Dakle ulazi i NB. Po meni cisti sell signal. Ja skraćivao danas solidno. Ipak mi se ne sviđa otvaranje s gapom.
ADPL (AD Plastik d.d.)
-
-
-
Ajde fala bogu, skrati skroz
-
Dakle ulazi i NB. Po meni cisti sell signal. Ja skraćivao danas solidno. Ipak mi se ne sviđa otvaranje s gapom.
Kolega, da bi skraćivali morate prvo kupiti, odnosno ući u dionicu. Izjavili ste prije 10-tak dana kupili točno 4.000 komada. Igrom slučaja pribavio sam knjigu dioničara s podacima kupnje i prodaje zadnjih mjesec dana te uvidio da je najveći pojedinačni ulaz bio 3.500 komada.
-
Kolega dragi, imam kupnje i na cijeni 10.50 eura i dokupio i zaokružio. Al sutra sam total out jer nemam povjerenje u Ad plastik kao firmu, a glavni razlog je kineski auto sektor koji ce upropastiti mnoge. Lijepa zarada i bez vezanja za dionicu. Vjerovatno upucam u Ernt, Ht, Jdpl i Igh.. to mi se čini kao bolje prilike trenutno.
-
Kolega dragi, imam kupnje i na cijeni 10.50 eura i dokupio i zaokružio. Al sutra sam total out jer nemam povjerenje u Ad plastik kao firmu, a glavni razlog je kineski auto sektor koji ce upropastiti mnoge. Lijepa zarada i bez vezanja za dionicu. Vjerovatno upucam u Ernt, Ht, Jdpl i Igh.. to mi se čini kao bolje prilike trenutno.
Sve u redu, izjavili ste da ste kupili točno 4.000 komada, pa sam se referirao. Ne mislim ni ja da će rasti u nedogled, ali trenutna tržišna kapitalizacija i dalje je iznimno niska, praktično samo pola trvornice u Rumunjskoj vrijedi toliko.
ERNT i HT sam imao, tu se ne može pogriješiti, ali potencijalna dobit je zanemariva, da ne kažem upitna.
-
da li se što značajno promijenilo u ovoj kompaniji da ista tržišno vrijedi skoro duplo u 2 mjeseca?..ili je nekog dobrog posla značajno više ugovoreno?
kakav je ovdje onaj backlog faktor koji se spominje dosta za koei?
-
da li se što značajno promijenilo u ovoj kompaniji da ista tržišno vrijedi skoro duplo u 2 mjeseca?..ili je nekog dobrog posla značajno više ugovoreno?
kakav je ovdje onaj backlog faktor koji se spominje dosta za koei?
Kompanija vrijedi i moze raditi. Promijenila se uprava i zasjalo je sunce, no za sada jos ne vidimo neke velike poslove na pomolu. Cekamo suradnju sa kinezima ili dijelovi za naoruzanja ili .... Posla ima poprilično i ja sam optimističnog pogleda.
Što se tiče koei nisam shvatio na što aludiraš.
-
Hvala kolega na detaljnoj i iscrpnoj analizi
to mi svakako sada upotpunjuje shvaćanje skoka cijene za 100% u kratkom vremenu..
što se tiče uprave, zašto zasjalo sunce? pa šta nije uvijek bilo riječi sve ove godine da je sada već ex-predsjednik jako dobar i nadasve jedan od najsposobnijih menađera naših kompanija?
backlog...pokazatelj koji se dosta spominjao kod končara u ovdašnjim analizama poslovanja na forumu i sl., kakav je tu kod ADPL i koliko je relevantan?
-
Na našem plitkom i neefikasnom tržištu, njegove opservacije i ulaganja jako utječu na sentiment ulagača i burzovno trgovanje. Daleko od toga da i on nije imao loše pickove, ali 5 loših mu je nadomjedtio jedan odličan, što i sam priznaje. Ja sam se osobno s njim opekao na đakovštini, a opekao se on i na perjanicama agrokora, međutim odlični pickovi poput nekadašnjeg KORF-a i turističke perjanice neke, i sada Končara, vjerujem i AD plastika, pokrivaju sve gubitke i davaju pozamašnu dobit.
Uh, Đakovština, i ja sam. No ne zbog njega, bila je dobra firma i dionica, samo je nestalo žito...
-
E kolega, mi smo sudionici i u zločinu zvan Proficio😁
-
-
Ne spominji… 🤦🏻♂️
Susman, trebalo bi ga u zatvor. Kako se elegantno izvukao.
-
Hvala kolega na detaljnoj i iscrpnoj analizi
to mi svakako sada upotpunjuje shvaćanje skoka cijene za 100% u kratkom vremenu..
što se tiče uprave, zašto zasjalo sunce? pa šta nije uvijek bilo riječi sve ove godine da je sada već ex-predsjednik jako dobar i nadasve jedan od najsposobnijih menađera naših kompanija?
backlog...pokazatelj koji se dosta spominjao kod končara u ovdašnjim analizama poslovanja na forumu i sl., kakav je tu kod ADPL i koliko je relevantan?
Da postoji ovdje odredeni koji su o Dosenu pisali hvalospjeve no vec sam rekao da sam zbog njega izasao iz Adpl a cijena dionece pokazala da nisam jedini. Prouci kako je prosla Petrokemija s njime na čelu ....
Backlog Adpl ja ne vidim materijala za razgovor, no da budem iskren nisam vise dovoljno pozicioniran da grizem i raskapam tako da ce ti tu netko tko je duplje u dionici mozda dati odgovor
-
Čitam raspravu i nisam siguran da dobro razumijem kuda je krenula.
Računamo svi s činjenicom da od 2022. ADPL ima potpisanih ugovora u vrijednosti od 370 mil. eura?
(Slobodno ispravite brojku ako imate bolju informaciju).
I da je početkom 2025 potpisano s neimenovanom kineskom tvrtkom 126 mil. eura?
-
Na ovoj dionici nisu nikada pretjerano bili vazni silni ugovori ili uspjesnost, isla je gore samo kada je veliki kupovao (razni fondovi, drustva ili sl.)a dolje svako malo.
A takva situacija je pocela od kada je muz bivse predsjednice Kolinde izasao iz uprave. A naravno da se pogodile i dr slucajnosti kao rat itd..
-
Na ovoj dionici nisu nikada pretjerano bili vazni silni ugovori ili uspjesnost, isla je gore samo kada je veliki kupovao (razni fondovi, drustva ili sl.)a dolje svako malo.
A takva situacija je pocela od kada je muz bivse predsjednice Kolinde izasao iz uprave. A naravno da se pogodile i dr slucajnosti kao rat itd..
to je u početku bila i osnova moga pitanja....da li promjena u cijeni je praćena nekim fundamentima ili činjnicama u poslovanju ili je to jednostvano "g. tržište"
...
znači bit će da je ipak ovo drugo...
-
Moram priznati da ne razumijem to nabrajanje iznosa potpisanih ugovora. Šta se iz činjenice iznosa potpisanog ugovora vidi, koliki je mogući profit? To vrijedi za sve, ne samo ovdje.
-
Moram priznati da ne razumijem to nabrajanje iznosa potpisanih ugovora. Šta se iz činjenice iznosa potpisanog ugovora vidi, koliki je mogući profit? To vrijedi za sve, ne samo ovdje.
Vjerujem da sam po stažu i iskustvu ovdje među mlađima pa molim cijenjene kolege za školicu:
Na temelju podataka o dosadašnjem poslovanju ne možemo predvidjeti trend? Naravno da će to biti pretpostavka ali ne očekujemo ni neke nagle i bitne promjene u maržama u ovako uhodanom biznisu, zar ne?
Isto tako, iz druge perspektive, zašto bi zanemarili backlog? Pogledajte samo čuvene Končare, najave za buduće razdoblje u zadnjih godinu - dvije i ponašanje investitora koji su pametno ulazili na bitno nižim razinama od ovih.
I na kraju, koji je sljedeći mogući zaključak ako bi uspoređivali 2 slične tvrtke, sa sličnim fundamentima:
Recimo da jedna ima npr 300 mil eura ugovorenih poslova u idućih 5 godina a druga 20? Ne vjerujem da je baš svejedno i da bi mnogi izabrali ovu drugu. Naglašavam pretpostavku podjednakih fundamenata.
Jedina potencijalno slaba točka je da ovo nisu fiksni iznosi, tj. da druga ugovorna strana ima opciju izlaza iz ugovora ili smanjenja vrijednosti posla, ovisno o okolnostima osim uobičajene više sile. Ali to u ovom trenutku ne možemo reći.
Kao što sam rekao na početku, stvarno cijenim ako mi se ukaže na propust u razmišljanju.
-
Mislim da investitori još nisu ni pogledali FI za prvo polugodište, nisam ni ja, čujem da je neki matematičar prvi to pogledao, kakve je fundamente vidio, je li netko načuo štogod?
-
Ne spominji… 🤦🏻♂️
Kaže mi frend da je Proficio imao oko 330 vlastitih dionica i da treba samo tražiti svoj dio, pa to ne može nikako oteti, otuđiti ,prodati.
Kaže mi da je prodao Rudanu, ali ne cijeli Proficio, da je dobar dio izdvojen i sve je obavijeno tajnom.
-
Ne spominji… 🤦🏻♂️
Kaže mi frend da je Proficio imao oko 330 vlastitih dionica i da treba samo tražiti svoj dio, pa to ne može nikako oteti, otuđiti ,prodati.
Kaže mi da je prodao Rudanu, ali ne cijeli Proficio, da je dobar dio izdvojen i sve je obavijeno tajnom.
Jel taj frend ima dionice Proficia,tražio I dobio svoj dio?
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2.2k
- accountant