Ja samo znam, da troše puno materijala trnutno, znači da rade..i isporučuju.Sad, kako ide naplata, to ćemo uskoro vidjeti...ja vjerujem dobro
ADPL (AD Plastik d.d.)
-
-
-
Pišeš Roki da revoz u 3-4 misec nije radio a u 7-8 misec da slabo radi a danas je 07.07 .Ko je ovdje lud?
-
Koje su ovo paranoje, netko želi srušiti cijenu ADPL, kako bi ga mogao kupiti, jer ukazuje da bi mogli biti lošiji rezultati u 2Q i 3Q, svašta.
-
Revoz u 3. i 4. mj. dobar dio vremena nije radio. U zadnje vrijeme je navodno u solinu i zgu oko 200 ljudi koji su imali ugovor na određeno dobilo nogu, ovi koje su zadržali ostaju na 4satnom radnom vremenu. Jedan dio radnika je na GO + neplaćeni GO. Revoz u 7. i 8. mjesecu također dosta slabo radi.
Ponavljam Marin83 je slično pisao jučer na temi BestBuy, sad vidim da posta nema. Šteta jer sam imao dojam da lik radi u ADPLu...
Ja bih bio jako sretan da su informacije koje imam netočne jer sam pun ADPLa ko brod.
Vidim da svi vole samo da se piše da je stanje bajno, pa eo, isključio bih se iz daljnje rasprave dok ne budem imao za napisati nešto pozitivno. Negativne informacije koje dobijem ću ostaviti za sebe jer čemu tema na forumu ako na njoj ljudi kritički pišu, bolje je da svi drukaju na pozitivu i "upupup".
Činjenica je da su u Revozu u problemima,
Pomanjkanje surovin pretresa slovensko industrijo
Činjenica je i da nije samo Revoz u problemima.
Ali je s druge strane činjenica da je trenutno aktualan sveukupni oporavak potražnje za vozilima i oporavak autoindustrije, a usostalom nije samo Revoz izvor prihoda AD Plastika, već (srećom) samo jedan od kupaca.
Russia's May auto sales soar 134% in lockdown rebound
Passenger car registrations: +29.5% five months into 2021; +53.4% in May
Koliko mi je poznato, a pratim i imam ADPL više od 10 godina, oni stalno nešto kemijaju sa svojim radnicima, što se meni baš i ne sviđa, a proizvodnja im je uglavnom automatizirana, tako da tu ne bih izvodio neke zaključke.
Dakle može se dogoditi da polugodišnje izvješće bude lošije od očekivanja, ali se sve to može nadoknaditi do kraja godine.
A ako se i ne dogodi do kraja godine, opet nam je zagarantirana solidna dividenda (zbog koje sam dioničar) i pregršt sigurnih poslova u narednim godinama, pa ako si ušao tako nisko kako kažeš, onda se nemaš zašto brinuti, osim ako ti je želja sada prodati da bi kupio jeftinije. To će vjerojatno i biti moguće, posebno nakon isplate dividende kada cijena u pravilu uvjek malo posrne.
ADPL je zapravo većini dosadna dionica.
-
Revoz u 3. i 4. mj. dobar dio vremena nije radio. U zadnje vrijeme je navodno u solinu i zgu oko 200 ljudi koji su imali ugovor na određeno dobilo nogu, ovi koje su zadržali ostaju na 4satnom radnom vremenu. Jedan dio radnika je na GO + neplaćeni GO. Revoz u 7. i 8. mjesecu također dosta slabo radi.
Ponavljam Marin83 je slično pisao jučer na temi BestBuy, sad vidim da posta nema. Šteta jer sam imao dojam da lik radi u ADPLu...
Ja bih bio jako sretan da su informacije koje imam netočne jer sam pun ADPLa ko brod.
Vidim da svi vole samo da se piše da je stanje bajno, pa eo, isključio bih se iz daljnje rasprave dok ne budem imao za napisati nešto pozitivno. Negativne informacije koje dobijem ću ostaviti za sebe jer čemu tema na forumu ako na njoj ljudi kritički pišu, bolje je da svi drukaju na pozitivu i "upupup".
Činjenica je da su u Revozu u problemima,
Pomanjkanje surovin pretresa slovensko industrijo
Činjenica je i da nije samo Revoz u problemima.
Ali je s druge strane činjenica da je trenutno aktualan sveukupni oporavak potražnje za vozilima i oporavak autoindustrije, a usostalom nije samo Revoz izvor prihoda AD Plastika, već (srećom) samo jedan od kupaca.
Russia's May auto sales soar 134% in lockdown rebound
Passenger car registrations: +29.5% five months into 2021; +53.4% in May
Koliko mi je poznato, a pratim i imam ADPL više od 10 godina, oni stalno nešto kemijaju sa svojim radnicima, što se meni baš i ne sviđa, a proizvodnja im je uglavnom automatizirana, tako da tu ne bih izvodio neke zaključke.
Dakle može se dogoditi da polugodišnje izvješće bude lošije od očekivanja, ali se sve to može nadoknaditi do kraja godine.
A ako se i ne dogodi do kraja godine, opet nam je zagarantirana solidna dividenda (zbog koje sam dioničar) i pregršt sigurnih poslova u narednim godinama, pa ako si ušao tako nisko kako kažeš, onda se nemaš zašto brinuti, osim ako ti je želja sada prodati da bi kupio jeftinije. To će vjerojatno i biti moguće, posebno nakon isplate dividende kada cijena u pravilu uvjek malo posrne.
ADPL je zapravo većini dosadna dionica.
U principu ja inače ne trejdam već samo nadokupljujem. Nekoliko puta sam prodavao dionice jer sam išao izbjeći potenicjalne padove i to je to, ostatak vremena samo skupljam ko hrčak. Znači nisam trejder, to me ne zanima, nije moj stil, ulazim samo kao dugoročni i to većinom u dividenduše. I da, imao sam dosta sreće u koroni i nakupovao sam se puno lipih stvari na rasprodaji.
Zaista nisam imao nikakvu skrivenu namjeru ili cilj, nisam niti najavljivao apokalipse kako su neki protumačili niti mi je bio cilj drukat na pad nit mislim da je to moguće običnim piskaranjem po forumu. Samo sam naveo neke informacije koje sam čuo iz prve ruke a koje meni osobno nisu bile ugodne uhu, i da nisam imao linkove za svoje navode i onda se to može svrstati pod ''rekla, kazala'' tj nešto čemu nije za vjerovati. Ali ako ćemo tako, onda pisanje na forumu ni nemaju smisla, možemo samo lijepiti linkove i to je to. U dobroj vjeri sam podijelio nekoliko informacija s ostatkom foruma, očito na krivi način.
-
Dionica, kupiš i ne brineš, što bi Jubito rekao "dosadna". Uprava dobra, pa brine, da ne moramo mi.
Kad god sam ovdje nešto kemijao uvijek sam zeznuo.Napisao sam već prije da su mogući problemi u materijalu. Po mom ni cijena nije tako veliki problem jer se tu radi o partnerskim odnosima u kojima svi razumiju što se događa i većinom će biti preneseno na krajnje kupce.
-
možda se kolege malo uskomešale što je netko jučer rastepel po bidu skoro 6000 kom. i još malo ulja na vatru dolio sa spomenutim problemčičima.... i eto ti razloga za nelagodu.
ako skupljaš kroz duže razdoblje, nema nikakvog razloga za paniku.
-
Normalno da nije ugodno da netko izlazi sa milijun kuna vridnosti dionica po 190kn, nekoliko dana prije divdende. Pa onda dodaš nedostatak čipova, te otkaze u Splitu, što ukazuje na smanjenje proizvodnje, nervoza samo takva, a FI pred vratima.
-
ne vjerujem da je FI procurio! još je malo prerano. nisu mogli još napraviti rdg.
-
Nisma mislio da je procurio ,nego da je pred vratima, pa je nervoza, jer ne znaju što će u njemu stajati.
-
-
Evo da ima neka kladionica na temu kvartala, moja bi prognoza bila minimalno 35Mk. Pitate se kako je netko prodao tu veliku količinu, a nitko se ne pita tko je to uzeo i zašto...Pa normalno je ako netko mora izać sa tom količinom, da mu je sad vrijeme a ne iza divike... Ja da mislim izać, sad bi izaša a imam solidnu količinu..moje mišljenje je da će ova godina bit puno bolja od prošle i meni je to dovoljno😃
-
nemoj kolega milo i ti!! zar i ti naivno misliš kao i velika većina da je kupac pametniji od prodavača!!??
a ako se ne varam, količina je rastepena na 5-6 naloga.
-
nemoj kolega milo i ti!! zar i ti naivno misliš kao i velika većina da je kupac pametniji od prodavača!!??
a ako se ne varam, količina je rastepena na 5-6 naloga.
Nisam to rekao.Jednostavno nekad ti trbaju novci, kao što će i meni trebati ubrzo za bazen, i nešto cu morat prodat.Prije ću prodat dionicu s kojom sam u plusu trenutno, nego u minusu...ja bar tako razmišljam
-
https://lider.media/poslovna-scena…-poslova-137652 novi poslovi dolaze, osiguravaju posa za idućih 7-8 godina...
-
nisu tu novi poslovi nikakva novost. dapače, tako i mora biti. ovdje po meni je glavni problem kako da se podigne razina profitabilnosti.
-
U ovoj branši nije za očekivati značajnije povećanje razine profitabilnosti, ali trenutna profitabilnost nije uopće loša i sasvim je ok ako se ona zadrži kod novih poslova.
-
Odluke glavne skupštine:
https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…960409007cb.pdf
"Dioničari AD Plastik, d.d. (dalje: Društvo), upisani kao imatelji dionica oznake ADPL u depozitorij Središnjeg klirinškog depozitarnog društva d.d. na dan 22. 7. 021. (record date), stječu tražbine za isplatu dividende iz dobiti Društva za 2020. godinu, i to u iznosu od 8,00 kn po dionici."
-
transparentnost uprave na prvom mjestu a s tim i odnos prema malim dioničarima , svaka čast upravi ,,za svaku pohvalu ,,, isplata dividende 8,26% u 2021. godini , na zse je to pravi uspijeh, ,,,
čestitke svim vlasnicima dionica
-
Pravo je zadovoljstvo imati dionicu pristojnog dioničarskog društva kao što je ADPL.
Prava rijetkost na ZSE.
Čestitam dioničarima koji su prepoznali vrijednost kompanije i upravi koja je usredotočena na stvaranje dodane vrijednosti.
-
sutra zadnji dan prava na dividendu
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-