Japan, Hong Kong i Singapur su završili crveno, oko -1,5%. Europski indeksi će izgleda startati sa -1%.
CROBEX je još i dobar.
Po cemu je Crobex dobar?!
Jucer su ameri i Europa u jakom zelenilu, a mi u tuzi i zalosti.
Japan, Hong Kong i Singapur su završili crveno, oko -1,5%. Europski indeksi će izgleda startati sa -1%.
CROBEX je još i dobar.
Po cemu je Crobex dobar?!
Jucer su ameri i Europa u jakom zelenilu, a mi u tuzi i zalosti.
Gledajuci kretanje crobexa, jednostavno je zakljucit da su vecina nasih investitora pesimisti, na bilo kakvu losu vijest kod nas krece stampedo, na dobre vijesti ne reagiramo, jer vjerojatno su lazne, teorije zavjere i tome slicno.
Gledajuci kretanje crobexa, jednostavno je zakljucit da su vecina nasih investitora pesimisti, na bilo kakvu losu vijest kod nas krece stampedo, na dobre vijesti ne reagiramo, jer vjerojatno su lazne, teorije zavjere i tome slicno.
mislim da mi malo vučemo posljedice iz prošlosti, kao srneća i jelenska divljač na Moslavačkoj gori
Ivica Todorić odstrijelio jelena s najvećim rogovljem u Hrvatskoj
dok nije došao Antiša naš i sve krenulo naopako
Kako mi se na prvu čini ovaj Omikron bi mogao zatući prvenstveno turiste i međunarodni promet, te cijenu nafte,
eventualno avioprijevoznike koji su se tek počeli oporavljati, te tankeraše koji su ionako imali tešku godinu iza sebe.
Baš gledam cijena nafte je u slobodnom padu zadnji tjedan (-13%), što je uz pad cijene željeza u jednu ruku i dobro
jer će se smanjiti inflacija i FED neće imati razloga još neko vrijeme dizati kamatnu stopu. Eto, kako se sve samo od
sebe na kraju riješi . Vani, očekivana korekcija od 10-tak, a možda i više %, a kod nas tko zna šta će biti .
Što kaže stožer kuda ćemo iduća 2 tjedna ?! A onda je svizac zamotao čokoladu
A moglo bi se i cjepivo prilagoditi za 100 dana na novi soj, a mogle bi i one tablete protiv bolesnih od korone proraditi, a moglo bi se ispostaviti i da je novi soj manje smrtonosan, a moglo bi se pokazati i da "stara" cjepiva štite. Svašta bi se tu još moglo, ali cijena nafte uračunava ove pesimističnije varijante trenutno.
Zimi će se štediti i sakrivati po kućama u krugu familije a od uskrsa na dalje će se trčati za suncem i morem.
Sezona bi tribala poceti ranije nego prosle godine a more će proglasiti ljekovitim za psihičko zdravlje.
Haha, evo, čini se da ni FED više inflaciju ne naziva "transitory". To je kao ono - "žena uvijek sazna zadnja".
"In his testimony before the Senate Banking Committee, Powell said it is a good time to retire "transitory" description for inflation, adding the U.S. central bank is widely expected to revisit taper timeline at its next meeting in two weeks."
Haha, evo, čini se da ni FED više inflaciju ne naziva "transitory". To je kao ono - "žena uvijek sazna zadnja".
"In his testimony before the Senate Banking Committee, Powell said it is a good time to retire "transitory" description for inflation, adding the U.S. central bank is widely expected to revisit taper timeline at its next meeting in two weeks."
izgleda da je i tržištu laknulo što su napokon i to objavili ( baz detaljnijeg plana koji stiže za 2 (ključna ) tjedna ) jel i ono je jedva čekalo neku pametnu reakciju od njih pa za sada nema neke pretjerane reakcije na to, a još i taj novi soj covida puše za vratom tako da je ovo za sada kamilica.........kako to po običaju tamo biva, i kad objave neki plan, umirit će več oni tržište sa rečenicom da, ako stvari pođu po zlu, Fed je tu za njih da spasi stvar...... .....jednostavno im mora dat do znanja da su jači od sudbine inače će vrlo skoro morat opat upumpavat nenormalne iznose novca......bit će zanimljivo bit sudionik tržišta 2022 god.......nama tak svejedno, mi ćemo i dalje "uživati" u nelikvidnosti osim na posebne dane......
U naredne tri godine Hrvatska će biti jedna od tri najbrže rastuće ekonomije unutar EU‘ https://novac.jutarnji.hr/novac/aktualno…tar-eu-15126709
Ako bude malo sreće i mi bi mogli vidjeti božični rally za koji ameri upravo hvataju zalet..........
U naredne tri godine Hrvatska će biti jedna od tri najbrže rastuće ekonomije unutar EU‘ https://novac.jutarnji.hr/novac/aktualno…tar-eu-15126709
Žalac više ne jede novac,napredak na obzoru
Kad ne rastes 20 godina vrijeme je i za godinu, dvije da to malo se i ubrza... srecom EU fondovi pomazu dosta vjerujem
Kad ne rastes 20 godina vrijeme je i za godinu, dvije da to malo se i ubrza... srecom EU fondovi pomazu dosta vjerujem
Ti fondovi i jesu glavni razlog ovakvo "dobrog" stanja.......odgovara firmama kao i političarima kojima daju pinku......
Ti fondovi i jesu glavni razlog ovako "dobrog" stanja.......odgovara firmama kao i političarima kojima daju pinku......
taj rast će biti stvaran tek i ako na zse vidimo dnevne promete od barem 50 ak mil kuna te rast indexa prema razini 3000 bodova inače sve su samo priče ,održivost zelena tranzicija,...,šta pratiktički znači da velika većina građana to neće ni osjetit ili vrlo malo. Pola novca će otić u vreću bez dna zvanom država i sa njima povezanim " gospodarstvenicima"
BCTI i danas raste te je na 644, trebala bi i cijena TPNG reagirati...U zadnjih 8 radnih dana, index samo jedan dan nije rastao.
A nadam se više... Danas sam opet malo čvaknuo TPNG, al za kratki trejd. Pun sam tih dionica, više ne znam kud s njima.
Al sve manje vjerujem u neki spektakularan rast. Sve sam bliže odluci da ih sve rasprodam.
taj rast će biti stvaran tek i ako na zse vidimo dnevne promete od barem 50 ak mil kuna te rast indexa prema razini 3000 bodova inače sve su samo priče ,održivost zelena tranzicija,...,šta pratiktički znači da velika većina građana to neće ni osjetit ili vrlo malo. Pola novca će otić u vreću bez dna zvanom država i sa njima povezanim " gospodarstvenicima"
Na ZSE ćeš (opet) vidjeti te promete kad se firme odluče, ili budu prisiljene, izaći na burzu. Mi imamo firme koje imaju promet od sto milijuna eura godišnje, a koje su doo. Nemaju ni volje ni potrebe izlaziti na burzu i pokazivati (prljavi) veš.
Trenutno na burzi imaš 10 normalnih firmi, ostali su tamo jer valjda ni ne znaju da mogu napraviti delisting...
Na ZSE ćeš (opet) vidjeti te promete kad se firme odluče, ili budu prisiljene, izaći na burzu. Mi imamo firme koje imaju promet od sto milijuna eura godišnje, a koje su doo. Nemaju ni volje ni potrebe izlaziti na burzu i pokazivati (prljavi) veš.
Trenutno na burzi imaš 10 normalnih firmi, ostali su tamo jer valjda ni ne znaju da mogu napraviti delisting...
Griješite, ostali su jer žele biti na burzi. Više ih ni ne treba. Tako je i u susjednoj Sloveniji. Kada bi cijela jugoistočne Europq odnosno sve države na tom prostoru imale 5-20 takvih firmi po državi, mogla bi se oformili jedna dobra lokalna Burza.
Griješite, ostali su jer žele biti na burzi. Više ih ni ne treba. Tako je i u susjednoj Sloveniji. Kada bi cijela jugoistočne Europq odnosno sve države na tom prostoru imale 5-20 takvih firmi po državi, mogla bi se oformili jedna dobra lokalna Burza.
Ovo za grupiranje firmi u jednu burzu je dobra ideja, ali to je utopija. Neće se dogoditi.
I slažem se s komentarom od kolege iznad da na ZSE jedva da ima 10 -15 firmi koje uopće ima smisla gledati u cilju nekog ulaganja. A o nekom dugoročnom ulaganju nema govora, tu je par firmi koje nude prihvatljiv dividendni prinos i to je jedini razlog za bit dugoročan u nekoj dionici.
Ovo za grupiranje firmi u jednu burzu je dobra ideja, ali to je utopija. Neće se dogoditi.
I slažem se s komentarom od kolege iznad da na ZSE jedva da ima 10 -15 firmi koje uopće ima smisla gledati u cilju nekog ulaganja. A o nekom dugoročnom ulaganju nema govora, tu je par firmi koje nude prihvatljiv dividendni prinos i to je jedini razlog za bit dugoročan u nekoj dionici.
nije li 7CRO i 7SLO onda dovoljan uz dodatak još nekih novih država, da na miru trgujete ili bi vi baš trgovali pojedinačnim firmama pa da gledamo po cijeli dan kako se ništa ne događa