May 29, 2025 at 10:36 AM
  • Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora

imavrek May 29, 2025 at 10:24 AM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,809 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

6,014 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,570 Replies, 4 years ago