pa zar ne vidite da uprava nema novih saznanja?
jučer izašla obavijest na ZSE stranicama
kaj oni znaju da je Putinu na pameti ovih dana?
pa zar ne vidite da uprava nema novih saznanja?
jučer izašla obavijest na ZSE stranicama
kaj oni znaju da je Putinu na pameti ovih dana?
više ne pada onako jako kao ovih dana sad samo lagano pada, mozda je i dno blizu
Po ovoj logici ADPL bi se trebala trziti oko 120kn.
ADPL je pala 45-48% zadnjih mjesec dana a ima cc 25% prihoda iz Rusije.
Kia motors je pala 6,5% zadnjih mjesec dana a ima 7% prihoda iz Rusije.
Po ovoj logici ADPL bi se trebala trziti oko 120kn.
ADPL je pala 45-48% zadnjih mjesec dana a ima cc 25% prihoda iz Rusije.
Kia motors je pala 6,5% zadnjih mjesec dana a ima 7% prihoda iz Rusije.
tu je i vlasništvo rusko 30%
više ne pada onako jako kao ovih dana sad samo lagano pada, mozda je i dno blizu
sada bi nam valjalo da neki TArhimed malo izračuna koliko se povećava uzgon približavanjem dnu,
to sam vidio sto puta kada pustiš veliki kamen u vodu, što je bliže dno sve je sporiji , ali formulu da me ubiješ ne znam
Kakve veze ima struktura vlasništva, a pogotovo nacionalnost vlasnika, s poslovanjem firme?
Jel bi bilo bolje ili lošije da su vlasnici Portugalci umjesto Rusa?
Šta, hoće RH oduzimati imovinu ruskim vlasnicima?
sada bi nam valjalo da neki TArhimed malo izračuna koliko se povećava uzgon približavanjem dnu,
to sam vidio sto puta kada pustiš veliki kamen u vodu, što je bliže dno sve je sporiji , ali formulu da me ubiješ ne znam
Ro ge ve, pa kolega to se ne zaboravlja...
Kakve veze ima struktura vlasništva, a pogotovo nacionalnost vlasnika, s poslovanjem firme?
Jel bi bilo bolje ili lošije da su vlasnici Portugalci umjesto Rusa?
Šta, hoće RH oduzimati imovinu ruskim vlasnicima?
Neće. Oni uzimaju samo hrvatskim vlasnicima
Dubinom se povecava hidrostatski tlak, ne uzgon, uzgon ne ovisi o dubini.
Ali da se posluzim tom metaforom tlaka - rekao bih da smo vec dobro zaronili, ali prvi znak da smo blizu dna ce biti kada nam konacno od tog tlaka usi prokrvare. Dakle, da ispravim Buffeta, ne krv na ulicama, vec krv u usima.
Dubinom se povecava hidrostatski tlak, ne uzgon, uzgon ne ovisi o dubini.
Ali da se posluzim tom metaforom tlaka - rekao bih da smo vec dobro zaronili, ali prvi znak da smo blizu dna ce biti kada nam konacno od tog tlaka usi prokrvare. Dakle, da ispravim Buffeta, ne krv na ulicama, vec krv u usima.
znao sam ja da ne znam, zato ću danas prodati sve dionice i kada naučim vraćam se u brodare, plastika je ionako štetna i sigurno će biti izbačena iz proizvodnih procesa kroz neko vrijeme
Ne znam naravno kuda ce cijena.
Ali na ovoj cijeni mi se cini da je vec ukljuceno to da tvornica u Rusiji i propadne.
Jedino mi je cudno da firma nije sama izdala priopcenje o pitanjima koja zanimaju sve dionicare.
Da li je u ovu cijenu uključena propast AD Plastika? Jer jedna stvar može lako povući drugu.
Ne bi me iznenadilo da uskoro čujemo koju vijest o otkazima u AD Plastiku.
Na cijenu 90 kn je uključena dobra godina i dividenda dogodine.
Kad ekipa shvatida da nema dobiti i dividende. Par godina. Onda će cijena u rangu da propada.
I dalje je previsoko. I dalje me nema na bidu.
A drukeri i dalje drukaju na rast i kupovinu dok brod lagano tone.
Display MoreDa li je u ovu cijenu uključena propast AD Plastika? Jer jedna stvar može lako povući drugu.
Kad ekipa shvatida da nema dobiti i dividende. Par godina. Onda će cijena u rangu da propada.
Ti sve to vec znas?
Trzisna kapitalizacija sa cijenom od 86 kuna po dionici iznosi 361.164.224 kuna
Ti sve to vec znas?
Rješio se ovog g_vna po 153 kn. Sa mladim gubitkom. Par dana prije službene invazije. Nije bitno koliko znam. Bitno je da znam dovoljno da ne držim sektor koji se raspada, kako u Rusiji tako i u Europi. Dok neki i dalje drže jer misle da je sve ok. Kao da ratovi traju 5 dana a ne godinama. Sankcije još i dulje. Kupovina bilo čega osim farmacije , prehrane i ratne industrije je trenutno bacanje novca.
I ovog pres_ransa od obnovljivih izvora energije.
ma hebeš matematiku kolega.Glavno je da se skuže mehanizmi.
Display MoreDa li je u ovu cijenu uključena propast AD Plastika? Jer jedna stvar može lako povući drugu.
Ako firma propadne, dionica vrijedi 0 kuna.
To vrijedi bas za svaku dionicu na ZSE.
Ja racunam da dividende nece biti najmanje 2 godine. Ova godina sigurno nece biti dobra. I mislim da je to ukljuceno u cijenu od 88 kuna. 150 kuna je bilo previse.
P.S. nemam trenutno ovu dionicu. Nije moj stil ulaganja kupovati dionicu kada u sektoru ne cvjetaju ruze niti sam ja drukalica. Iznosim svoje misljenje.
Rođak mi je inžinjer u Rusiji u adp radija, ostavija dva stana i doša doma...odavno je tamo i bilo mu je super...ali kaže da nije dobro
Rođak mi je inžinjer u Rusiji u adp radija, ostavija dva stana i doša doma...odavno je tamo i bilo mu je super...ali kaže da nije dobro
Normalno da nije dobro, imamo masovno povlačenje stranih kompanija iz Rusije, iako ih još nitko ne tjera...a te kompanije očito znaju da je ovo dugoročno i zato spremno prihvaćaju gubitke...sve živo se povlači, što će uzrokovat milijune nezaposlenih, manje prihode ruskoj državi, pad industrijske proizvodnje i posljedično pad BDP.
Tržište kapitala i bankarski sustav u Rusiji trenutno ne postoji. Cjelokupni ruski zračni promet će prizemljit obustavom rezervnih dijelova, softverske firme više ne daju podršku u Rusiji, brodari odbijaju ići za Rusiju.
Ide se na ekonomsko uništenje Rusije, što bi za posljedicu imalo i jako slabljenje oružanih snaga Rusije i na koncu njen poraz. Uz to se Ukrajinu pomaže obavještajno, vojno, ekonomski te u živoj sili u vidu tisuća dobrovoljaca( ex vojnih lica) sa Zapada.
Rusi će dobiti upravo ono što zaslužuju, pogotovo poslije ovog incidenta sa NE.
a kaj budu dobili dioničari ovdje? unatrag dvije godine samo sliječu crni labudovi. izredalo se redom covid, nestašica čipova, smanjenje obujma radova, sada i ovaj nesretni rat.... kaj još mora dojti. a kaj se cijene dotikavle.... kamo sreće da je ovo dno, ali bojim se da nije tako. po meni, oporavak bude traljav i dugotrajan.
dioničari ovdje godinama dobivaju ogromnu dividendu i mogli su izač hrpu puta na nerealno visokim razinama,obzirom na stanje u sektoru zadnje 2 godine.