1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

ADPL (AD Plastik d.d.)

• Admin
  • February 12, 2020 at 2:06 PM
    Zvjezdani
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    580
    • July 18, 2025 at 5:05 PM
    • #3,341

To je to!

Tehnička analiza se i ovaj puta pokazala maestralno dobrim prediktorom cijene.

Ove godine obilježavam 20 godina prisutnosti na ZSE.

Prošao sam doista svašta. Sito i rešeto.

Od Plive i Actavisa preko mog osobnog najvećeg promašaja Diokija - jer sam bio vođen mišlju da kompanija sa najvećim godišnjih prihodom u državi (nakon INE) kad-tad mora prikazati dobit. Vjerujte mi- ne mora! A onda se pojavio Sanader i njegov pajdaš Ježić.

Potom je uslijedila pljačka malih dioničara na Agrokoru u režiji AP-a, guvernera, Daličke i grupe Borg.

Potom sam se uspješno igrao sa DDJH-om, LKRI-jem (sada kada nekome kažem da se ona tržila na 1.000 kuna, ljudi mi ne vjeruju!), LRH-om i nekadašnjim KORF-om, te ostvario pristojnu zaradu na ATPL-u, a dobro sam omastio brk i na ZABA-i, ali sam izašao puno prerano.

Primio sam brojne šamare koje mi je priredilo naše tržište kapitala, ali me to naučio prepoznati svu kriminalu trulež našeg društva. Tako sam na vrijeme, prije nulovanja, izašao iz DLKV-u i time spasio 80% uloga. Tamo gdje kroči noga gđe. Weber, trava više ne raste.

Imao sam i brojne pehove.

Čim sam kupio ZABU, prvi i jedini put u povijesti je HNB zabranio isplatu dividende.

Čim sam kupio Atlantsku, krenula je dokapitalizacija i razvodnjavanje postojeće dioničarske strukture.

Privučen gotovo jedinstvenim odredbama statua o dividendnoj politici smiješio mi se ADPL. Čak sam dvije godine za redom (20-te i 21-ve) dobio dividendu, ali na malom broju dionica. A onda je krenulo peh za pehom. Zlo i naopako. Prvo besmisao COVID-19, pa kriza dobavnih pravaca, pa sulude zelene politike EU i taman kada smo očekivali da je sve gotovo, eto sra*ja u Ukrajini. To je odgodilo oporavak ove dionice za pune tri godine sa iznimnim rizicima za opstojnost tvrtke.

Zato, dragi g. Marinko Došen, ako čitaš ove retke, upravo sada kada brojiš svoje posljednje sate na čelnom mjestu ADPL-a, znaj da ima onih koji cijene sav tvoj uloženi trud! HVALA!

Hrvatska nema puno tako dobrih kriznih menadžera.

Znameniti grčki vojskovođa, Temistoklo, koji je spasio Grčku od Perzijanaca i izvojevao pobjedu u Salaminskom tjesnacu, jer je dao izgraditi flotu brodovlja (180 poznatih trirema) jednom je rekao: "Samnom su dva Boga: uvjeravanje i prinuda!"
    Znate koja je bila potom sudbina Temistokla?
    Bio je protjeran iz Grčke.

Svaka sličnost biti će da je slučajna!

Tri duge i nepredvidive godine agonije na ADPL-u rezultirale su kontinuiranom podebljavanju moje pozicije po relativno pristojnim cijenama. Svako zlo za neko dobro.

Ja sam tipični predstavnik „kontrarijanske“ škole investiranja, nasuprot vjerojatno bolje logike "Trend is my friend". Ali, ne osjećam se dobro kupovati skupo i nadati se da će to "ići još gore". To naprosto nije moj stil. To nisam ja. Radije lovim padajuće noževe i dobro se posjećem na firmama čije sam proučio dobre i loše strane , nego mahnito kupujem po besmisleno napuhanim cijenama. Ne kažem da bi i drugi trebali tako. Što ćete, unutarnji duh me vodi po onoj poznatoj pjesmi od TBF-a. "Uvik kontra".

Sreća me pomazila prošle godine jer sam dobio isplatu investicijskog spora u Americi i to nakon 18 godina parničenja! I to sam prebacio u ADPL. S uprosječenom cijenom + dividende, ovih dana sam s ADPL-om ušao u područje zelenog i mirno čekam buduće FI-ove.

Malo sam se raspisao u posljednje vrijeme na ovom forumu jer sam na godišnjem, ali stati ću na loptu. I nadam se, ubirati plodove dosadašnjeg preuzimanja rizika.

ADPL je dobro vođena tvrtka koja može i mora povećati profitabilnost i kapacitete proizvodnje. Nadam se da će to uspjeti sa novom upravom na čelu.

U ponedjeljak očekujem dobro izvješće, a 2026. se u ovo doba namjeravam dobro počastiti sa dijelom dividende. Znate kako kažu: "This time next year I´ll be a millionaire!"

;);)<3

Images

• ADPL.jpg
      • 206.17 kB
      • 800 × 1,200

Zvijezda je rođena!

darac11
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    914
    • July 18, 2025 at 5:22 PM
    • #3,342
    Quote from Zvjezdani

To je to!

Tehnička analiza se i ovaj puta pokazala maestralno dobrim prediktorom cijene.

Ove godine obilježavam 20 godina prisutnosti na ZSE.

Prošao sam doista svašta. Sito i rešeto.

Od Plive i Actavisa preko mog osobnog najvećeg promašaja Diokija - jer sam bio vođen mišlju da kompanija sa najvećim godišnjih prihodom u državi (nakon INE) kad-tad mora prikazati dobit. Vjerujte mi- ne mora! A onda se pojavio Sanader i njegov pajdaš Ježić.

Potom je uslijedila pljačka malih dioničara na Agrokoru u režiji AP-a, guvernera, Daličke i grupe Borg.

Potom sam se uspješno igrao sa DDJH-om, LKRI-jem (sada kada nekome kažem da se ona tržila na 1.000 kuna, ljudi mi ne vjeruju!), LRH-om i nekadašnjim KORF-om, te ostvario pristojnu zaradu na ATPL-u, a dobro sam omastio brk i na ZABA-i, ali sam izašao puno prerano.

Primio sam brojne šamare koje mi je priredilo naše tržište kapitala, ali me to naučio prepoznati svu kriminalu trulež našeg društva. Tako sam na vrijeme, prije nulovanja, izašao iz DLKV-u i time spasio 80% uloga. Tamo gdje kroči noga gđe. Weber, trava više ne raste.

Imao sam i brojne pehove.

Čim sam kupio ZABU, prvi i jedini put u povijesti je HNB zabranio isplatu dividende.

Čim sam kupio Atlantsku, krenula je dokapitalizacija i razvodnjavanje postojeće dioničarske strukture.

Privučen gotovo jedinstvenim odredbama statua o dividendnoj politici smiješio mi se ADPL. Čak sam dvije godine za redom (20-te i 21-ve) dobio dividendu, ali na malom broju dionica. A onda je krenulo peh za pehom. Zlo i naopako. Prvo besmisao COVID-19, pa kriza dobavnih pravaca, pa sulude zelene politike EU i taman kada smo očekivali da je sve gotovo, eto sra*ja u Ukrajini. To je odgodilo oporavak ove dionice za pune tri godine sa iznimnim rizicima za opstojnost tvrtke.

Zato, dragi g. Marinko Došen, ako čitaš ove retke, upravo sada kada brojiš svoje posljednje sate na čelnom mjestu ADPL-a, znaj da ima onih koji cijene sav tvoj uloženi trud! HVALA!

Znameniti grčki vojskovođa, Temistoklo, koji je spasio Grčku od Perzijanaca i izvojevao pobjedu u Salaminskom tjesnacu, jer je dao izgraditi flotu brodovlja (180 poznatih trirema) jednom je rekao: "Samnom su dva Boga: uvjeravanje i prinuda!"
    Znate koja je bila potom sudbina Temistokla?
    Bio je protjeran iz Grčke.

Svaka sličnost biti će da je slučajna!

Tri duge i nepredvidive godine agonije na ADPL-u rezultirale su kontinuiranom podebljavanju moje pozicije po relativno pristojnim cijenama. Svako zlo za neko dobro.

Ja sam tipični predstavnik „kontrarijanske“ škole investiranja, nasuprot vjerojatno bolje logike "Trend is my friend". Ali, ne osjećam se dobro kupovati skupo i nadati se da će to "ići još gore". To naprosto nije moj stil. To nisam ja. Radije lovim padajuće noževe i dobro se posjećem na firmama čije sam proučio dobre i loše strane , nego mahnito kupujem po besmisleno napuhanim cijenama. Ne kažem da bi i drugi trebali tako. Što ćete, unutarnji duh me vodi po onoj poznatoj pjesmi od TBF-a. "Uvik kontra".

Sreća me pomazila prošle godine jer sam dobio isplatu investicijskog spora u Americi i to nakon 18 godina parničenja! I to sam prebacio u ADPL. S uprosječenom cijenom + dividende, ovih dana sam s ADPL-om ušao u područje zelenog i mirno čekam buduće FI-ove.

Malo sam se raspisao u posljednje vrijeme na ovom forumu jer sam na godišnjem, ali stati ću na loptu. I nadam se, ubirati plodove dosadašnjeg preuzimanja rizika.

ADPL je dobro vođena tvrtka koja može i mora povećati profitabilnost i kapacitete proizvodnje. Nadam se da će to uspjeti sa novom upravom na čelu.

U ponedjeljak očekujem dobro izvješće, a 2026. se u ovo doba namjeravam dobro počastiti sa dijelom dividende. Znate kako kažu: "This time next year I´ll be a millionaire!"

;);)<3

Display More

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

• kukurijek
    Student
    Reakcija primljeno
    59
    • July 18, 2025 at 6:00 PM
    • #3,343
    Quote from Zvjezdani

To je to!

;);)<3

Display More

Potpisujem sve, dijelim čak i strategiju :) - hvatao sam nekoliko puta padajuće noževe. Nekada izgubiš prst ili dva, ali naučiš idući put kako ga bolje uhvatiti.

Žao mi je što se tvrtka nije ponijela lijepše prema gosp. Došenu i dijelim uvjerenje da je tvrtka na dobrim temeljima nakon izuzetno stresnih i teških godina.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. Brokeri i brokerske naknade 392

• LadyM
      • February 16, 2020 at 10:39 AM
      • Pitanja i savjeti
      • LadyM
      • July 18, 2025 at 9:16 PM
    2. Odgovora
      392
      Pregleda
      148k
      392
    3. sonda

July 18, 2025 at 9:16 PM
    1. BCIN (BC Institut d.d.) 134

• Like 1
      • kukurijek
      • April 24, 2020 at 9:58 AM
      • Dionice
      • kukurijek
      • July 18, 2025 at 8:31 PM
    2. Odgovora
      134
      Pregleda
      45k
      134
    3. kukurijek

July 18, 2025 at 8:31 PM
    1. Birtija 5.9k

• Like 1
      • StatusQuo
      • February 17, 2020 at 10:14 PM
      • Kavana
      • StatusQuo
      • July 18, 2025 at 8:07 PM
    2. Odgovora
      5.9k
      Pregleda
      1.6M
      5.9k
    3. Zvjezdani

July 18, 2025 at 8:07 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.3k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • July 18, 2025 at 6:00 PM
    2. Odgovora
      3.3k
      Pregleda
      1.6M
      3.3k
    3. kukurijek

July 18, 2025 at 6:00 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • July 18, 2025 at 5:26 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      3M
      10k
    3. mariv002

July 18, 2025 at 5:26 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• Brokeri i brokerske naknade

sonda July 18, 2025 at 9:16 PM
  • BCIN (BC Institut d.d.)

kukurijek July 18, 2025 at 8:31 PM
  • Birtija

Zvjezdani July 18, 2025 at 8:07 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

kukurijek July 18, 2025 at 6:00 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

mariv002 July 18, 2025 at 5:26 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Hawk Tuach July 18, 2025 at 3:20 PM
  • Best buy

umalo July 18, 2025 at 2:01 PM
  • HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

SILVIO2024 July 18, 2025 at 12:33 PM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji July 18, 2025 at 11:09 AM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All July 17, 2025 at 12:48 PM

Popularne Teme

• Žito d.d. - IPO

24 Replies, 3 weeks ago
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,815 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • Što smo danas tržili

6,025 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

95 Replies, 4 months ago