u Americi vlada "stick it to the man", a kod nas "stick it to the mirovinac" euforija.
Braća Pivac, uno di noi 😅
u Americi vlada "stick it to the man", a kod nas "stick it to the mirovinac" euforija.
u Americi vlada "stick to to the man", a kod nas "stick it to the mirovinac" euforija.
Sretan dan probijanja kote 2000 svima koji slave
Valjda će kota 2.000 danas napokon pasti i ostati u ropotarnici povijesti , drugi su daleko na ATH vrijednostima jedino crobi čami u mulju godinama, valjda je vrijeme za malo sunca i ovdje
Nije točno Japanci se nisu još oporavili od 1989 god
Ni juga se nije oporavila od 91 😂 mogao si izvuci nesto i od ‘41 🤣
Meni ovo sve izgleda tako Deja vu
Zna li netko gdje se može pogledati promet na ZSE krajem 2016 i početkom 2017 ?
Redizajnirali su stranice, pas vodič treba
Imaju arhivu ali u pdf formatu:
Meni ovo sve izgleda tako Deja vu
Zna li netko gdje se može pogledati promet na ZSE krajem 2016 i početkom 2017 ?
Redizajnirali su stranice, pas vodič treba
"Prije cega? "
Prije crobex 2500 u 2022.
Prije atpl >1000 u 2022.
Evo mi je došao obračun za 2020, nekih 7000kn brokerskih naknada sam platio za tu godinu, sa brokerskom provizijom od 0,35% to bi bilo 2,5 milijuna kuna prometa lani...ja sam mislio da će biti puno više...
ovaj već smijenio Samodola koja smo mi močvara... https://www.jutarnji.hr/video/news/tom…divali-15107228
Marin83 mene broker više voli. fino ga hranim
Evo mi je došao obračun za 2020, nekih 7000kn brokerskih naknada sam platio za tu godinu, to bi bilo 2 milijuna kuna prometa lani...ja sam mislio da će biti puno više...
Pa moraju i brokeri zivjet od necega 😀, da je od mog trejdanja odavno bi gace na stapu nosili 😂😂
"...podaci pokazuju da na Zagrebačkoj burzi aktivno godišnje trguje 10 do 15 tisuća građana. Tako je u predpandemijskoj, 2019. godini barem jednu transakciju na Zagrebačkoj burzi napravilo 15.100 građana, dok se taj broj u 2020. nešto smanjio, na njih 11.700.
Tijekom ove godine, do kraja kolovoza, na Zagrebačkoj burzi trgovalo je 9.000 građana, napomenuto je."
Forum ima 1421 članova (10ak % od onih koji su trgovali). Pitanje je koliko postotak ukupnog prometa otpada na članove foruma.
Jeli ovo Crobi uskoro ide na 2100?!
baš htio napisati KOEI 740, Čorbex 2036.
Tko zna dali možda ovo ide na svjetskoj razini da se uspostavi neki registar stvarnih vlasnika?
Dali se to u biti i može odraditi, nedavno su naše banke krenule sa skupljanjem informacijiama sukladno, bla,bla EU... direktivi od stvarnim vlasnicima i svašta nešto.. Koliko je u biti utopija da se može vidjeti tko je vlasnik neke X kompanije koja ima X % vlasništva u drugoj, trećoj, ... desetoj kompaniji umreženo kroz razne države i fondove, firme
Tko zna dali možda ovo ide na svjetskoj razini da se uspostavi neki registar stvarnih vlasnika?
https://www.index.hr/vijesti/clanak…_vijesti_prva_d
Dali se to u biti i može odraditi, nedavno su naše banke krenule sa skupljanjem informacijiama sukladno, bla,bla EU... direktivi od stvarnim vlasnicima i svašta nešto.. Koliko je u biti utopija da se može vidjeti tko je vlasnik neke X kompanije koja ima X % vlasništva u drugoj, trećoj, ... desetoj kompaniji umreženo kroz razne države i fondove, firme
Nije utopija, napravi se organizacijska struktura do krajnjeg vlasnika bez problema, to odnedavno uvjetuju i za otvaranje poslovnog računa u banci dakle bez toga ne ide. Imao sam s time povezan problem za jednu stranku kojoj usprkos napisanoj strukturi i dostavi svih dokumenata krajnjeg vlasnika nijedna banka u RH nije htjela otvoriti račun niti je to obvezna napraviti. Slao sam upit i na neka državna tijela koja su potvrdila da je to doista tako s objašnjenjem da firma može uredno poslovati preko računa iz drugih država članica EU. Na moje pitanje a što ćemo s tim da FINA sukladno zakonu po službenoj dužnosti šalje prijedloge za brisanje iz registra za firme koje nemaju otvoren račun u RH naravno nije bilo odgovora 😂
Pa moraju i brokeri zivjet od necega 😀, da je od mog trejdanja odavno bi gace na stapu nosili 😂😂
Što mislite kolega( i svi ostali) koliki bi godišnji promet u milijunima trebalo imati, da tražiš privilegirane brokerske naknade??? 5,10 ili 15 milijuna kuna???
Što mislite kolega( i svi ostali) koliki bi godišnji promet u milijunima trebalo imati, da tražiš privilegirane brokerske naknade??? 5,10 ili 15 milijuna kuna???
To morate njih pitati.
koliko godina trguješ i koji ti je prosjek? ako se smije znati.
Pa ja sam sigurno ove i prosle godine okrenuo kumulativno 40mil kn...ne salju mi izvjestaj o ukupnom prometi ali kladio bih se da jesam...
Nemam nikakav povlasteni tretman, ali nisam ni pitao...stalno imam "pametnijeg posla"...a trebao bi...provizija mi je 0,3% ili 19kn minimalno (agram brokeri)
Ako ste od 40 mil kn prometa bar 1 mil kn spremili u džep onda vam i nije presudno hoće li broker uzeti 120 k kn ili malo manje.