1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• harpun
  • February 13, 2020 at 11:19 AM
  • accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,160
    • January 19, 2022 at 2:45 PM
    • #9,721
    Quote from tollway

koja je razlika između vaših spomenutih kraša, agrokora ili optime u odnosu na enron, boa i masu drugih banaka koje su spašavali. osim što su naši slučajevi male bebe prema američkoj pljački poreznih obveznika na uštrb spomenutih bankokapitalista!

zato jer je to bio kriminal samo te uprave Enrona, a tako je i suđeno

ovdje se okrene svaki kamen, izlobiraju neuki sabornici-zastupnici i provede izmjena stečajnog zakona da bi se nekolicina namirila nauštrb malih dioničara

i naravno, sve po zakonu!

• NaBiduAsku
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,753
    • January 19, 2022 at 2:59 PM
    • #9,722
    Quote from tollway

koja je razlika između vaših spomenutih kraša, agrokora ili optime u odnosu na enron, boa i masu drugih banaka koje su spašavali. osim što su naši slučajevi male bebe prema američkoj pljački poreznih obveznika na uštrb spomenutih bankokapitalista!

tamo je teški divlji zapad... takvih prevara ima kao i ovdje... stalno su neke sudske trakavice i piramide...

kolega accountant ne baljezgam jer se sa svime s tobom slažem.

zašto onda nemamo porez na imovinu (nekretnine) kad ga 'cijeli svijet ima'?

zato jer pola Sabora i Vlade imaju po par nekretnina

a kad nekog pitaš za dionice, gledaju te kao zadnjeg papka... mala baza, nerazvijeno tržište, upitna isplativost i omjer dobiti od poreza i njegovog kontroliranja

točno to :D

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • January 19, 2022 at 3:04 PM
    • #9,723
    Quote from accountant

upravo to, nije bilo nikakvog razloga da ga uvedu: mala baza, nerazvijeno tržište, upitna isplativost i omjer dobiti od poreza i njegovog kontroliranja

ali izgleda da nemaš ni kapaciteta da skužiš o čemu pričamo?

I što bi ja sad trebao odgovoriti na vaše očigledne frustracije koje su izazvane lošim investicijskim odlukama....inače spika vam je kao i onoj ekipi što pije pivo na zidiću kraj Konzuma, malograđanska.

Da sam za to da se vrati korištenje osobnog odbitka i za kapitalne dobitke, naravno da jesam.

• nimimada
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    266
    • January 19, 2022 at 7:33 PM
    • #9,724

Molim da se ne omalovažava ispijanje piva ispred raznih prodavaonica :) Često sam se i sam lijepo baš tamo podružio a obišao sam skupih restorana i hotela izvan lijepe naše.

A sad što je malograđanština... mislim da nije određeno mjestom ispijanja piva.

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • January 19, 2022 at 7:51 PM
    • #9,725
    Quote from nimimada

Molim da se ne omalovažava ispijanje piva ispred raznih prodavaonica :) Često sam se i sam lijepo baš tamo podružio a obišao sam skupih restorana i hotela izvan lijepe naše.

Sad dobio osmijeh na licu, sjetio se kak je u mojoj mladosti u mom sirem kvartu bilo nekoliko ilegalnih tocionica pive i alkoholnih pica u prenamjenjenim garazama :)

Tamo je bilo odlicno druzenje a cijene tipa ak je piva u ducanu 7 hr dinara , tam je valjda bilo 9.

Tak i s zesticom.

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,015
    • January 19, 2022 at 7:54 PM
    • #9,726
    Quote from nimimada

ma kolega kupuje novu renolku pa se malo uzdigo iznad ostalih........

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • January 19, 2022 at 8:31 PM
    • #9,727
    Quote from hugh
    Quote from nimimada

ma kolega kupuje novu renolku pa se malo uzdigo iznad ostalih........

Ja se uzdigao,jer sam naumio kupiti auto od 150k kuna?! a one provale od kupovini automobila od 100k eura, to ćemo izignorirati?!

Quote from nimimada

Evo vidiš :) pokušaš ufino uzvratit gospon acuntantu koji je na tebe krenio ad hominem iz čista mira, pa se uvride drugi koji sa tim upisom nemaju veze...a da sam mu heba sve po spisku, opet vam ne bi valjalo... :DNemojte se prenemagat, niste babe!

EDIT: A da ću šutit kad me neko krene vriđat, nema šanse, dobit će nazad x2...pogotovo jer se ophodim prema svima sa max. respekta!

• nimimada
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    266
    • January 19, 2022 at 9:03 PM
    • #9,728

Marine isprika, nije ništa osobno, tek sitno trolanje na nešto što i nije bila poanta posta.

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • January 19, 2022 at 9:25 PM
    • #9,729
    Quote from nimimada

Marine isprika, nije ništa osobno, tek sitno trolanje na nešto što i nije bila poanta posta.

Nemate se zašto ispričavati :thumbup:malo sam i ja preburno reagirao, Dalmatinac ^^ ...moj upis je bio uopčen...a ona paralela sa zidićem, Kozumom i pivom je napisana, jer su me upisi kolege acaucanta podsjetili na rasprave takve ekipice, dakle ovde ništa ne valja, sve je sranje, treba otići vani, jer je ovde užasna porezna stopa od deset posto na kapitalne dobitke.

Pa sam mu nalijepio mapu sa poreznim stopama, pa kad je skontao da su u Europi porezne stope 2-4 puta veće ,nego u nas, onda od nemoći me krenio vriđat da sam podkapacitiran, jer ne razumijem o čemu on piše...

Kao mlađi popio sam ja dovoljno alkohola po raznim zidića, doduše nikad kod trgovine. :)I da, apistiniram od alkohola skoro već deset meseci.

• sonda
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    517
    • January 19, 2022 at 9:31 PM
    • #9,730

Malo je falilo za kokice... 😁

Ajd razumio bih da se na marketu ništa ne događa, pa je dosadno i nervoza je, i ajmo se malo prepucavati, ono, čisto iz gušta. 🤪

Al dočekali smo tih 5 minuta aktivnog trgovanja i ima puno bitnijih tema za raspraviti, tako da vas drage kolege forumaši molim da se ohladite.

Uostalom.... kvarite mi raspoloženje... 😘 😜 💑

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • January 19, 2022 at 9:43 PM
    • #9,731
    Quote from karlos
    Quote from komot

Je li moguće da su ovi povečani prometi znak da su stranci krenuli ulagat na zse?

To se i ja pitam, prometi su veći, očito je da neka nova lova pristiže. E sad, jesu li to stranci ili možda naznaka da se pomalo štednja iz banaka počela prelijevati na burzu obzirom na sve veću inflaciju…

vjerovatno iz stednje u fondove… pa lagano fondovi slazu portfelj…

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • January 19, 2022 at 9:55 PM
    • #9,732
    Quote from D_artagnan
    Quote from karlos

To se i ja pitam, prometi su veći, očito je da neka nova lova pristiže. E sad, jesu li to stranci ili možda naznaka da se pomalo štednja iz banaka počela prelijevati na burzu obzirom na sve veću inflaciju…

vjerovatno iz stednje u fondove… pa lagano fondovi slazu portfelj…

Ako misliš na otvorene investicijske, ne vidim neki veliki kapital kod dioničkih i mješovitih fondova, do 3 milijarde kuna, napomena ne ulažu svi samo u RH i imaju barem 10-20% kapitala na računu. Nama zanimljivi OTP indeksni je težak samo 168 milja kuna...kad bi barem nagura na pola milijarde.

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,015
    • January 19, 2022 at 10:39 PM
    • #9,733
    Quote from sonda

Ajd razumio bih da se na marketu ništa ne događa, pa je dosadno i nervoza je, i ajmo se malo prepucavati, ono, čisto iz gušta. 🤪

Al dočekali smo tih 5 minuta aktivnog trgovanja i ima puno bitnijih tema za raspraviti, tako da vas drage kolege forumaši molim da se ohladite.

mi ili ne trgujemo na istom tržištu ili imamo drugaćiji pogled na trgovinu i likvidnost........nelikvidnost i dalje ostaje rak rana naše burze a ružićast pogled na rast bez likvidnosti obićno sa sobom nosi određene rizike..........to što burza raste ne znaći da smo preko noći postali likvidna burza a još manje da će netko napucavati do besvjesti nelikviduše samo zato što neki na forumu misle da bi to trebalo rasti...........

• sonda
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    517
    • January 19, 2022 at 10:48 PM
    • #9,734
    Quote from hugh
    Quote from sonda

mi ili ne trgujemo na istom tržištu ili imamo drugaćiji pogled na trgovinu i likvidnost........nelikvidnost i dalje ostaje rak rana naše burze a ružićast pogled na rast bez likvidnosti obićno sa sobom nosi određene rizike..........to što burza raste ne znaći da smo preko noći postali likvidna burza a još manje da će netko napucavati do besvjesti nelikviduše samo zato što neki na forumu misle da bi to trebalo rasti...........

Zapravo, slažem se s rečenim. Al odmakli smo se od 5 mil. kn prometa, pa ispada da se nešto događa.

Jedino ovaj dio na kraju u vezi nelikviduša.. želim reći - treba izabrati pravu. 🤓

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • January 20, 2022 at 9:48 AM
    • #9,735

Opet utrka na HPB -u tko će niže prodat...pa pred kraj dana ode cijena gore...

• Roki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,524
    • January 20, 2022 at 12:05 PM
    • #9,736

Kolege, može mala pomoć od upućenih vezano za izbjegavanje plaćanja poreza nakon držanja dionice od 2 godine.

-Kupnja obavljena 16.3.2020.

-Koji je prvi datum kada mogu prodati bez plaćanja poreza, 16.3.2022. ili 17.3.2022?

Doslovno ću prodati na prvi mogući dan bez da moram platiti porez.

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • January 20, 2022 at 12:23 PM
    • #9,737

ako ti se baš na minutu žuri onda valjda puna godina završava 15.03.

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • January 20, 2022 at 12:24 PM
    • #9,738

Ne znam, al poznavajuci nasu administraciju , radje bi dan dva kasnije ( 17 ili cak 18-og ) prodao pa da sam miran, bog zna dal racunaju namiru ( to je dva dana )

onda bi bilo cak i 18 . 03 datum prodaje ili 19 kak ce vec netko tumacit zakon .

• barbosa 2.0
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,217
    • January 20, 2022 at 12:24 PM
    • #9,739
    Quote from Roki

Kolege, može mala pomoć od upućenih vezano za izbjegavanje plaćanja poreza nakon držanja dionice od 2 godine.

-Kupnja obavljena 16.3.2020.

-Koji je prvi datum kada mogu prodati bez plaćanja poreza, 16.3.2022. ili 17.3.2022?

Doslovno ću prodati na prvi mogući dan bez da moram platiti porez.

ako su ti dani toliko u pitanju, prvo točno utvrdi u poreznoj da li se stjecanje smatra danom kupovine ili danom kada su dionice u skdd preknjižene na tebe odnosno danom namire 2 ili 3 dana kasnije i od tog dana moraju proći pune dvije godine odnosno ako si stjecao 16.03. 2020. onda je dvije godine svakako isteklo dana 17.03.2022.

• Roki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,524
    • January 20, 2022 at 12:32 PM
    • #9,740

Hvala na odgovorima. Mislio sam da možda netko ima iskustva sa time pa zna točno, ovako ću radije sačekati tjedan dana.

Razmišljajući o tome sjetim se sad da je 23.3.2020. bio ponedjeljak iza onog potresa u ZG i to je ako se ne varam bio dan kada je crobex bio na dnu. Tih dana se protrgovalo s morem dionica. Moguće da će još netko čekati pune dvije godine pa kapitalizirati dobit. Znači krajem 3. mj 2022. god bi se mogli očekivati poveći prometi na ZSE.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • June 9, 2025 at 10:30 AM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. accountant

June 9, 2025 at 10:30 AM
    1. SAPN (SAPONIA d.d.) 1.1k

• tizian1
      • February 12, 2020 at 8:49 PM
      • Dionice
      • tizian1
      • June 9, 2025 at 10:21 AM
    2. Odgovora
      1.1k
      Pregleda
      510k
      1.1k
    3. accountant

June 9, 2025 at 10:21 AM
    1. 7SLO 21

• Like 1
      • Santo
      • January 14, 2023 at 2:27 PM
      • Investicijski fondovi
      • Santo
      • June 9, 2025 at 9:12 AM
    2. Odgovora
      21
      Pregleda
      9.1k
      21
    3. Bokyklc

June 9, 2025 at 9:12 AM
    1. IKBA (ISTARSKA KREDITNA BANKA UMAG d.d.) 311

• Like 1
      • propalica
      • February 14, 2020 at 11:16 AM
      • Dionice
      • propalica
      • June 8, 2025 at 6:16 PM
    2. Odgovora
      311
      Pregleda
      108k
      311
    3. Kirac

June 8, 2025 at 6:16 PM
    1. PODR (Podravka d.d.) 1.2k

• havi
      • February 12, 2020 at 6:30 PM
      • Dionice
      • havi
      • June 7, 2025 at 11:04 AM
    2. Odgovora
      1.2k
      Pregleda
      488k
      1.2k
    3. bluelionZG

June 7, 2025 at 11:04 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant June 9, 2025 at 10:30 AM
  • SAPN (SAPONIA d.d.)

accountant June 9, 2025 at 10:21 AM
  • 7SLO

Bokyklc June 9, 2025 at 9:12 AM
  • IKBA (ISTARSKA KREDITNA BANKA UMAG d.d.)

Kirac June 8, 2025 at 6:16 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

bluelionZG June 7, 2025 at 11:04 AM
  • HT (Hrvatski Telekom d.d.)

loto June 6, 2025 at 6:08 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

umalo June 6, 2025 at 11:22 AM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

Avx June 6, 2025 at 9:21 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 6, 2025 at 9:09 AM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)